Binance review, uitleg, betrouwbaar en ervaringen

Ben jij al begonnen met het investeren in crypto? Dan ben je één van velen die probeert om een graantje mee te pikken van stijgende cryptokoersen. Wanneer je begint met investeren, zul je ook voor verschillende keuzes komen te staan.

Eén van die keuzes is de keuze voor een exchange. Want via waar ga je nou crypto kopen? Deze keuze is niet makkelijk. Crypto is enorm gegroeid en dit heeft er ook toe geleid dat er steeds meer exchanges uit de grond schoten. Een voorbeeld van zo’n exchange is Binance en dat is dan ook het platform waar we het in dit artikel over zullen gaan hebben. Je leest alles over de exchange is deze Binance review!

Levenslang 20% korting op fees bij Binance?

Combineer deze korting met de Binance Coin korting voor nog lagere fees.

Wat is Binance?

Voor een leek komt het woord Binance wellicht niet bekend voor. Daarom kijken we even kort naar wat Binance is hieronder.

Binance is een exchange. Dat is een platform voor het kopen en verkopen van cryptomunten. Inmiddels zijn er vele verschillende exchanges, waarvan ze allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Denk aan gunstige handelskosten, hoge liquiditeit en/of veel financiële crypto diensten.

De exchange is ontstaan in 2017 en sindsdien heeft het een explosieve groei doorgemaakt. Het hoofdkwartier bevindt zich op Malta, maar het heeft vele kantoren verspreid over de hele wereld. Waaronder in Frankrijk. Het doel van Binance is om te voldoen aan alle lokale wet- en regelgevingen in ieder land, waaronder ook in Nederland. Ze zijn hard bezig om zich te registreren bij De Nederlandsche Bank.

Wereldwijd is Binance inmiddels één van de grootste spelers qua exchanges en kent het miljoenen gebruikers. Kijkend naar de cijfers zijn ze de grootste en maken andere grote exchanges zelfs gebruik van hun liquiditeit. Ze behalen namelijk de hoogste score als het bijvoorbeeld gaat om handelsvolume en actieve traders. In deze review van Binance gaan we dus dieper in op deze exchange.

Uitschakeling iDEAL

iDEAL is tijdelijk uitgeschakeld bij Binance. Dit wordt weer ingeschakeld na een registratie bij De Nederlandsche Bank. Tot die tijd kan je Bitvavo gebruiken als handelsplatform.

Wat kan Binance jou bieden?

Omdat er zoveel exchanges zijn, probeert ieder platform je als het ware te lokken door verschillende diensten zo goed mogelijk aan te bieden. Zo ook Binance. Maar wat zijn nu de dingen die Binance zo uniek maken, waardoor je voor dit platform zou kunnen kiezen? Ze proberen namelijk steeds meer te innoveren. Hieronder lees je een aantal van de services die Binance biedt.

Makkelijk handelen in crypto

Natuurlijk mag je dit verwachten van een crypto exchange, maar op Binance kan je eenvoudig crypto kopen en verkopen. Ze hebben zowel een beginnersinterface (Lite) als een gevorderde interface.

Binance fee korting

Zeer lage handelskosten

Binance is onder andere groot geworden door de zeer gunstige handelskosten. Bovendien kan je extra kortingen ontvangen door mijn kortingslink te gebruiken van 20% korting, Binance Coin te holden en actief te traden.

Binance Labs

Een andere service van Binance is Binance Labs. Deze service is gericht op het helpen ontwikkelen van veelbelovende projecten. Dat wil zeggen dat verschillende cryptocurrency project teams worden geholpen met financiering voor ontwikkeling.

Binance Earn

Naast een service, is dit voor jou ook een manier om wat extra te verdienen aan jouw cryptocurrency. Met Binance Earn leen je namelijk cryptomunten uit aan het platform en hiervoor ontvang je rente. Deze rente kan variëren tussen de 3,5% tot wel 100%. Aan de hogere percentages zitten vaak wel een hoop limieten.

Binance Card

Dankzij de Binance Card is het makkelijk om jouw cryptocurrency uit te geven. Voor deze kaart hoef je niet te betalen en je kan de kaart ook in Nederland gebruiken in winkels die VISA accepteren. De Binance Card is ook beschikbaar voor Nederlanders en Belgen.

