Top 10 Cryptocurrency Exchanges en Brokers van Nederland

De tien beste Nederlandse cryptocoin exchanges en brokers.

Als je actief wilt handelen in cryptovaluta kun je er niet omheen: de exchanges. Gelukkig hoef je daarvoor niet uit te wijken naar buitenlandse bedrijven, ook Nederland heeft voldoende exchanges om het handelen in bitcions en andere digitale munten mogelijk te maken. Het grote voordeel: de meeste Nederlandse exchanges hebben hun exchange zeer eenvoudig ingericht zodat je ook als beginnende investeerder geen drempelvrees hoeft te hebben. Zo kun je gewoon via iDeal cryptovaluta aankopen en verkopen.

De 10 crypto exchanges of brokers zijn geschikt voor beginnende en ervaren investeerders

De Nederlandse exchanges zijn niet alleen geschikt voor beginnende investeerders, ook de meer ervaren investeerders maken hier gebruik van. Dat heeft niet zo zeer te maken met de mogelijkheden van de Nederlandse cryptocurrency exchanges, in veel gevallen wijken de ervaren investeerders juist uit naar de grotere exchanges als Binance. Toch kunnen ook die ervaren beleggers niet zonder de Nederlandse exchanges, al was het alleen maar om de cryptocurrencies om te zetten euro’s voor een uitbetaling. De tien belangrijkste Nederlandse exchanges zetten we voor je op een rij.

#1 Bitvavo Exchange

Bitvavo is waarschijnlijk de populairste exchange voor cryptocurrencies in Nederland. Die populariteit is verklaarbaar doordat de exchange het mogelijk maakt om ruim 58 verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Behalve het verhandelen van de verschillende munten, is het ook mogelijk om de verschillende digitale munten aan te kopen en uit te laten betalen. Zo wel de website als het portaal voor investeerders zijn ook bereikbaar via de smartphone en tablet. De transactiefee is de laagste van Nederland en bedraagt slechts 0.25%.

Bezoek website


#2 Bitcoin Meester Exchange

Zoek je een exchange waarbij je veel verschillende coins kunt verhandelen, dan kom je al snel terecht bij Bitcoin Meester. Deze Nederlandse heeft een extreem groot assortiment van ruim 200 verschillende cryptocurrencies. Men beschikt over een geheel eigen software wallet om je investeringen veilig op te slaan. Men maakt voor grote handelaren gebruik van een VIP-programma zodat je korting kunt krijg naar mate je meer verhandelt. In vergelijking met Bitvavo liggen de fees hier iets hoger: 1.1% tot 4.1%. het grote voordeel: je munten tegen elkaar uitwisselen. Ook deze exchange maakt gebruik van een eigen app welke geschikt is voor zowel Android- als iOS-toestellen.

Bezoek website


#3 BTC Direct (broker)

BTC Direct is een van de oudste exchanges op de markt en biedt de laatste jaren steeds een uitgebreider assortiment. BTC is van plan om de komende tijd nog 40 munten toe te voegen en is daarmee een serieuze exchange voor degene die graag in meerdere munten wil investeren. Naast de mogelijkheid om cryptocurrencies te verhandelen heeft deze exchange ook een grote meerwaarde door de nieuwsvoorziening, analyses en workshops. Wil je via BTC Direct handelen, dan heb je wel een eigen wallet nodig. De fee is afhankelijk van de omvan van de order en bedraagt z’n 2% – 3%.

Bezoek website

#4 Coinmerce

Coinmerce is een relatief nieuwe exchange en is gevestigd in Amstelveen. Deze exchange biedt de mogelijkheid om te handelen in ongeveer 140 verschillende cryptocurrencies. Via een app kun je al je transacties regelen, maar werk je liever via de laptop dan is dat ook mogelijk. In tegenstelling tot Bitcoin Meester Exchange heb je voor elke munt een aparte wallet nodig. De fee die je per transactie betaalt is afhankelijk van de omvang van de order en de volatiliteit en bedraagt 0.4% – 2.5%.

#5 Bitconic

Wil je enkel in BTC investeren, dan is Bitonic wellicht de meest geschikte exchange. Je kunt hier namelijk enkel terecht voor BTC. Het is de oudste broker van Nederland en is, zoals je het al raadt, bekend geworden dankzij Bitcoin. Men is in staat om uit eigen voorraad te leveren en is een van de meest betrouwbare exchanges van Nederland. Men maakt geen gebruik van een eigen wallet, hier zul je dus zelf voor moeten zorgen. De fee bedraagt 1% – 2%.

#6 SATOS

Net als Coinmerce is ook Satos een redelijk nieuwe speler. Men is gevestigd in Amsterdam. Het voordeel van Satos is de relatief lage fee die men berekent, namelijk 1.5% – 2.5%. Ook hier dien je gebruik te maken van je eigen wallet. Gezien het relatief beperkte assortiment is deze exchange meer geschikt voor beginnende inveteerders.

#7 Litebit

Litebit is een van de oudere exchanges in Nederland en is sinds 2013 actief. Men heeft vanaf het begin al de mogelijkheid geboden om in verschillende coins te investeren. Voorheen was het een van de populairste brokers van Nederland maar is deze positie inmiddels kwijt geraakt. De verklaring voor de afnemende populariteit was de vrij hoge fees die ze berekenden. Inmiddels is dat gewijzigd en betaal je nu slechts 1% – 2%. Veel klanten hebben dat niet afgewacht en zijn overgestapt naar een andere exchange. Alhoewel de exchange in Nederland is gevestigd, heeft Litebit ook veel buitenlandse klanten.

#8 Knaken

Knaken is een nieuwe speler met een relatief grote naamsbekendheid. Men is gevestigd in Rotterdam en is duidelijk niet bang voor de concurrentie. Men hanteert naar eigen zeggen geen commissie en dus is de vraag wat het verdienmodel is. De verwachting is dat als deze broker zichzelf waar heeft gemaakt, meerdere investeerders de overstap zullen gaan maken.

#9 Anycoin Direct

Anycoin Direct behoort tot de oudere cryptocurrency exchanges en is gevestigd in Veghel. Ondanks het gegeven dat men in 2014 is begonnen met het aanbieden van diesten, kunnen er slechts 20 munten worden verhandeld. De aangekochte of verhandelde coins kunnen niet in een eigen wallet worden opgeslagen. Ondanks de gedateerde website is Anycoin Direct een van de meer betrouwbare exchanges in Nederland.

#10 HappyCoins

HappyCoins is een exchange welke bijzonder geschikt is voor het verhandelen van enkel BTC, andere munten worden niet aangeboden. Men richt zich op geheel Europa. Hier kun je enkele handelen als je beschikt over een eigen wallet. Het nadeel van HappyCoins is de relatief hoge transactie fee.

Mijn cryptocurrency exchanges reviews en ervaringen 2020

Plaats een reactie