De goedkoopste crypto exchange Nederland

Er is een flink aantal brokers actief waar je kunt handelen in cryptovaluta, maar Bitvavo wordt beschouwd als de goedkoopste crypto exchange Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 2018 en heeft zich in hoog tempo ontwikkeld tot een belangrijke speler. Bitvavo is niet alleen de goedkoopste crypto exchange Nederland, maar waarschijnlijk ook de grootste. De kracht van deze broker is, dat het gelukt is om het kopen van cryptomunten simpel te maken. Het platform werkt erg prettig, zowel voor ervaren handelaars als voor beginnende traders. Doordat de kosten erg laag worden gehouden is het de goedkoopste crypto exchange Nederland.

Gebruiksgemak

Los van de inhoudelijke werking van de goedkoopste crypto exchange van Nederland heeft die een erg fijne look en feel. Als klant krijg je datgene te zien wat in die context nuttig is, maar wel op een overzichtelijke manier. Daardoor word je niet afgeleid door allerlei dingen die er op dat moment even niet toe doen. Naast het beperken van de informatie ziet het platform er professioneel en strak uit. Nieuwe traders weten instinctief wat ze moeten doen, en dan komen ze er vervolgens achter dat Bitvavo de goedkoopste crypto exchange Nederland is. Dat is pas een aangename verrassing.

Wie ondanks de eenvoudige opzet van het platform nog vragen heeft over de goedkoopste crypto exchange Nederland, kan de sectie Veelgestelde Vragen raadplegen. Ook die sectie wordt gekenmerkt door een overzichtelijke structuur, waar de oplossingen op een gebruiksvriendelijke manier worden gepresenteerd. Het antwoord op een vraag bestaat uit een tekstuele uitleg, meestal vergezeld van duidelijke afbeeldingen. Voor een vraag die niet bij de veelgestelde vragen staat, is er een helpdesk beschikbaar. Ondanks dat Bitvavo als de goedkoopste crypto exchange van Nederland goed kijkt naar de kosten, is die van maandag tot en met zaterdag bemand en kun je de helpdeskmedewerkers bereiken per e-mail en chat. Antwoorden worden meestal binnen een half uur gegeven.

Handelen vanuit de wallet van de goedkoopste crypto exchange Nederland

Door een account aan te maken krijg je meteen de beschikking over een gratis wallet. Dat is alvast één reden waarom Bitvavo wordt beschouwd als de goedkoopste crypto exchange Nederland. Die wallet is het centrum van alle activiteiten. Je slaat er al je cryptovaluta in op en het is ook de plek waarvandaan je cryptocurrency naar wallets van externe handelaren kunt verplaatsen. Bij Bitvavo exchange ben je niet gebonden aan één soort cryptovaluta. Er is keus uit meer dan 50 verschillende soorten cryptomunten en die kun je onderling uit- en omwisselen, zonder dat je je druk hoeft te maken over de techniek die daarvoor wordt gebruikt.

Gratis cryptocurrency wallets

Die gratis wallet bij de goedkoopste crypto exchange Nederland is natuurlijk mooi en ontzettend handig, maar er is wel een nadeeltje aan verbonden. Want een online wallet is overzichtelijk en je kunt snel handelen, maar als handelaar heb je zelf weinig grip op de veiligheid. Daardoor is de kans op diefstal iets groter dan wanneer je de cryptovaluta op een andere manier opslaat. Maar goed, als goedkoopste crypto exchange Nederland is gekozen voor deze mate van veiligheid. Het is dus een kwestie van afwegen of je kiest voor optimale kwaliteit of voor de goedkoopste crypto exchange van Nederland en de rest van de Benelux.

Veiligheidsrisico is beperkt

Dat je wallet bij de goedkoopste crypto exchange Nederland in een online wallet wordt bewaard lijkt dus misschien een beetje riskant, maar in de praktijk valt dat best mee. De veiligheid bij Bitvavo is prima in orde. Bovendien is het kapitaal dat in de wallet is opgeslagen verzekerd, liefst tot een bedrag van 250 miljoen dollar. Ook als de exchange failliet zou gaan, dan nog ben je het kapitaal niet kwijt. Want dat staat op naam van een externe stichting. Voor deze constructie is gekozen om te voorkomen dat er bij problemen met het moederbedrijf tegoeden verloren kunnen gaan. Zoals je ziet zijn er bij de goedkoopste crypto exchange Nederland veel dingen gedaan om de veiligheid te garanderen.

Twee soorten klanten

Bij de goedkoopste cryptobeurs Nederland is een interface gebouwd die is afgestemd op het kennisniveau van de klanten. Als je een beginnende trader bent, kun je gebruik maken van de basis interface. Eenvoud staat daarbij centraal. Je wordt niet geconfronteerd met allerlei moeilijke vragen, maar kunt gewoon lekker aan de gang met je cryptovaluta. Voor de meer ervaren traders is er een geavanceerde interface. Die biedt mogelijkheden om allerlei aanvullende opties te gebruiken. Het is overigens niet echt nodig om online via de site werken. Er is ook een Bitvavo app, met alle functionaliteit die de goedkoopste crypto exchange Nederland op de site aanbiedt.

