Chainlink (LINK) kopen met iDeal en uitleg over chainlink coin

Wat is Chainlink cryptocurrency? Chainlink afgekort als LINK is een relatief jonge Altcoin en is een opvallende verschijning. Het beoogt een schakel te zijn tussen blockchains aan de ene kant en smart contracts aan de andere kant. Met behulp van Chainlink is het mogelijk om data op te halen vanuit externe bronnen (welke dus niet beschikbaar is op een blockchain) en deze beschikbaar te maken binnen smart contracts.

Chainlink smart contracts

Het gebruik van smart contracts kan bijzonder effectief zijn omdat het onmogelijk is om deze, indien actief, aan te passen. Hierdoor is het risico op manipulatie van een bestaand smart contract geminimaliseerd. Dat lijkt een ideale situatie, maar er is wel een belangrijk nadeel aan verbonden: het verwerken van externe data in een smart contract is onmogelijk.

Dankzij Chainlink wordt dat probleem effectief verholpen.

Meerwaarde van Chainlink

Om het gebruik van externe data in een smart contract mogelijk te maken, maakt Chainlink gebruik van ‘Oracles’. Dit zorgt ervoor dat er een verbinding met een of meerdere externe bronnen kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via een API, en deze data geïntegreerd kan worden in een smart contract.

Op zich is deze oplossing niet uniek. De manier waarop Chainlink dit weet te realiseren maakt het wel uniek doordat de Oracles van Chainlink volledig gedecentraliseerd zijn.

Video uitleg over Chainlink crypto coin

Het decentrale karakter van de Oracles kan echter een zwak punt zijn. De beredenering is namelijk dat de betrouwbaarheid van de externe bron niet gecontroleerd wordt. Ook op dit punt heeft Chainlink laten zien dat er over is nagedacht.

Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van betrouwbare bronnen waarbij de juistheid van de verstrekte data door middel van nodes wordt gecontroleerd.

Chainlink LINK-tokens

Voor het belonen van het aanleveren van de data uit verschillende bronnen via nodes, wordt er gebruik gemaakt van LINK-tokens. Dit is een ERC-677 token, waarbij gebruik wordt gemaakt van de blockchain van Ethereum ETH.

Momenteel bestaan er geen plannen voor een migratie naar een eigen mainnet.

Toekomst van Chainlink

Chainlink kan een interessante optie zijn voor investeerders, maar veel is nog onduidelijk. Zo is er wel een samenwerking met SWIFT, de organisatie die veelal bekend is van de SWIFT-codes die nodig zijn bij internationale banktransacties.

Chainlink oprichter Sergey Nazarov komt echter sporadisch met nieuws naar buiten wat de bekendheid van de altcoin niet ten goede komt.

chainlink partnership google cloud
Sinds 13 juni 2019 werkt Chainlink samen met Google Cloud.

Wel wordt er hard gewerkt aan het realiseren van samenwerkingsverbanden met grote partijen als Gartner en Google Cloud.

Laatstgenoemde techbedrijf heeft in 2019 aangekondigd gebruik te gaan maken van de mogelijkheden van Chainlink.


Chainlink cryptocurrency kopen stappenplan

  • Stap 1 – Maak met deze link een gratis account aan op de Bitvavo exchange.
  • Stap 2 – Account aangemaakt en geverifieerd per e-mail? Klik in je dashboard op “Euro’s storten”.
  • Stap 3 – Kies het gewenste bedrag in euro’s en reken af met iDeal.
  • Stap 4 – Vrijwel direct staat het geld op je Bitvavo account.
  • Stap 5 – Klik vervolgens op “Overzicht cryptocurrencies” (waar je ook direct je euro’s ziet staan.
  • Stap 6 – Zoek in het overzicht naar Chainlink (LINK).
  • Stap 7 – Vul het gewenste bedrag in dat je in gedachten hebt en klik vervolgens op Chainlink coin kopen.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van een aantal Chainlink coins.