Verificatie handleiding Bitvavo

Bitvavo is volgens Nederlandse wetgeving verplicht is om jouw identiteit als gebruiker te verifiëren. Dit betekent dat je bij het aanmaken van een account een geldig ID, paspoort of rijbewijs nodig hebt. Bitvavo heeft voor de verificatie van jouw identiteit de volgende gegevens nodig:

  • Jouw volledige namen
  • Jouw nationaliteit
  • Jouw geboortedatum
  • Verloopdatum van je identiteitsdocument
  • Het land van uitgifte
  • Het documentnummer van het document
  • Een pasfoto

Wanneer je alles ingevuld en geüpload hebt duurt het meestal 1 tot 2 werkdagen en dan is je account geverifieerd.

Tijdelijk 1000euro gratis handelstegoed als jij je vandaag nog aanmeld via deze speciale link. Dit is een unieke samenwerking van CoinGids en Bitvavo.

BSN afschermen toegestaan

Overigens mag je jouw BSN en handtekening afschermen als je dat wilt. Dit betekent niet dat je de gehele MRZ code mag afschermen. Zorg er alleen voor dat de BSN niet zichtbaar is. Hou er wel rekening mee dat de identiteitsverificatie langer duurt wanneer je gegevens afschermt. In dat geval moet het document namelijk handmatig in plaats van automatisch geverifieerd worden.

Hoe verloopt het verificatieproces bij Bitvavo?

Het verificatieproces bij Bitvavo verloopt eenvoudig en snel. Meld je aan volgens dit stappenplan:

Stap 1
Verifieer jouw identiteit door te klikken op de ‘verificatie pagina’. Selecteer daar het document dat je wil gebruiken voor identificatie. Vergeet niet om zowel de voor- als achterkant te downloaden.

Stap 2
Maak een foto van jouw ID-kaart, paspoort of rijbewijs. Gebruik je een telefoon? Een foto maken met je smartphone wil tegenwoordig prima.

Stap 3
Ga verder met het verificatie proces door te klikken op ‘doorgaan’

Stap 4
Vul je mobiele telefoonnummer in en klik op ‘stuur link’.

Stap 5
Als het goed is ontvang je een SMS-berichtje met een beveiligde link op je smartphone.

Stap 6
Klik op de link. Als het goed is beland je op een nieuwe pagina binnen het verificatieproces van Bitvavo.

Stap 7
Bitvavo wil graag dat je jezelf filmt en twee simpele acties uitvoert. Klik op ‘doorgaan’ en plaats je gezicht in een ovaal en neem jezelf op.

Stap 8
Nadat je op ‘volgende’ hebt geklikt zie je een paar cijfers. Zeg deze hardop. Klik op ‘volgende’ als je deze opdracht hebt afgerond.

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen is je verificatie klaar. Een belangrijke stap is gezet!

Hoe veilig is het verificatie proces?

Uiteraard worden al jouw persoonlijke gegevens op een veilige manier door Bitvavo bewaard. Het platform heeft enkele maatregelen getroffen om dit te garanderen. Zo vindt de controle van het document plaats door een gespecialiseerde dienstverlener. Vervolgens verstuurt hij of zij de informatie naar Bitvavo. Daarna wordt de informatie versleuteld en opgeslagen op een offline server. Nadat de verificatie heeft plaatsgevonden verwijderd e specialist zij het ID-document uit de database.

<

h3>Hoe lang duurt verificatie bij Bitvavo?
Over het algemeen duurt verificatie een paar minuten. Als het goed is ontvang je een bevestigingsmail en kun je beginnen.