Voordelen en nadelen van Binance

Om te kijken hoe goed Binance nu eigenlijk is, gaan we in het komende stukje in deze Binance review de voor- en nadelen tegen elkaar opwegen. Zijn de voordelen het waard om het platform te gebruiken, of gooien de nadelen toch roet in het eten?

Voordelen van de Binance exchange

Laten we beginnen met een blik werpen op de voordelen. Dit zijn er namelijk wel een aantal, zoals je ook wel mag verwachten van misschien wel de grootste exchange.

 • Het eerste voordeel is dat Binance beschikt over relatief lage handelskosten. Zo betaal je 0.10% aan deze kosten per transactie. Als je gebruikmaakt van alle standaard kortingen dan kan je dit eenvoudig verlagen naar 0.60%.
 • Daarnaast is het een voordeel dat het platform voor bijna iedereen wel gebruiksvriendelijk is. Zo is er een speciale lite versie, zodat ook beginners wegwijs kunnen worden. Gevorderden kunnen natuurlijk gebruik maken van de uitgebreidere versie. Voor iedereen is er dus een geschikte interface.
 • Een ander voordeel van Binance is het grote aanbod. Zo kan je meer dan 350 verschillende cryptomunten kopen op de exchange met de hoogste volumes wereldwijd en dit aanbod blijft groeien.
 • Ook de support van Binance mag gezien worden als pluspunt. Deze is namelijk vrij goed bereikbaar en is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Ook het team van Binance is bekend en ze zijn dus niet anoniem.
 • Tenslotte is de grote naamsbekendheid van Binance nog een voordeel. Veel mensen zijn bekend met het platform en dit zorgt tegelijkertijd voor een goede reputatie.

Nadelen

Zoals een wijs man ooit zei: ieder voordeel heeft zijn nadeel. In het geval van Binance gaat dit ook op. Het platform is namelijk zeker niet perfect en er zijn een aantal nadelen waar jij van op de hoogte moet zijn. Deze nadelen lees je hieronder.

 • Het eerste nadeel dat het waard is om te benoemen, is de hogere kosten voor iDEAL en Bancontact. Deze betaalmethoden worden door Nederlanders namelijk het meest gebruikt voor het doen van online betalingen. Sterker nog, iDEAL is momenteel gepauzeerd totdat Binance is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.
 • Hoewel de support eerder is genoemd als pluspunt, zit er ook een nadeel aan vast. Dat is namelijk dat het niet mogelijk is om telefonisch contact op te nemen. Dat is jammer, want vaak is dit toch de meest effectieve manier voor het oplossen van problemen.
 • Wederom een nadeel voor Nederlanders: de support is niet beschikbaar in het Nederlands. Daarom is kennis over de Engelse taal wel vereist wanneer je een probleem op wilt lossen.

Levenslang 20% korting op fees bij Binance?

Combineer deze korting met de Binance Coin korting voor nog lagere fees.

Betrouwbaar en veiligheid

Zoals de meeste cryptocurrency exchanges, heeft ook Binance Goede Beveiliging, is Gebruiksvriendelijk en is Razendsnel. Hieronder zijn enkele geavanceerde functies van koop- en verkooporders beschreven:

 • Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid: Het handelsplatform maakt gebruik van een multi-tier- en multi-cluster systeemarchitectuur.
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten: Binance ondersteunt webbrowsers, Android, HTML5, WeChat en andere platformen.
 • High Performance: Binance kan 1,4 miljoen bestellingen per seconde verwerken.
 • Multi-Language Support: Binance ondersteunt Chinees, Engels, Japans en Koreaans. Nieuw! Sinds kort bieden ze ook de Nederlandse taal aan.
 • Hoge Liquiditeit: Binance biedt sterke liquiditeit in een aantal cryptocurrencyparen .
 • Multiple Coin Support: Ze accepteren transacties in een verschillende cryptomunten, waaronder BTC, ETH, NEO, LTC en BNB.
 • Sterk team: Binance wordt geleid door Changpeng Zhao. Over het algemeen beweert het bedrijf dat het team veel ervaring heeft in zowel Wall Street als crypto finance, samen met een track record van succesvolle startups.
 • De meest gebruiksvriendelijk exchange op het moment en dat zal naar mijn inziens ook nog wel even blijven omdat ze continu door ontwikkelen (verbeteren).
 • Bewezen producten: Het onderliggende Binance-platform is al in gebruik op 30+ uitwisselingen. Het platform ondersteunt alle apparaten en meerdere talen en biedt een naadloze gebruikerservaring.
 • Superieure technologie: Binance maakt gebruik van een gecertificeerde matching engine die 1,4 miljoen orders per seconde kan verwerken, waardoor Binance een van de snelste uitwisseling in de markt is, verklaart de officiële website. Op dit moment bestaat er nog geen exchange die hier aan kan tippen.

