Cryptocurrency exchange

Wat is een cryptocurrency exchange? Heel simpel uitgelegd: Een beurs zoals je wellicht kent van bijvoorbeeld de AEX, Dow Jones etc. Echter wordt er niet gehandeld in aandelen maar in cryptocurrency. Onderstaand een overzicht van veilige en betrouwbare cryptocurrency exchanges en crypto-brokers.

Let op! Om te kunnen handelen op een crypto currency exchange dien je in het bezit te zijn van een Bitcoin wallet, er zijn 5 soorten wallets. De meest gebruikte zijn online- en cruptocurrency exchange wallets en zijn vaak gratis.

Voor bedragen boven de 1000 euro wordt geadviseerd om te werken met een hardware wallet. Dit is handig en veilig wanneer je niet gaat handelen met cryptocurrencies anders dien je het telkens heen en weer te versturen en dat kost onnodig geld. Zelf handel ik altijd op de Binance exchange, veruit de beste cryptocurrency exchange wereldwijd.

Wanneer je dat voltooid hebt kun je met euro’s Bitcoins kopen.

Cryptocurrency exchange overzicht

BTCdirect

BTCdirect is een betrouwbare Nederlandse Bitcoin handelaar waar u Bitcoins, Litecoins of Ethereum met iDeal kunt kopen. Daarnaast vult u direct uw Bitcoin, Ethereum of Litecoin adres op waar de cryptomunten op gestort moeten worden. Met deze toffe functionaliteit is niet nodig om extra Bitcoin wallet aan te maken.

Hoe werkt het in de praktijk?
In de onderstaande video laat ik u precies zien hoe BTCdirect werkt:

Koop nu Bitcoins bij BTCdirect met iDeal

Litebit

Bitcoins kopen en verkopen gaat heel eenvoudig bij LiteBit.eu. U kunt per dag zonder verificatie tot €75 bitcoins kopen met iDeal. Wilt u hogere bedragen uitgeven? Dan moet u meerdere gegevens bekend maken bij Litebit exchange. Denk dan een bankrekening of paspoort verificatie, dit is verplicht i.v.m. de Nederlandse wetgeving.

Bittrex

Bittrex (Amerika, USA)
Bij Bittrex kunt u handelen in Bitcoins en vele andere duizenden Altcoins. Deze cryptocurrency exchange wordt veel gebruikt door Nederlanders die handelen in cryptocurrencies.

Coinbase

Koop en verkoop cryptocurrency bij de Coinbase broker exchange. Coinbase is makkelijk en een veilige plek om jouw cryptocurrencies te kopen, verkopen en beheren. Het is een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in San Francisco, Californië. Het is één van de eerste crypto-broker die er in de wereld bestond.

Kraken

Zelf ben ik geen fan van deze exchange maar Kraken is meer dan alleen een Bitcoin en Altcoin handelsplatform. Het is wel een betrouwbaar bedrijf waar je crypto kunt kopen, verkopen, ruilen tegen andere cryptocoins en als bonus kun je er veel leren over crypto.