Basic Attention Token (BAT) token kopen, waarde, prijsgrafiek en handleiding

Wat is basic attention token? Stel je voor dat je betaald werd om specifieke advertenties te zien ter uitgevers betaald worden op basis van het aantal keren dat een advertentie is bekeken en adverteerders advertentieruimte kunnen kopen.

Het grootste voordeel: alles wordt betaald met BAT, de ERC20 munt. Klinkt als een ideaal verdienmodel. Dat is in een notendop wat BAT (Basic Attention Token) voor staat.

Men is er dan ook van overtuigd dat het product Brave browser van Basic Attention Token de toekomst wordt van het adverteren.

Wat is Basic Attention Token?

Primair gezien is BAT een op de Ethereum blockchain gebaseerd digitaal adverteerders platform. Het werkt geheel gedecentraliseerd en combineert tal van elementen. Zo beschikt men over een digitale marktplaats en er is een apart beloningssysteem voor de actieve gebruikers.

Het bieden van een efficiënte oplossing aan zowel de adverteerder en uitgever, als mede de gebruiker is het ultieme doel van Basic Attention Token.

De manier waarop Basic Attention Token is opgezet zorgt voor enkele interessante voordelen:

  • Gebruikers die advertenties bekijken krijgen hiervoor een vergoeding uit betaald in BAT
  • De omzet die wordt gegenereerd door de gebruikers krijgen uitgevers uitbetaald in BAT
  • Advertentieruimte kan door adverteerders worden gekocht en ook dit wordt betaald in BAT

Video uitleg hoe de BAT token in praktijk werkt:

De doelstelling van BAT

Het Basic Attention Token maakt gebruik van de Ethereum blockchain. De cryptocoin heet BAT en is gebaseerd op het ERC20 protocol. Deze BAT coins kunnen onderling, zonder kosten, worden gebruikt door alle groepen: adverteerders, gebruikers en uitgevers. Deze cryptocoin werkt echter uitsluitend in de BRAVE browser. Die browser blokkeert automatisch alle advertenties en laat de gebruiker zelf bepalen welke advertenties wel getoond mogen worden.

In theorie werkt dat prima. Als gebruiker krijg je betaald voor je surfgedrag, terwijl uitgevers er ook van profiteren. Je krijgt dus nooit ongevraagd advertenties te zijn, gebaseerd op de websites die je hebt bezocht. Het nadeel is wel dat het aantal mensen wat actief gebruik maakt van de BRAVE browser op dit moment (nog) vrij beperkt is.