Bitcoin Meester review

Bitcoin Meester, mijn ervaringen zijn vernieuwend, betrouwbaar, veilig en snel. De cryptocurrency broker Bitcoin Meester is sinds medio 2017 in Nederland gestart. De cryptohandel beurs staat bekend om klanten zo veilig en snel mogelijk crypto te laten kopen en verkopen.

Handel in 200+ coins bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft het grootste aanbod van Nederland en België.

Bitcoin Meester crypto trading

Maar ook 24 uur per dag handelen in méér dan 200 verschillende altcoins is geen enkel probleem en kan allemaal bij deze grote Nederlandse cryptobeurs. Ook kunt u hier Bitcoin kopen met iDeal of maak gebruik van de 8 andere betaalmethodes.

Inmiddels biedt het crypto-bedrijf Bitcoin Meester in totaal 205 verschillende munten aan en deze lijst wordt alsmaar langer!

Onderzoeksbureau Markteffect voerde in maart 2021 een steekproef uit onder 1020 respondenten en daaruit bleek dat een kwart van de Nederlanders overweegt om te investeren in Bitcoin. Misschien maak jij ook wel deel uit van deze groep. Kun je niet wachten om aan jouw crypto avontuur te beginnen? Bitcoin Meester helpt je graag op weg door een grote hoeveelheid cryptocurrencies aan te bieden. Maar wat kun je precies verwachten van deze exchange? In dit uitgebreide artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

We hebben Bitcoin Meester aan een kritisch onderzoek onderworpen. In dit artikel komen verschillende facetten van deze broker aan de orde. Het is geen investeringsadvies, maar een persoonlijk onderdeel en dient te informeren. Zo geven we onder andere antwoord op de volgende vragen:

Wat is Bitcoin Meester?

We kunnen wel zeggen dat Nederland in de ban is van crypto. 14 procent van de respondenten die deelnamen aan het onderzoek van Markteffect overwegen om te investeren in crypto. Maar om cryptocurrencies te kopen heb je een exchange of broker nodig. Een zoektocht op het wereldwijde web leidt al snel naar Bitcoin Meester. Dit is een Nederlands bedrijf met internationale ambities. Het is van plan om de komende jaren de harten van cryptoliefhebbers uit heel Europa te veroveren en heeft zodoende niet alleen een Nederlandse, maar ook Engelstalige, Franse, Spaanse en zelfs Poolse website.

Veelbelovende website met handleidingen voor beginners

Vaak geeft een website al een eerste indruk van een bedrijf. Wat dat betreft vinden we Bitcoin Meester veelbelovend. Zo biedt het specifieke handleidingen in diverse talen aan waarin staat hoe je een account aanmaakt en hoe je digitale munten koopt en verkoopt. Dit is ideaal voor beginnende investeerders, die wel een beetje hulp kunnen gebruiken bij hun eerste stappen op de omvangrijke crypto markt. We vinden het wel jammer dat de Spaanstalige handleiding niet beschikbaar is.

Welke reviews krijgt Bitcoin Meester op Trustpilot?

Voordat je een account aanmaakt bij een crypto exchange raden we aan om de reviews op Trustpilot te lezen. Eerdere klanten zijn meestal eerlijk en geven een goed beeld van wat je kunt verwachten. De beoordelingen van Bitcoin Meester op Trustpilot zijn over het algemeen positief. Meer dan duizend beoordelingen hebben geleid tot een beoordeling van 4.3 van de 5 punten.

De geschiedenis van crypto gaat verder terug dan Bitcoin

Bitcoin wordt beschouwd als de oudste cryptocurrency, maar wist je dat de Amerikaanse cryptograaf David Chaum in de jaren negentig al experimenteerde met een vorm van digitaal geld? Zijn uitvinding Digicash moest veilige en anonieme transacties tussen individuen mogelijk maken. Het idee sloeg eind jaren negentig echter niet aan en DigiCash ging failliet in 1998. Toch speelde het idee van encryptie en anonieme transacties begin 21ste eeuw een belangrijke rol bij de ontwikkeling van cryptocurrencies.

Handel in 200+ coins bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft het grootste aanbod van Nederland en België.

Wat zijn de kenmerken van Bitcoin Meester?

Sommige brokers beperken zich tot een klein aanbod van minder bekende en veilige cryptocurrencies. Zoals de lijst hierboven laat zien heeft Bitcoin Meester een andere aanpak. Voor de complete lijst van cryptocurrencies kun je het beste even op de website kijken. Bovendien laat het bedrijf via de website en social media weten wanneer er een nieuwe munt wordt toegevoegd. Bitcoin Meester heeft een up-to-date Twitter account en het is mogelijk om je in te schrijven voor een nieuwsbrief zodat je voortaan geen enkele update meer mist. Het grote aanbod aan cryptomunten is niet het enige opvallende aan deze broker. Wij hebben alle kenmerken van Bitcoin Meester even voor jou op een rij gezet:

 • Het is een broker. Dit betekent dat je er verschillende cryptocurrencies kunt kopen en verkopen en dat ze fungeren als tussenpersoon.
 • Het biedt meer dan 200 cryptocurrencies aan, zowel bekende als minder bekende namen.
 • Het is verplicht om een account aan te maken.
 • Het biedt diverse betaalmethoden aan. Dit zijn iDeal, SEPA, Bancontact, GiroPay, EPS en SOFORT.
 • Je krijgt een eigen digitale portemonnee, welke crypto je ook kiest.
 • Op basis van het handelsvolume kun je soms profiteren van mooie kortingen op handelskosten, tot wel 0,90 procent.
 • Staking is mogelijk, soms wel met 10 procent rente.
 • De klantenservice is beschikbaar tijdens kantooruren.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Bitcoin Meester is een broker en geen exchange. Deze termen worden vaak met elkaar verward, maar er is een duidelijk verschil. Bij een exchange is het jouw eigen verantwoordelijk om een order in het orderboek te zetten. De kans bestaat dat jouw order niet wordt uitgevoerd. Daardoor loop je helaas het risico om geld te verliezen. Een broker zoals Bitcoin Meester plaatst de order in het orderboek op een plek waarvan zeker is dat de order zal worden uitgevoerd. En dit is niet het enige verschil tussen een broker en een exchange:

 • Een broker is in feite een bemiddelaar tussen exchanges en handelaars. In tegenstelling tot een exchange is het daarom niet in bezit van cryptomunten.
 • Een broker fungeert als tussenpersoon. Het gevolg is dat de transactiekosten hoger liggen dan wanneer je zelf op een exchange handelt in cryptocurrencies.

