Coinmerce Review

Cryptocurrencies zijn ‘hot’. Inmiddels zal vrijwel iedereen er van hebben gehoord. Dit heeft er ook toe geleid dat er steeds meer mensen proberen om de vruchten te plukken van de mogelijkheden in de cryptowereld.

Daardoor zien exchanges en brokers een stijging als het gaat om gebruikers. Voordat je begint met het interesseren in crypto, is het natuurlijk altijd de vraag: waar ga ik dat doen?

Daarom gaan we in dit artikel weer kijken naar een crypto broker, in dit geval Coinmerce. Je leest in deze Coinmerce review alles over het platform en aan het einde kom je erachter of het een broker is die bij jou past.

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is dus een crypto broker waar je crypto’s kan kopen. Dit is tussenpersoon tussen jou en een exchange. Ze zijn gevestigd in Nederland en daarom kan het voordelen bieden zoals het betalen met iDEAL. Ze proberen zich vooral te richten op eenvoud en veiligheid.

Het platform is daarnaast verbonden met verschillende externe exchanges en bundelt liquiditeit via het smart order systeem. Op die manier is het voor Coinmerce mogelijk om automatisch de beste koersen te kunnen bieden aan haar gebruikers. Andere brokers maken vaak alleen gebruik van Binance.

Meld je aan bij Coinmerce en handel in 190+ crypto’s

Inclusief staking, je eigen crypto wallet en smartphone app

Coinmerce review: voordelen en nadelen

Om een beeld te krijgen van hoe goed een bepaald platform is, is het altijd goed om de voor- en nadelen te bekijken. Zo krijg je een beter inzicht in wat het platform je kan bieden.

Coinmerce voordelen

We gaan beginnen met kijken naar enkele voordelen. Het eerste voordeel is de support. Deze is namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar in zowel het Engels als het Nederlands. Aan de andere kant is het wel jammer dat ze niet telefonisch bereikbaar zijn.

Verder is het gebruiksgemak een groot voordeel. Het is duidelijk dat het doel van Coinmerce is bereikt als het gaat om het toegankelijk maken van het platform voor iedereen. Een account maken, crypto kopen en verkopen enzovoort is allemaal binnen enkele stappen gedaan.

Je hebt relatief veel keuze bij Coinmerce. Er zijn namelijk meer dan 190+ verschillende cryptocurrencies beschikbaar op het platform, waardoor er altijd wel een interessante optie is om in te investeren. Ook hebben ze onlangs staking geïntroduceerd.

Ten slotte hebben ze een fysieke winkel in Amstelveen, waar je informatie kan inwinnen over crypto en bijvoorbeeld een crypto gift card kan kopen.

Coinmerce Voordelen
Coinmerce Voordelen

Coinmerce nadelen

Waar er voordelen zijn, kan je vrijwel altijd ook nadelen vinden, zo ook bij Coinmerce. Het eerste nadeel is bijvoorbeeld dat er bij kleine bedragen de fees op kunnen lopen. Hierdoor is er een hoger rendement nodig om winst te behalen. Het is ook niet helemaal duidelijk hoeveel fee je betaalt per transactie.

Een ander nadeel is eigenlijk al benoemd en heeft te maken met de support. Hoewel je deze altijd kunt bereiken, is dit alleen niet telefonisch mogelijk.

Tenslotte kan je het als nadeel zien dat je bij vrijwel iedere betaalmogelijkheid te maken krijgt met extra kosten. Zo moet je hier ook op rekenen bij iDEAL of Bancontact.

Coinmerce review: ervaringen

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van een bepaalde dienst, moet je er natuurlijk wel zo zeker mogelijk van zijn dat je het ook kunt vertrouwen. Een factor waar je dan naar zou kunnen kijken, zijn de ervaringen van gebruikers. Dat zullen we dan ook hieronder gaan doen voor Coinmerce.

Om hier achter te komen, werpen we een blik op Trustpilot. Op deze website kunnen gebruikers een review achter laten en een score geven van 1 tot en met 5. Er zijn voor Coinmerce inmiddels al meer dan 250 reviews gegeven. Het gemiddelde dat hier uit naar voren is gekomen, is een 3.8.

Op zich is dat geen slechte score, maar ook geen hele goede. Dat brengt ons bij de vraag: welke factoren hebben meegespeeld in dit gemiddelde?

Laten we in ieder geval voorop stellen dat de meerderheid van de gebruikers die een review hebben achtergelaten gewoon 5 sterren hebben gegeven, namelijk 63%. De positieve geluiden zitten hem vooral in het feit dat het een platform is dat erg makkelijk te gebruiken is. Zo geven mensen aan dat het maken van een account binnen een handomdraai is gedaan, en het kopen van bijvoorbeeld Bitcoin idem dito.

Kijken we vervolgens naar de negatieve reviews, valt op dat deze vooral komen doordat zij een probleem hebben ondervonden met het platform, bijvoorbeeld dat de app op iOS niet goed werkte. Ook de relatief hoge transactiekosten kunnen niet op complimenten rekenen. Echter lijkt hem dit te zitten in het feit dat het verschil tussen een exchange niet wordt begrepen.

Over het algemeen kan je dus concluderen dat de meerderheid echt wel te spreken is over Coinmerce. Afgaande op de Coinmerce reviews is het in ieder geval een betrouwbaar platform dat makkelijk is in gebruik.

Meld je aan bij Coinmerce en handel in 190+ crypto’s

Inclusief staking, je eigen crypto wallet en smartphone app

Crypto kopen bij Coinmerce

Je maakt naar alle waarschijnlijkheid gebruik van een exchange of broker omdat je er crypto wilt gaan kopen. Daarom is het belangrijk dat dit proces makkelijk en soepel loopt en om die reden kijken we hieronder naar hoe dit in zijn werking gaat bij Coinmerce.

