Velox Algoritme Trading Bot

De Velox Algoritme Trading Bot is een snelle, gebruiksvriendelijke automatische tool voor gebruik op gedecentraliseerde exchanges, die zijn gebaseerd op Uniswap en Sushiswap. Deze Velox Algoritme Trading Bot maakt gebruik van fundamentele als-dan commando’s. Daardoor kan deze bot beter kopen, verkopen en tegen lagere kosten handelen dan handelaars. Het systeem is voorzien van een uitgekiende sequens waarin de commando’s worden uitgevoerd. Daardoor haalt de Velox Algoritme Trading Bot een nauwkeurigheid van 99 procent. Daar is geen software van andere partijen voor nodig, evenmin als een storting op basis van een overeenkomst of een Velox-sleutel.

Waarom is deze ontwikkeling belangrijk?

Exchanges als Uniswap en Sushiswap, via welke systemen de Velox Algoritme Trading Bot handelt, zijn decentrale exchanges. Het kenmerk van zo’n exchange is dat er volgens een systematiek wordt gewerkt, waarbij het niet meer nodig is om een vertrouwensrelatie te hebben met de betrokken partijen. Dat betekent dat handelen via een decentrale exchange absoluut veilig is. Als die door een Velox Algoritme Trading Bot kan worden gedaan levert dat extra voordeel op, want dan zijn ook de kosten van de handelsacties te beperken tot een absoluut minimum.

De globale werking van een centrale exchange

Bij een centrale exchange ga je als trader in zee met een bedrijf, dat het handelen in cryptovaluta faciliteert. Je gebruikt de tools van die exchange, soms maak je gebruik van een wallet van die exchange en je werkt met wachtwoorden om toegang te krijgen tot die exchange. Dat vraagt van de trader, dat hij vertrouwen heeft in de exchange. In de praktijk zal dat bij de grote exchanges wel gerechtvaardigd zijn, maar een exchange kan altijd slachtoffer worden van een hack. Dan liggen al jouw gegevens op straat en loop je het risico dat oplichters met jouw kapitaal aan de haal gaan. Nogmaals, het risico is niet bijzonder groot, maar de kans is aanwezig dat het een keer gaat gebeuren.

Het principe van een decentrale exchange

Bij een decentrale exchange, waarbij de Velox Algoritme Trading Bot zorg kan dragen voor de handelsacties, is die centrale exchange afwezig. Met behulp van apps of websites, waarin de bot is geïntegreerd, kun je jouw handelsacties laten plaatsvinden. Bij het handelen via een decentrale exchange worden er geen ERC20 tokens van de ene naar de andere eigenaar verplaatst. Het handelen bij een decentrale echange gebeurt door middel van een liquiditeitspool, die bestaat uit twee soorten cryptocurrency. Door gebruik te maken van een rekentruc moet de verhouding in waarde van de ene en de andere soort cryptomunt altijd dezelfde blijven.

Concreet betekent dit, dat de prijs van coin 1 zal stijgen als er uit de pool een hoeveelheid van wordt gekocht. Volgens de rekentruc zal daardoor de waarde van coin 2 dalen. Een transactie vindt plaats als een handelaar een hoeveelheid coins 1 omwisselt voor een hoeveelheid coins 2. Het is niet erg inzichtelijk als je deze handelingen handmatig uitvoert. Want de prijs van coin 1 en coin 2 zijn dynamisch. Door dit in een geautomatiseerd proces te laten uitvoeren door de Velox Algoritme Trading Bot, zal dit met veel meer effectiviteit worden uitgevoerd.

De mogelijkheden van de Velox Algoritme Trading Bot

In de huidige versie heb je de bij de Velox Algoritme Trading Bot de beschikking over een handels efficiëncy op professioneel niveau en een user interface die zeer responsief en intuïtief is. De Velox Algoritme Trading Bot biedt drie standard handels commando’s voor alle tokens in de blockchain die gebaseerd zijn op ERC20 tokens. Ten eerste is dat kopen of verkopen als een token een prijsniveau bereikt dat door de gebruiker is gedefinieerd. Het tweede commando is kopen of verkopen als de prijs van een token met een vooraf ingesteld percentage is gestegen. Ten derde kan de Velox Algoritme Trading Bot kopen of verkopen als de prijs in een bepaalde periode met een vooraf gedefinieerd percentage is gedaald.

Overige functies van de Velox Algoritme Trading Bot

Een functie die is toegevoegd nadat de eerste versie van de Velox Algoritme Trading Bot werd gelanceerd, is de zogenoemde Dynamic Transaction Treshold. Daarmee wordt de hoeveelheid tokens ingesteld die gekocht of verkocht worden onder of boven een bepaalde door de gebruiker gedefinieerde prijsdrempel. Je kunt de Velox Algoritme Trading Bot dus programmeren om bijvoorbeeld tokens te verkopen als de prijs boven de één dollar komt. De voorwaarde die daarbij kan worden gesteld is, dat er slechts zoveel mag worden verkocht, dat de prijs weer onder de dollar zakt. Vervolgens wordt er gewacht totdat de prijs weer boven de dollar komt, en dan worden er opnieuw een aantal tokens verkocht.

Transactiekosten

Bij de handel in tokens heb je te maken met factoren die de transactiekosten beïnvloeden. De Velox Algoritme Trading Bot heeft voorzieningen om die kosten zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de kritische factoren die deze kosten beïnvloeden voortdurend gemonitord. Als alle signalen er op wijzen dat de transactiekosten laag zijn, zal de Velox Algoritme Trading Bot de tokens kopen of verkopen. Door deze mogelijkheden heb je met de Velox Algoritme Trading Bot meer grip op de winstmarges. De bot zal zelf op basis van continue monitoring een maximum transactieprijs gebruiken. Dat is ook handmatig in te stellen.

Integratie met de MetaMask wallet

De Velox Algoritme Trading Bot is naadloos te integreren in de MetaMask wallet. Of de bot ook goed werkt bij andere wallets wordt nog getest, maar naar verwachting zal de bot op termijn onderdeel gaan uitmaken van meer wallets. In de wallet worden door de Velox Algoritme Trading Bot ERC20 coins geruild, waarvan jij hebt aangegeven dat die moeten worden verhandeld. Als een handelsactie is mislukt word je daarvan op de hoogte gesteld. Daarbij zal de bot aangeven waar de fout is ontstaan en suggesties doen welke parameters je moet veranderen om de handelsactie toch doorgang te laten vinden.

Geen sleutels nodig voor de Velox Algoritme Trading Bot

Om de Velox Algoritme Trading Bot te gebruiken hoeft er geen software te worden gedownload. Het handelen met de bot lijkt wat betreft gebruikservaring erg op het handelen op een gecentraliseerde exchange. Het systeem zal nooit vragen om private keys, waardoor je ervan verzekerd bent, dat jouw handelsacties zowel betrouwbaar als eerlijk worden uitgevoerd. De kracht van de Velox Algoritme Trading Bot is, dat hij volledig vrij is van tokens. De bot zorgt voor een vlotte bezorging en effectieve transacties zonder enige vorm van speculatie.

Integratie met DEXTools

De Velox Algoritme Trading Bot is sinds januari 2021 te gebruiken op Velox Global. Hoewel de bot ontworpen is voor gebruik met de decentrale exchanges Uniswap en Sushiswap, is het de bedoeling dat er na verloop van tijd met meer decentrale exchanges kan worden gewerkt. Het leidende platform op dit gebied, DEXTools, is al akkoord gegaan met een deal om de Velox Algoritme Trading Bot te integreren in het platform. Dat werd bekend gemaakt tijdens de lancering van de bot. Alle DEXTools providers en hun klanten krijgen 25 procent korting op de transactiekosten als ze de Velox Algoritme Trading Bot op hun platform gaan gebruiken.

Toekomst van Velox Algoritme Trading Bot

Traders die er al wat langer actief zijn weten dat crypto trading een zeer tijdrovende bezigheid is. Dat komt doordat de waarde van cryptocurrency snel kan veranderen. Daardoor kun je op het ene moment een mooie winst hebben, die binnen korte tijd verdampt. Door het traden over te laten aan de Velox Algoritme Trading Bot is veel tijd te besparen. Het voordeel van een trading bot is, dat je als handelaar geen emotionele beslissingen meer neemt. De Velox Algoritme Trading Bot werkt uitsluitend op basis van data en presteert daardoor gemiddeld genomen beter dan de handelaren.

BTC direct Nederlandse cryptocurrency broker

BTC Direct is een van de eerste Nederlandse brokers voor digitale valuta. Het bedrijf is in 2013 gestart met zijn activiteiten. Het voornaamste doel is om iedereen toegang te geven tot bitcoin en andere cryptovaluta. Het bedrijf realiseert zich dat er nog een lange weg te gaan is om digitale valuta onder een breed publiek geaccepteerd te krijgen. Juist daarom moet de handel onder goede begeleiding en op een absoluut veilige manier gebeuren. Om zelfregulering te stimuleren en misbruik tegen te gaan is BTC Direct daarom actief betrokken bij de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Sterker nog, BTC Direct is zelfs één van de medeoprichters.

BTC direct cryptocurrency exchange

Drive van BTC direct

De visie van Satoshi Nakamoto wordt door BTC Direct omarmd en in de praktijk gebracht. Deze Japanner zag, zoals zoveel mensen, tijdens de bankencrisis in 2008 dat er grenzen zitten aan het monetaire stelsel zoals wij dat kennen. Hij publiceerde een whitepaper, waarin hij een nieuwe wereld schetst, die open, transparant en gedecentraliseerd is. Daarbij is een centrale rol weggelegd voor de bitcoin, altcoins en de vele andere blockchain assets, die inmiddels zijn ontstaan. BTC Direct ziet in die visie de drive om als broker aan de slag te gaan en op deze wijze die nieuwe wereld een stukje dichterbij te brengen.

Bitcoin gaat de wereld veranderen

BTC Direct gelooft er heilig in dat cryptovaluta de wereld ten goede kan veranderen. Dat zal echter alleen lukken als deze valuta breed wordt geaccepteerd en gebruikt. Bij BTC Direct heeft men de overtuiging dat door de toegang naar bitcoins en andere cryptovaluta zo goed mogelijk te faciliteren en zo gemakkelijk mogelijk te maken, er stappen worden gezet naar die betere wereld van Nakamoto. In de praktijk betekent dit, dat er zeer veilige producten worden ontwikkeld en veel aan promotie wordt gedaan, om zoveel mogelijk mensen over te halen bitcoin te gebruiken.

BTC Direct kent de risico’s

Bij veel consumenten is nog erg veel angst om te investeren in cryptovaluta. Heel vreemd is dat niet, want een investering in een cryptomunt kan hele mooie resultaten opleveren, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Want de koersen kunnen heel snel stijgen, maar minstens zo snel weer dalen. Het gaat erom dat je als koper op het juiste moment instapt en een goede inschatting maakt op welk moment je weer moet verkopen. Daar is best veel kennis voor nodig en ook een stukje lef. Bij BTC Direct kun je advies krijgen over de manier waarop je in cryptovaluta kunt stappen, zonder meteen heel veel geld te verliezen.

De start: cryptovaluta kopen

Het kopen van cryptovaluta is tegenwoordig een fluitje van een cent, ook bij BTC Direct. De tools die je daarvoor nodig hebt, zijn zo veilig en geavanceerd, dat je daar beslist geen grote inhoudelijke kennis voor hoeft te hebben. Het begint met het aanmaken van een account bij BTC Direct. Zonder account kun je geen cryptomunten kopen. In de digitale handelsomgeving is je account als het ware je identiteitsbewijs. BTC Direct zal daarom tijdens het registratieproces om een legitimatiebewijs vragen. Het idee is dat de handel in cryptocurrency voor iedereen toegankelijk moet zijn, maar niet als anonieme handelaar.

Cryptocurrency wallet bij BTC Direct

De wallet van BTC Direct speelt bij het handelen in cryptocurrency een centrale rol. Het is in feite de portemonnee waarmee jij als handelaar de controle hebt over je vermogen. Cryptocurrency is niet tastbaar, zoals gewoon geld. In de wallet bewaar je dus geen munten of papiergeld, maar het bewijs dat jij de eigenaar bent van een bepaalde hoeveelheid cryptomunten. De munten zelf worden bewaard in de blockchain. Het bewijs bestaat uit digitale sleutels. Dat zijn codes, die private keys worden genoemd. Het zijn strengen van tekens, die in de blockchain de identificatie zijn van een hoeveelheid cryptomunten.

Private keys zijn jouw eigendomsbewijs en je moet er heel zuinig op zijn. Want als je ze kwijt bent of er niet bij kan ben je ook je vermogen kwijt. BTC Direct kan je helpen om de wallet te kiezen waar jij het beste gebruik van kunt maken. Alle adviezen die je van BTC Direct krijgt aangeboden zijn absoluut veilig, dus wat dat betreft maakt het niet uit voor welk soort wallet je kiest. Wie BTC Direct benadert met een smartphone zal altijd kiezen voor een mobiele wallet. Dat is een app op je smartphone waarmee je je cryptomunten kunt beheren.

Voor PC’s of Macbooks gebruik je meestal een software wallet. Dat is een programma waarin de private keys worden bewaard. Bij een mobiele wallet en een software wallet is er altijd een heel kleine kans dat de inhoud van jouw wallet wordt gestolen door een hacker. Bij een hardware wallet, vaak een losse USB stick, is die kans een stuk kleiner. Een hardware wallet wordt als superveilig gezien, omdat die kan worden losgekoppeld van je computer als je hem niet gebruikt. Dan kan er dus nooit iemand bij komen. Bij alle wallets moet je er op letten, dat je de toegangscodes goed bewaart. Want zonder toegangscodes kun je niet bij je cryptocurrency.

Coins kopen bij BTC Direct

Wie een wallet heeft bij BTC Direct kan coins gaan kopen. Voor alle duidelijkheid: die koop je niet bij BTC Direct. Het enige wat BTC Direct doet, is het voor jou mogelijk maken om ergens cryptocurrency te kopen. Het bedrijf verdient dus niets aan jouw aankopen, behalve dat je een bedrag moet betalen aan transactiekosten. Bij het kopen van cryptocurrency is jouw eigen adres het allerbelangrijkste. Met jouw adres wordt de code bedoeld, die in de blockchain jouw identiteit ontsluit. Bij het aankopen of verkopen van cryptocurrency moet je een aantal keren controleren of dat adres wel correct is.

Voor het overige is het kopen van cryptomunten erg eenvoudig bij BTC Direct. De eerste stap is dat je de coins moet selecteren die je wilt kopen. Een slimme calculator berekent meteen welke waarde die hebben in euro’s. Coins kopen kun je doen door aan te geven hoeveel je daarvan wilt hebben, of door het aantal euro’s dat je wilt besteden aan te geven. Als je tevreden bent over de producten die je wilt kopen, kun je op de button ‘Kopen’ klikken. Je bent dan nog niet klaar, dus sluit de site of de app nog niet af.

De vervolgstappen bij BTC Direct zijn, dat je je adres opgeeft, dus de code voor de blockchain en dat je de gewenste betaalmethode selecteert. Vervolgens moet je goed controleren of de juiste gegevens zijn ingevuld. Bij elke transactie via BTC Direct moet je ook akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Als alles in orde is kun je op OK klikken. Je krijgt dan nog één keer een samenvatting van je aankoop of verkoop te zien. Vervolgens kun je op Verstuur de Coins klikken en dan ben je de eigenaar van een aantal cryptomunten.

Reacties van klanten op BTC Direct

Zoals je hebt kunnen zien doet BTC Direct veel moeite om cryptocurrency bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Dat betekent dat er veel advies en begeleiding is voor klanten die hun eerste cryptomunten aanschaffen. De reacties van veel van die klanten zijn positief, zo blijkt uit de reviews die op Trustpilot te vinden zijn. De overgrote meerderheid van de klanten geeft BTC Direct de maximale score van vijf sterren.

Lees meer klantervaringen van BTC direct.

Reacties die er te vinden zijn variëren van dat de wachttijd voordat een transactie was voltooid tamelijk lang was, tot waardering voor de snelle aankopen. Het komt erg vaak voor dat de klanten het geduld van de medewerkers van BTC Direct noemen als één van de meest positieve kenmerken van hun ervaring.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als BTC direct

TradingView handleiding

TradingView is een set online tools, die onmisbaar zijn bij het doen van analyses die helpen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot de handel in cryptovaluta. Sterker nog, het zijn tools die nut hebben bij elke soort handel. Om TradingView goed te kunnen gebruiken moet je de tools eerst voor jezelf configureren. Als je dat niet doet begrijp je helemaal niets van wat er wordt gepresenteerd aan cijfers en grafieken. De tools die je kunt vinden bij TradingView zijn actueel en zeer divers. In deze blog wordt een aanzet gegeven waar je op moet letten als je ze wilt gebruiken voor de handel in cryptovaluta.

Kenmerken van TradingView

Dat TradingView een populaire set tools is blijkt wel uit het feit dat de site bestaat uit een community van meer dan 5 miljoen gebruikers. Het aanbod bestaat uit realtime handels koersen op vrijwel elk terrein en vanuit de hele wereld. De site is gemakkelijk toegankelijk doordat het aanbod is verdeeld in een aantal logische vakgebieden. Dat zijn: ideeën, markten, scripts, screeners, streams, makelaars, grafieken en meer. Voor de handel in cryptovaluta heb je niet al die opties nodig. TradingView is er in een Pro-versie en in een gratis versie. Die laatste is beperkt tot drie indicatoren.

Wat is crypto trading?

Wie eenmaal zijn eerste cryptovaluta in bezit heeft moet daarna beslissen wat hij daarmee gaat doen. Een optie is helemaal niets doen. Je hebt dan een stukje cryptocurrency in eigendom, dat wellicht meer waard wordt, maar misschien ook in waarde gaat dalen. Als je niets doet met je cryptovaluta weet je vrij zeker dat je daar in financieel opzicht niet veel wijzer van zal worden. Een ander optie is, dat je het gaat gebruiken als betaalmiddel. Dat kan bij steeds meer webshops. Maar ook dat is niet zo vreselijk spannend.

Het is misschien leuker om je bezig te houden met crypto trading. Dan koop en verkoop je cryptocurrency op strategische momenten, met als doel je kapitaal te laten groeien. Het is de kunst om de juiste momenten te vinden voor de aan- en verkoop van cryptovaluta. Aankopen doe je als de waarde laag is en verkopen op momenten waarop de koers enorm hoog is. Als je dat goed doet, kun je er heel rijk mee worden. Maar er is ook altijd het risico dat je heel veel kapitaal ziet verdampen. Om dat te voorkomen helpt het om technische analyses te doen. Dat is waar je voor bij TradingView moet zijn.

Wat is een technische analyse?

Een technische analyse is niets anders dan dat je naar historische koersen kijkt. Wie daar een goed oog voor heeft kan trends ontdekken en op basis daarvan voorspellingen doen over de koersontwikkelingen in de toekomst. Het is dus een beetje koffiedik kijken, maar dan voor veel geld. Dit is een effectieve methode. Crypto traders die gebruik maken van deze analyses presteren beter dan degenen die op gevoel handelen. Anderzijds kun je ook zonder technische analyse wel schatrijk worden. Maar met een technische analyse is de kans daarop groter. Een technische analyse doe je op basis van allerlei soorten informatie. Bij TradingView is die informatie al op een handige manier gecategoriseerd.

Het nut van TradingView

Op het gebied van technische analyse is TradingView een goudmijn, met name voor crypto trading. De tools bevatten veel historische koersdata, informatie, inzichten, voorspellingen, grafieken en video’s, die kunnen helpen om een strategie voor het crypto traden te bepalen. De onderdelen Ideeën, Markten en Grafieken zijn de meest waardevolle tools als je een strategie wilt bepalen voor crypto trading. Besef wel, dat het de nodige tijd kost om te leren hoe je zo’n strategie in elkaar zet. Het vraagt het nodige leeswerk, een open mind, en focus op een segment dat jou aanspreekt. De die waardevolste tools worden nu toegelicht.

TradingView Ideeën

In de sectie Ideeën van TradingView vind je een bonte verzameling aan informatie van deskundigen. Zij gaan diep in op de ontwikkelingen in hun vakgebied en proberen daar trends in aan te geven. Er worden voor allerlei niveaus specialisten aan het woord gelaten. Het komt regelmatig voor dat zij het niet met elkaar eens zijn. Het is dan aan jou om de elementen er uit te filteren die voor jou van belang zijn. De Ideeën zijn onderverdeeld in categorieën per marktsegment. Cryptovaluta is daar één van. Daar kun je bij TradingView dus maximaal gebruik van maken.

TradingView Markten

Zoals de titel van deze sectie al aangeeft wordt bij Markten bijgehouden wat de ontwikkelingen zijn op productniveau. Ook hier is gelukkig een voorselectie beschikbaar van cryptovaluta. Als je die opent kun je zien dat van meer dan 200 verschillende cryptocurrencies alle mogelijke statistische informatie is verzameld. Het is leuk om daar eens in te duiken, maar pas op dat je niet verdrinkt is de enorme hoeveelheid cijfertjes. Je krijgt pas echt goed inzicht met behulp van de volgende sectie van TradingView, de Grafieken.

TradingView Grafieken

De Ideeën en Markten zijn goed voor het vormen van een algemeen beeld waar het met de ontwikkelingen naartoe gaat, maar als je de Grafieken goed analyseert geven die een duidelijker beeld op productniveau. Naast grafieken met de ontwikkelingen van aandelenkoersen is er een zeer grote hoeveelheid koersen op het gebied van cryptocurrency te vinden. Het gaat niet alleen om huidige koersen van bijvoorbeeld de Litecoin, maar je kunt ook een groot aantal handels paren bekijken. Handig is dat je de koers van de cryptovaluta tegen de dollar, de euro, de roebel en nog veel meer standaarden kunt afzetten.

Instellingen van TradingView

Om op een comfortabele manier een technische analyse te kunnen doen moet je TradingView eerst op je gemak instellen op een manier die je zelf prettig vindt. Je zal zien dat de overdaad aan informatie dan ineens een stuk overzichtelijker wordt. Het eerste dat je kunt veranderen is de standaardkoers in te stellen op het bedrijf waarin je wilt gaan handelen. Voor de grafiekvorm kun je kiezen voor weergave als lijntje. Maar in de praktijk is ‘Candles’ handiger, omdat daarmee een beter inzicht in de minimale en maximale prijzen per tijdseenheid wordt gegeven.

Vervolgens is het goed om enkele minder belangrijke dingen beter in te stellen dan waarop ze standaard staan. Zoals de achtergrondkleuren en de kleuren van de gridlines. Als je vindt dat de grafieken met gridline te druk zijn kun je ze gewoon weglaten. Het is ook slim om de tools die je vaak gebruikt als favoriet te markeren. Er is ruimte voor maximaal zes favorieten. Waarschijnlijk zal je ‘Trend Line’ en ‘Price Range’ regelmatig gebruiken, maar de tijd zal dat leren. Er is in elk geval keus te over en je kunt de favorieten ook instellen als je wat meer ervaring hebt met TradingView.

TradingView gebruiken voor technische analyse

Nu de basisinstellingen voor TradingView zijn voltooid is het tijd om TradingView echt te gebruiken voor de analyse van de gegevens. Als je niet weet hoe dat moet is het aan te bevelen om je daar goed op in te lezen. Want alleen dan kun je TradingView op de juiste manier inzetten om trading indicatoren te gebruiken voor het beste inzicht. Op basis van deze indicatoren is een gefundeerde beslissing te nemen of je moet kopen of juist verkopen.

Zoals je in een notendop hebt kunnen zien is TradingView een tool waar je niet zonder kunt als je een serieuze crypto trader wilt worden. Wees ervan overtuigd dat de kansen er zeker liggen en zie de hoeveelheid crypto munten die je in je bezit hebt als instrumenten om geld te verdienen. Als je dat op de juiste manier doet op basis van de informatie die door TradingView wordt verstrekt, komt het grote geld vanzelf naar je toe.

MetaMask wallet Nederlandse handleiding

Om te kunnen handelen in de Ethereum Blockchain kan MetaMask worden gebruikt. Dat is een extensie voor de browsers Firefox, Brave en Chrome. Met MetaMask kun je handelen in alle digitale valuta met de ERC-20 architectuur. MetaMask laat gebruikers alle essentiële handelingen verrichten. Er kunnen Private Keys mee worden beheerd, transacties worden gedaan en tokens worden verstuurd en ontvangen. Deze extensief ondersteunt ook het leggen van veilige verbindingen met decentrale apps. Gewone gebruikers kunnen MetaMask dus gebruiken om er veilig mee te handelen. Ontwikkelaars gebruiken MetaMask om mee te helpen aan de ontwikkeling van decentrale apps, zonder dat complexe verificatieprocessen doorlopen hoeven te worden.

Vertrouwen is cruciaal

De openheid en transparantie in de omgeving van cryptocurrency heeft als gevolg dat veel ontwikkelaars werken met eigen codes en zelf ontwikkelde toepassingen. Die openheid heeft ook als gevolg, dat het lastig is om te achterhalen wie er wel en niet te vertrouwen zijn. Om de betrouwbaarheid en integriteit van MetaMask te kunnen garanderen worden er op diverse plaatsen HD-backups bewaard. Daarmee kan voortdurend worden vergeleken of er ongewenste wijzigingen zijn aangebracht in de code van de app.

Als je werkt met een online wallet in combinatie met apps als MetaMask moet je je bewust zijn van de risico’s die dat met zich meebrengt. De enige manier om die risico’s te elimineren, met name phishing, is een offline wallet. Maar ook dat is niet altijd handig. Daarom is het advies om bij het gebruik van MetaMask nooit meer dan één tabblad tegelijk te openen. Als je de wallet niet gebruikt kun je hem het beste vergrendelen. Blijf daarnaast altijd alert op reguliere phishing praktijken, waarbij wordt geprobeerd om jou je toegangsgegevens te ontfutselen.

Persoonlijke gegevens

Als er transacties door jou zijn gedaan op het Ethereum-netwerk zijn die openbaar toegankelijk. Als iemand jouw account kent, kan hij dus zien welke transacties je hebt gedaan. Deze transparantie is belangrijk voor het functioneren van het Ethereum-netwerk. Als je de MetaMask app gebruikt hebt je echter de keus of je portefeuille adres door de apps mag worden gedeeld. Als je daar toestemming voor geeft, zal je elke keer toestemming moeten geven als een website jouw account adres wil bekijken. Op deze manier kun je zelf dus de controle houden over degenen die toegang krijgen tot jouw gegevens.

Waarom is MetaMask aantrekkelijk om te gebruiken?

Aan het gebruik van MetaMask zijn een aantal voordelen verbonden. Die worden u op een rij gezet.

Gratis en wereldwijde ontwikkeling

Het fijne van de MetaMask app is dat deze wordt gedistribueerd op basis van de principes van open source. Dat zorgt voor de transparantie, die ook kenmerkend is voor het Ethereum-netwerk. Open source wil zeggen dat iedereen zelf de code van de app kan bekijken en – als hij dat wil – aanpassen. Door die openheid zal de app na verloop van tijd alleen maar beter van kwaliteit worden. Daar profiteert iedereen van. Een ander voordeel van open source is, dat de app gratis is te downloaden en installeren.

Dubbele beveiliging van je account

Het is bij MetaMask noodzakelijk om je account te beveiligen. Dat wordt gedaan met een opeenvolgende reeks van twaalf willekeurige woorden. Die is niet nodig als je bij MetaMask wilt inloggen, maar in noodgevallen, dus wanneer je de inlogcodes van de app bent vergeten. Het is super belangrijk dat je die reeks van twaalf woorden op verschillende briefjes opschrijft en ze op een aantal plaatsen opbergt, liefst niet online. Als je de inloggegevens van MetaMask kwijt bent geraakt en ook niet meer weet welke twaalf woorden er als beveiliging moeten worden ingevoerd, kun je definitief niet meer in de app komen. Dat betekent meestal ook, dat je geen toegang meer hebt tot je wallet.

Gemak bij het aankopen

MetaMask stelt je in staat om rechtstreeks vanuit de browser aankopen te doen in Ethereum. Het is niet eens nodig om actief een koppeling te maken met je wallet. Dat is mogelijk doordat je in MetaMask zelf een nieuwe wallet kunt aanmaken, maar je kunt ook een link leggen naar een bestaande wallet.

Opslag van persoonlijke sleutels

MetaMask maakt gebruik van de opslag van de persoonlijke sleutels van je wallet op het device waarmee je aan het werk bent. Dat is veiliger dan wanneer de sleutels worden opgeslagen op één van de servers van de app of op de exchange. Mocht die een keer worden gekraakt, dan kan iedereen met jouw sleutels bij het kapitaal in je wallet. MetaMask zorgt er door lokale opslag op jouw computer voor dat je meer controle hebt over de openbare en privé sleutels.

Eenvoudig te bedienen

Wat deze app echt prettig maakt om te gebruiken is de eenvoudige bediening. In tegenstelling tot sommige andere apps waarmee je op het Ethereum netwerk transacties kunt uitvoeren, is het met MetaMask voor iedereen mogelijk om actief te worden op het gebied van handelen in cryptovaluta.

MetaMask koppelen aan de wallet

Je kunt deze app gemakkelijk downloaden. Door de aanwijzingen te volgen zal de extensie automatisch worden toegevoegd aan je browser. Het eerste wat daarna moet worden gedaan is het koppelen van de wallet aan MetaMask. Dat wordt gedaan met behulp van je eigen API-sleutel. Het aanmaken van een nieuwe wallet kan ook. Dat kost maar een paar seconden tijd. Je moet hiervoor een wachtwoord aanmaken, dat weer wordt beveiligd met een willekeurige reeks van twaalf woorden. Die reeks moet je goed bewaren, liefst niet op de laptop of ergens online. Want als iemand daar de beschikking over heeft kan hij je hele wallet leeghalen.

MetaMask in de praktijk

Aan de bovenzijde van het welkomstscherm zijn de gegevens van jouw account te zien. Andere gebruikers van Ethereum kunnen die accountgegevens gebruiken om te bekijken welke transacties je hebt gedaan. Als je met Ethereum aan de slag wilt ga je in het menu aan de zijkant naar EtherScan. Vanaf dat punt heb je de keus uit diverse mogelijkheden.

Ether kopen

Ether kopen via MetaMask kan op twee manieren: via de Wyre service en door middel van een rechtstreekse storting met je API Private Key. Als je een storting doet, wordt die van je bestaande wallet in een nieuwe wallet van MetaMask gestort.

Ether verkopen

Tokens verkopen doe je door de unieke sleutel van de ontvanger op te geven. Dat kan ook met behulp van een QR-code. Een speciale optie binnen MetaMask is, dat je tokens kunt verplaatsen van je ene naar je andere eigen account. De transactiekosten hebben invloed op de snelheid waarmee een transactie wordt afgerond. Je hebt bij MetaMask de volledige vrijheid om hier een keus in te maken. Vanuit deze menuoptie is het ook mogelijk om de voortgang van de transactie te volgen.

Ether swappen

Een optie die sterk lijkt op Ether verlopen is het ruilen van ether met andere gebruikers. Ook dat is een mogelijkheid waarvoor je jouw en het adres van de andere gebruikers nodig hebt.

Hardware wallet

Een prettige optie van MetaMask is dat je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van een hardware wallet. Die sluit je aan op de laptop wanneer je hem nodig hebt. Het voordeel van een hardware wallet is, dat die kan worden losgekoppeld. Op die manier kan er nooit met behulp van phishing toegang tot de wallet worden verkregen.

Eindoordeel MetaMask wallet

Als onderdeel van het Ethereum-netwerk is MetaMask een belangrijke component om het netwerk gemakkelijker toegankelijk te maken voor een groot publiek. Om de app te kunnen gebruiken in je browser zijn geen ingewikkelde technische handelingen nodig. Wie MetaMask eenmaal heeft geïnstalleerd zal merken dat het kopen, verkopen en ruilen van cryptocurrency heel eenvoudig is geworden. Uiteraard moet je wel altijd de veiligheidsregels in acht blijven houden.

Uniswap exchange

Het aantal exchanges dat de afgelopen jaren actief is geworden is erg groot, en Uniswap is daar één van. Uniswap is echter een opvallende exchange, omdat dit een zogeheten decentrale exchange is. De manier waarop je daarmee cryptovaluta kunt verhandelen is bijzonder populair aan het worden. De reden daarvoor is, dat het hier gaat om een gedecentraliseerde exchange. Dat betekent dat je jouw kapitaal in je eigen wallet kunt bewaren. Daarbij hoef je je als trader niet af te vragen of een tussenpartij wel te vertrouwen is. In deze blog wordt wat dieper ingegaan op Uniswap.

Ingewikkelde terminologie

Bij het bespreken van een gedecentraliseerde exchange, zoals Uniswap, is de kans erg groot dat er technische en financieel technische termen worden gebezigd, die door de meeste potentiële handelaren niet goed worden begrepen. Daarom zal worden geprobeerd alle technische informatie zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Want het is van groot belang dat meer handelaren gebruik gaan maken van decentrale exchanges. Het is in elk geval goed om te beginnen met het feit dat Uniswap de grootste decentrale exchange is. Je stort je dus niet zomaar in een avontuur, maar velen gingen je al voor.

Kenmerken van Uniswap

Het belangrijkste kenmerk van Uniswap is dat het een gedecentraliseerde methode is waarmee je cryptovaluta kunt verhandelen. Een ander opmerkelijk kenmerk is, dat je het kapitaal dat in je wallet zit beschikbaar kan worden gesteld voor gebruik in zogeheten liquiditeits pools. Die pools maken het mogelijk om te handelen zonder dat er een orderboek nodig is. De echte handel is gebaseerd op het verwisselen van ERC-20 tokens. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologie, die is ontwikkeld binnen Ethereum. Het resultaat is dat er kan worden gehandeld, zonder dat de tussenkomst van derden is vereist. Het handelen is dus gevrijwaard van censuur.

Wat zijn gedecentraliseerde exchanges?

De markt van cryptovaluta is in de praktijk al gebaseerd op decentrale exchanges, zoals Uniswap. Die maken het mogelijk om transacties snel af te handelen. Er kan ook worden gewerkt met hogere handelsvolumes en een steeds groter wordende liquiditeit. Het succes van deze exchanges is afhankelijk van de ontwikkeling van zogeheten vertrouwenloze protocollen. Daarbij is het niet meer nodig om een tussenpartij in te schakelen, zodat er ook geen enkele kans is voor onbetrouwbare types, die op een gemakkelijke manier hun vermogen willen vergroten. In de praktijk is het een flinke uitdaging gebleken om decentrale exchanges te bouwen. Dat komt doordat er gewerkt wordt met blockchain technologie.

Pionier

Uniswap is een pionier, die veel denkwerk heeft verricht in manieren om de snelheid waarmee kan worden verhandeld omhoog te brengen. Het resultaat is een zeer goed bruikbaar systeem, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de DeFi markt, ofwel de markt van de gedecentraliseerde financiën. Bij deze exchange is het orderboek vervangen door wat wel Smart Contracts worden genoemd. Het zijn systemen, die gebruik maken van liquiditeitsreserves, waartegen handelaren kunnen handelen. In de reserves wordt voorzien door de gebruikers van Uniswap. Die kunnen hun ongebruikte kapitaal daarvoor inzetten, in ruil voor een beloning. Die beloning wordt betaald door de handelaren als vergoeding voor de reserve.

Hoewel het systeem behoorlijk ingewikkeld lijkt, valt het in de praktijk wel mee. De verschaffers van liquiditeit doen dat door een gelijkwaardige waarde van twee tokens te storten, dus ze storten een even grote hoeveelheid van coin A als van coin B, de eerder genoemde ERC-20 tokens. Vaak worden daarvoor zogeheten stablecoins gebruikt. De verschaffers krijgen voor hun twee tokens zogeheten liquiditeitstokens terug. Daarmee wordt hun aandeel in de liquiditeitspool vertegenwoordigd. Als zij weer over hun kapitaal willen beschikken, kunnen ze de liquiditeitstokens inwisselen voor hun aandeel in de pool.

Hoe werkt Uniswap?

Het idee op basis waarvan Uniswap werkt, is dat de vermenigvuldigde waarde van coin A en coin B in de liquiditeitspool altijd gelijk moet blijven. Die heeft dus een constante waarde. Hoe gaat een transactie dan te werk? Als iemand 1 coin A wil kopen voor een bedrag van 200 coin B uit een pool met de coins A en B, zal de vermenigvuldigde waarde in de liquiditeitspool verstoord raken. Want er gaat 1 coin A uit en er komen 200 Coin B bij. Het gevolg is dat de prijs van Coin A zal stijgen en die van Coin B omlaag gaat. Door dit principe van Uniswap zullen de prijzen dus telkens wijzigen.

Een consequentie van deze manier van werken is, dat het sterk afhankelijk is van de grootte van de pool in relatie tot het volume dat wordt verhandeld, in hoeverre de prijzen van coin A en coin B zullen fluctueren. Over het algemeen is het zo, dat de prijzen veel stabieler zullen blijven, als er sprake is van een grote liquiditeitspool. Bij kleinere pools kunnen de prijzen exponentieel stijgen bij een verhoudingsgewijs grote transactie. Grotere pools kunnen daarom grotere transacties verwerken. Want dan wordt de verhouding tussen coin A en coin B minder sterk aangetast.

Hoe wordt Uniswap bekostigd?

Uniswap verdient momenteel niet aan de liquiditeits pools. Alle vergoedingen voor het inleggen van kapitaal in de pools gaan naar de verschaffers. Dat is 0,3 procent per transactie. Dit wordt automatisch toegevoegd aan de pool, maar kan ook op elk moment worden verzilverd. De vergoedingen worden onder de verschaffers verdeeld op basis van het aandeel waarin zij hebben ingelegd in de liquiditeitspool. In de toekomst zal er waarschijnlijk een deel van de vergoedingen worden gereserveerd voor de doorontwikkeling van Uniswap. De voorbereidingen daarvoor zijn al geruime tijd aan de gang.

Uniswap gebruiken

Om Uniswap te kunnen gebruiken moet je een Ethereum wallet hebben. Ga daarvoor naar één van de applicaties, die op basis van het open sourceprotocol is ontwikkeld. Er zijn veel applicaties voor Uniswap, maar de meest gebruikte is de app op https://app.uniswap.org of de site https://uniswap.exchange. In de applicatie maak je eerst een koppeling met je wallet. Daarna selecteer je de tokens die je wilt wisselen ofwel verkopen, dus coin A, en vervolgens de tokens waarmee je die wilt inwisselen ofwel kopen, dus Coin B. Dan geef je het commando Swap. Er verschijnt een pop-up met een voorbeeld van de transactie. In de wallet moet je het transactie verzoek bevestigen. Als die bevestiging binnen is kun je de status van de opdracht volgen op https://etherscan.io.

Uniswap token

Uniswap is een open source protocol. Dat wil zeggen dat in principe iedereen inspraak heeft in de verdere ontwikkeling van Uniswap. Zeggenschap is te verkrijgen met behulp van UNI-tokens. Daarvan zijn er bij de lancering van Uniswap een miljard gegenereerd en inmiddels is 60 procent daarvan verdeeld onder de leden van de Uniswap community. Het resterende deel komt in de komende jaren ter beschikking van adviseurs, investeerders in Uniswap en leden van het team. De community bestaat uit traders, die hun kapitaal beschikbaar hebben gesteld voor de liquiditeits pools. Daarmee kunnen ze UNI-tokens krijgen.

Uniswap heeft vier liquiditeits pools, bestaande uit de volgende coins: ETH/USDT, ETH/USDC, ETH/DAI en ETH/WBTC. Wie kapitaal beschikbaar heeft gesteld aan één van deze pools kan via mining in het bezit komen van UNI-tokens. Iedereen die een Uniswap adres heeft kan dus UNI-tokens claimen. Dat doe je door naar https://app.uniswap.org te gaan en een koppeling te maken met je wallet. Vervolgens kies je ‘Claim your UNI-tokens’. Op die manier kun je in het bezit komen van UNI-tokens.

Vernieuwende mogelijkheden

Je hebt kunnen zien dat Uniswap een innovatief protocol is, gebaseerd op Ethereum, waarmee zonder tussenkomst van derden tokens kunnen worden uitgewisseld. Het systeem is baanbrekend als het gaat om het doen van transacties, waarbij er geen vertrouwen nodig is tussen verschillende partijen. Hoewel het systeem de nodige beperkingen heeft, liggen er ook kansen. Dat is mede afhankelijk van de wijze waarop Ethereum zich gaat ontwikkelen.

Altcoins betekenis en uitleg

Wat is een Altcoin? Altcoins zijn alle andere cryptovaluta’s behalve de Bitcoin en USDT. Een goed voorbeeld van een Altcoin in Nederland is de Nederlandse digitale Gulden, deze is in 2014 ontwikkeld door Rijk Plasman. Dit is slechts 1 van de ruim 1500 Altcoins die er in omloop zijn.

Makkelijk, betrouwbaar en goedkoop Altcoins kopen doen veel mensen bij de Nederlandse exchange Bitvavo. De cryptocurrency exchange maakt voor elke cryptomunt een gratis wallet aan en vereist dus geen technische kennis.

Waarom Altcoins kopen bij Bitvavo?

  • Perfect voor crypto beginners
  • Zeer eenvoudig te gebruiken
  • Cryptocurrency kopen met iDEAL
  • Euro’s laten uitbetalen binnen 24 uur op jouw bankrekening
  • Coins aanschaffen vanaf €1,-
  • Groot aanbod Altcoins
  • Goede en behulpzame Nederlandse klantenservice

Nu Altcoins kopen op Bitvavo

Overzicht populaire Altcoins

De meest bekende altcoins (cryptocurrency eenheden) zijn de volgende:

Gulden Coin – De Nederlandse Gulden is terug in digitale vorm!
Bitcoin – Wie kent ze nog niet? Lees meer: Bitcoins kopen!
Litecoin LTC – na Bitcoin één van de meest bekende internet valuta!

DASH – verbeteren van de online privacy bij het verrichten van online betalingen.
Ethereum ETH – is de brandstof en crypto equity van het Ethereum P2P ontwikkelingsnetwerks.

Lumen XML – De nieuwe naam voor de Stellar coin in het Stellar netwerk.
Lisk LSK – een innovatief modulaire Blockchain en cryptocurrency project.
BYTECOIN – een nieuw anoniem alternatief voor Monero en PIVX.

Monero – De bekende cryptocurrency die niet te traceren is. Een betere zelfstandige variant dan Bitcoin voor meer privacy!
Zcash – concurrent van Monero.
NXT Coin – volwaardig onafhankelijke cryptocurrency en monetair systeem voor het bouwen van NXT altcoins!
Steem – het cryptogeld van het censuur vrije sociale mediaplatform Steemit!

GoldBits – cryptogeld, maar dan met goud als reserve!
Anoncoin – ANC – beste anonieme cryptogeld beschikbaar!

ETC – Ethereum Classic
RIPPLE – eigen betalingssysteem met eigen ledger en is volwaardig alternatief voor bitcoin.

Dogecoin DOGE – begonnen als grap, maar nu uitgegroeid tot een serieuze speler.

Peercoin PPC – richt zich op veiligheid en energie zuinigheid.
e-Dollar – nieuwe interne digitale dollar voor de VS.
OneGram Coin – Halal cryptogeld!
Deutsche eMark – een nieuw Duits initiatief.

PotatoCoin – ontwikkeld voor het helpen voor arme landen.
Zclassic – vork van Zcash.
Zcoin – anoniem cryptogeld.
Stratis – ontwikkelaar van de nStratis platform voor de ontwikkeling van blokketen applicaties heeft zijn eigen STRAT.
Factom – blockchain as a service provider met een applicatieplatform bovenop de blokketen van Bitcoin beschikt over Factoids.
Een ander concept van digitaal geld is ontwikkeld door Paul Grignon. Hij spreekt over de digital coin en de manier hoe deze ons financieel systeem kan hervormen. Voor meer informatie: digitalcoin.info.

Byteball – bytes voor data opslag, crypto equity met een nieuw blockchain ontwerp zonder één blockchain reeks.
MasterCoin – P2P commerce
CloakCoin – anonieme eerlijke PoS-cryptocurrency
BTS – Bitshares – P2P commerce & effectenhandel – crypto-equity & Smartcoins
Colored Coins – voor het uitwisselen van eigendomsrechten.
NeuCoin – nieuw alternatief voor online micro-betalingen.

Startcoin – voor het verwerkelijken van kleine crowd source funded projecten.
UltraCoin – Veritaseum – smart contract overlay boven bitcoin – become your own investment bank.
SETLcoin – centraalgeleide cryptogeld van Goldman Sachs voor p2p effectenhandel. Voor meer info: SETLcoin!
USC – De Utility Settlement Coin van een aantal grootbanken.
AEON – anoniem cryptogeld – de Litecoin altcoin van Monero.

BAT – nieuw cryptogeld voor het BRAVE decentraal online advertentieplatform.
Voxels – is het cryptogeld van Voxelus, een VR content creation platform.
NobleCoin – philantrophic cryptocurrency.
Bitcoin Cash – vork van de Bitcoin blokketen met een eigen Bitcoin altcoin.
IOTA – is het cryptogeld voor de IoT-industrie.
Tether – gedigitaliseerde Dollars en Euro’s gebruiken op de blockchain van Bitcoin!
PotatoCoin – ontwikkeld voor het helpen voor arme landen.
Zclassic – Hardfork van Zcash.
Zilliqa (ZIL) – de allersnelste Blockchain.
Zcoin – anoniem cryptogeld versturen.
Stratis – ontwikkelaar van de nStratis platform voor de ontwikkeling van blokketen applicaties heeft zijn eigen STRAT.
Factom – blockchain as a service provider met een applicatieplatform bovenop de blokketen van Bitcoin beschikt over Factoids.
Een ander concept van digitaal geld is ontwikkeld door Paul Grignon. Hij spreekt over de digital coin en de manier hoe deze ons financieel systeem kan hervormen. Voor meer informatie: digitalcoin.info.
PIVX – PoS-altcoin gebaseerd op een vork van DASH.
NEM – blockchain project met een eigen cryptotoken: XEM.
DCR- deCRED – gebaseerd op de leerervaringen en nieuwe cryptografische innovaties voor het bewerkstelligen van een 100 % decentraal netwerk met een evenwichtige machtbalans en harmonische gemeenschap met een lange termijn visie zonder risico’s op mogelijke blokketen-vorken.

goedkoop Altcoins kopen met iDeal? Ga naar de Bitvavo exchange waar je makkelijk, veilig en snel Altcoins kunt kopen met euro’s.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Altcoins