Ledger Nano X hardware wallet – De nieuwe opvolger van de Ledger Nano S

De nieuwe hardware wallet van Ledger: Nano X. De kans is groot dat je, als je al wat meer kennis en ervaring hebt opgedaan met cryptocurrencies, overweegt om een hardware wallet aan te schaffen. Het grote voordeel is dat je gegevens optimaal zijn beveiligd en je in feite altijd bij je cryptocoins kan. Vandaag de dag zijn er veel hardware wallets te koop, maar slechts een enkeling springt echt boven de massa uit. Ledger is een naam die je ongetwijfeld vaak hebt horen vallen.

Inmiddels heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd met de Ledger Nano S. Deze wallet behoort tot de meest gebruikte en populairste hardware wallets. De opvolger, de Nano X, voegt meer mogelijkheden toe en laat zien dat een goede beveiliging voor elke belegger binnen handbereik is.

Hardware wallet: Ledger Nano X

De voorloper van de Nano-X is de Ledger Nano S is altijd een succesnummer geweest. Het apparaat liet zien dat je voor een relatief laag bedrag een goed functionerende hardware wallet kon kopen. Dat de Nano S de belegger in staat stelde om verschillende cryptovaluta vanuit een wallet te beheren zorgde ervoor dat de Nano S zeer populair werd.

Ook al is de Nano S pas in 2017 gelanceerd, toch is het tijd voor een volwaardige vervanger. In goed Nederlands betekent dat dus meer aandacht voor de manier waarop de gemiddelde gebruiker met zijn of haar wallet omgaat en een uitbreiding van de functies van de wallet.

Eigenschappen van de Ledger Nano X

De Ledger Nano X heeft bij een eerste vergelijking veel weg van zijn voorganger. Het uiterlijk is niet veel anders en onder de motorkap tref je dezelfde functies aan. Dat betekent dus niet dat de Nano X beter is, je kan er echter wel meer mee doen. Zo kan de Ledger Nano X nu ook overweg met Bluetooth en is er meer ruimte om andere apps toe te voegen.

Bekijk meer eigenschappen Ledger Nano X

Meer apps installeren

De Ledger Nano S voldeed in veel opzichten aan de wensen van de gemiddelde belegger, maar een minpunt was de beperkte ruimte om apps te installeren. In theorie was het wel mogelijk om met verschillende cryptovaluta te werken, maar in de praktijk werkte dat, door de beperkte opslagruimte, niet ideaal. Dat probleem is nu opgelost.

Ledger stelt nu dat het mogelijk is om ruim 100 apps te installeren. Dat zou voldoende moeten zijn, ook al is de kans dat je inderdaad 100 apps gaat gebruiken minimaal.

Verbinden via bluetooth

Een andere welkome uitbreiding betreft de toevoeging van Bluetooth technologie. Hiermee wordt het mogelijk om verbinding te maken met je smartphone of tablet en zodoende mobiele betalingen te doen. In vergelijking met de Ledger Nano S is dat een hele vooruitgang, destijds kon je de wallet enkel aansluiten op de laptop of desktop computer.

Klik hier en bezoek de Ledger Nano X officiële hardware wallet webshop.

Als je de Nano S toch aan je smartphone wilde koppelen, moest er gebruik gemaakt worden van een OTG-kabel, iets wat niet ideaal was. Met de Ledger Nano X is het dus mogelijk om direct mobiele betalingen te verrichten.

Het gebruik van Bluetooth betekent overigens geen extra veiligheidsrisico. De manier waarop de Ledger wallet functioneert zorgt ervoor dat de private key enkel versleuteld wordt verzonden. Hierbij is de manier van verzenden niet relevant.

Meer veranderingen

De Ledger Nano X is in vergelijking met de voorganger iets groter en zwaarder. Dit maakt in de praktijk niks uit, het is en blijft een bijzonder handzaam apparaat. Een ander voordeel is wel dat het grotere formaat ook zorgt voor een groter scherm. Dit zorgt voor een prettig dagelijks gebruik.

De informatie is duidelijk leesbaar en is niet beperkt tot slechts 1 regel. Vooral bij de bevestiging van transactiegegevens is dit grote scherm bijzonder handig.

In algemene zin is de Ledger Nano X een volwassen veilige en betrouwbare wallet. De knoppen voelen stevig aan en geven een duurzame indruk. Bij het ontwerpen van deze hardware wallet is duidelijk nagedacht over de plaatsing van de knoppen. Deze bevinden zich aan de voorkant van de wallet en zijn goed met de duim te bedienen. Mocht je tot nu toe altijd gewerkt hebben met de Nano S, dan zal het even wennen zijn, maar uiteindelijk wil je niks liever dan dit.

Bekijk Ledger Nano X