Hoe zit het met de liquiditeit van Bitcoin Meester?

Liquiditeit is een belangrijk onderdeel van een exchange of broker. Dit betekent dat er genoeg munten in voorraad zijn. Bij Bitcoin Meester zit dat gelukkig wel goed. De broker haalt zijn liquiditeit van verschillende beurzen, zodat er altijd voldoende cryptomunten beschikbaar zijn om in te handelen.

Let ook op de spread

De zogeheten ‘spread’ is minstens zo belangrijk als liquiditeit. Dit betreft het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde. Dit verschil moet nooit te groot zijn. Hoe groot de spread is hangt af van het aantal transacties op een bepaald moment. Bitcoin Meester is voor het kopen en verkopen van munten actief op verschillende internationale exchanges. Deze hanteren een bepaalde koop- en verkoopprijs. Het verschil tussen deze twee bepaalt de spread.

Ruimte tussen de koopprijs en de verkoopprijs

Dit spread kan iedere seconde en per valuta anders zijn. Wel is er een bepaald punt in het midden waar zowel de order van de koper als de verkoper elkaar ontmoeten. Er is altijd een bepaalde ruimte tussen de koopprijs en de verkoopprijs die sterk fluctueert wanneer handelsorders worden afgehandeld. De prijs kan zowel stijgen als dalen. Niemand kan het koersverloop voorspellen. Kopers willen uiteraard een zo laag mogelijke prijs en verkopers willen voor een zo hoog mogelijke prijs hun cryptomunten van de hand doen. De ruimte tussen deze belangen wordt de spread genoemd.

Bid price en ask price

Als er een overlapping is tussen de twee kanten van de ruimte die wij zonet benoemden dan wordt de handelsorder meteen opgelost en verschijnt de in het Engels genoemde “price gap” opnieuw. Op vrijwel iedere beurs, of het nu gaat om traditionele aandelen of crypto, is sprake van een spread. Ook voor de lagere en de hogere prijs gebruiken beurs en cryptohandelaren verschillende termen. Van een “bid price” is sprake bij een lagere prijs terwijl een hogere prijs de “ask price” wordt genoemd. Oftewel: een koersspread is het verschil tussen de hoogste kooporder en de laagste verkooporder.

Waarom is een spread soms zo groot?

De spread is afhankelijk van de handel en de grootte van het orderboek. Neem nu een cryptomunt als Bitcoin. De handel in deze digitale valuta betreft miljoenen, terwijl dit bij andere munten niet het geval is. Het gevolg? Kleinere munten hebben een kleiner orderboek waardoor de spread veel groter kan zijn bij het handelen in grote bedragen.

Welke cryptocurrencies zijn er beschikbaar op Bitcoin Meester?

Toen Satoshi Nakamoto zijn Bitcoin op de markt bracht in 2009 verwachtte bijna niemand dat er slechts een decennium later duizenden digitale munten zouden bestaan. Op Bitcoin Meester heb je de keuze uit maar liefst 200 cryptocurrencies die je al in een paar minuten kunt kopen. Wij vinden het een groot voordeel dat je naast bekende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum of Litecoin ook kunt investeren in minder grote crypto projecten. Er staan naar onze mening een aantal minder bekende cryptomunten op Bitcoin Meester met veel potentie. Een kleine greep uit het aanbod:

 • Enjin Coin (ENJIN)
 • Kusama (KSM)
 • Chiliz (CHZ)
 • Solana (SOL)
 • Dai (DAI)
 • Aave (AAVE)
 • Cosmos (ATOM)
 • Yearn Finance (YFI)
 • Orchid (OXT)
 • UMA (UMA)

Hoe maak je een account aan op Bitcoin Meester?

Op dit platform kun je 24 uur per dag cryptocurrencies kopen en verkopen. In tegenstelling tot de traditionele beurs heeft de cryptowereld geen open- en sluitingstijd. Bitcoin Meester is dan ook te gebruiken wanneer je maar wilt. Besef wel dat crypto soms te vergelijken is met een wilde achtbaanrit. Stap in het denkbeeldige karretje en maak het mee door een account te maken op Bitcoin Meester. Dit doe je al in een paar minuten, met behulp van het volgende stappenplan:

 • Stap 1: Surf naar de website van Bitcoin Meester.
 • Stap 2: Klik op ‘account aanmaken’
 • Stap 3: Geef aan of je een bedrijf of particulier bent.
 • Stap 4: Vul een aantal persoonlijke gegevens in, zoals je naam, adres en bankrekeningnummer.
 • Stap 5: Bedenk een sterk wachtwoord die anderen nooit kunnen raden.
 • Stap 6: Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Bitcoin Meester door en klik op ‘accepteren’ als je akkoord gaat.
 • Stap 7: Als het goed is ontvang je een e-mail waarin staat dat je jouw registratie moet bevestigen. Het onderwerp is “Bevestig uw registratie”.
 • Stap 8: Klik op de link in de e-mail en activeer je account.

Verificatiecode per e-mail

Na het volgen van de bovenstaande stappen is het tijd om in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord. Als het goed is ontvang je een nieuwe e-mail met een verificatiecode. Dit is onderdeel van de veiligheidsprocedure van Bitcoin Meester. Vul deze code in om in te loggen op je dashboard van Bitcoin Meester.

Handel in 200+ coins bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft het grootste aanbod van Nederland en België.

Hoe verloopt het verificatieproces op Bitcoin Meester?

