Ethereum ETH kopen en uitgebreide uitleg over ethereum coin

Wat is Ethereum? Als er wordt gesproken over cryptocoins, dan wordt Bitcoin BTC vaak in adem genoemd. Als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat bitcoin de enige cryptomunt is. Niets is minder waar. Ook al is bitcoin veruit de grootste digitale munt, het is zeker niet de enige. Een van de meest populaire munten naast bitcoin is ETH, oftewel Ethereum.

De cryptovaluta Ehtereum (ETH) is een bijzondere coin met heel veel impact omdat andere munten gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Ethereum in het kort

Ethereum is een gedecentraliseerd, open source en gedistribueerd computerplatform waarmee slimme contracten (smart contracts) en gedecentraliseerde applicaties, ook wel Dapps genoemd, kunnen worden gemaakt.

ethereum log
Dit is het logo van cryptocurrency Ethereum (ETH).

Smart contracts (slimme contracten)

Slimme contracten zijn in feite computerprotocollen die de onderhandeling en uitvoering van een overeenkomst tussen partijen vergemakkelijken, verifiëren of afdwingen. Een smart contract kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​juridisch contract weer te geven, dat de logica van contractuele clausules nastreeft.

Een ander voorbeeld van een smart contract is een financieel contract dat de verantwoordelijkheden van de deelnemende partijen specificeert.

Uitleg Ethereum smart contract

De naam ‘smart contract’ is dan ook exact wat het omhelst. Het is een automatisch uitvoerende, geprogrammeerde overeenkomst, wat is vastgelegd op de Ethereum-blockchain. Het werkt op basis van het actie – reactie principe. Als actie X plaatsvindt, dan is reactie Y het gevolg.

De Ethereum Foundation hanteert zelf de volgende definitie:

“Slimme contracten zijn applicaties die precies werken zoals ze zijn geprogrammeerd, zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur, fraude of tussenkomst van derden.”

In de praktijk komt dat op het volgende neer:

Downtime:
de applicaties worden nooit onverwachts afgesloten en uitgeschakelen is ook niet mgelijk.

Censuur:
Ethereum-knooppunten (computers die het protocol uitvoeren), bevinden zich verspreid over de hele wereld. Censuur door een centrale overheid is daardoor uitgesloten.

Fraude:
Het contract kan niet worden gewijzigd, gehackt of worden gemanipuleerd.

Derden:
Het contract voert zichzelf uit en vereist daarom geen tussenpersoon.

Bouwstenen van Ethereum

Een ander belangrijk punt is het gegeven dat vier essentiële technologische bouwstenen de basis van het platform van Ethereum:

 • Cryptografische tokens en adressen
 • Peer-to-peer-netwerken
 • Consensus algoritmen
 • Turing complete virtual machine

Uitleg video over Ethereum voor dummies

Slimme contracten opstellen in de toekomst

Deze vier pijlers van Dapp-technologie zijn ontworpen om slimme contracten mogelijk te maken. Slimme contracten hebben in veel gevallen een gebruikersinterface welke kan worden geïmplementeerd als webpagina, applicatie of mobiele app.

In de toekomst kunnen traditionele contracten voor bepaalde transacties verouderd raken. In plaats van een duur en langdurig contract op te stellen met advocaten, banken en notarissen volstaat het om contracten op te stellen aan de hand van een paar regels aan code.

Ethereum coin kopen met iDeal stappenplan

De cryptovaluta ETH veilig en betrouwbaar kopen met iDeal? Volg dan het onderstaande stappenplan waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je binnen 5 minuten in bezit kunt komen van jouw eerste Ethereum coins.

 • Eerste stap
  Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo.
 • Tweede stap
  Account aangemaakt? Klik in je dashboard op “Euro’s storten”.
 • Derde stap
  Kies een gewenst bedrag in euro’s en reken af met iDeal.
 • Vierde stap
  Binnen twee minuten staan je euro’s op jouw Bitvavo account.
 • Vijfde stap
  Klik vervolgens op “Overzicht” (waar ook je saldo in euro’s wordt weergegeven)
 • Zesde stap
  Zoek in het cryptovaluta overzicht naar Ethereum coin (ETH).
 • Zevende stap
  Voer het bedrag in dat je in gedachten hebt en klik vervolgens op Ethereum ETH kopen.

Goed bezig, want je bent nu trotse eigenaar van Ethereum (ETH) coins.