Hard Fork

Wat is een Hard Fork en wat betekent het in de wereld van cryptocurrency? Een Hard Fork of ook wel een ‘splitsing’ genoemd wil zeggen dat er van de Blockchain twee verschillende versies in omloop zijn. Ga naar wat is Blockchain mocht u niet weten wat dit begrip inhoud.

Soorten Forks

Er zijn twee opsplitsingen: Hard Forks en Soft Forks.

Soft Fork

Een Soft Fork wordt iets meer frequent toegepast en kan voorkomen wanneer er bijvoorbeeld een update moet gebeuren aan de software of wanneer een bug moet weggewerkt (fout in de software) worden. Indien er een Fork gebeurd die achterwaarts compatibel is met oudere versies dan spreekt met van een Soft Fork.

Hard Fork

Wat is en betekent een Hard Fork? Als er wijzigingen aan de software worden gebracht die niet achterwaarts compatibel zijn met oudere versies dan spreekt men van een Hard Fork. Iedere bitcoin gebruiker zou dus de software moeten upgraden naar de nieuwste versie, of de blokken die aan de Blockchain worden gevoegd zullen niet herkend worden.

Bitcoin leren

Bitcoin is zeker niet makkelijk te begrijpen wanneer u dieper ingaat op de structuur en technische aspecten hiervan. Wij hopen echter wel dat u er in geslaagd bent om Forks uit te leggen aan u collega’s, vrienden of familie.

Bronnen
www.bitcoinbelgie.be/2015/10/18/bitcoin-hard-fork/