Stap 1: Coinmerce account maken

De eerste stap die je neemt is het maken van een account. Dit doe je door naar de website te gaan en hier jouw persoonlijke gegevens in te vullen. Het is belangrijk dat deze gegevens overeenkomen met de gegevens op je identiteitskaart en bankaccount.

Coinmerce App
Coinmerce App

Stap 2: Registratie voltooien

Nadat je het account aan hebt gemaakt, moet je de registratie voltooien. Je krijgt een link in je e-mail. Wanneer je hierop klikt, heb je jouw registratie voltooid.

Stap 3: Verificatie

Als volgende is het van belang dat je jouw account gaat verifiëren. Je volgt enkele stappen en voordat jouw verificatie is voltooid, kunnen er 1 of 2 werkdagen voorbijgaan. Verificatie is nodig om zonder beperkingen te kunnen handelen.

Stap 4: Geld storten

Nu je account helemaal compleet is ben je klaar om te beginnen. Je kan geld storten op je account met een betaalmethode naar keuze. Kies een bedrag waar jij je goed bij voelt. Het is wel van belang dat dit bedrag niet te laag is, omdat je bij Coinmerce bij lage bedragen te maken kan krijgen met hoge fees.

Stap 5: Crypto kopen

Nadat je geld hebt gestort, kan je crypto gaan kopen. Je navigeert naar het aanbod van Coinmerce en kiest de cryptomunt die jij wilt gaan kopen. Het aanbod is groot genoeg, dus er zit zeker een goede investeringsoptie bij. Kies het bedrag dat je wilt investeren in de cryptomunt en rond je aankoop af.

Nu heb je cryptomunten in jouw bezit en staat ze in jouw persoonlijke Coinmerce wallet.

Meld je aan bij Coinmerce en handel in 190+ crypto’s

Inclusief staking, je eigen crypto wallet en smartphone app

Coinmerce review: de kosten

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er een aantal mensen die vinden dat de kosten te hoog liggen bij Coinmerce. Of zij een punt hebben en hoe het precies zit met de kosten, kan je hieronder lezen.

Transactiekosten

Bij iedere exchange of broker betaal je transactiekosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor iedere transactie die je doet. Zonder deze kosten kan het platform niet draaien. De hoogte van de transactiekosten liggen bij Coinmerce tussen de 0,4% en 2,5%. Dit is afhankelijk van het volume en de ordergrootte. Heeft een bepaalde cryptomunt een erg laag volume, kan het zijn dat de transactiekosten hoger uitvallen.

De kosten worden nog niet transparant getoond, maar ze zijn van plan om dit binnenkort transparant te tonen.

Stortingskosten

Je betaalt bij exchanges en brokers soms een deposit fee. Of je dit betaalt en hoeveel dit is, is afhankelijk van de betaalmethode. Bij Coinmerce heb je ruime mogelijkheden als het gaat om betalen. Zo kan je onder andere een betaling doen via SEPA, iDEAL, Bancontact, Giropay, EPS, Sofort en MyBank.

Iedere betaalmethode heeft zijn eigen kosten op Coinmerce. Bij andere brokers is dit vaak gratis.

Opnamekosten

Tenslotte betaal je bij een exchange of broker nog withdrawal fees. Dit zijn kosten die je betaalt voor het versturen van cryptomunten over de blockchain. De hoogte van deze kosten verschillen per cryptomunt.

Voor de exacte kosten, is het aan te raden om de website van Coinmerce raad te plegen. Deze kosten zijn niet van toepassing als je je crypto bij Coinmerce laat staan.

Coinmerce Earn

In juni 2022 heeft deze broker Coinbase Earn gelanceerd, waarmee je als gebruiker tot wel 15% aan staking rewards kan verdienen op jaarbasis. Over stablecoins kan men tot wel 6% aan beloningen ontvangen. Op dit moment worden er 40 munten aangeboden, waarvan een groot gedeelte via Earn en een kleiner gedeelte als staking. Dit moeten er in de toekomst meer dan 50 worden.

Coinmerce klantenservice

Zit je met een probleem of vraag, moet deze opgelost of beantwoord worden. De logische stap om te nemen is dan om contact op te nemen met de support. Hoe zit het met de Coinmerce klantenservice?

Je hebt twee opties om geholpen te worden. De eerste is via e-mail: support@coinmerce.io. Ze streven ernaar om je zo snel mogelijk te helpen.

Heb je liever een andere contactoptie dan e-mail? Dan kan je contact opnemen met de live chat. Deze is vrijwel altijd beschikbaar en makkelijk te bereiken via het icoontje rechtsonder op de website.

Vaak is telefonisch de snelste optie voor het oplossen van een probleem. Helaas is dit bij Coinmerce niet mogelijk en zul je het moeten doen met de bovenstaande twee contactopties.

Meld je aan bij Coinmerce en handel in 190+ crypto’s

Inclusief staking, je eigen crypto wallet en smartphone app

Conclusie Coinmerce review: wel of geen Coinmerce gebruiken?

Je bent alweer aan het einde gekomen van deze Coinmerce review. Dat brengt ons bij de conclusie op de vraag: moet je wel of geen Coinmerce gebruiken?

Het antwoord op die vraag is simpel: Coinmerce is een Nederlands platform dat makkelijk te gebruiken is en ook relatief veilig. Het merendeel van de gebruikers is tevreden over deze broker.

Daarom kan je eigenlijk alleen maar concluderen dat Coinmerce een prima platform is om te gebruiken om crypto op te handelen als starter. Let er wel op dat de handelskosten wel wat hoger liggen dan bij andere platformen. Ben je op zoek naar de laagste transactiekosten, dan is het beter om een ander platform te kiezen.