Cryptocurrency kopen voor beginners

Al decennialang zijn mensen bezig met investeren, in de hoop dat deze investering zich in de loop der tijd terugbetaald met een leuk rendement. De laatste jaren is het investeren in crypto doorgebroken bij het grote publiek en dat is niet zomaar. Wanneer je hier slim investeert en een beetje geluk hebt, kan je snel een leuk rendement behalen, maar hou wel rekening met de risico’s. Winst is namelijk niet gegarandeerd.

Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer jij zoveel mogelijk uit je investeringen in crypto wilt halen. Zo moet je natuurlijk kiezen welke crypto je kopen wil, maar ook waar je gaat investeren. Het is niet meer dan logisch dat je dit zo goedkoop mogelijk wilt doen, zonder veel transactiekosten te moeten betalen bijvoorbeeld. Daarom staat in dit artikel de volgende vraag centraal: waar kun je cryptocurrency kopen en verkopen als beginner?

Waar kan ik crypto kopen?

Wanneer jij crypto kopen wil, dan kan je dat doen op een exchange. Dit is een platform waar je de mogelijkheid hebt om crypto te kopen en verkopen. Zij zorgen ervoor dat jouw euro wordt omgezet naar de crypto die jij wenst.

Voorbeelden van exchanges zijn Binance en Bitvavo. In dit artikel gaan we ons richten op Bitvavo, omdat dit de voordeligste exchange is die het meeste kan bieden aan Nederlanders en Belgen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis te betalen met iDEAL en Bancontact. Lees hier alle voordelen.

Gratis 1000 euro aan crypto kopen bij Bitvavo

Bitvavo is de goedkoopste exchange voor crypto kopen van Nederland en België.

Handleiding cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Eerder in het artikel heb je dus al gelezen dat Bitvavo een de goedkoopste exchange is voor crypto kopen. Dat komt onder andere door de lage transactiekosten. Wat de precieze kosten zijn voor het handelen in crypto bij Bitvavo, lees je later in deze cryptocurrency kopen gids.

Hoe crypto kopen?

Misschien zou je het niet denken, maar het kopen van crypto bij Bitvavo is erg eenvoudig. Binnen slechts enkele makkelijk te volgen stappen heb jij al crypto in je bezit. Benieuwd wat deze stappen zijn? Je leest het in onderstaand stappenplan.

Stap 1: account maken op Bitvavo

Bitvavo Welkomstbonus
Bitvavo Welkomstbonus

Om te beginnen moet je natuurlijk een account maken. Ga hiervoor naar de Bitvavo website en klik op ‘Sign up’. Vervolgens kan je hier jouw persoonlijke gegevens invullen. Daarna zijn er nog een paar extra stappen om te doorlopen voor het verifiëren van je account. Ook dit is eenvoudig te doen.

Welkomstbonus: Nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstbonus van 1000 euro gratis crypto handelen. Als dit geactiveerd is zie je dit in het groen staan.

Stap 2: Inloggen en euro storten met iDEAL of Bancontact

Heb je jouw account gemaakt en ook volledig geverifieerd, dan is hij gereed voor gebruik. Log nu in en klik op ‘Tegoeden storten’. Daarna kan je het bedrag kiezen dat je wilt gaan storten. Spreek met jezelf een bedrag af waar jij je goed bij voelt. Daarna kies je jouw gewenste betaalmethode. Bij Bitvavo kan je eenvoudig betalen met iDEAL en Bancontact.

Rond de betaling af en je hebt geld op je Bitvavo account staan.

Stap 3: Crypto kiezen

Bitvavo Platform
Bitvavo Platform

Nu je euro’s hebt gestort op jouw Bitvavo account, kan je dit omzetten in een bepaalde cryptocurrency. Ga hiervoor naar het aanbod van Bitvavo en selecteer de cryptomunt waarin jij wilt investeren. Het aanbod van Bitvavo is enorm en bestaat uit meer dan 155 munten. Doe zelf goed onderzoek naar bepaalde projecten.

Om het risico te spreiden kan je er uiteraard ook voor kiezen om te investeren in verschillende cryptomunten.

Stap 4: Cryptocurrency kopen


Het enige dat je nu nog rest is het afronden van je aankoop. Na het selecteren van een cryptomunt hoef je namelijk alleen nog maar aan te geven hoeveel je wilt investeren en daarna is jouw aankoop afgerond binnen een paar clicks.

Gefeliciteerd, je hebt nu cryptomunten gekocht!

Welke kosten bij investeren in crypto?

Het kan zo zijn dat je een toeslag moet betalen wanneer je geld stort. Dit is afhankelijk van de betaalmethode waar je voor kiest. Wil je betalen met iDEAL of Bancontact, dan betaal je bijvoorbeeld geen extra kosten.

Ook krijg je te maken met transactiekosten. Deze veranderen iedere maand omdat deze afhankelijk zijn van het volume. Echter is de maximale commissie 0,25%, waardoor je gegarandeerd niet te maken krijgt met te hoge transactiekosten. Als je dit vergelijkt met andere partijen dan is dit zeer laag.

Veel beginnende cryptohandelaren zijn er niet goed genoeg van op de hoogte: de kosten voor het kopen van cryptomunten. Dit kunnen verschillende kosten zijn en de hoogte ervan is ook afhankelijk van de exchange. Hieronder vind je een overzicht van de kosten waar je zoal mee te maken krijgt wanneer jij in crypto handelt.

Deposit fees (euro storten)

Ten eerste moet je rekening houden met zogeheten deposit fees. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer je geld op je account stort. Of je hiervoor kosten moet betalen en hoeveel dit dan is, is afhankelijk van de betaalmethode en de exchange.

Dit is bij Bitvavo gratis.

Handelskosten

Bij iedere exchange kom je het wel tegen: handelskosten. Dit is een belangrijke factor als het gaat om hoe voordelig een handelsplatform is. In principe betaal je deze kosten zodat de exchange beheerd kan worden.

Bij Bitvavo is dit maximaal 0.25%. Bij andere Nederlandse partijen is dit soms wel 2% (Litebit).

Cryptocurrency kopen: ben ik te laat?

Je leest de afgelopen jaren steeds meer over cryptocurrencies. Logisch, maar veel mensen die erover nadenken om in te stappen in de cryptowereld besluiten mede hierdoor om het toch niet te doen omdat ze denken dat ze te laat zijn.

Dat merk ik namelijk ook in mijn eigen omgeving. Of je te laat bent om crypto te kopen is de vraag en kan nooit iemand voorspellen. Het is wel goed om te weten dat de cryptomarkt in de kinderschoenen staat en nog volwassen moet worden.

De trend is namelijk zo, dat iedere keer als er een flinke dip lijkt te zijn, de markt zich steeds herstelt en zelfs een vorig hoogtepunt overtreft. Daarnaast kan je ook gaan daytraden en dus gebruikmaken van kleine schommelingen van de koers.

Conclusie cryptocurrency kopen

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel over cryptocurrency kopen en dat betekent dat het tijd is om zelf in actie te komen! Als het goed is ben jij nu namelijk op de hoogte van waar je tegen een lage prijs crypto kan kopen en hoe je dit kunt doen.  

Wil jij dus ook betrouwbaar en cryptocurrency kopen? Dan raad ik je aan om zeker even een kijkje te nemen bij Bitvavo, vanwege de lage kosten en het grote assortiment.

Is de crypto kopen gids ook geschikt voor beginners?

Ja, het is met onze gids net zo makkelijk om crypto te kopen als een bestelling te plaatsen bij Bol.com

Zitten er kosten verbonden bij het investeren in crypto?

Ja, de meeste platformen brengen handelskosten in rekening voor hun diensten. Dit wil je zo laag houden, daarom hebben wij de goedkoopste exchange geselecteerd.

Ben ik te laat voor het kopen van crypto?

Dit is een verantwoordelijkheid die bij jezelf ligt. Doe goed onderzoek naar de huidige situatie van de markt en bepaal op die manier of het een gunstig moment is om te kopen.

Welke kosten brengt Bitvavo in rekening?

iDEAL en Bancontact zijn gratis. De handelskosten zijn maximaal 0.25%. Voorbeeld: bij een investering van 100 euro betaal je 25 cent aan kosten.