Klik hier om een gratis Binance account te openen

Binance reviews van gebruikers

De ervaringen van gebruikers zijn een belangrijke factor om erachter te komen of een product of dienst daadwerkelijk betrouwbaar is. Om hier een indruk van te krijgen kijken we naar Trustpilot. Dit is een website waar gebruikers reviews achter kunnen laten voor een bepaald bedrijf.

In het geval van Binance zijn er meer dan 2500 reviews achter gelaten. De gemiddelde score die hieruit komt is een 2 op een maximale score van 5. Niet een hele goede score dus op zijn zachtst gezegd. Maar waar komen deze negatieve geluiden nu vandaan?

De vele negatieve reviews zijn de afgelopen tijd vooral afkomstig van ontevreden Nederlanders. Het feit dat ze iDEAL hebben verwijderd als betaalmethode is een punt dat veel terugkomt.

Ook het proces van geld opnemen lijkt voor veel mensen lastig te zijn en sommigen kunnen al een jaar hun geld niet van het platform afhalen.

Gelukkig zijn er ook veel mensen die wel positieve ervaringen delen in de reviews. Zo kan de support veel op complimenten rekenen en ook de vele services die ze bieden wordt in een positief daglicht gezet.

Al met al vallen de Binance reviews op Trustpilot dus niet heel goed uit. Wel is het zo dat jij je hier niet door mag laten leiden, omdat mensen met negatieve ervaringen vaak veel sneller geneigd zijn om een review te schrijven dan mensen met positieve ervaringen.

Eigen ervaring met Binance

Mijn eigen ervaringen met de Binance exchange zijn uitstekend, ook veel leden van het coingids forum zijn super blij met deze moderne cryptocurrency exchange. Zelf maak ik nu ruim een 1.5 jaar gebruik van deze gebruiksvriendelijke en goedkope cryptobeurs. Dagelijks plaats ik koop- en verkooporders. Verder geen storingen, goede klantenservice, lage kosten, veilig traden, betrouwbaar en zeker aan te raden voor als je wilt beginnen met het traden van cryptocurrencies.

Ik kan mij echter niet geheel vinden in de negatieve geluiden die te vinden zijn op Trustpilot. Ik ben namelijk best tevreden over de diensten die Binance mij biedt.

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat ik ben begonnen met investeren in crypto. In mijn zoektocht naar een exchange kwam ik bij Binance uit. Al snel had ik hier een account op gemaakt en kocht ik mijn eerste crypto.

Een groot pluspunt vind ik de app. Deze is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om Binance Lite in te schakelen. Als deze modus ingeschakeld staat, ziet de app er een heel stuk simpeler uit en is hij ook makkelijker in gebruik. Erg handig als je nog weinig verstand hebt van crypto.

Ook het proces van crypto kopen en verkopen verloopt in mijn ogen soepel. Geld storten ging slechts in een paar stappen en direct daarna kan je deze fiat currency omzetten naar cryptovaluta.

Wel is het jammer dat Binance moeite heeft om SEPA betalingen goed voor elkaar te hebben. Zo is het bijvoorbeeld sinds kort niet meer mogelijk om met iDEAL te betalen en de kans bestaat dat dit niet meer terugkomt. Ook het opnemen van geld is bemoeilijkt.

Binance laat zelf weten dat ze eerst willen voldoen aan de regels in Nederland, dit houdt in een registratie bij DNB. Daarna wordt iDEAL weer geactiveerd. Dit wordt verwacht in Q2 2022.

Levenslang 20% korting op fees bij Binance?

Combineer deze korting met de Binance Coin korting voor nog lagere fees.

Transactiekosten

Een overzicht van de Binance kosten die je zeker moet weten over deze exchange. Over het algemeen is de exchange spotgoedkoop, echter een klein nadeel wat ik persoonlijk vind is dat je wanneer je cryptogeld wilt versturen naar een andere exchange dat je dan een behoorlijk percentage moet betalen. Dus mijn advies is dat je éénmaal een bedrag in crypto verstuurd en daarna net telkens heen en weer gaat versturen, want dat kost je onnodig geld in de vorm van digitaal geld.

Binance Trading kosten

Vergeleken met bijvoorbeeld Bittrex betaal ik bij deze crypto exchange bijna 80% minder aan transactiekosten. Dat scheelt nog wel als je een dagelijkse trader (daytraden) bent. Hier betaal je slechts 0.1% fee en als je de korting met de Binance Coin aan hebt staan betaal je nog maar 0.05% per koop- of verkooporder. Een goedkopere cryptocurrency exchange zal je bijna nergens vinden.

 • Tip voor Binance traders: de 0,1% handelsvergoeding is standaard, maar als je in bezit bent van de Binance Coin (BNB) dan kun je er ook voor kiezen om hier mee de transactiekosten te betalen. Dit geeft jou tevens 25% korting
 • Tip 2: Gebruik deze link voor levenslang 20% korting op alle fees.

Limieten

Daarnaast moet je rekening houden met bepaalde limieten. Wil je bijvoorbeeld crypto aanschaffen, moet dat minimaal met een bedrag van 15 euro. Ook aan het opnemen van crypto hangt een minimum.

Deposit fees (euro)

Ook bij het storten van geld kan je te maken krijgen met kosten. Of je hier kosten voor hebt en hoe hoog deze zijn, is afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt. Dit is bij Bitvavo bijvoorbeeld gratis.

Levenslang 20% korting op fees bij Binance?

Combineer deze korting met de Binance Coin korting voor nog lagere fees.

Conclusie Binance Review: past Binance bij jou?

We hebben het in deze Binance review uitgebreid gehad over deze exchange. Onder andere hebben we gekeken naar wat het is, wat het jou kan bieden en reviews van gebruiker.

Zo is gebleken dat er toch best wat negatieve geluiden te vinden zijn over Binance. Dit terwijl het platform toch een goede service lijkt te bieden. Deze negatieve geluiden zijn vooral afkomstig van Nederlanders, omdat het de afgelopen tijd toch wat moeilijker is geworden om gebruik te maken van het platform in ons land, door bijvoorbeeld het verwijderen van iDEAL als betaalmiddel.

Echter is Binance over het algemeen een solide platform en nog steeds de grootste exchange ter wereld. Een grote naamsbekendheid en een relatief goede reputatie maken het tot een goede keuze om gebruik te maken van Binance.

Wil jij ook beginnen met investeren in crypto? Dan kan je er dus voor kiezen om een Binance account te maken. Of denk jij dat een andere exchange beter bij je past, zoals Bitvavo?

2 gedachten over “Binance review, uitleg, betrouwbaar en ervaringen”

 1. Goedendag,
  Ik hoop dat u mij wel kan helpen aub.
  Ik ben al langere tijd bij Binance en gaat altijd goed bij mij totdat mij telefoon is gestolen en ik een ander nummer wilde doorgeven op mijn account. Hier ben ik nu al 4 maanden mee bezig (dus ook niet kunnen aankopen/verkopen) maar het is nog steeds niet geregeld. Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
  • Hoi Peter, wat ik ook aangeef bij vele andere reacties is dat Binance qua verificatie erg streng is geworden.

   Dat je telefoon gestolen is en daarbij je Binance 2fa bent kwijt geraakt is natuurlijk vervelend.

   Maar ook voor jou geldt: Binance mailen en uitleggen wat er gebeurd is. Zorg er wel voor dat je alles meestuurt, ik doel op je paspoort of rijbewijs. Zo dat zij jou opnieuw kunnen verifiëren en de 2fa er af kunnen halen.

   Hopelijk gaat op deze manier lukken.

   Succes, groeten, Coen

   Beantwoorden

Plaats een reactie