Cryptohopper trading bot: Review, uitleg en stappenplan

De naam Ruud Feltkamp zal je wellicht niet zo heel veel zeggen. Dat zou zo maar kunnen gaan veranderen. Hij is namelijk de grote man achter het relatief nieuwe crypto handelsplatform Cryptohopper. Een van de meest opvallende kenmerken is dat je via dit platform geautomatiseerd kunt handelen. Dat betekent in de praktijk dat je, als je er voldoende vertrouwen in hebt, eigenlijk geen omkijken naar hebt. Je zou dus bij wijze van spreken, al slapend je vermogen kunnen zien groeien.

Het ontstaan van Cryptohopper
Ruud Feltkamp is geen onbekende in Nederland. Zo’n 14 jaar geleden maakte hij zijn debuut als acteur in GTST en besloot het in 2018 over een heel andere boeg te gaan gooien. Samen met zijn broer ging hij zich richten om de groeiende markt van cryptocoins en lanceerde een trading bot Cryptohopper, een keuze die niet geheel onverwacht was.

Cryptohopper: geautomatiseerd handelsplatform

In de meest eenvoudige zin is Cryptohopper niks meer dan een handelsbot. Net zoals je Twitterbots hebt die op basis van een bepaalde input Tweets de wereld in sturen, kan deze crypto trading bot automatisch handelen op basis van een aantal ingestelde regels. Dat klinkt ingewikkeld en risicovol, maar inmiddels heeft Cryptohopper zijn waarde bewezen. Terwijl het in 2018 nog een onbekend fenomeen was, heeft het platform laten zien dat het wel degelijk mogelijk was om een cryptobot succesvol te lanceren.

Account kun je koppelen aan diverse exchanges

Om je gelijk gerust te stellen: de regels die deze cryptobot hanteert kun je voor een groot deel zelf bepalen. Een ander groot voordeel is dat je bestaande accounts bij crypto-exchanges gewoon kunt koppelen aan je Cryptohopper-account. Zo is het platform al eenvoudig te koppelen aan grote exchanges zoals Coinbase, Kraken en Binance. Dat zijn overigens niet de enige exchanges, nog steeds wordt het aantal aangesloten exchanges uitgebreid.

Account instellen

Is je account bij Cryptohopper geactiveerd, dan kun je aan de slag gaan met de regels die je zelf wilt hanteren. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je kunt bepalen wanneer er gekocht of verkocht moet worden. Dit kun je helemaal naar wens instellen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een bepaalde koers, bij een bepaald winstpercentage of juist door het instellen van een maximaal verlies. Het je dit eenmaal ingesteld, dan kun je aan de slag gaan en de bot voor jou laten handelen. Op die manier ben je niet langer verplicht om dagelijks de koersen in de gaten te houden. Je kunt dus ook nooit een bepaald punt missen, je hebt het immers van te voren ingesteld.

Abonnementsvormen

Op dit moment bestaat het platform al weer twee jaar en zijn er duizenden accounts actief. De prijs die je betaalt is afhankelijk van je wensen en varieert van 19 dollar tot 99 dollar per maand. Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen: Bunny, Hare, Kangaroo. Het verschil in de abonnementen zit in het aantal opties wat je kunt nemen. Kies je voor ‘Bunny’ dan zijn er 80 opties mogelijk, bij ‘Hare’ gaat het om 120 opties en Kangaroo biedt een maximum van 500 opties. Ook het aantal valuta is afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm: 15, 50 of 75.

Ben je nog niet overtuigd van cryptohopper trading bot? Dan kun je er ook voor kiezen om een demo account aan te maken. Hiermee kun je met fictief geld oefenen, om zo te kijken of de trading-bot aan jouw wensen voldoet.

Bezoek website Cryptohopper