Bitvavo Review – Nederlandse Cryptocurrency Exchange Betrouwbaar? Mijn Handelsplatform Ervaringen

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange voor digitale valuta ofwel cryptogeld in Nederland en gevestigd te Amsterdam die sinds 2017 heel hard is gegroeid. Lees in dit artikel mijn Bitvavo review, tips, ervaringen, veiligheid en andere nuttige informatie over deze betrouwbare crypto exchange. Ook heb ik er video bij geplaatst om zo nog een beter beeld te krijgen van deze betrouwbare Nederlandse Cryptocurrency exchange waar je met iDeal kunt betalen.

Bitvavo Cryptocurrency Exhange

Wat is Bitvavo en hoe werkt het?

Bitvavo exchange heeft als doel om digitale valuta voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken. De slogan is “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar Lumens en andere Altcoins kopen en verkopen voor enorm lage transactie kosten . Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.

Bitvavo Kenmerken

  • Gebruiksvriendelijke exchange
  • 98% positieve Bitvavo ervaringen
  • Bitcoin kopen vanaf 1,- euro.
  • Goedkoopste in Nederland
  • Heldere transactiekosten
  • Groot aanbod Altcoins
  • Hoge veiligheid en legitimiteit

GRATIS ACCOUNT AANMAKEN BITVAVO
– klik hier –

AL VANAF 1 EURO CRYPTO KOPEN MET IDEAL!

Cryptocurrencies aanbod

Het is de doelstelling van Bitvavo om zoveel mogelijk digitale valuta aan te bieden op de meest toegankelijke manier. In oktober 2017 ging de exchange live en nu, begin 2018, worden er 14 munten aangeboden. Het is de doelstelling van Bitvavo om dit flink te vergroten en gezien de snelheid van ontwikkelen verwacht dat dit aantal in korte tijd hard zal groeien.

Cryptovaluta kopen

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen, vul dan op Bitvavo in hoeveel Euro je wilt inwisselen en zie direct hoeveel Bitcoin je ervoor ontvangt. Om de bestelling te plaatsen, maak je eerst binnen enkele minuten een account aan op Bitvavo.com. Vervolgens stort je een eurotegoed op je Bitvavo account met iDeal of bankoverschrijving. Het gestorte eurotegoed kun je met één klik inwisselen voor Bitcoin tegen de actuele koers.

Digitale valuta verkopen

Wil je je digitale valuta verkopen voor euro? Ook dat kan gemakkelijk bij Bitvavo. Stort je digitale valuta op je Bitvavo account door het te sturen naar je Bitvavo walletadres. Staan de valuta op je account? Dan kun je ze direct omwisselen naar eurotegoeden tegen de actuele koers. Deze eurotegoeden kun je vervolgens weer laten uitbetalen naar je bankrekening. De door jou gekochte Bitcoins staan nu op je account bij Bitvavo. Als je dat wilt kun je ze nu opnemen naar je eigen Bitcoinwallet.

Bitvavo kosten en veiligheid

Transactiekosten
Op transacties met Bitcoin rekent Bitvavo 1,5% 0.2% commissie. Op overige transacties 2,5% 0.2%. Bij andere aanbieders wordt dit verwerkt in de koersprijs, maar Bitvavo vertelt eerlijk hoeveel ze zelf verdienen. Onder de streep zijn ze tevens vaak goedkoper dan de meeste andere exchanges, waaronder Litebit.

Is deze exchange betrouwbaar?

Ik weet niet anders dat deze Nederlandse cryptocurrency exchange en broker erg betrouwbaar is. Maak er al bijna twee jaar gebruik van en heb nog nooit wantrouwen gehad. De Bitvavo supportafdeling is altijd erg snel en je krijgt vaak dezelfde dag al antwoord op jouw vragen. Je kunt ook gebruik van de livechat die ze aanbieden. Ook staan er nauwelijks tot geen slechte ervaringen over deze cryptobeurs op internet.

Handelscommissie

Bitcoin 1,5%
Altcoins 2,5%

Update Bitvavo exchange transactiekosten: met het lanceren van de nieuwe Nederlandse Cryptocurrency Exchange van Bitvavo zijn de transactiekosten drastisch verlaagd en wel naar de goedkoopste van Nederland, namelijk 0.2%

Storten en opnemen

Er worden geen extra kosten gerekend voor het storten van euro’s en digitale valuta. Opnames van bijvoorbeeld euro tegoeden naar uw bankrekening zijn dus geheel gratis.

Betaalmethode / Transactiekosten / Minimumbedrag / Maximumbedrag

Bankoverschrijving / € 0,- / € 1,- / € 100.000
iDeal / € 0,- / € 1,- / € 10.000

Munt / Kosten opname

Bitcoin 0.0002 BTC
Litecoin 0.00025 LTC
Ripple 0 XRP

Geen minimumbedragen

Bitvavo hanteert geen minimumbedragen voor het storten of verhandelen van tegoeden. Dezelfde kosten worden gerekend voor zowel grote als kleine aankopen. Je kunt al vanaf 1 euro in Bitcoin of andere cryptomunten investeren. Bitvavo biedt meer dan 7 verschillende betaalmogelijkheden aan waaronder iDeal en Creditcard.

Bitvavo Veiligheid

Je kunt Twee-Factor authenticatie (2FA) inschakelen voor inlogpogingen en opnames van alle soorten digitale valuta bij Bitvavo. Het is zelfs zo dat inloggen vanaf onbekende apparaten hier een melding van gemaakt wordt en deze dient bevestigd te worden door te klikken op een link die je per e-mail ontvangt. Dus de Bitavo Exchange is extra zwaar beveiligd.

Tegoedenbeheer crypto

De tegoeden van Bitvavo-gebruikers worden ondergebracht bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Het merendeel van de digitale valuta wordt bewaard op zogenaamde “cold wallets”. Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die zijn afgesloten van het internet, waardoor ze niet gehackt kunnen worden.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat de exchange gevestigd is in Nederland. Op alle handelingen is dus Nederlands recht van toepassing. Wel zo fijn als je het over grotere bedragen hebt.

Bitvavo ervaringen

Mijn eigen ervaringen met Bitvavo zijn goed. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en snel. Support reageert binnen niet al te lange tijd en ik ben nog niet tegen grote problemen aangelopen. Momenteel is er wel in mijn ogen iets te veel bescherming tegen fraude: je kunt je tegoeden voor 72 na het kopen niet opnemen naar een externe wallet. Dit is wat mij betreft wat overkill. Daarna worden ze gewoon vrijgegeven, maar toch is het wel erg lang wachten.

Ik vind de Bitvavo veruit de meest betrouwbare crypto exchange in Nederland. Mijn ervaringen zijn uitstekend dit komt mede doordat de transactiekosten van Bitvavo zo laag liggen.
– JOHAN

De voordelen van het platform wegen echter zeker op tegen dit kleine ongemak. De kostenstructuur is helder, de legitimiteit is hoog en dit is een van de weinige partijen die het gewoon echt makkelijk maken om met Euro’s digitale valuta van bijvoorbeeld Bitcoin en Altcoins aan te schaffen.

Voor- en nadelen Bitvavo

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange van eigen Nederlandse bodem. De transactiekosten zijn het laagst van cryptocurrency exchanges in Nederland. Ook velen malen gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse crypto handelsplatformen. De fraudemaatregelen (veiligheid) zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak. Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

NU GRATIS ACCOUNT AANMAKEN BITVAVO
– klik hier –

AL VANAF 1 EURO CRYPTO KOPEN MET IDEAL!

Meeste gestelde vragen Bitvavo beantwoord

NU ACCOUNT AANMAKEN BIJ BITVAVO EXCHANGE
– klik hier –

Registeer je gratis! + nu tot € 1000,- zonder handelskosten, daarna
voor zeer lage van 0.02 % tot 0,25 % (max.) handelscommissie of transactiekosten.