Ledger Nano S: hardware wallet – uitleg, review en ervaringen 2022

Ledger Nano S hardware wallet kopen of online bestellen? Lees verder en ontdek waarom het super veilig is om een Hardware wallet als Ledger Nano S aan te schaffen voor verschillende cryptovaluta’s als Bitcoin BTC, Ethereum ETH, Chainlink LINK en tientallen coins meer.

Handelen in cryptocurrencies is leuk, maar de coins zul je ergens moeten bewaren. Nu hebben veel exchanges de mogelijkheid om een eigen wallet aan te maken. Dat kan handig zijn als je enkel op die ene exchange gaat handelen, maar stukje flexibiliteit zou makkelijker zijn. Dat kun je realiseren door te werken met een cryptocurrency wallet. In feite is dat niks meer dan een stukje software wat je kunt gebruiken om je cryptocurrencies te bewaren.

Cryptomunten veilig bewaren doe je het veiligste met een hardware wallet.

Ga naar de officiële Ledger Nano S webshop en bekijk alle specificaties.

Hardware wallet uitleg

Voor de goede orde: een cryptocurrency wallet stelt je in staat om de coins die je bezit te administreren. Deze staan dus niet fysiek opgeslagen, maar koppelen in feite het eigendomsbewijs van de desbetreffende coins aan de wallet. Een van de meest populaire producenten van fysieke cryptocurrency wallets is Ledger.

Het bedrijf staat erom bekend producten te leveren die voldoen aan de strengste veiligheidseisen zodat het bezit van cryptocoins gewaarborgd is.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is de populairste hardware wallet van Ledger voor de opslag van populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere populaire altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash en ZCash. Naast het opslaan van de meest populair cryptocoins kun je ook alle transacties bijhouden op deze hardware wallet.

De Ledger Nano S wordt op de USB-poort aangesloten op een laptop of PC. De wallet biedt ondersteuning voor diverse apps voor verschillende cryptocurrencies om betalingen met cryptocurrency te verzenden en te ontvangen.

Met behulp van de Ledger-Nano S wallet kun je verschillende accounts en adressen vanaf een hardware wallet beheren.

USB-stick

De Ledger Nano S ziet eruit als een standaard USB-stick en kan via de meegeleverde USB-kabel op elk compatibel apparaat worden aangesloten. Het kan gebruikt worden voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere altcoins en dankzij de ingebouwde display kun je in realtime berichten en transacties controleren en bevestigen met een druk op de knop.

Secure Element

De Ledger Nano S maakt gebruik van een bijzonder veilige manier op alle data op te slaan. De privésleutels worden vergrendeld in het Secure Element van het apparaat, waardoor het waterdicht is. Elke keer dat het apparaat wordt aangesloten, is een geheime pincode van vier cijfers vereist om er gebruik van te kunnen maken.

Naast deze vorm van beveiliging, ondersteunt het ook de FIDO® Universal Second Factor-standaard. Deze wordt gebruikt om het authenticatieproces bij populaire online services zoals Dashlane, Dropbox, Gmail en GitHub te vereenvoudigen.

Ledger Nano S ondersteund meer dan 20 apps

Op dit moment ondersteunt Ledger Nano S meer dan 20 speciale apps voor cryptocurrencies. Je kan dan denken aan apps die de beveiliging verbeteren en je beschermen tegen hacks.

De Ledger Nano S is ook compatibel met verschillende software wallets voor het beheer van verschillende cryptocurrencies. De Ledger Nano S kan ongeveer 3 apps tegelijkertijd draaien, wil je meer apps? Dan kan je kiezen voor de Ledger Nano X.

veilige hardware wallet ledger nano

De Ledger Nano S is beveiligd tegen malware en is geschikt voor zowel Windows, Mac en Linux systemen. Het heeft geen externe voeding nodig daar het gevoed wordt via de USB-poort.

Bezoek Ledger Nano S website >