Wat is een Asset token?

Uitleg Asset token. We kennen een heleboel verschillende tokens. Ieder met hun eigen functionaliteit, eigenschappen en mogelijkheden. Een token is een cryptomunt zonder eigen blockchain. Een van de tokens is de Asset token. Wat is de Asset token en wat zijn de kenmerken?

Een Asset token

Asset tokens worden gebruikt om een fysiek product te vertegenwoordigen. Wanneer je bijvoorbeeld een beleggingspand hebt kun je deze door cryptocurrencys laten vertegenwoordigen om daarna te verkopen. Hiervoor kun je dan de Asset token gebruiken. De cryptomunt vertegenwoordigd dan de waarde van het pand. Andere voorbeelden waar de Asset token word ingezet zijn de dollar en fysiek goud. Veel van deze ‘asset-backed’ tokens worden op het platform van Waves gelanceerd. Hier kun je namelijk gemakkelijk je eigen cryptocurrency maken.

Voorbeelden van Asset tokens

Om het nog iets makkelijker uit te leggen wat een Asset token is, hebben we een aantal voorbeelden verzameld:

Goldmint

Goldmint is een project dat een Blockchain gebruikt om echt goud te verhandelen. Dit doen ze door de waarde van het goud de talen vertegenwoordigen door een cryptomunt.

Tether

Tehther is een token welke de waarde van de Amerikaanse dollar vertegenwoordigd. Wanneer je naar de koers van de Tether kijkt, dan zie je dat deze bijna altijd gelijk is aan $1. Deze munt is dan dus ook te gebruiken om soms even uit de cryptomunten te stappen en voor een munt te kiezen die wat waardevaster is.

LAtoken

Het platform van LAtoken maakt het voor iedereen mogelijk om fysieke producten met elkaar te verhandelen. De cryptomunt vertegenwoordigd dan het fysieke product.