Wie zich aanmeldt bij Bitcoin Meester moet een verificatieproces doorlopen. Dit is een vrij uitgebreide procedure vanwege strengere crypto wetgeving in Nederland. Pas na een volledige identificatie is het mogelijk om te handelen op het platform van deze broker. Je dient een aantal persoonlijke gegevens te delen en ook een adresbevestiging en selfie check is verplicht om toegang te krijgen tot Bitcoin Meester.

Identificatie in drie stappen

We willen benadrukken dat je echt alle stappen doorloopt. Het team van Bitcoin Meester verifieert jouw account alleen wanneer jouw identiteitsbewijs, zoals je paspoort of ID-kaart, deelt. Hou er rekening mee dat een rijbewijs niet wordt geaccepteerd als vorm van identificatie.

Volg de volgende stappen bij het identiteitsverificatieproces:

 • Stap 1: Je ziet een aantal vakjes staan. Vul een aantal gegevens in, zoals je naam en adres.
 • Stap 2: Upload een afbeelding van uw identiteitskaart of paspoort, zowel de voor- als achterkant. Gebruik een geldig identiteitsbewijs en een JPG, JPEG of PNG bestandsformaat.
 • Stap 3: selfiecheck

Hoe verloopt de selfiecheck?

Bitcoin Meester hanteert een selfiecheck. Daarmee controleert de broker of jij daadwerkelijk de eigenaar bent van de ID-kaart. Een selfie maken kost slechts een paar seconden. Je dient een foto van jezelf te maken met je identiteitskaart in de hand, een handgeschreven briefje met de datum van vandaag en de tekst “Bitcoin Meester”.

Bij deze nog een aantal tips:

 • Zorg voor een duidelijke foto waarop zowel de ID-kaart als het handgeschreven briefje goed op te zien zijn.
 • Gebruik dezelfde ID-kaart als bij de eerste identificatieronde, om verwarring te voorkomen.
 • Vergeet niet om de huidige datum en de tekst “Bitcoin Meester” op het briefje te schrijven.

Bevestiging van je mobiele telefoonnummer

Pak na de identiteitsverificatie en de selfiecheck je smartphone er even bij. Als het goed is heb je jouw mobiele telefoonnummer al eerder gedeeld. Bitcoin Meester stuurt je een code per SMS waarmee je jouw mobiele telefoonnummer moet bevestigen. De code in het smsje moet je invoeren op de site. Hou overigens rekening met het feit dat een landcode verplicht is voor landen buiten Nederland.

Zo verloopt het verifiëren van jouw adres

Tenslotte dien je jouw adres te bevestigen. Ja je moet er wat voor over hebben om klant te worden van Bitcoin Meester, maar het ruime aanbod en de kwaliteit maakt alle moeite meer dan waard. Voor deze belangrijke stap moet je een document sturen met een adres en datum.

Volg dit handige stappenplan zodat je binnen een paar minuten het verificatieproces kunt afronden:

 • Stap 1: Vul in de vakjes jouw gegevens in.
 • Stap 2: Upload een document waarop jouw adres en een datum staat. Het dient afkomstig te zijn van een bank, nutsbedrijf of een officiële overheidsinstantie. Let er ook op dat het document niet ouder is dan drie maanden.

Hoe lang duurt de controle van een ID-kaart en het bewijs van adres?

Als het goed vindt binnen een halfuur na het indienen van je identiteitskaart en het bewijs van adres binnen een halfuur plaats. Ook de rekeningverificatie van Bitcoin Meester duurt over het algemeen niet lang. Wel is het afhankelijk van de manier waarop je 10 cent hebt overgemaakt. Via iDeal ben je waarschijnlijk al binnen enkele minuten klaar. Een handmatige overschrijving duurt doorgaans 1 tot 3 werkdagen.

Meerdere rekeningen niet toegestaan

Het is overigens niet toegestaan om meer dan één account te hebben op Bitcoin Meester. Het bedrijf is daar behoorlijk streng in. Word je betrapt op het overtreden van deze regel, dan sluit de broker onmiddellijk al jouw accounts.

Verificatie digitale portemonnee verplicht

De Nederlandsche Bank houdt toezicht op cryptocurrency aanbieders in Nederland. Zodoende moet Bitcoin Meester voldoen aan een aantal nieuwe regels wat betreft het versturen van digitale valuta naar externe wallet adressen. Het versturen van crypto naar een persoonlijke wallet is alleen toegestaan na een korte verificatie. Dit bewijst dat je daadwerkelijk de eigenaar bent van de digitale portemonnee.

Hoe verloopt het verifiëren van de digitale portemonnee?

Het verifiëren van jouw crypto wallet verloopt in een aantal stappen. Het is niet ingewikkeld, maar je moet het wel doorlopen om klant te worden bij Bitcoin Meester. Begin met het proces door de digitale portemonnee op je computer te openen. Maak vervolgens een foto van het scherm waar je open digitale wallet goed te zien is. Daarnaast moet er een handgeschreven aantekeningen met de datum van vandaag zichtbaar zijn. Zorg voor een scherpe en duidelijke foto. Als het goed is ben je binnen een paar minuten klaar. Overigens kun je eerst maar een portemonnee per digitale munt toevoegen. Dit kun je later in je account eventueel nog wijzigen.

Tip: download Google Authenticator

Na het invullen van alle gegevens en het inloggen met je e-mailadres en wachtwoord kun je aan de slag met crypto. Hopelijk het begin van een succesverhaal! Maar investeren in crypto is niet zonder gevaren. Zo liggen hackers helaas op de loer. Om de veiligheid van jouw account te garanderen raadt Bitcoin Meester aan om gebruik te maken van twee-factorauthenticatie. Dit is een extra beveiligingslaag bovenop je gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord. Nadat je voor de eerste bent ingelogd verschijnt er bovenaan je controlepaneel een bericht waarin wordt aangeraden om Google Authenticator te gebruiken. Deze app is binnen enkele minuten te downloaden via je smartphone.

Een kleine handeling met veel effect

Na het downloaden van de Google Authenticator app verschijnt er een zescijferige code in beeld. Die moet je gebruiken om in te loggen op je account. Het is een kleine handeling waardoor jouw waardevolle cryptocurrencies beter worden beschermd.

Strengere crypto wetgeving in Europa

Sinds de invoering van een nieuwe Europese wet omtrent digitale valuta moeten alle cryptocurrency bedrijven binnen Europa een aantal strenge richtlijnen volgen. Dit betreft onder andere het verifiëren van nieuwe klanten. Bij traditionele financiële instellingen was dat al het geval, maar nog niet bij crypto. Wie euro’s of andere valuta om wil zetten in crypto ontkomt niet meer aan dit verificatieproces.

Waarom moet ik mijn persoonlijke gegevens delen?

Om actief te mogen zijn als cryptocurrency bedrijf in Nederland moet Bitcoin Meester aan allerlei nieuwe eisen voldoen, zoals het verplicht verifiëren van gebruikersaccounts. Al jouw persoonlijke informatie wordt vertrouwelijk behandeld en offline opgeslagen. Dit is gedaan om jouw gegevens te beveiligen tegen hackers. Misschien zie je het niet zitten om een verificatieproces doorlopen. Dat is jouw eigen keus, maar een account op Bitcoin Meester is dan niet mogelijk.

De rol van de Nederlandsche Bank

Bitcoin Meester is net als Bitvavo een bekende aanbieder van cryptocurrencies. Een andere overeenkomst tussen beide bedrijven is dat ze beiden een registratie hebben bij De Nederlandsche Bank). Een belangrijke eis voor registratie als crypto broker is dat alle klanten geïdentificeerd moeten zijn. Dit is onderdeel van Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT).

Wat zijn de overeenkomsten tussen Bitcoin Meester en Bitvavo?

Bitcoin Meester en Bitvavo hebben meer overeenkomsten dan een registratie bij de Nederlandsche Bank alleen. Beide brokers kunnen rekenen op duizenden Nederlandse klanten. Bitvavo is trouwens zowel een broker als exchange en dus multifunctioneel. Voor het gemak hebben wij even de overeenkomsten tussen Bitcoin Meester en Bitvavo voor jou op een rijtje gezet:

 Bitcoin MeesterBitvavo
OorsprongNederlandsNederlands
Hoeveel cryptocurrencies?Meer dan 200Meer dan 150
GebruikersinterfaceZeer overzichtelijkZeer overzichtelijk
BetaalmethodesiDeal, Bancontact, betaaloverschrijvingiDeal, Bancontact, Giropay, SEPA, EPS
Ingebouwde wallet aanwezig?JaJa
Transactiekosten2%Maximaal 0.25%
ExchangeNeeJa
Stop-loss functieNeeJa
KlantenserviceJa, ook telefonischJa, maar alleen digitaal

Wat zijn de tarieven van Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester heeft eigen tarieven die worden bepaald door het gemiddelde van verschillende internationale exchanges en handel op het platform zelf. De marge kan per dag verschillen omdat het afhankelijk is van vraag en aanbod. Bitcoin Meester voert jouw orders pas uit nadat je ze hebt geplaatst. Dit maakt het onmogelijk om de exacte marge van tevoren al te weten. De uiteindelijke prijs die je bepaalt is onder andere afhankelijk van jouw handelsactiviteiten op het platform. Hoe actiever je bent, hoe meer korting je ontvangt.

Tabel: hoe meer je handelt, hoe meer korting

Actieve handelaars krijgen andere kortingen dan niet actieve handelaars. Bitcoin Meester hanteert een standaard marge van 1.5 procent. Dit betekent dat er een korting tot 1,25 procent gegeven kan worden. Hoe meer je handelt, hoe lager de kosten. Bekijk deze tabel van VIP 1 (lage handelsactiviteit) tot VIP 10 (hoge handelsactiviteit) maar eens:

Welke VIP groepBedragHoe hoog is de fee?
VIP 10Boven de 1.000.000 euro0.10 procent
VIP 9Boven de 500.000 euro0.20 procent
VIP 8Boven de 100.000 euro0.30 procent
VIP 7Boven de 50.000 euro0.40 procent
VIP 6Boven de 25.000 euro0.50 procent
VIP 5Boven de 10.000 euro0.60 procent
VIP 4Boven de 5.000 euro0.70 procent
VIP 3Boven de 1.000 euro0.80 procent
VIP 2Boven de 500 euro0.90 procent
VIP 1Boven de 1 euro1 procent
Stablecoins (digitale valuta die gekoppeld is aan een valuta zoals de euro of dollar) 0.1 procent

Wekelijks limiet

Iedereen die een account aanmaakt op Bitcoin Meester krijgt in eerste instantie te maken met een wekelijks limiet van 100 euro. Dit betekent dat je zeven dagen lang niet meer kan investeren dan honderd euro. Dit is een vrij laag geldbedrag, dus we snappen dat je het limiet misschien wil verhogen. In dat geval dien je aanvullende informatie te delen met Bitcoin Meester. Via de knop “rekeninginformatie” is het mogelijk om extra gegevens toe te voegen. Zo dien je een bedrag van 10 cent over te maken om je bankrekening te laten valideren.

Hoe koop en verkoop je cryptomunten op Bitcoin Meester?

Het is eindelijk zover: het verificatieproces is voltooid en je bent er klaar voor om cryptomunten te kopen. Ook dit proces is gelukkig vrij simpel en verloopt als volgt:

 • Stap 1: Bezoek de pagina “Koersen en coins” bovenaan de webpagina. Als het goed is verschijnt een overzicht van alle munten die Bitcoin Meester aanbiedt.
 • Stap 2: Klik op de cryptomunt of cryptomunten die je graag wilt kopen. Via de optie “zoeken” is het ook mogelijk om een specifieke munt te zoeken.
 • Stap 3: Na het klikken op een specifieke munt kom je terecht op een pagina waar je het kunt kopen. Je ziet de twee vakjes “kopen” en “verkopen”. Vul het bedrag in dat je wilt investeren . De computer rekent automatisch uit hoeveel cryptocurrency je ontvangt.
 • Stap 4: Klik op “kopen”. Als het goed is wordt het digitale geld binnen enkele seconden in jouw eigen digitale portemonnee gestort.

De voordelen van een eigen crypto wallet

Een van de voordelen van Bitcoin Meester is dat je een eigen wallet hebt. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om te handelen in een van de tweehonderd cryptocurrencies. Bovendien kun je vanuit een andere exchange of broker eenvoudig coins naar je eigen wallet versturen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van je cryptomunten. Bitcoin Meester bewaart ze namelijk in een aantal hardware wallets die niet verbonden zijn met het internet. Daardoor maken hackers gelukkig geen schijn van kans.

Handel in 200+ coins bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft het grootste aanbod van Nederland en België.

Hoe handel je in cryptocurrencies op Bitcoin Meester?

Overigens is het minimum bedrag voor het kopen of verkopen van cryptocurrencies 10 euro. Een lagere investering werkt niet, maar heeft naar ons idee ook weinig zin. Bitcoin Meester biedt meer opties aan dan cryptomunten kopen en verkopen alleen. Je kunt namelijk ook cryptocurrencies met elkaar wisselen. Deze optie is te vinden in jouw persoonlijke dashboard via de knop “Mijn Account”. Laten we Bitcoin en Ethereum als voorbeeld nemen. Klik in het bovenste gedeelte op “Bitcoin”. Klik daarna op “Ethereum” als de munt waarvoor je het wilt wisselen.

Hoe verzend je cryptomunten op Bitcoin Meester?

Het is niet alleen mogelijk om cryptomunten te bewaren op Bitcoin Meester, maar ook om ze te versturen. Dit doe je al in een paar stappen vanuit je digitale portemonnee. Het versturen van cryptocurrencies vanuit Bitcoin Meester gaat als volgt:

 • Stap 1: Bezoek je account en klik op ‘portefeuille’
 • Stap 2: Scroll naar beneden om een lijst met alle cryptomunten te zien. Vink eventueel de optie ‘verberg alle coins die ik niet bezit’ aan om alleen de coins te zien waar je in hebt geïnvesteerd. Als het goed is zie je achter de naam van de munten diverse opties staan. Kies in dit geval voor de optie ‘versturen’.
 • Stap 3: Klik op ‘versturen’. Er verschijnt een pop-up waar je het aantal munten en het adres waar je ze heen wilt sturen.
 • Stap 4: Bevestig de opname via een link in jouw e-mailbox.
 • Stap 5: Bitcoin Meester verwerkt en bevestigd de opname. Je kunt de details van de verzending bekijken in het transactieoverzicht in jouw account.

Wat zijn de kosten voor het verzenden van cryptomunten?

Voor het verzenden van cryptocurrency munten vraagt Bitcoin Meester een minimale vergoeding van 5 euro. We hebben alle munten en hun vergoeding even in een overzichtelijke grafiek en lijst geplaatst:

Naam van de cryptocurrencyMinimale kosten
0x (ZRX)20.00000000 ZRX
1inch (1INCH)10.00000000 1INCH
Aave (AAVE)0.10000000 AAVE
AdEx (ADX)14.00000000 ADX
Aelf (ELF)7.60000000 ELF
Aeternity (AE)2.20000000 AE
Agrello (DLT)50.00000000 DLT
Aion (AION)0.20000000 AION
AirSwap (AST)120.00000000 AST
Algorand (ALGO)1.00000000 ALGO
Alpha Finance Lab (ALPHA)50.00000000 ALPHA
Ambrosus (AMB)60.00000000 AMB
Ankr (ANKR)5.00000000 ANKR
Aragon (ANT)2.60000000 ANT
Ardor (ARDR)4.00000000 ARDR
Ark (ARK)0.40000000 ARK
Augur( REP)0.20000000 REP
Avalanche (AVAX)4.00000000 AVAX
Axie Infinity (AXS)20.00000000 AXS
BakeryToken (BAKE)50.00000000 BAKE
Balancer (BAL)3.00000000 BAL
Bancor (BNT)1.80000000 BNT
Band Protocol (BAND)0.10000000 BAND
Basic Attention Token (BAT)10.00000000 BAT
Binance Coin (BNB)0.10000000 BNB
Bitcoin (BTC)0.00130000 BTC
Bitcoin Cash (BCH)0.02000000 BCH
Bitcoin Cash SV (BCHSV)0.02000000 BCHSV
Bitcoin Diamond (BCD)0.02000000 BCD
Bitcoin Gold (BTG)0.00200000 BTG
BitShares (BTS)50.00000000 BTS
BitTorrent (BTT)200.00000000 BTT
BlackCoin (BLK)0.06000000 BLK
Blox (CDT)150.00000000 CDT
Bluzelle (BLZ)80.00000000 BLZ
Bread (BRD)10.00000000 BRD
Cardano (ADA)4.00000000 ADA
Celer Network (CELR)200.00000000 CELR
Celsius (CEL)50.00000000 CEL
ChainLink (LINK)4.80000000 LINK
Chiliz (CHZ)60.00000000 CHZ
Chromia (CHR)500.00000000 CHR
Cindicator (CND)200.00000000 CND
Civic (CVC)60.00000000 CVC
Compound (COMP)0.05000000 COMP
Cosmos (ATOM)0.20000000 ATOM
COTI (COTI)200.00000000 COTI
Crown (CRW)0.04000000 CRW

Waarom zijn de kosten voor het verzenden van Ethereum en ERC-20 tokens zo hoog?

Tijdens het verzenden van jouw cryptomunten via Bitcoin Meester zul je merken dat de kosten voor het verzenden van Ethereum en ERC-20 tokens vrij hoog zijn. Dit heeft te maken met de drukte van het Ethereum netwerk. Op het moment dat er veel transacties verwerkt moeten worden stijgen de kosten. Dit is vrij simpel te verklaren: meer mensen halen hun cryptocurrencies uit hun cold wallet en/of besluiten cryptocurrencies te kopen. Daardoor nemen de kosten voor GAS toe. Voor elke transactie moet je bepaalde kosten bepalen. Deze worden berekend in GAS. Vervolgens dien je de transactiekosten weer te betalen in Ether, de token van Ethereum.

Hoe verkoop je jouw cryptomunten voor euro’s?

De succesverhalen rondom crypto zijn talrijk en inspirerend. Natuurlijk zijn er ook een hoop mensen geld verloren met hun investering, maar we gaan er vanuit dat je bij de succesvolle groep investeerders behoort die een mooi rendement heeft behaald. Het omzetten van crypto naar euro’s is op Bitcoin Meester gelukkig erg simpel. Wanneer je ervoor kiest om je uit te laten betalen moet je het volgende doen:

 • Stap 1: Bezoek de pagina “Koersen & Coins” in het menu bovenaan om een overzicht te bekijken van alle munten die Bitcoin Meester aanbiedt.
 • Stap 2: Klik op de cryptocurrency die je graag wilt verkopen voor euro’s.
 • Stap 3: Als het goed is zie je bovenaan de pagina het vakje “verkopen” staan. Wil je graag verkopen? Selecteer dan deze optie.
 • Stap 4: In het linkervakje vul je in hoeveel cryptomunten je graag wilt verkopen. De computer rekent automatisch uit hoeveel euro’s je krijgt voor een bepaalde cryptocurrencies.
 • Stap 5: Bevestig de verkoop. Als het goed is worden de euro’s meteen op jouw account bijgeschreven. Het geld komt dus niet meteen op je bankrekening terecht. Wanneer je van plan bent om alles te verkopen dien je op “MAX’ te klikken.
 • Stap 6: Als het goed is ontvang je de euro’s dezelfde dag nog op je bankrekening, afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt.

Is Bitcoin Meester een veilige broker?

Bitcoin Meester is niet voor niets een populaire broker. Voor zowel beginnende als ervaren investeerders is de overzichtelijke platform en het ruime aanbod aan cryptocurrencies een groot pluspunt. Door de wol geverfde cryptocurrency traders kunnen bovendien in slechts enkele stappen hun digitale munten omwisselen voor andere digitale munten. Ze hoeven daarvoor geen ingewikkelde orders door te voeren.

Cold wallet en SSL

Bitcoin Meester staat bekend als een veilig bedrijf. In de afgelopen jaren heeft het bewezen dat het een van de meest betrouwbare Europese brokers is. Zo wordt een deel van de digitale valuta van klanten opgeslagen in een cold wallet, buiten het bereik van hackers. Ook belangrijk om te weten is dat de website een SSL certificaat heeft. Dit is te zien aan het ‘sleuteltje’ in het webadres.

Goed zichtbaar team

Het team van Bitcoin Meester is regelmatig actief op congressen (hopelijk is dat na de Corona pandemie weer volop mogelijk), publiceert video’s en doet veel aan reclame. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de aanwezigheid op social media.

Geen verborgen kosten

Bitcoin Meester is onderdeel van Coin Meester BV en rekent geen verborgen kosten, dus dat is fijn. Voor eventuele vragen kun je terecht in het uitgebreide FAQ gedeelte op de site. Maar natuurlijk kun je ook dit uitgebreide artikel lezen over deze fijne broker.

Staking bij Bitcoin Meester: Zo zit het

Staking is een belangrijk onderdeel van de cryptocurrency markt. Het houdt in dat je bij een broker of exchange cryptomunten vasthoudt voor een bepaalde beloning. Door munten vast te houden ondersteun je namelijk het netwerk. Hoe meer mensen cryptocurrencies staken, hoe sterker het netwerk. In feite kun je de beloning die je ontvangt zien als rente.

Hoe gaat staking op Bitcoin Meester in zijn werk?

Bitcoin Meester biedt de optie om vijftien munten te staken. De rentepercentages lopen uiteen van 2 tot 10.5 procent. Wil je graag staken? Volg dan deze stappen:

 • Stap 1: Log in op jouw account van Bitcoin Meester.
 • Stap 2: Klik op de knop “staking” in jouw account.
 • Stap 3: Kies de crypto die je wilt gaan staken.
 • Stap 4: Als het goed is gaat het stakingproces van start.

Flexibele staking

Onthoud echter wel dat de staking rewards per munt variëren. We weten allemaal dat de cryptomarkt erg volatiel is. Een munt kan de ene dag sterk in waarde stijgen, en de volgende dag in waarde dalen. Dat is nu eenmaal het risico van het vak. Momenteel biedt Bitcoin Meester zogeheten ‘flexibele staking aan’. Dit betekent dat je jouw cryptomunten minstens 24 uur vergrendeld. Vervolgens ontvang je ’s nachts staking beloningen. Voor een munt die je minder dan een dag staked ontvang je geen vergoeding.

Wat zijn de staking percentages van cryptomunten op Bitcoin Meester?

Al jouw staking munten op Bitcoin Meester worden opgeslagen in een aparte digitale portemonnee. Vervolgens kun je er zelf voor kiezen om ze op te nemen in je standaard crypto wallet. Alle genoemde percentages die je ziet zijn trouwens op jaarbasis. Dus wanneer je bijvoorbeeld een bedrag van 2000 euro staked bij Cardano, ontvang je een rentepercentage van 5 procent per jaar. Ben je er nog niet over uit welke cryptomunt je wil gaan staken? Misschien overtuigen de volgende rentepercentages bij deze 15 cryptomunten jou:

Naam van de cryptomuntStaking percentage
1inch (1INCH)10 procent
Dai (DAI)7 procent
Ark (ARK)6 procent
Tether (USDT)7 procent
ICON (ICX)6 procent
Tezos (XTZ)5,5 procent
Cosmos (ATOM)5 procent
Cardano (ADA)5 procent
Pokadot (DOT)5 procent
Kusama (KSM)5 procent
Bitcoin (BTC)2 procent
Bitcoin Cash (BCH)2 procent
Ethereum (ETH)2 procent
Litecoin (LTC)2 procent
Kava (KAVA)2 procent
XRP (XRP)2 procent

Wanneer er nieuwe cryptomunten beschikbaar zijn Bitcoin Meester voor staking zullen we uiteraard het artikel updaten.

Halveer de fee met de any-to-any functionaliteit

Overigens is er een vrij eenvoudige manier om de fee te halveren, namelijk de any-to-any functionaliteit. In dat geval betaal je bij een trade van Bitcoin naar Litecoin niet twee keer een fee (voor verkopen en aankopen), maar één keer. Dat scheelt een hoop geld!

De klantenservice van Bitcoin Meester onder de loep

Een crypto broker of exchange is niet compleet zonder een goede klantenservice. Uiteraard hebben wij daar ook even kritisch naar gekeken. Bitcoin Meester is iedere werkdag bereikbaar van 9 tot 5 via telefoon en e-mail. Dit is een pluspunt ten opzichte van Bitvavo, die alleen per e-mail bereikbaar is. Dit terwijl het fijn is om bij eventuele problemen met een medewerker te kunnen spreken. Je vraag wordt op die manier snel beantwoord en het oplossen van een probleem verloopt sneller omdat je rechtstreeks met elkaar communiceert.

Worden e-mails in het weekend ook beantwoordt?

E-mails worden doorgaans binnen een uur door een van de medewerkers van Bitcoin Meester beantwoordt. Na 5 uur ’s middags en in het weekend is deze broker alleen per e-mail bereikbaar, maar een antwoord kan even op zich laten wachten.

Wat je moet weten over het partnerprogramma van Bitcoin Meester

Wist je dat het ook mogelijk is om op een andere manier geld verdienen aan crypto? Steeds meer brokers en exchanges bieden affiliate programma’s aan en Bitcoin Meester vormt daarop geen uitzondering. Een affiliate programma houdt in dat je personen door middel van een link doorverwijst naar Bitcoin Meester. Wanneer dit persoon een account aanmaakt en een investering doet ontvang jij als beloning commissie.

Unieke link

Het partnerprogramma van Bitcoin Meester is te vinden op de website. Ga naar ‘accountgegevens’ en scroll naar beneden totdat je de tekst “Verdien geld met ons partnerprogramma” ziet. Als het goed is staat er een unieke link om andere personen naar door te verwijzen.

Airdrops bij Bitcoin Meester

Ben je fan van airdrops? Ook dan is Bitcoin Meester je beste vriend. Af en toe vinden er namelijk airdrops plaats. Goed nieuws, want wie wil er nu niet gratis crypto krijgen? Hou het nieuws en de social media van deze broker goed in de gaten om niets te missen. We raden ze aan om de airdrops in je eigen externe portemonnee op te slaan.

Conclusie: Is Bitcoin Meester wel of geen goede broker?

Misschien overweeg je om een account aan te maken bij Bitcoin Meester. Geen slecht idee, aangezien het diverse voordelen met zich mee brengt. Zo is deze broker actief in heel Europa en heeft het een zeer groot aanbod van cryptomunten. We vinden het fantastisch dat je op Bitcoin Meester zowel grote als kleine munten kunt kopen. Wie weet ontdek je op die manier wel een nieuwe crypto sensatie!

Aan de andere kant zijn de kosten van Bitcoin Meester relatief hoog omdat het in feite functioneert als tussenpersoon tussen jou als klant en exchanges. Daar staat echter tegenover dat je kunt handelen tegen mooie kortingen. Hoeveel korting je krijgt is, zoals we eerder in dit artikel benoemden, afhankelijk van je handelsactiviteit.

Begin jouw crypto avontuur bij Bitcoin Meester

Wij zijn erg enthousiast over het feit dat Bitcoin Meester voor vijftien cryptocurrencies staking aanbiedt. Dit levert tegenwoordig vaak meer op dan sparen. En daarnaast ontvang je ook nog eens 3 procent rente op stablecoins. We kunnen ons goed voorstellen dat brokers en exchanges voor beginnende investeerders best overweldigend kunnen zijn. Schroom vooral niet om te bellen naar de servicedesk van Bitcoin Meester. Die is altijd goed bereikbaar en het team helpt jou graag verder bij jouw crypto avontuur. En wij wensen jou heel veel succes met je investering!

Hoe werkt Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester werken ze laagdrempelig en snel! Het platform is duidelijk vorm gegeven en alles is goed te vinden. Er bestaat een hoge mate van transparantie; over alle kosten die transacties met zich mee brengen zijn zij helder. De kosten staan netjes beschreven in de veelgestelde vragen.

Klantvriendelijkheid staat daarnaast hoog in het vaandel. Waar tot een paar maanden geleden de klantenservice niet verder ging dan via chat, e-mail en telefonisch, breiden zij hun support aanzienlijk uit. Daar lezen we straks meer over!

Ben je er al uit en weet je zeker dat je makkelijk en goedkoop cryptovaluta wilt kopen bij deze Nederlandse crypto-broker? Maak dan een account via de onderstaande button en ontvang tijdelijk hoge kortingen op je aankopen.

Korting ontvangen

Ervaringen met Bitcoin Meester

Wil je binnen 10 minuten Bitcoins versturen en ontvangen? Gebruik dan de Bitcoin meester exchange. (bezoek website).

Het snelste Bitcoin versturen in Nederland doe je bij Bitcoin Meester Nederland.

Dat kan met Bitcoin Meester Nederland. Bovenstaande afbeelding is mijn eigen bewijs van de Bitcoin transactie, die slechts 7 minuten duurde!

bitcoin meester review

Een stukje service bij de klantvriendelijkheid is het uitgebreide fraude detectiesysteem. Uiteraard wijden we hier niet verder over uit, maar bij Bitcoin Meester zijn ze erop gebrand om eventuele fraudeurs er tussenuit te pikken en gedupeerden weer blij te maken.

Bitcoin Meester koopt bij veel verschillende beurzen in. Om deze reden is het nagenoeg ondenkbaar dat zij een ledenstop inlassen of zonder voorraad komen te zitten.

Uitleg video handleiding

In de onderstaande video laat ik zien hoe je bij Bitcoin Meester veilig Bitcoins en Altcoins kunt kopen, verkopen en versturen. Het is makkelijker dan je denkt. Na het bekijken van de tutorial kun jij dit ook.

Account aanmaken
wanneer je vandaag nog een account aanmaakt ontvang je VIP korting

Valutaparen

Eigenlijk is alles mogelijk op het Bitcoin Meester platform. Kopen, verkopen, versturen en storten, het kan allemaal. Wat uniek is, is de any to any exchange. Waar normaal gesproken een munt eerst weer omgewisseld moet worden voor euro’s voordat er een andere munt aangekocht kan worden, kunnen hier de munten gewoon tegen elkaar gewisseld worden. Bitcoin inwisselen voor XRP? Geen probleem, het kan allemaal bij Bitcoin Meester!

Kosten Bitcoin Meester

Over deze kosten gesproken, de standaard fee bedraagt 2%. Bitcoin Meester beloont zijn trouwe klanten die veel handelen graag, want door middel van VIP niveaus is er een korting van in totaal 1,75% te verdienen op de aankoop en verkoop van alle coins.

VIP korting

Op de any to any exchange betaal je de helft van de fee die je voor het kopen en verkopen betaalt. Heb je nog geen VIP korting en betaal je over het kopen of verkopen 2% fee? Dan betaal je voor de any to any exchange 1% fee. Zit je in het hoogte VIP niveau en heb je 1,75% korting? Dan betaal je nog maar 0,25% fee en voor de any to any exchange zelfs maar 0,125%!

VIP-korting claimen

Betrouwbaarheid

Is deze cryptocurrency exchange betrouwbaar? Ja, dat vind ik van wel. Alle informatie over Bitcoin Meester is online te vinden. Het bedrijf is onderdeel van Coin Meester B.V..

Coin Meester B.V. heeft twee bedrijven als gezamenlijk bevoegde bestuurders, namelijk:

 • Mijaza B.V. (62628038), waar M.J. Zandwijken de zelfstandig bevoegde bestuurder is.
 • Boemis B.V. (70583536), waar B. Meuleman de zelfstandig bevoegde bestuurder is.

Het crypto-bedrijf kan op afspraak ook bezocht worden op de Thailandlaan 6 te Aalsmeer.

Buiten deze gegevens wordt er veel geadverteerd door Bitcoin Meester. Misschien heb je ze al voorbij horen komen, maar deze exchange maakt daadwerkelijk reclame op de radio! Daarnaast zijn ze bij het RTL Z programma ‘De Barometer’ geweest.

Klanttevredenheid

Ik gebruik deze exchange nu ongeveer een paar jaar en met tevredenheid. Mijn eigen ervaringen met deze exchange zijn dan ook prima. Helemaal als je zelf makkelijk en simpel cryptomunten wilt kopen met iDeal of andere betaalmogelijkheden is dit echt een handelsplatform voor beginners.

Maar eerst betrouwbaar Bitcoin kopen met iDeal en dan handelen in Altcoins om meer Bitcoin waarde te genereren door actief te handelen in cryptocurrencies.

Stap 1 is een Gratis Bitcoin Meester Account Aanmaken.

Mijn ervaringen zijn dus positief over dit Nederlandse crypto-bedrijf.

Klantenservice

Bitcoin Meester geeft zelf aan dat de klantenservice op werkdagen tijdens kantooruren open is. Het is echter gebleken dat er nogal wat ijverige personen werken die ook in de avond en soms zelfs ’s nachts gewoon nog reageren. Dit geluk hebben we, zo weten we na wat onderzoek, te danken aan slapeloze kindernachten.

De klantenservice is op verschillende manieren te bereiken. Hieronder vinden we een lijstje van de opties:

 • Telefonisch: 085 007 6000
 • Chat
 • Facebook
 • Twitter
 • E-mail: helpdesk@bitcoinmeester.nl
 • WhatsApp: +31 85 007 6000

Daarnaast heeft het team achter deze broker ook een telegram groep. Deze groep is niet zo zeer als helpdesk bedoeld, maar meer voor de gezelligheid en het bespreken van de ontwikkelingen in cryptoland.
Telegram: https://t.me/bitcoinmeester

Cryptocurrency kopen Bitcoin Meester

Kunnen alleen Nederlanders zich aanmelden bij dit platform? Nee hoor, iedereen binnen Europa kan zich vrijblijvend aanmelden op de cryptobeurs! Ze accepteren namelijk digitale betalingen binnen de hele EU.

De internationale naam is echter geen Bitcoin Meester, maar Bitladon en Bitladon is momenteel beschikbaar in het Engels, maar er komen websites aan in nog meer talen. De Poolse, Duitse en Spaanse websites zijn momenteel in een vergevorderd stadium. Zodra deze websites online staan, kunnen we rekenen op de Franse en Italiaanse websites.

Dit laat zien dat Bitcoin Meester serieuze internationale aspiraties heeft en ook daar aan de weg timmert. Wie weet zien we ze over een jaar of 10 wel intercontinentaal? De tijd zal het leren!

Account aanmaken

Klantenreviews Bitcoin Meester

onderstaand echte Bitcoin Meester reviews door klanten die hier zijn aangesloten.

Bitcoin Meester exchange is een betrouwbare exchange waar ik makkelijk mijn cryptocurrencies kan kopen zonder problemen. Alles wat ik niet begrijp helpt de support van Bitcoin-meester mij mee. Goede en behulpzame mensen, ik raad deze Nederlandse exchange zeker aan.
– Maartje M

bitcoin meester broker reviews

ik maak al sinds 2017 gebruik van deze crypto broker. Simpel en makkelijk in gebruik er is nog iets voorgekomen waardoor ik het niet snapte. Wel is wat kleine dingen maar die kun je dan zelf weer in kennisbank opzoeken. Ik raadt dit gebruiksvriendelijk platform aan voor mensen die willen starten met cryptocurrency.
– Willem-Hendrik J

Ontvang Bitcoin Meester korting wanneer je via mijn butten een account aanmaken bij deze grote en betrouwbare exchange in Nederland.

Account aanmaken

Plaats een reactie