Litecoin (LTC) uitleg, kopen met iDeal en koersinformatie

Bitcoin mag wellicht de oudste en meest bekend Cryptomunt zijn, maar het is zeker niet de enige. Naast de Bitcoin zijn er talloze andere Altcoins. Deze munten worden zo genoemd omdat het alternatieven zijn voor Bitcoin. Een van de oudste Altcoins is Litecoin. Het is ontwikkeld vanuit de gedachte dat het mogelijk moest zijn om een snellere en goedkopere coin te produceren naast Bitcoin.

Litecoin LTC digitaal betaalmiddel

Zo werkt Litecoin

In de meest simpele bewoordingen is Litecoin LTC gewoon een ‘light’ versie van Bitcoin BTC. Je kunt, net als met Bitcoin, waarde versturen van persoon A naar persoon B, zonder tussenkomst van derden. Ook in het geval van Litecoin worden de transactiegegevens vastgelegd in een blok op de Blockchain. Ook nu fungeert het dus als een groot kasboek waarin alles terug te vinden is.

Gebruik als betaalmiddel

Net als Bitcoin heeft Litecoin eigenlijk maar een specifiek doel: het betalingsverkeer optimaliseren door het bieden van een degelijk alternatief. Gebruik je Litecoin als betalingsmiddel, dan heb je dus geen bank nodig. Met de toenemende acceptatie van cryptocoins als betaalmiddel, kun je ook nu op enkele plekken terecht waar je met Litecoin kunt betalen. Dat wil zeggen, niet alleen online, maar ook in de echte wereld.

Binnen 1 minuut veilig en betrouwbaar Litecoin kopen met iDeal:


Litecoin live koersinformatie

Verschil tussen Bitcoin en Litecoin

Ook al hebben zowel Bitcoin als Litecoin in principe hetzelfde doel, toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is de snelheid van Litecoin een stuk hoger. Transactieblokken worden bijvoorbeeld vier keer zo snel aangemaakt waardoor de transactiesnelheid een stuk hoger ligt.

Een ander opvallend verschil is het minen. Litecoin gebruikt bij het minen een afwijkende algoritmische functie waardoor je geen Litecoins kunt minen met een Bitcoin miner.

In de onderstaande video wordt ook exact uitgelegd wat het verschil is tussen Litecoin (LTC) en Bitcoin (BTC).

Een ander groot verschil is dat er maximaal vier keer zoveel Litecoins in omloop kunnen zijn dan Bitcoins. Dat betekent in de praktijk dat Litecoins altijd minder schaars zullen zijn dan Bitcoins. Het gevolg daarvan is dat de Litecoin een stuk goedkoper is en dat mogelijk ook zal blijven in vergelijking met Bitcoin.