Waardoor is Bitvavo de goedkoopste crypto exchange Nederland?

Als exchange word je niet zomaar de goedkoopste cryptocurrency exchange Nederland. Daarvoor is het noodzakelijk om tegen zeer lage kosten te werken, en liefst zelfs gratis. Dat heeft men bij Bitvavo goed begrepen. Al eerder is aangegeven dat de wallet van Bitvavo gratis is. Er worden ook geen kosten in rekening gebracht als je iDEAL, Bancontact of een bankoverschrijving gebruikt voor transacties van of naar je wallet. Een andere reden waarom Bitvavo de goedkoopste crypto exchange Nederland is, is dat de transacties volledig automatisch worden uitgevoerd via de API.

Daarnaast wordt er voor het handelen in cryptovaluta gewerkt met een door het bedrijf zelf ontwikkeld handelsplatform. Dat biedt de mogelijkheid om zelf te bepalen welke transactiekosten er in rekening worden gebracht. Om de goedkoopste crypto exchange Nederland te kunnen zijn, wordt er gewerkt tegen hele lage kosten. Je betaalt per transactie maximaal 0,25 procent. Voor een transactie van € 1.000 wordt dus maximaal € 2,50 aan transactiekosten berekend. Het is ook mogelijk om door transacties te bundelen extra voordeel te krijgen. Kortom, Bitvavo doet er alles aan om de goedkoopste crypto exchange Nederland te blijven.

Bonus voor nieuwe traders

Om beginnende en nieuwe handelaren over de streep te trekken hun digitale transacties via Bitvavo, de goedkoopste crypto exchange Nederland, af te handelen wordt er een interessant aanbod gedaan. Wie als beginnende of ervaren trader een account aanmaakt heeft recht op een transactie van € 1.000, waarvoor helemaal geen kosten in rekening worden gebracht. Afgezet tegen de bedragen waarvoor wordt gehandeld stelt dat niet zo heel veel voor. Maar als goedkoopste crypto exchange Nederland wordt daarmee wel een signaal afgegeven dat je door te handelen bij Bitvavo zeker niet teveel gaat betalen aan transactiekosten.

Zijn er ook nadelen bij deze goedkope crypto exchange van Nederland?

Wie van plan is om te handelen in cryptovaluta moet zich uiteraard niet klakkeloos bij de goedkoopste crypto exchange Nederland aanmelden. Het is altijd goed om je vooraf in te lezen in de voor- en nadelen van de verschillende exchanges. Maar de eerlijkheid gebiedt te melden dat er bij Bitvavo vrijwel geen nadelen te vinden zijn. Het is een exchange die geschikt is voor ervaren en voor beginnende handelaren en de kosten van het handelen zijn laag. De interface is opgesplitst in een versie voor beginnende traders en voor degenen die al veel ervaring hebben.

Met de beveiliging zit het ook wel goed, want als je je account goed hebt beveiligd met twee staps beveiliging is de kans erg klein dan anderen bij jouw wallet kunnen komen. En als er toch iets met je kapitaal gebeurt, is er nog altijd een verzekering, die schade tot $ 250 dekt. Als goedkoopste crypto exchange Nederland doet Bitvavo het dus niet slecht. Het enige dat je wellicht als nadeel zou kunnen zien is, dat de helpdesk niet telefonisch kan worden benaderd. Helpdeskmedewerkers zijn alleen te bereiken via e-mail of chat, maar wel weer op werkdagen en op zaterdag. Dat is bij lang niet alle exchanges het geval.

Lees ook goedkoopste cryptocurrency exchange Nederland

2 reacties

 1. De nadelen van Bitvavo zijn voor mij :
  – Zeer karige welkomsaanbieding.
  -:Karig aanbod van munten/producten
  – Karige stakingrewards.
  – Karige broker t.o.v. bv Binance.
  – Karig Garantiefonds van slechts €250.

  Bitvavo pusht de voordeelbalans meer richting zichzelf dan richting klant. Voor mij niet echt aantrekkelijk om daar m’n geld te stallen.

  1. Hoi Richard, voor een beginner die wat wil proberen met cryptocurrency is 1000 euro gratis handelstegoed toch mooi meegenomen.. (wil jij ook deze bonus ontvangen? Klik hier).

   Ik ken geen andere cryptocurrency exchange in Nederland die welkomstbonussen aanbied.. jij wel?

   Het aanbod van cryptomunten vind ik persoonlijk niet karig. Maar daar over mag je natuurlijk een mening over hebben als individu. Bitvavo selecteert wel cryptomunten met hoogwaardig eisen.. ze kunnen volgens mij zo honderden munten toevoegen.. maar wordt de eindgebruiker daar blij van? Ik denk het niet..

   De staking rewards zijn vrij normaal ten opzichte van andere brokers en exchanges in Nederland..

   Wel ben ik het absoluut mee eens dat het garantiefonds van slechts 250 euro vele malen hoger mag!

   Ik ben ook meer voorstander van Binance.. maar waarschijnlijk handel je ook regelmatig 🙂

   Voor beginners of mensen die niet teveel omkijken willen hebben is Bitvavo naar mijn inziens echt wel de beste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. (nee ik wordt niet gesponsord door hun)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *