Binance exchange Nederlandse handleiding en uitleg

Op dit moment is de markt voor digitale valuta weliswaar nog niet volledig verzadigd, maar net zoals er talloze coins verkrijgbaar zijn, is er ook een heel scala aan exchanges. Niet elke exchange heeft de potentie om uit te groeien tot een belangrijke speler, maar Binance is wel een van de exchanges die toonaangevend zijn. Het grote voordeel van Binance is vooral het grote aantal valuta wat verhandeld kan worden. Dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor elk type belegger, maar Binance maakt het verhandelen van cryptocoins in ieder geval niet onnodig moeilijk. Binance verscheen voor het eerst op het toneel in 2017, op het hoogtepunt van het hele crypto-gebeuren en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde exchanges ter wereld.

binance-exchange-nederlands


Maak een account aan bij de grootste Nederlandse cryptobeurs Bitvavo en ontvang via deze link 1000 euro gratis handelstegoed!


Wat is de Binance Exchange?

Binance is een van oorsprong Chinese exchange, maar vanwege de toegenomen populariteit het hoofdkantoor heeft verplaatst naar het meer cryptovriendelijke eiland Malta in de EU. Binance is populair vanwege de mogelijkheid om cryptocoins onderling te verhandelen. Via Binance Exchange is het mogelijk om cryptocoins te verhandelen en men biedt momenteel ruim 150 verschillende coins aan.

De Binance-exchange begrijpen

Binance staat vooral bekend om de zogenaamde crypto-naar-crypto-uitwisselingen. Dat wil zeggen de handel tussen twee cryptocurrency munten. Dat is overigens niet de enige verklaring van de populairiteit. Binance hanteert ook een vriendelijk prijsmodel. De lage transactiekosten, hoge liquiditeit en extra kortingen voor gebruikers die ervoor kiezen om voor de betalingen, gebruik te maken van de eigen BNB-cryptocurrency-tokens.

Binance hanteert naar eigen zeggen hoge normen als het gaat om de veiligheid en beveiliging. Men maakt gebruik van een architectuur welke is voorzien van een multi-tier en multi-clustered verwerkingscapaciteit.Mede hierdoor kunnen transacties razendsnel worden uitgevoerd, tot maximaal 1.4 miljoen transacties per seconde. Binance ondersteunt de handel in meer dan 150 munten, waaronder populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en zijn eigen native BNB-tokens.

Binance diensten

Net als een standaard exchange, biedt ook Binance allerlei andere diensten aan op het gebied van cryptocoins. Liefhebbers die hun eigen tokens willen lanceren, kunnen Binance gebruiken om geld in te zamelen via ICO’s. Binance wordt door een groot aantal handelaren en deelnemers gebruikt voor het uitwisselen en beleggen in verschillende cryptocurrencies, waaronder veel institutionele beleggers.

Verificatie nieuwe klanten

Om te beginnen met handelen, moeten gebruikers aan de nodige voorwaarden voldoen. Men hanteert hierbij een vrij streng ‘KYC’ protocol. KYC staat voor ‘know you client’. Het betekent niks anders dan dat Binance je identiteit wil verifiëren. Na het succesvol voltooien van de aanmelding kunnen gebruikers cryptocurrency-fondsen toevoegen aan hun wallet wat door Binance beschikbaar is gesteld.

Verschillende handelsorders

Binance ondersteunt momenteel drie soorten handelsorders: limiet-, markt- en stoplimietorders. Limietorders worden alleen uitgevoerd tegen de door de handelaar vastgestelde limietprijs, marktorders worden onmiddellijk uitgevoerd tegen de best beschikbare marktprijs, terwijl stoplimietorders alleen geldige orders worden wanneer de prijs een bepaald niveau bereikt.

De gebruiksvriendelijkheid van de exchange komt ook naar voren in de tariefstructuur. Zo worden er geen kosten in rekening gebracht voor stortingen met cryptocurrency / fondsen, alhoewel in veel gevallen de opnames gepaard gaan met transactiekosten.

Voordelen van Binance

Naast specifieke dienstverlening die je van een exchange mag verwachten, biedt Binance ook andere tools, platforms en services voor het ondersteunen van het blockchain-ecosysteem.
Binance heeft een blockchain-technologie-incubator genaamd Binance Labs, wat zich voornamelijk richt op het koesteren van veelbelovende pre-ICO-faseprojecten. Binance helpt bij het verdienmodel van cryptocurrency-projectteams door het verstrekken van de nodige financiering voor ontwikkeling, adviseringen en het beschikbaar stellen van een lanceerplatform voor eventuele noodzakelijke acties zoals het werven van fondsen.

Binance LaunchPad

Naast het bovenstaande levert Binance nog meer diensten. Zo is er een speciale site, ‘LaunchPad’. De wordt gebruikt voor het hosten van nieuwe en opkomende blockchain-projecten. Men kan ook API’s maken, wat staat voor interfaces voor applicatieprogrammering.

Binance Coin (BNB)

De Binance exchange lanceerde haar eigen Binance Coin (BNB) cryptocurrency via een ICO in juli 2017. BNB is populair geworden en is een volwaardige cryptocoin. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het dé valuta gaat worden voor het gebruik op de Binance exchange.

Laatste update Binance Nederlandse handleiding

26 gedachten over “Binance exchange Nederlandse handleiding en uitleg”

 1. dag Coen,

  hoe kan ik mijn Binance account name aanpassen? Dit om geld te kunnen storten naar mijn rekening want ik heb een typefout gemaakt in mijn binance-account naam.

  Beantwoorden
  • Hoi Johan, dit kun je doen door jouw persoonsgegevens te laten verifieren bij de Binance klantenservice. Wanneer deze jou persoonlijke gegegevens goedkeurd kun je geld terugstorten op jouw rekening.

   Ik raad aan om een gratis account aan te maken bij Bitvavo via deze link (claim tijdelijk 1000 euro handelstegoed). Vervolgens koop je NEO bij Binance en verstuur (gratis) je dit naar Bitvavo.

   De opnamekosten zijn vrij hoog bij Binance als je dit vergelijkt bij Bitvavo.

   Succes

   Beantwoorden
  • Hallo Barbara, ja dat kan zeker.. wil je dat binnen jouw eigen hoofdaccount doen? Dan dien je Binance subaccounts aan te maken.

   Anders gewoon het crypto adres (bijvoorbeeld Bitcoin, ETH, NEO of welke coins jij wilt versturen) opzoeken van je nieuwe Binance account en vervolgens daarheen sturen.

   Succes!

   Groeten, Coen

   Beantwoorden
 2. Beste Coen, alle verificatie methodes die ik uitvoer werken niet in mijn binance omgeving. Niet via de Mac en ook niet via de iphone terwijl ik op mijn telefoon wel de melding krijg dat de verification succesfully is verlopen. Het lukt me dus niet om geld op te nemen van mijn account. Wat kan nu precies het probleem zijn?

  Beantwoorden
  • Hallo Michel, dat is erg vervelend. Het beste is om Binance een e-mail te sturen (in het Engels) met daarin jou uitleg inclusief verificatie documenten. Daar vragen ze namelijk altijd om.

   En dan even afwachten wat het support team van Binance terug stuurt.. dit kan soms wel een week of twee weken duren.

   Succes!

   Coen

   Beantwoorden
 3. Hoi Coen.
  Ik krijg na een tijdje niet meer op mijn account te zijn geweest de melding dat ik op mijn naam 2 accounts heb .Nu kan ik dus NIET meer inloggen .Heb 2 accounts blijkbaar met hetzelfde email en wachtwoord.
  Wat nu ?

  Beantwoorden
 4. Hoi Coen, ik heb moeite op de site van Binance het volgende probleem te melden en feitelijk in contact te komen met de support afdeling. Ik heb via de Visa card van Binance een betaling gedaan in euros maar er ging iets mis, het bedrijf heeft op 9 november het geld teruggestort, maar dit zou na 7 werkdagen bijgeschreven moeten staan, dit is echter niet het geval. Ik werd verzocht contact op te nemen met mijn bank.. Binance, die kun je alleen niet bellen. Online is het mij nog niet gelukt om hulp te vinden, heb jij advies?

  Beantwoorden
 5. Hai Coen
  Sinds kort ben ik wat meer actiever aan het handelen met cryptos, nu loop ik tegen een probleem aan: als bijvoorbeeld Bezoge Earth stijgt met 80% op Dextools zie ik dat ze niet meer mee stijgen op mijn Coinbase wallet, maar wel op Zerion.
  ( dit is sinds een week )
  Vr gr, Ron

  Beantwoorden
  • Hoi Ron, wat tof dat je meer aan het handelen bent in crypto’s!

   Wellicht zit er vertraging in.

   Maar wat het hoogstwaarschijnlijk zou zijn.. dat via bijvoorbeeld Uniswap een groot aantal Coins wordt gekocht voor een x aantal ETH.. maar dat de gemiddelde prijs lang niet zo hoog is.

   Daarom zie je ook vaak op Dextools van die ‘Spikes’ dus hele dunnen lijntjes kaasrecht omhoog (lees: vaak sluit of opent de candlestick veel lager)

   Succes!

   Groeten, Coen

   Beantwoorden
 6. hallo, tijdens verifieren van mijn telefoon worden er 3 codes gevraagd. Maar nadat ik de emailcode heb gekregen en ingevuld heb en daarna code ophalen aanklik voor de telefoon sms moet ik weer opnieuw beginnen. Zo krijg ik mijn account niet geverifieerd helaas

  Beantwoorden
  • Hallo Arnold, dat is vervelend.

   3 Binance codes? Welke dan allemaal.. E-mail, 2fa en Sms?

   Vreemd dat je telkens opnieuw moet verifieren en dat het niet lukt.

   Stuur anders even een e-mail naar Binance Nederland. Je kunt (volgens mij) tegenwoordig aangeven voor welk land je support nodig bent.

   Hoor graag of het wel of niet gelukt is.

   Groeten, Coen

   Beantwoorden
  • Hallo S, contact opnemen met de Nederlandse Binance klantenservice kan alleen middels een contactformulier of chat.

   Op de volgende pagina kan dat: https://www.binance.com/en/support

   De chat kan rechts onderin worden gestart, wel dien je dan een laptop of pc te gebruiken. Op de mobiel werkt dit namelijk niet.

   Succes!


   GRATIS 1000 EURO HANDELSTEGOED / WELKOMBONUS ONTVANGEN BIJ DE GROOTSTE, GOEDKOOPSTE EN BESTE EXCHANGE VAN NEDERLAND?
   MAAK DAN VIA DEZE LINK EEN ACCOUNT AAN BIJ BITVAVO.

   Beantwoorden
  • Hallo Peter,

   Dat is vervelend, kun je wat meer informatie geven? Wat is de reden?

   Ben je 2fa verloren, wachtwoord vergeten, geen geverifieerd account..

   Hoor graag van jou.

   Groeten, Coen

   Beantwoorden
 7. Via een broker heb ik btc ontvangen op mijn Binance account. Helaas staan die frozen en ik krijg het niet voor elkaar ze in mijn gewone wallet te zetten en op te nemen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie