Bybit review

Als beginneling in de wereld van Bitcoin en andere cryptocurrencies maak je waarschijnlijk gebruik van een crypto broker die namens jou crypto’s verhandelt. Daarna wordt vaak overgestapt op een spot exchange, waar je zelf crypto’s kan verhandelen. Dit zijn (over het algemeen) ervaren crypto handelaars die weten waar ze het over hebben en reageren op de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld.

Wanneer je echter meer ervaren bent binnen het traden kan je opzoek gaan naar zogeheten derivaten exchanges. Een van de meest bekende een veelgebruikte crypto derivaten beurzen van dit moment (maart 2022) is ByBit. Bij ByBit kan je zowel spot handel als derivaten handel doen.

In deze ByBit review zullen we bespreken wat de kenmerkende eigenschappen zijn van deze beurs en welke instrumenten je er allemaal op kunt gebruiken. Dit is dus geen uitleg over waar je het beste in kunt investeren op ByBit, maar eerder een uiteenzetting over hoe de beurs precies werkt, wat de voor- en nadelen zijn et cetera.

Exclusieve 10% korting op alle handelskosten bij ByBit

+ alle bonussen die op dit moment worden gegeven.

Wat voor een exchange is Bybit?

Bybit is ontstaan in maart 2018 en heeft haar hoofdvestiging op de Britse Maagdeilanden. Tevens hebben ze een kantoor in Singapore. Het is dus nog een relatief jonge cryptobeurs die zich langzaamaan aan het uitbreiden is naar meerdere continenten. In vrij korte tijd is de exchange uitgegroeid tot een grote naam in de cryptowereld. Dit heeft met name te maken met de snelheid van het systeem. Bybit claimt dat het honderdduizend transacties per minuut kan verwerken.

Bybit website
Bybit website

Dit is niet alleen prettig als het gaat over het gebruik van de site, ook loop je zo minder kans om geld te verliezen doordat het systeem overbelast is. Aangezien het handelen op crypto exchanges steeds populairder wordt, is een snelle verwerkingstijd een absolute must voor de toekomst. Behalve de snelheid van het platform en de snelheid waarmee Bybit de wereld aan het veroveren is, onderscheidt de exchange zich ook op andere manieren.

Een van de grootste redenen van de populariteit van Bybit is het feit dat je er kun handelen met marges. Margehandel werkt volgens het hefboomprincipe.

Kort uitgelegd betekent dit dat je door gebruik te maken van een ‘hefboom’ je positie kunt vergroten.

Een voorbeeld: je hebt een winst behaald van 10 euro, maar hebt vooraf een hefboomfactor ingelegd van 30 (dit is vrij veel, maar even voor het voorbeeld). Dankzij het hefboomprincipe is je totale winst nu niet 10 euro, maar wordt die verdertigvoudigd naar 300 euro. Dit klinkt je misschien als muziek in de oren. Denk er echter wel om dat het risicovol is om in marges te handelen en dat het hefboomprincipe omgekeerd ook geld wanneer je juist verlies maakt. Je kunt dus ook behoorlijk veel geld verliezen. Dit soort handel is dus alleen geschikt voor de ervaren crypto handelaar.

Voor welke soort handelaars is Bybit geschikt?

De exchange richt haar pijlen met name op de meer ervaren crypto handelaren. Er wordt dus vanuit gegaan dat de handelaars die erop actief zijn verstand hebben van crypto trends en weten waar ze mee bezig zijn.

Bij Bybit loop je dus wat meer risico op verlies dan bij andere exchanges het geval kan zijn. Aangezien het platform dus vooral wordt gebruikt door de ervaren handelaar in crypto’s is er vrij weinig support vanuit het bedrijf zelf. Er is dus geen telefoonnummer dat je kunt bellen. Wel is er een chatdienst beschikbaar op de website. Deze staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week open. De chat is echter wel volledig in het Engels. Je kunt ook via Twitter vragen stellen (zelfs aan de CEO van Bybit).

Wat zijn de voordelen en nadelen van Bybit?

Voordelen:

  • Je hebt de mogelijkheid te handelen in marges volgens het hefboomprincipe (100x)
  • Als beginner krijg je aantrekkelijke bonussen en 10% korting op de handelskosten
  • Een aantrekkelijke en makkelijk te gebruiken interface op de website
  • Je kunt een prijsalarm instellen
  • Aantrekkelijke fees voor makers en takers
  • Uitermate geschikt voor ervaren handelaars
  • Het platform kan 100.000 transacties per minuut verwerken
  • Sponsor Red Bull racing

Nadelen:

  • Er is geen Nederlandstalige klantenservice beschikbaar en de klantenservice die er wel is, is alleen via de chat en twitter te bereiken
  • Bybit in niet gereguleerd

Exclusieve 10% korting op alle handelskosten bij ByBit

+ alle bonussen die op dit moment worden gegeven.

Hoe maak je een account aan op Bybit?

Je kunt snel en eenvoudig een account aanmaken op Bybit. De reden hiervoor is dat er vrij weinig persoonsgegevens worden gevraagd door de exchange. Dit in tegenstelling tot veel andere cryptobeurzen waarbij je soms nog net niet je geboortepapieren door moet sturen.

