Coinbase review

Coinbase de broker en exchange die je wilt gebruiken voor het makkelijk kopen en verkopen van Bitcoin en Altcoins. Wil je actief aan de slag gaan met cryptocoins, dan merk je al heel snel dat je eigenlijk niet zonder goed handelsplatform kan. In dat geval is het verstandig te kiezen voor een betrouwbaar platform waar je niet alleen cryptovaluta kunt verhandelen, maar ook kunt aankopen.

Zo’n platform met een bewezen reputatie is Coinbase. In vaktermen hebben we het dan over een exchange, net als Wall Street eigenlijk ook een exchange is. Coinbase is eigenlijk Cryptocurrency broker en exchange (Coinbase pro).Het voordeel van Coinbase is dat het geen ICO’s (Initial Coin Offerings) en zogenaamde hard forks aanbiedt. Hiermee wordt het risico beperkt en is het zeker voor de beginnende investeerder een goede keuze. Dat betekent overigens niet dat Coinbase een goedkope exchange is, maar wel een van de meest betrouwbare platforms voor het verhandelen en aankopen van cryptocoins.

Promotie code Coinbase voor €9,- gratis Bitcoin bij besteding van €91,- of meer. Open vandaag nog een Coinbase account via de onderstaande button en wij ontvangen allebei €9,-. Het kost niks extra’s en het levert alleen maar geld op.

Coinbase volume: 1.5 miljard dollar per dag

Coinbase bestaat al enkele jaren en werd in 2011 door Brian Armstrong opgericht. Inmiddels in de onderneming flink gegroeid en bezoeken zo’n 50 miljoen gebruikers maandelijks het platform. Dat aantal geeft al aan dat veel investeerders vertrouwen hebben in de manier waarop Coinbase opereert. Dagelijks worden er talloze coins verhandelt en de dagomzet bedraagt gemiddeld zo’n 1.5 miljard dollar. Ga je via Coinbase transacties verrichten, houd dan rekening met de transactiekosten. Deze bedragen momenteel 1.49% in Europa.

Opnamelimieten

Handelen in cryptocoins is uiteraard interessant, maar er komt een moment dat je ook een opname wilt doen. In dat geval is de opnamelimiet verbonden aan de manier waarop je bent geverifieerd. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een level-3 verified account, dan kun je maximaal 25.000 dollar per dag opnemen. Hiervoor dien je wel te zijn geverifieerd via jouw telefoonnummer, persoonlijke informatie en een photo-ID te verifiëren. Wil je coins aankopen, dan kan dat heel eenvoudig via onder andere iDeal. Ook via een creditcard kun je aankopen verrichten.

Een account aanmaken op Coinbase

Vanzelfsprekend kun je niet zomaar aan de slag gaan en coins verhandelen via Coinbase, je zult eerst een Coinbase account (9 euro gratis Bitcoin) aan moeten maken voor je aan de slag kunt. Via de officiële website kun je dit eenvoudig en snel realiseren. Ga naar de registratiepagina op de website van Coinbase en vul de gevraagde gegevens in. De registratie bevestig je vervolgens door op een link in de bevestigingsmail te klikken en je account wordt geactiveerd.

Website van Coinbase

Verificatie

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd kun je aan de slag gaan, maar met een geverifieerd account kun je veel meer doen. Je kunt dan in ieder geval je opnamelimiet verhogen, iets wat interessant is als je een bepaald bedrag wilt laten uitbetalen. Verifiëren gaat vrij eenvoudig via je paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Is de verificatie geslaagd dan zie je gelijk welke opnamelimiet van toepassing is en kun je ook een extra betaalmethode toevoegen.

Coinbase betrouwbaar en veilig

Veiligheid is de laatste jaren een hot item geworden als het gaat om handelsplatforms. Waar in het verleden bepaalde concurrerende platforms het slachtoffer werden van een hack, daar is dat bij Coinbase nog nooit gebeurd. De cryptobroker heeft in het verleden wel last gehad van uitval waardoor het onmogelijk was om tijdelijk cryptocoins te verhandelen. Mocht er ooit een geslaagde hackpoging plaatsvinden, dan is de organisatie hier tegen verzekerd. De kans dat het dus ooit mis zou gaan met je inleg of investering is dus minimaal.

Ondanks dat men alles in het werk heeft gesteld om het platform zo gebruiksvriendelijk te maken, het is nooit uit te sluiten dat je in een bepaalde situatie vragen hebt.

Zelfs als de uitgebreide Coinbase FAQ-sectie geen duidelijk antwoord heeft op je vraag, dan kan je vraag nog steeds beantwoord worden door een van de vele support medewerkers via het ticket-systeem.

Coinbase voor- en nadelen

Onderstaand vind je de voor- en nadelen van het Coinbase handelsplatform.

Pluspunten

  • Minimaal risico voor investeerders
  • Hoge gebruiksvriendelijkheid
  • Hoge opnamelimieten
  • Stortingen zijn mogelijk via iDeal en creditcard
  • Handelen goedkoper via Coinbase Pro

Minpunten

  • Relatief hoge transactiekosten van 1,49% in Europa
  • Alle transacties worden gelogd

Bezoek CoinBase website
(speciale pagina voor de +9 euro gratis Bitcoin)

Wanneer je via de rode button hierboven naar Coinbase gaat om een account aan te maken, dan ontvangen jij en ik allebei 9 euro aan. Dat is zijn al je eerste Bitcoin verdiensten.