Beste Cryptocurrency Exchanges

Welke cryptocurrency exchanges zijn betrouwbaar en veilig? Wanneer je digitale valuta gaat kopen of verkopen dan kom je ongetwijfeld terecht bij een crypto exchange. Dit zijn financiële bedrijven die het mogelijk maken om te kunnen handelen in cryptovaluta zoals Bitcoin en Altcoins.

Cryptocurrency Exchanges Tips

De volgende tips kun je gebruiken om je wel of niet te registreren voor een betreffende cryptocurrency exchange. Wanneer je je aanmeld bij één van de aanbieders dan ben je tot niks verplicht en kun je gewoon eerst even gratis rondkijken.

  • Hoe veilig is de exchange?
  • Alleen traden bij een handelsplatform waar twee-stapsverificatie (2FA) aanwezig is.
  • Goede ervaringen en reviews te vinden op internet?
  • Maakt het gebruik van beveiligde verbinding.
  • Hoeveel kapitaal is er beschikbaar? Hoe hoger de marktkapitalisatie, hoe beter.
  • Wat zijn de transactiekosten? Hoe lager hoe beter.
  • Hoe is de klantenservice?
  • Welke handelsparen zijn beschikbaar?
  • Hoeveel verschillende betalingsopties heeft het?
  • Is de exchange gebruiksvriendelijk?

Hieronder heb ik wat informatie geschreven over enkele van de meest populaire fiat en cryptocurrency exchanges in de wereld die ik zelf allemaal getest heb.

Bitvavo

Bitvavo-exchangeDeze exchange is groot geworden door het gebruikersgemak. Maak een gratis account aan bij Bitvavo om digitale valuta makkelijk en veilig te kunnen kopen en verkopen. Je kunt hier betalen met iDeal en je hoeft zelf geen cryptocurrency wallets aan te maken want dat doen zij voor jou. Keuze uit ruim 155 verschillende soorten altcoins en super handig voor beginners die willen investeren in crypto’s.

Daarnaast wordt voor veel munten staking aangeboden en is dit de goedkoopste exchange in Nederland.

Ga naar Bitvavo

Binance

Binance-exchangeDeze cryptocurrency exchange gevestigd op Malta (maar de hoofdkantoren zullen wereldwijd verspreid worden) en is het meest gebruikte handelsplatform in de hele wereld. Binance is groot geworden door de uitmuntende interface, de vele crypto diensten en extreem lage kosten. Wat wil zeggen dat je heel makkelijk cryptomunten kan kopen en verkopen. Iedereen kan het!

Binance probeert in zoveel mogelijk landen te voldoen aan de eisen en wensen van het land. Nederland is relatief streng met haar crypto-beleid, maar Binance laat weten haar best te doen om te voldoen aan de regels van DNB.

Ga naar Binance

KuCoin

Kucoin-exchangeKuCoin is een relatief nieuwe exchange die het opneemt tegen de grote exchanges, zoals Binance. Deze exchange heeft net als Binance een eigen altcoin (KuCcoin Token) wanneer deze in jouw bezit zijn ontvang je ook dividend op de tokens. Deze worden uitbetaald in diverse cryptovaluta. Het is gebruiksvriendelijk en een zéér beveiligd platform waar je eenvoudig kan traden.

KuCoin staat minder in het vizier van de regelgevers en biedt vrijwel alle diensten aan over de hele wereld. Of ze ambitie hebben om te voldoen aan de strenge regels is nog niet bekend. Je neemt dus wel een risico als je hier gaat handelen dat de diensten op korte termijn gestaakt kunnen worden, waardoor je je posities zal moeten sluiten.

Ga naar Kucoin

Litebit

Litebit-exchangeBitcoin en meer dan 60+ andere cryptocurrencies kopen kun je doen bij de LiteBit exchange. Zij accepteren iDeal, SOFORT, SEPA en nog vele andere betaalmethoden om het betalen van cryptomunten zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen.

Bij LiteBit limiteren zij zichzelf niet tot een beperkt aantal cryptomunten. Ze zullen regelmatig nieuwe coins en tokens toevoegen. Deze cryptobeurs is handig voor mensen die verschillende soorten munten willen kopen en voor de langere tijd vast willen houden. Dit bedrijf maakt ook automatisch wallets met 1 simpele klik.

Ga naar Litebit

Bitonic

Bitonic-exchangeBij Bitonic kun je Bitcoins kopen via iDeal. Dit Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het verkopen van Bitcoins en geen enkele andere cryptovaluta. Ondertussen hebben zij al méér dan 350.000 bitcoins verkocht met een verkoopwaarde van ruim 2.4 miljard in euro’s. Dat moet toch genoeg zeggen en vertrouwt gevoel geven.

Door de specialisme hebben ze veel verstand van het verkopen van Bitcoin. Je moet echter wel je eigen Bitcoin wallet regelen.

Ga naar Bitonic

Coinbase

Coinbase-exchangeDit is één van het oudste en bekendste wisselkantoor voor digitaal geld. Hier kun je Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin kopen, verkopen en opslaan voor langere tijd. Wat ik hier mee wil zeggen is dat veel mensen die willen investeren in crypto deze exchange gebruiken om één van de zojuist genoemde cryptomunten te kopen en deze vast te houden voor een lange termijn (HODL). Ook uitbetalen via euro’s en laten storten op jouw bankrekening is een fluitje van een cent.

Als je je aanmeldt via de onderstaande link (‘ga naar Coinbase’), dan ontvang je $10 gratis Bitcoin voor je eerste bestelling van $100.

Ga naar Coinbase

Changelly

Changelly-exchangeHier kun je cryptocurrencies kopen zonder dat je je identiteitsgegevens kenbaar hoeft te maken. Changelly is een wissel-exchange en het is een van de meest snel groeiende en innovatieve cryptobeurs wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Praag. Changelly wordt ook wel een zogenaamde “instant” cryptocurrency exchange genoemd. Je kunt hier dus zonder een KYC-procedure (know your customer) direct aan de slag om crypto’s zeer voordelig aan te schaffen en bijvoorbeeld te laten storten op de Binance-exchange.

Ga naar Changelly

Ik hoop dat je met veel plezier mijn artikel over de beste cryptocurrency exchanges gelezen hebt. Gebruik je nou zelf een goede, betrouwbare en veilige cryptobeurs die ik niet aangehaald hebt? Laat dan zeker even een reactie achter met jouw favoriete crypto-exchange ervaringen.

1 gedachte over “Beste Cryptocurrency Exchanges”

Plaats een reactie