Storting en transacties Bitvavo

bitvavo transactieHoe lang duurt een storting bij Bitvavo? Een storting neemt slechts enkele minuten in beslag. Het heeft een aantal bevestigingen op de blockchain nodig die ook wel ‘confirmations’ worden genoemd. Dit heeft wellicht een korte uitleg nodig. Iedere transactie wordt toegevoegd aan de blockchain. Nadat het in een ‘gemined’ blok is opgenomen is er sprake van een bevestiging. Bij elk nieuw blok is er dus sprake van een bevestiging voor de transactie. Meerdere bevestigingen, oftewel confirmations, geven aan hoeveel blokken er inmiddels zijn gepasseerd. Hoe meer bevestigingen er hebben plaatsgevonden, hoe veiliger de transactie is.

Waarom zijn er bevestigingsvereisten?

Confirmations zijn noodzakelijk om problemen met crypto transacties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan dubbele uitgaven. Hoe lang een bevestiging precies duurt verschilt per cryptomunt. De benodigde tijd om blokken te minen is bijvoorbeeld anders bij Bitcoin dan bij Litecoin. Bij Bitcoin neemt het bijvoorbeeld zo’n tien minuten in beslag. Bitvavo heeft geen enkele invloed op dit proces. Wel heeft exchange drie bevestigingen nodig voor een Bitcoin storting. Ga er vanuit dat je storting binnen 30 minuten is afgerond.

Hoe lang duurt een transactie bij Bitvavo?

Een transactie bij Bitvavo wordt over het algemeen direct verwerkt. Dit is zeker een groot pluspunt van deze Nederlandse exchange en broker. Wel kan het soms iets langer duren als er sprake is van druk betalingsverkeer. Ga er vanuit dat een overboeking in Nederland 1 werkdag duurt en vanuit het buitenland 2 werkdagen.

Uitbetalingen in euro’s van Bitvavo naar jouw bank gebeurd tegenwoordig direct of maximaal een paar uur (uitgesloten van weekenden).

Wanneer je vandaag nog een account aanmaken via deze speciale link ontvang jij direct 1000euro handelstegoed / transactietegoed.

Heb je meer vragen over de beste crypto exchange Nederland? Ga dan naar de uitgebreide Nederlandse Bitvavo handleiding.