Bybit is al tevreden met alleen een emailadres of een telefoonnummer. Na het invullen van je gegevens krijg je een verificatie email of SMS waarna je direct aan het handelen kunt. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet je bankgegevens door te geven. Voor grotere opnames en staking via het platform is tegenwoordig wel een KYC noodzakelijk. De verwachting is dat voor steeds meer functies een KYC nodig zal zijn.

Nieuwe gebruikers kunnen bij Bybit tevens profiteren van leuke welkomstacties. Daarbovenop krijg je 10% korting op de handelskosten. Je kunt deze kortingen alleen gebruiken als je ook daadwerkelijk gaat handelen op deze exchange. De kortingen en bonussen zijn niet altijd hetzelfde.

De crypto-exchange beschikt ook over een handige app. Deze is beschikbaar voor IOS en Android. Wel dien je eerst een account aan te maken bij Bybit exchange alvorens je gebruikt kunt maken van de crypto-app.

ByBit app
ByBit app

Kun je op Bybit crypto’s kopen met Euro’s?

Het antwoord is ja. Wat handig is voor de Nederlandse handelaars is dat dit ook gewoon mogelijk is met iDEAL. Dit scheelt want dat is lang niet altijd het geval bij buitenlandse exchanges. Wanneer je euro’s wilt storten op je Bybit account moet je gebruik maken van een van de twee betaalsystemen waar Bybit mee samenwerkt. Dit zijn Simplex en Banxa.

Waar je bij Bybit zelf alleen een emailadres of telefoonnummer moet doorgeven voor het aanmaken van een account, wordt er bij deze betaalsystemen wel wat meer informatie van je gevraagd. Via een zogenaamde KYC procedure moet je een foto doorgeven van de paspoort, rijbewijs of ID-kaart en een foto van je gezicht. Dit hele proces hoeft niet langer dan tien minuten te duren. Wanneer je liever niet deze gegevens verstrekt, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om geen euro’s te storten maar gewoon te handelen met een andere cryptomunt als Bitcoin of Ether.

De kosten van Bybit?

De fees van Bybit vallen mee. Je betaalt namelijk geen extra kosten om Bybit te kunnen gebruiken. Je krijgt zelfs geld toe in de zin van welkomstbonussen en kortingen voor nieuwe handelaren.

Je betaalt wel een fee over de transacties die je doet. Er zijn twee verschillende fees voor ‘makers’ en ‘takers’. De maker is de handelaar die een order plaatst in het orderboek en die is bedoeld voor transacties in de toekomst. De maker is dan ook degene die ervoor zorgt dat er geld gaat naar de exchange en is dus verantwoordelijk voor een deel van de liquiditeit ervan. De andere partij, de taker, is degene die een order plaatst die gelijk is aan de order die de maker reeds heeft ingevoerd.

De maker is dus in feite degene die het orderboek maakt en de taker degene die de order uit het orderboek haalt. De taker betaalt een fee van 0,075% op het totaalbedrag van de order. De maker krijgt daarentegen een korting van 0,025% over het geld dat hij heeft ingelegd. Behalve deze fees betaal je ook 0,0005 BTC wanneer je Bitcoins op wilt nemen uit je Bybit account. Dit is minder dan bij andere exchanges. Daar ligt het gemiddelde op 0,0008 BTC.

Exclusieve 10% korting op alle handelskosten bij ByBit

+ alle bonussen die op dit moment worden gegeven.

Is Bybit veilig?

Bybit maakt gebruik van meerdere beveiligingsmechanismen om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart kunt investeren in crypto. Zo maakt het platform gebruik van 2-factor authenticatie (2FA). Dit is een extra beveiligingslaag die gebruikt wordt bij het maken van opnames, het resetten van wachtwoorden en voor het wijzigen van de beveiligingsinstellingen door gebruikers. Ook wordt er iedere keer dat je wilt inloggen gevraagd om email authenticatie.

Hetzelfde geldt voor wanneer je geld probeert op te nemen of je wachtwoorden gaat resetten. Denk erom dat je je emailadres nooit meer kunt wijzigen bij Bybit. Je kunt er overigens ook voor kiezen om geen emailauthenticatie te gebruiken, maar SMS authenticatie.

Een extra beveiligingsfunctie voor de gebruiker zelf is dat je je eigen activiteit kunt checken. Wanneer er dus iemand in je account heeft zitten rommelen, kom je hier meteen achter. Daarnaast maakt Bybit gebruik van cold wallets waardoor je crypto kapitaal maximaal beveiligd is tegen hackers.

Conclusie ByBit review

Alles overziend kunnen we stellen dat Bybit een van de meest aantrekkelijk exchanges is van dit moment, met als aantekening dat de beurs vooral geschikt is voor de ervaren traders. Het is een van de weinige exchanges waarop het mogelijk is in marges te handelen.

Verder is het makkelijk om je te registeren en is de site relatief goed beveiligd tegen hackers. Het grootste voordeel is misschien wel de grote snelheid waarmee transacties worden verwerkt.

Kort samengevat is het dus een crypto beurs die aan te raden is, hoewel ervaring wel een vereiste is om er optimaal op te kunnen handelen in cryptomunten.