Enjin Coin (ENJ) kopen met iDeal stappenplan en uitleg over de enjin coin

Enjin Coin (ENJ) is een van de Altcoins die erin is geslaagd om zich duidelijk te onderscheiden van andere cryptocoins. Enjin is een project wat een duidelijke meerwaarde wil creëren voor de gaming industrie. Het doel is om de gaming industrie efficiënter te laten opereren door het beschikbaar maken van een munt voor de gehele industrie.

Naast de Enjin Coin biedt men ook de mogelijkheid om games te ontwikkelen op het eigen platform, gebaseerd op de blockchain technologie.

Meerwaarde van Enjin

Het platform van Enjin is ontworpen om in-game items te tokenizen. Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je dankzij Enjin game-items kunt kopen, maken, bezitten en verhandelen.

Het meest opvallende is echter dat Enjin ervoor zorgt dat deze items onderling uitwisselbaar zijn. Het zwaard wat je bezit en gebruikt in het ene spel kun je bijvoorbeeld inruilen voor een item in een andere game.

Het lijkt in die zin erg veel op de Worldwide Asset eXchange (WAX) gemaakt door OPSkins en GameCredits.

Het verschil is dat Enjin wel de mogelijkheid heeft om een verbindende factor te zijn en daarmee een duidelijk meerwaarde kan realiseren. Partnerschappen met onder andere Samsung, Unity, PC Gamer, Arena Match, NRG eSports en anderen laten zien dat de benadering van Enjin succesvol is.

Enjin Smart contracts

Het Enjin-platform maakt ook gebruik van ERC-1155 slimme contracten, welke functioneren als een mix van ERC-20 en ERC-721. Dit maakt een efficiënt platform voor het ontwerpen van videogames voor Blockchain mogelijk en zou van de Enjin Coin een blockchain-versie van de Unreal Engine van Epic Games maken.

Het voordeel is dat ontwikkelaars van games het platform kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe games.

Ook gamers kunnen op die manier hun eigen items maken, gebruiken en ter beschikking stellen aan andere gamers. Op die manier is het niet uitgesloten dat er een nieuwe markt ontstaat doordat gamers een grotere invloed krijgen op bepaalde games.

Toekomst van Enjin Coin

Hoewel Enjin Coin een relatief nieuw project is, bestaat Enjin al sinds 2009 en bouwde het sindsdien een heel netwerk met een hele reeks functies.

Enjin is in feite voor gamers wat Shopify is voor webshops en wat WordPress is voor bloggers. Het is een enorm groot ecosysteem waarmee men een gameforum op maat kan ontwerpen met ondersteuning voor digitale marktplaatsen, chat, e-commerce en meer.

De Enjin SDK en API zijn robuust en laten webontwikkelaars verbinding maken met de miljoenen gameservers ter wereld. Het team achter Enjin heeft ook Infinity ontwikkeld, een gepatenteerde versie van Ethereum’s Raiden-layer om de prestaties van zijn netwerk te verbeteren.

Met een totaal van ruim 250.000 gaming-communities en ruim 20 miljoen gamers, is het duidelijk dat de functionaliteit wordt gewaardeerd en het daarom alleen al de moeite waard is om in de gaten te houden.

De Enjin Coin (ENJ) is onder andere te koop bij de Bitvavo exchange.


Enjin Coin kopen stappenplan

  • Stap 1 – Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo.
  • Stap 2 – Account aangemaakt? Klik in je dashboard op “Euro’s storten”.
  • Stap 3 – Kies een gewenst bedrag in euro’s en reken af met iDeal.
  • Stap 4 – Binnen 1 minuut staat het geld op je Bitvavo account.
  • Stap 5 – Klik vervolgens op “Overzicht” (waar je ook direct je euro’s ziet staan.
  • Stap 6 – Zoek in het overzicht naar Enjin Coin (ENJ).
  • Stap 7 – Vul het bedrag (euro’s) dat je in gedachten hebt en klik vervolgens op Enjin Coin kopen.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van een aantal Enjin coins.