Plus 500 review: Handelen in cryptocurrency CFD’s hoe werkt het?

Plus500: wat is het & wat kun je er mee?
Cryptovaluta CFD trading met Plus 500 cryptocurrencies. Gebruik de CFD dienst om te handelen met crypto CFD’s zoals Bitcoin, Ethereum of Ripple.

CFD’s zijn gevaarlijk: Ongeveer 75% van de traders lijdt verlies met handel in crypto CFD’s bij Plus 500. Daarom is belangrijk dat je goed begrijpt hoe een Bitcoin CFD werkt en of je bereid bent (veel) geld te verliezen of beter gezegd kun je het permitteren?

Als je al wat langer meeloopt in het wereldje van beleggen, investeren en cryptocoins dan is de naam Plus500 al vaker gevallen, of ben je die naam ongetwijfeld tegengekomen. In essentie is Plus500 niks anders dan een broker. Kortom, via Plus500 kunt je handelen en winst maken met investeringen in cryptocurrency CFDS. Dat is echter niet hetgeen waar deze broker zich mee onderscheid.

Plus 500 crypto CFD broker

Plus500 is een zogenaamde cryptocurrency CFD broker, die met name onder particuliere beleggers en investeerders populair is geworden. Naast de grote betrouwbaarheid is ook de gebruiksvriendelijkheid een belangrijk onderdeel. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar het platform wat bijzonder overzichtelijk is zodat ook de beginnende particuliere belegger hier goed mee uit de voeten kan.

Overzichtelijke crypto trading software

Bij het gebruik van de software van Plus500 valt op dat deze Nederlandstalig is en in feite slechts drie schermen omvat: de beleggingen waar je uit kunt kiezen, gedetailleerde informatie en een grafische weergave. In deze laatste staat alle belangrijke informatie voor het nemen van beslissingen. In het scherm met de beleggingsopties is het enorm eenvoudig om een order te plaatsen. In feite is dat ook direct alles wat je nodig hebt als (beginnende) belegger / investeerder.

Laagdrempelig voor beginners

Een van de andere eigenschappen waardoor Plus500 zich weet te onderscheiden is de laagdrempeligheid. Het richt zich met name op de kleine particuliere investeerder. Zo is het mogelijk om al met een beperkte inleg kennis te maken met de wereld van het beleggen en investeren. De minimale inzet is bijvoorbeeld 1000 eenheden van een valutapaar. In de praktijk betekent dit dat je al met 34 euro aan de slag kunt gaan.

Ook al lijkt het allemaal makkelijk, wees voorzichtig als je gaat starten met Plus 500 crypto cfd’s.


Hefboom, stop loss en stop profit

Beleggen die je voornamelijk omdat je jouw vermogen sneller wilt laten groeien dan bij het deponeren van je geld op een spaarrekening. In dat geval is Plus500 ideaal. Je kunt namelijk gebruik maken van de hefboom waardoor je jouw beleggingen met een factor 30 kunt verhogen zonder dat dit ten koste gaat van je deelname. Het grote voordeel: je kunt niet meer dan je inleg verliezen! Zo kunt met een inleg van 1000 euro voor een totaal bedrag van 30.000 euro gaan handelen.

Uitleg Stop Loss en Take Profit

Nog een unieke optie is ‘stop loss’ of ‘take profit’. Je kunt op die manier zelf instellen welk verlies acceptabel is (stop loss) en bepalen bij welke koers er verkocht moet worden. Op die manier bepaal je zelf het risico. Dit geldt ook voor de optie ‘take profit’. Heeft jouw investering een bepaalde koers behaalt, dan kan het wenselijk zijn om bij die koers te gaan verkopen en je winst te pakken.

Uitstekende regulering

Plus500 is een officiële financiële instelling en dat betekent dat het gebonden is aan diverse toezichthouders. Een van de vereisten waar Plus500 dus aan moet voldoen is het veilig bewaren van de ingelegde tegoeden. Deze worden dus op een afgeschermde rekening gestort zodat ook in het geval van een faillissement, niemand bij jouw tegoeden kan. Je inleg is bij Plus500 dus veilig en dat is wel zo’n prettig gevoel.

Oefenen met Plus 500 en 50.000 euro Bitcoin CFD’s

Om kennis te maken met de wereld van het beleggen is het niet alleen handig dat je ook met een lage inzet kunt gaan investeren, het is ook mogelijk om een demo-account te openen. Zo ervaar je direct of de wereld van beleggen iets is wat bij je past. Met zo’n demo-account krijg je een fictief vermogen van 50.000 euro tot je beschikking en kun je aan de gaan met je eigen beleggings skills. Je merk je direct waar je op moet letten, hoe je een order moet plaatsen en hoe het aanvoelt als je net even minder geluk hebt.