Cardano (ADA): De derde generatie cryptomunten

Sinds de lancering van de bitcoin zijn er tal van ontwikkelingen geweest die voor een absolute revolutie hebben gezorgd op het gebied van cryptocurrency. Zo kun je stellen dat bitcoin in feite de eerste generatie cryptocoins vertegenwoordigd door geldoverdracht zonder tussenpersonen mogelijk te maken. Bij de tweede generatie gaat het om de lancering van smart contracts. Hierbij kan volgens een aantal vastgelegde, onomkeerbare afspraken geld, eigendommen, aandelen of iets anders van waarde worden uitgewisseld. De derde generatie wordt vertegenwoordigd door Cordano met de munt ADA.

Cardano (ADA)

De Cardano cryptomunt is dus een ander type cryptocoin dan bijvoorbeeld bitcoin. Het streeft naar maximale schaalbaarheid, interoperabiliteit en duurzaamheid. Cardano is uniek in die zin dat het is gebouwd op een wetenschappelijke filosofie en gedegen academisch onderzoek.

Wat maakt Cardano ADA uniek?

Van alle blockchain-technologieën wordt Cardano gezien als het allereerste blockchain-gebaseerde platform dat voortkwam uit een onderzoeksgerichte aanpak en een duidelijke, op wetenschap gebaseerde filosofie. Dit is te zien aan de documentatie. Men gebruikt namelijk geen whitepaper waarin de basis van Cardana staat omschreven.

De basis van Cardano

De basis- en kernelementen van Cardano beginnen bij de transacties en de mogelijkheid om ze te schalen. Cardano hoopt hierdoor een probleem op te lossen met zijn consensusmechanisme, Ouroboros. Het richt zich daarom ook op het schalen van gegevens via geavanceerde netwerken.

Het tweede element is interoperabiliteit. Deze is erop gericht dat Cardano een portaal wordt tussen crypto’s en banken, zonder het risico op een hack of het mogelijk buitensluiten van gebruikers naar aanleiding van een upgrade.

De volgende video tutorial over Cardano legt stap voor stap uit hoe deze cryptovaluta werkt:

Duurzaamheid

Ten slotte biedt Cardano duurzaamheid. Volgens de oprichter is deze pijler de moeilijkste om op te lossen. Zo beoogt Cardano een schatkamer te zien voor elke situatie waarin iemand een nieuw blok aan de blockchain toe wil voegen.mAl met al is Cardano ADA een munt die is gebouwd op een solide filosofie en waarin de wetenschap een belangrijke rol speelt. Dit is wat het geheel een aanzienlijk voordeel geeft ten opzichte van de concurrenten.

Cardano wallets

Om Cardano ADA te gebruiken, moeten beleggers de Daedalus-wallet gebruiken. Dit is in feite een wallet welke speciaal is ontworpen voor ASA. Met de eenvoudig te installeren portemonnee kunt je alles bekijken en transacties zoeken en bijhouden.

Je kunt de wallet ook gebruiken om specifieke informatie over de status van de blockchain te bekijken. Het beschikt ook over gecodeerde wachtwoorden en privésleutels voor extra beveiliging. Exporteren naar een ‘cold wallet’ is overigens gewoon mogelijk.

Via de onderstaande button kun je de cryptomunt Cardano kopen met iDeal bij Bitvavo, een betrouwbaar en veilig handelsplatform in cryptomunten, gevestigd in Amsterdam. Inclusief gratis Cardano (ADA) cryptocurrency wallet.

Cardano (ADA) met iDeal kopen ↣