Bitvavo exchange: Grootste en goedkoopste cryptobeurs van Nederland

Bitvavo exchanges is een Nederlandse handelsbeurs voor digitale valuta ofwel cryptogeld. In dit artikel deel ik mijn review, tips, ervaringen, veiligheid, traden, exchange, broker, betrouwbaarheid, transactiekosten en andere nuttige informatie over de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.

bitvavo-cryptocurrency-exhange

Uitleg Bitvavo exchange

De grootste Nederlandse cryptobeurs heeft als doel om digitale valuta voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken. De slogan is “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin, NEO, Basic Attention Token, XRP, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar Lumens en andere Altcoins kopen en verkopen voor enorm lage transactie kosten .

Dit gaat gemakkelijk via iDeal, overboeking of legio andere betaalmogelijkheden en binnen een paar minuten kunt al in bezit zijn van cryptovaluta.

Alle Bitvavo prijzen zijn gebaseerd op de actuele real-time koersen.

Maak tijdelijk gebruik van de Bitvavo welkomstbonus ter waarde van 1000,- euro door op de onderstaande button ‘Bitvavo-welkomstbonus’ te klikken. Alleen via die link is de crypto bonus beschikbaar.

Bitvavo welkomstbonus

Kenmerken Bitvavo

Via de onderstaande button ‘1000-euro-bonus’ kun je de welkomstbonus van Bitvavo verzilveren.

1000 euro bonus

LET OP!
Wanneer je via de bovenstaande of onderstaande buttons / links gebruikt maakt ontvang je een Bitvavo welkomstbonus van maar liefst € 1000 gratis handelen in cryptomunten zonder daarvoor commissie te betalen.

Bitvavo cryptocurrencies aanbod

Het is de doelstelling van Bitvavo om zoveel mogelijk digitale valuta aan te bieden op de meest toegankelijke manier. In oktober 2017 ging de exchange live en nu, begin 2018 worden er 14 munten 2021 worden er ruim 50 coins aangeboden.

Nieuwe coins Bitvavo

Onderstaand cryptovaluta zijn in maart 2021 toegevoegd aan de Bitvavo-exchange:

 • Chiliz (CHZ)
 • Gnosis (GNO)
 • Loom Network (LOOM)
 • Decentraland (MANA)
 • Numeraire (NMR)
 • Origin Protocol (OGN)
 • Augur (REP)
 • iExec RLC (RLC)
 • Reserve Rights (RSR)
 • Tellor (TRB)
 • Utrust (UTK)

Het is de doelstelling van Bitvavo om dit flink te vergroten en gezien de snelheid van ontwikkelen verwacht dat dit aantal in korte tijd hard zal groeien.

Cryptovaluta kopen

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen, vul dan op de site van Bitvavo in hoeveel Euro je wilt inwisselen en zie direct hoeveel Bitcoin je ervoor ontvangt. Om de bestelling te plaatsen, maak je eerst binnen enkele minuten een account aan op Bitvavo.com. Vervolgens stort je een eurotegoed op je account met iDeal of bankoverschrijving. Het gestorte eurotegoed kun je met één klik inwisselen voor Bitcoin tegen de actuele koers.

Digitale valuta verkopen

Wil je je digitale valuta verkopen voor euro? Ook dat kan gemakkelijk bij dit crypto-bedrijf. Stort je digitale valuta op u bitvavo account door het te sturen naar u cryptocurrency wallet adres.

Staan de valuta op je account? Dan kun je ze direct omwisselen naar eurotegoeden tegen de actuele koers. Deze eurotegoeden kun je vervolgens weer laten uitbetalen naar je bankrekening. De door jou gekochte Bitcoins staan nu op je account bij Bitvavo. Als je dat wilt kun je ze nu opnemen naar je eigen Bitcoinwallet.

Veiligheid

Transactiekosten

Op transacties met Bitcoin rekent Bitvavo 1,5% 0.2% commissie. Op overige transacties 2,5% 0.2%. Bij andere aanbieders wordt dit verwerkt in de koersprijs, maar Bitvavo vertelt eerlijk hoeveel ze zelf verdienen.

Onder de streep zijn ze tevens vaak goedkoper dan de meeste andere exchanges, waaronder Litebit, BTCdirect, Bitcoin Meester of andere Nederlandse exchange.

Betrouwbaar?

Ik weet niet anders dat deze Nederlandse cryptocurrency exchange en broker erg betrouwbaar is. Maak er al bijna twee jaar gebruik van en heb nog nooit wantrouwen gehad. De Bitvavo supportafdeling (claim jouw 1000 euro bonus) is altijd erg snel en je krijgt vaak dezelfde dag al antwoord op jouw vragen. Je kunt ook gebruik van de livechat die ze aanbieden. Ook staan er nauwelijks tot geen slechte ervaringen over deze cryptobeurs op internet.

Handelscommissie

Bitcoin 1,5% (maximaal 0.25% kan naar 0.00%)
Altcoins 2,5% (maximaal 0.25% kan naar 0.00%)

Update Bitvavo exchange transactiekosten: met het lanceren van de nieuwe Nederlandse Cryptocurrency Exchange van Bitvavo zijn de transactiekosten drastisch verlaagd en wel naar de goedkoopste van Nederland, namelijk 0.2%

Goed om te weten: hoe meer je trade hoe meer korting op transactiekosten bij Bitvavo.

Kosten storten en opnemen

Er worden geen extra kosten gerekend voor het storten van euro’s en digitale valuta. Opnames van bijvoorbeeld euro tegoeden naar uw bankrekening zijn dus geheel gratis.

Betaalmethode / Transactiekosten / Minimumbedrag / Maximumbedrag
Bankoverschrijving / € 0,- / € 1,- / € 100.000
iDeal / € 0,- / € 1,- / € 10.000

Kosten Bitcoin opname
Bitcoin 0.0002 BTC
Litecoin 0.00025 LTC
Ripple 0 XRP

De opname kosten zijn nihil en wanneer je slim bent maak je gebruik van de NEO coin want deze cryptomunt rekent 0.0 opnamekosten en het versturen van cryptocurrencies is dan helemaal gratis.

Geen minimumbedragen

Bitvavo hanteert geen minimumbedragen voor het storten of verhandelen van tegoeden. Dezelfde kosten worden gerekend voor zowel grote als kleine aankopen. Je kunt al vanaf 1 euro in Bitcoin of andere cryptomunten investeren. Bitvavo biedt meer dan 7 verschillende betaalmogelijkheden aan waaronder iDeal en Creditcard.

Veiligheid

Je kunt Twee-Factor authenticatie (2FA) inschakelen voor inlogpogingen en opnames van alle soorten digitale valuta bij Bitvavo. Het is zelfs zo dat inloggen vanaf onbekende apparaten hier een melding van gemaakt wordt en deze dient bevestigd te worden door te klikken op een link die je per e-mail ontvangt. Dus de Bitavo Exchange is extra zwaar beveiligd.

Veiligheidsgarantie

De tegoeden van Bitvavo-gebruikers worden ondergebracht bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Het merendeel van de digitale valuta wordt bewaard op zogenaamde “cold wallets”. Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die zijn afgesloten van het internet, waardoor ze niet gehackt kunnen worden.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat de exchange gevestigd is in Nederland. Op alle handelingen is dus Nederlands recht van toepassing. Wel zo fijn als je het over grotere bedragen hebt.

Bitvavo ervaringen

Mijn eigen ervaringen met Bitvavo zijn goed. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en snel. Support reageert binnen niet al te lange tijd en ik ben nog niet tegen grote problemen aangelopen. Momenteel is er wel in mijn ogen iets te veel bescherming tegen fraude: je kunt je tegoeden voor 72 na het kopen niet opnemen naar een externe wallet. Dit is wat mij betreft wat overkill. Daarna worden ze gewoon vrijgegeven, maar toch is het wel erg lang wachten.

Ik vind de Bitvavo veruit de meest betrouwbare crypto exchange in Nederland. Mijn ervaringen zijn uitstekend dit komt mede doordat de transactiekosten van Bitvavo zo laag liggen.
– JOHAN

De voordelen van het platform wegen echter zeker op tegen dit kleine ongemak. De kostenstructuur is helder, de legitimiteit is hoog en dit is een van de weinige partijen die het gewoon echt makkelijk maken om met Euro’s digitale valuta van bijvoorbeeld Bitcoin en Altcoins aan te schaffen.

Mijn ervaringen met Bitvavo zijn boven verwachting. De basis exchange is heel simpel te gebruiken en is geen hogere wiskunde. Wanneer je van plan bent om vandaag nog crypto te kopen dan kun je dat het beste doen bij Bitvavo. Zij zijn ook naar mijn weten de goedkoopste en grootste exchange van Nederland. Wanneer ik de computer niet tot beschikking heb maak ik gebruik van de Bitvavo app, deze is beschikbaar voor Android en IOS.
– MICHEL

Bitvavo voordelen en nadelen

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange van eigen Nederlandse bodem. De transactiekosten zijn het laagst van cryptocurrency exchanges in Nederland. Ook velen malen gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse crypto handelsplatformen. De fraudemaatregelen (veiligheid) zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak.

Ook de verificatie snelheid hebben ze in 2020 flink weten op te schroeven en vaak hoef je nog geen paar uur meer te wachten.

Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

Eigen Bitvavo ervaringen

Ik persoonlijk ben erg tevreden over de Bitvavo exchange. Ik omschrijf de Nederlandse crypto exchange voor beginners en gevorderden als volgt:

 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Goedkope handelskosten (goedkoopste van Nederland!)
 • Veilig en betrouwbaar
 • Lage opnamekosten
 • Ruim 50 verschillende Altcoins
 • Broker en exchange in één (voor beginners en gevorderden)
 • Binnen 24 uur geld op uw bankrekening (meestal binnen een paar uur!)
 • Bitvavo klantenservice reageert dezelfde dag nog

Registreer je vandaag nog gratis en ontvang €1000,- gratis aan handelskosten (alleen beschikbaar via de onderstaande button ‘Bitvavo bonus’.

Daarna handel je in crypto voor zeer lage commissies van 0.00 % tot 0,25 % maximaal. Wel krijgt u bij elke aangeschafte cryptomunt een gratis Bitvavo wallet, hiervoor hoef je niet extra’s uit te voeren en wordt automatisch geregeld.

Bitvavo bonus

Bitvavo exchange geavanceerde video handleiding 2021

Bitvavo is de grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsbeurs van Nederland. Het platform is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hieronder een video waarin ik je uitleg hoe de basis en de geavanceerde versie werkt.

Bitvavo kennisbank

 • Account aanmaken
 • Verificatie
 • Instellingen
 • Logs
 • Apparaten
 • Staking
 • Transacties
 • API
 • Whitelist
 • Affiliates
 • Ondersteuning
 • Inloggen
 • Uitloggen

67 reacties

  1. Zijn er ook kosten als je je Bitcoins naar je eigen Hardware wallet (bijv, Ledger Nano X) wilt verplaatsen? Betaal je dan eveneens de opname kosten?

   1. Hallo Max, dat klopt. Je betaald ongeveer 10 euro bij Bitvavo voor een Bitcoin transactie. Dit is normaal, in die zin.. dat het eerlijke kosten zijn en niet voor de gek gehouden wordt. Ik bedoel daarmee te zeggen, dat andere exchange in Nederland extreem hoge fees rekenen..

    Voor NEO hoef je geen transactiekosten te betalen en voor ADA Cardano is dit 1 $ADA wat op dit moment zo ongeveer 1 euro is. Dat is dus ook nog te doen.

    Succes!

    Groetjes, Coen

  2. Ik zat te denken om ook crypto te kopen via Bitvavo.
   Maar naar het lezen van deze uitleg en review twijfel ik heel erg.
   Damn wat een veel spelfouten in de uitleg.
   Sorry maar hierdoor ga ik liever opzoek naar een meer betrouwbare broker, waarvan de uitleg en reclame zonder spelfouten zijn

   1. Hallo Jv, goed bezig dat je wilt beginnen met crypto kopen bij Bitvavo (1000 euro gratis handelstegoed).

    Wanneer je twijfelt moet je dat natuurlijk niet doen.

    Mijn spelling is gewoon niet zo goed, maar mijn intenties zijn altijd goed.

    Maar als je daardoor geen crypto wilt kopen bij de goedkoopste cryptocurrency exchange Nederland moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.

    Succes JV

   2. De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.

    “Wat EEN veel spelfouten”…
    Zo’n zins opbouw is ook niet helemaal correct.
    Het is “Op zoek” gaan naar een andere broker niet “opzoek” dat is iets wanneer je iets gaat opzoeken via google bijvoorbeeld…

    Daarbovenop is het reklame en niet reclame…

    Vooraleer je iemand beschuldigd van schrijffouten… kijk eerst naar jezelf, analfabeet…

 1. Goede uitleg, heb een account aangemaakt en bitcoins aangekocht.
  Alles is verlopen zoals verwacht.
  Wat ik mij wel afvraag, moet ik ook een wallet aanmaken om mijn crypto zelf te bewaren?
  Zo ja kan ik dit aanmaken op mijn iMac en hoe ga ik te werk?

  Alvast bedankt.

  1. Hallo Jozef, goed bezig!

   Nee, je hoeft zelf geen Bitvavo wallet aan te maken. Dit gebeurd namelijk automatisch wanneer jij coins koopt en verkoopt bij de Bitvavo exchange.

   Groeten, Coen

  1. Hi!

   Ik heb Ethereum gekocht om over te maken naar de browser extension van Chrome. Maar nu vroeg de applicatie 20 euro fee te betalen en heb ik dus VEEL te weinig crypto terwijl ik gewoon even snel 15 euro wou overmaken. Hoe kan dit?

   1. Hallo Robert, de fee die je moet betalen zijn Gas Price fees voor de ethereum miners. Deze prij fluctueert continu en dit heeft te maken met de hoeveelheid transacties op de ETH blockchain. Tevens is dit ook het grootste probleem van Ethereum, ook bij ETH 2.0 blijft dit probleem ontstaan. Ik heb hier ook een artikel over gescheven: https://coingids.nl/ethereum-2-0-is-geen-oplossing-voor-het-gasprobleem/

    Wanneer je bijvoorbeeld cryptocurrency wilt sturen van Bitvavo naar Binance kun je het beste NEO gebruiken omdat je de NEO-coin gratis kunt versturen. Hoe dat werkt heb ik een video over gemaakt:

 2. Ik heb de stappen gevolgd van de uitleg om het in de hosted wallet te zetten. Stap 3 is het kopiëren van het adres. Maar wat doe je erna. Ik zie alles gewoon nog op hst Dashboard staan. En bij pundi x kreeg ik de waarschuwing dat het via ethereum gaat. Waarvoor is die waarschuwing? Duurder? Of moet ik dan nog wat doen?

 3. Ik heb onlangs een account aangemaakt maar het ging niet helemaal goed.

  Door gebrekkige service, namenlijk geen telefonische helpdesk of online chat.
  Ook geen reacties via de mail (binnen 4 uur) zoals geadverteerd. Dus tot nog toe geen contact kunnen leggen

  1. Hallo Aron, de Bitvavo klantenservice is niet gebrekkig omdat je geen telefonisch contact op kunt nemen of geen online chat hebben. Dit geeft het bedrijf netjes aan.

   Normaal gesproken krijg je binnen een paar uur of al eerder een nette support e-mail terug. Ik zou nog even extra e-mail sturen. Ook kan het zijn dat de mail die teruggekoppeld is in het postvak reclame is gekomen.

   Het is echt een eerlijke en betrouwbare partij om crypto te kopen, verkopen of bewaren tegen een goedkope prijs.

   Anders had ik hier ook informatie over gepubliceerd.

   Groeten, Coen

   1. Ik heb 10 dagen geleden (woensdag) verkocht. Gemaild vorige vrijdag en nog geen geld of een antwoord ontvangen.
    Is dat normaal!?

    1. Hallo Bart, vreemd. Bitvavo betaald altijd direct uit in euro’s en je hebt 99% de volgende dag al op jouw bankrekening.

     Het kan zijn dat je jouw cryptocurrencies verkocht hebt maar dat je het bedrag in euro nog wel dient op te nemen.

     Ik heb dit probleem zo als jij beschrijft ook nog nooit eerder gehoord.

     Zou toch raar zijn dat een exchange niet uitbetaald. Dan houden ze geen klanten meer over.. de Nederlandse Bitvavo exchange groeit alleen maar en is niet voor niets de grootste van Nederland.

     Wanneer je je nu aanmeld via mijn Bitvavo promotielink krijg je gratis 1000 euro handelstegoed: https://account.bitvavo.com/create?a=626DEE1685

 4. Hallo, ik heb veel kopen en verkooporders uitgevoerd. Ik had niet goed gebrepen als je te veel koop en verkoop doet hoeveel komt het aan jou ik wil dat weten hoeveel euro moet ik betalen dan.

 5. Prima website. Alles verliep smetteloos. Heel overzichtelijk.
  Alleen jammer dat ik mijn account niet creëerde via jouw promotie link Coen, waardoor ik anders €1000 euro aan handelskosten kreeg, maar het aanmaken rechtstreeks via Bitvavo deed en daardoor die ‘links-handelskorting’ misliep.
  Toch aan te bevelen Nederlandse cryptocurrency exchange!

  1. Hallo Ivan, fijn om te horen. Ja dat is zeker jammer. Wellicht voor je vrienden of andere lezers van mijn blog: via deze link krijg je via mij 1000-euro korting bij Bitvavo-exchange.

 6. hallo kunt u mij vertellen wat er met de bedragen bedoelt word bij “your current tier” deze staan onder aan bij de Handelskosten.

  1. Hoi Lourens, dat zijn de Bitvavo handelskosten voor takers en makers. Handelskosten zijn gebaseerd op jouw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe meer volume je trade hoe meer korting op je transactiekosten.

    1. Hoi Mandy, de korting bij Bitvavo exchange wordt automatisch verrekend, hier hoef je zelf niet achter aan.


     p.s. voor de mensen die dit lezen. Via deze link van coingids krijg je bij Bitvavo gratis 1000 euro handelstegoed. Wanneer je dat niet doet (zelf weten natuurlijk) ontvang je het tegoed niet.

 7. Hallo,

  Ik gebruik de drawingtool via gevanceerd om strategiën mee te bepalen. Ik ben vandaag de hele dag bezig geweest met het zetten van support lijnen en dergelijke. Daarbij zet ik ze dan allemaal “vast”, of te wel “lock”. Nu log ik weer in en is werkelijk alles weg. Hoe kan dit? Is het wel mogelijk om de tools permanent vast te zetten?

  Mvg Dennis

  1. Hoi Dennis, je gebruikt de drawingtool van Bitvavo? Waarschijnlijk gebruik je de opties van Tradingview die daarin ingebouwd. Hoe het kan dat het verdwenen is weet ik niet.

   Ik zou een gratis account aanmaken bij tradingview, daar verdwijnt het niet in ieder geval :).

 8. Voordat u digitale valuta’s kunt verzenden naar een extern wallet adres, dient u dit externe wallet adres eerst toe te voegen aan uw adresboek. Hierdoor hoeft u nooit meer hetzelfde wallet adres in te vullen, beperkt u het risico’s op eventuele fouten en kunt u eenvoudig bijhouden naar welke wallet adressen u transacties heeft verricht.
  Klopt dat? Ik hier nog niemand over horen spreken.

  1. Hallo Wouter, dit was de afgelopen jaren nooit het geval. Echter wordt de wet- en regelgeving omtrent cryptocurrency steeds strenger.

   Tegenwoordig, sinds een paar weken is dit wel het geval. Althans bij alle Nederlandse exchanges waar ik aangesloten ben wel.

   Denk aan Bitvavo, Bitcoin Meester enzovoort.

   Groeten, Coen

   1. Beste Coen, in een nog niet zo ver verleden heb ik me ook dank zij uw publicaties enige kennis kunnen vergaren betreffende de crypto’s.

    Mijn eerste aankopen gebeurden via Bitvavo omdat ik dat een duidelijk platform vond, in mijn ogen gaat men er enkel op achteruit.

    Nu is het weer met die wallet verificatie, ‘k heb meermaals getracht om via hun automatische oplossing in Edge, Chrom; Brave mijn externe adressen te laten checken.
    Instructievideo’s + de helpdesk brengen mij echt geen soelaas.

    Waarom heeft men toch steeds het waanzinnige idee dat alles altijd vanzelf werkt terwijl dat duidelijk nooit zo is? Menige keren heb ‘k de instructies doorgenomen, ik blijf telkens in een vicieuze cirkel zitten in stap 2/3, maakt niet uit wat ‘k ook probeer, het onding werkt NIET.

    Ik word dus gedwongen om alles te verkopen, FIAT op te nemen, ergens anders terug aan te kopen etc. met het risico op rendementsverlies + extra kosten.

    Voor de goede orde, ik heb NIETS tegen regelgeving, die komt enkel de adoptie van crypto ten goede, het gaat me enkel om de manier waarop exchanges hun klanten behandelen, ben je niet mee met de tech dan heb je gewoon maar pech blijkbaar.

    In mijn visie is dit geen progressie maar een setback.

    1. Hallo Peter, dat is leuk om te lezen jouw reactie. Geeft mij positieve energie.. dus je koopt nu goedkoop Bitcoin met euro bij Bitvavo? Haha 🙂

     Wat werkt op dit moment en waar zou ik je mee kunnen helpen, ik snap namelijk niet precies wat je bedoelt.

     Wel snap ik dat exchanges inderdaad veelal vanuit gaan dat alles vanzelfsprekend is maar dat is het zeker niet. Mijn ervaringen met Binance en Bitvavo zijn wel erg verschillend.. binance-exchange duurt ontzettend lang waarbij Bitvavo-exchange super snel reageert, vaak dezelfde dag nog.

     Mooi gesproken ‘geen progressie maar een setback’ 🙂

     1. Dag Coen,

      Ik krijg de crypto wallet-adressen waar ik vroeger vlotjes m’n crypto naar toe zond niet door het verificatie-proces op Bitvavo heen, dus ik krijg m’n crypto niet meer op mijn persoonlijke veilige wallets.

      Zonder een geslaagde verificatie ben ik dus niets want het enige alternatief is dan terug omzetten in FIAT, laten storten op de bankrekening, terug crypto aankopen op een andere exchange om ze vervolgens wel op mijn eigenste wallet te kunnen zetten.

      Dat bedoel ik dus met setback, achteruit i.p.v vooruit te gaan, crypto staat ook voor progressie en dat vind ik in voorgaande beschrijving dus echt niet terug.

      Heb ook aan de helpdesk nodeloos alternatieven gevraagd, helaas geen oplossing tot op heden.

      Groetjes,
      Peter

      1. Hallo Peter wat is de reden dat Bitvavo jouw verificatie wallet adressen afkeurt?

       Niet duidelijk genoeg waarschijnlijk?

       Het is naar mijn inziens vrij simpel..

       Stap 1 schermopname starten (functie van Bitvavo)
       Stap 2 naar het betreffende wallet adres gaan
       Stap 3 wanneer je het crypto-wallet-adres op beeld hebt staan, opnemen stoppen
       Stap 4 verzenden en binnen enkele ogenblikken wordt deze dan goedgekeurd

       De helpdesk van Bitvavo geeft niet aan wat er verkeerd is?

       Groetjes


       Goedkoop en betrouwbaar Bitcoin of altcoins kopen met ideal of creditcard?
       Ga naar Bitvavo en krijg via deze link 1000 euro gratis handelstegoed.

       1. Dag Coen,

        Als ‘k voor een keertje de goede raad mag geven,
        het is echt geen overbodige luxe om alles aan de hand van voorbeelden weer te geven. Je kan als exchange moeilijk je klandizie verwijten dat ze geen parate kennis (meer) hebben over evoluties in Windows bv. Ik werk nu met W10, ben begonnen indertijd met W 1.0, men kan moeilijk verwachten dat iedereen voor elke upgrade terug de schoolbanken in gaat.
        Het is me nu wel gelukt na een paar weken ergernis door Google en zeker niet dankzij Bitvavo die me gewoon in het ongewisse lieten.

        Bij stap 3 eerst je scherm delen met Alt+pijltje (scherm Bitvavo naast je scherm met je wallet zetten), de Windows-toets +Alt+Prtsc om de opname te starten, Windows+Alt+R om de opname te stoppen.

        Als dit achter de rug is kan je pas verder met e-mailbevestiging etc.

        Hoeveel moeite kost het Bitvavo om daar even iets aan te veranderen in de instructie-video vraag ‘k me dan af.

        Conclusie, niet eenvoudig maar het is me gelukt.

        Groetjes,

        Peter

       2. Hoi Peter, ik ben het oprecht helemaal met jouw eens. Ik snap ook vaak niet waarom ze daar niet iets meer moeite insteken. Erg jammer en een gemiste kans voor cryptocurrency beginners.

 9. Ha Coen,

  Dank voor je support!

  Vraagje van mijn kant, betreffende overzicht stakingsgelden, waar vindt ik deze terug? Is er een handleiding oid die mij wegwijs kan maken daarnaar toe?

  Groet weer,
  Ouahid

  1. Hallo Boujaouzan, voor Bitvavo staking raad ik je aan de volgende video te kijken:

   Wanneer je daarna nog vragen hebt over het staken van cryptocurrency bij Bitvavo laat dan even een nieuwe reactie achter, ik help je graag verder.

   Succes!

   Groetjes, Coen

 10. Kun je bij crypto munten bij bitvavo ook orders inzetten bijv een munt heeft een waarde van 10.00 en sell bij bereiken 9.00 als bescherming inbouw zoals op de beurs. Anders wordt je wakker met de verrassing alles -40% bv

  1. Hallo Jan, dat kan zeker. Dit doe je door een stop limit order in te stellen. In de onderstaande video leg ik uit hoe jij dit ook kunt doen.

 11. Hey coen, heeft is er ook een Bitvavo app want ik ben veel onderweg en heb dus geen tijd om continu de laptop te starten om vervolgens cryptomunten te kopen en verkopen. Ik hoor graag van jou.

  Nog een vraag, als ik voor 1000 euro crypto kopen wat zijn dan de handelskosten?

  Gr Jeffrey

  1. Hoi Jeffrey, ja Bitvavo heeft ook een app. Ik heb hier ook een artikel over geschreven Bitvavo app voor IOS en Android.

   De transactiekosten / handelskosten voor 1000 euro crypto kopen is 0.25% dus uitgerekend is dat 2.50 euro. Echter als je via deze link aanmeld ontvang je 1000-euro gratis handelstegoed. Wanneer je dan cryptovaluta gaat kopen bij Bitvavo dan betaal helemaal geen transactiekosten.

 12. Wat ik niet begrijp is wanneer ik naar de euro waarde van 1 BTC kijk op Bitvavo, het bedrag €400,- lager gewaardeerd dan via de app Tradingview. (Check op woensdag 19 mei 2021, 19.17 uur).
  Beiden claimen in realtime te werken. Vanwaar dan dit grote verschil?

  1. Hoi Jan, dit is vrij normaal.. omdat ze het gemiddelde nemen van verschillende bronnen. Zelf hou ik altijd de Bitcoin koers aan van Binance omdat hier het meeste handelsvolume van de wereld op zit en dus erg betrouwbaar qua prijs.

   Sommige Nederlandse Brokers en exchanges waar ik geen fan van ben (ik zou ze niet noemen) maar die calculeren sowieso al extra hoge prijzen in (zie het als verdienmodel) en daardoor zijn de prijzen ook verschillend.

   de goedkoopste en meest betrouwbaar in Nederland vind ik echt Bitvavo.

   groeten, Coen

 13. Hoi een account op mijn eigen naam openen en gebruik maken van mijn ouders de rekening met storten en opnemen van het geld wordt dit een probleem of kan ik dit optie gebruiken?

  1. Hallo Vatan075, persoonlijk zou ik (met goedkeuring van jouw ouders) de naam van je pa of ma gebruiken. Dan kan er niks gebeuren na mijn inziens. Wanneer je dit doet, dan doe je het op de legale manier. Overigens denk ik niet dat het een heel groot probleem is, maar voor de zekerheid zou ik dat doen.

   Succes, groetjes Coen

  1. Dankjewel Tom, ja tuurlijk ga ik normaal en netjes om met geplaatste reacties.. maar sommigen vergeten gewoon dat ik ook gewoon mens ben en het beste met iedereen voor heb.

   Sommige denken dat ik betaald wordt door Bitvavo om specifieke reacties te plaatsen.

   Nou dat is dus niet zo 🙂 ik promoot Bitvavo wel en via deze link krijgen mensen 1000 euro gratis handelstegoed.

   Maar ze maken mij geen geld over om iets positiefs of negatiefs te plaatsen.

   Dankjewel voor de support.

 14. Hoi Coen, prima uitleg in jouw video. Maar ik heb toch een vraag. Ik ben dik boven de 60 en beetje onhandig. Sinds een 3 maanden in de crypto’s via Bitvavo. Best tevreden. Maar nu wil ik naar het geavanceerde dashboard ivm stop limits/ loss. Hoe kom ik daar? Weet jij misschien een link? Bij voorbaat mijn dank!!!!

 15. Ik zou graag een stabiele en aan de goudprijs gekoppelde munt als paxg via bitvavo kopen. Jammer genoeg kan dit niet. Hebben jullie nog plannen in die richting.?

   1. Hallo, ik wil graag automatisch instellen dat ik voor €5,40 aan ETH wil kopen als de koers 1 ETH €2800 is. Kan ik dit ook zodanig instellen?
    Het lukt me namelijk niet.

    1. Hoi Christian, dat kan zeker!

     Bekijk maar eens de volgende video:

     Als je dan nog vragen hebt, hoor ik het graag.

     Groeten, Coen

 16. vraagje, kan in de geavanceerde versie ook met pairing gewerkt worden?
  bijv. BTC kopen met ETH, of kan dat alleen in euro’s?
  Als het kan, hoe stel ik dat in?

  1. Hoi Jerry, Bitvavo heeft ongeveer 2 maand geleden besloten om alleen nog maar met het pair EURO/BETREFFENDE COIN te werken.

   Dus niet meer BTC of ETH pairs.

   Groeten, Coen

  1. Dat klopt, dit lukt alleen als je klikt op ‘dust’ verwijderen klikt.

   Of je koop de betreffende coin en verkoopt die weer (maar dat is dan die paar cent niet waard)

   Dus zou het zo laten..

   Succes, groeten, Coen

 17. Hallo,
  Ik ben nieuw en probeer met kleine hoeveelheid geld om ervaring op te bouwen. Mijn vraag: op tradingview zie je als je de tijd verkleint kleuren, wat betekent de kleuren kleuren, en hoe werkt Depth?
  Alvast bedankt.

 18. ik ben nieuw , ik heb eerder plus500 gebruikt voor traden , daar kun je orders heel makelijk stoppen bij winst / verlies

  maar in deze platform zie ik geen optie om te stoppen om winst in portomenee leggen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *