Bitcoin Wallets Vergelijken

Vergelijk Bitcoin, Ethereum en andere soorten cryptocurrency wallets. Alleen de beste Cryptocurrency Wallets op één plaats, wellicht bent u ook geïnteresseerd in de functionaliteiten van de verschillende wallets zoals beveiliging, anonimiteit, gebruiksgemak, extra diensten, uitwisselingsdiensten, cryptocurrency debit card, ervaringen, reviews en gebruikersbeoordelingen.

Bent u opzoek naar een crypto wallet waarmee u kunt handelen in digitale valuta? Bekijk dan de pagina cryptocurrencies exchanges voor een uitgebreid overzicht waaruit u kunt kiezen.

Wat is een Bitcoin wallet?

Als u Bitcoins of andere cryptocurrencies wilt kopen en bewaren heeft u een wallet nodig. Deze kunt u aanschaffen in vijf verschillende soorten. U kunt een cryptocurrency wallet zien als u nieuwe innovatieve portemonnee.

Cryptocurrency wallets zijn beschikbaar voor desktop, online, software, mobiele app, hardware of zelfs een papieren wallet.

Desktop wallets

kunnen gedownload en geïnstalleerd worden op een pc of laptop. Let wel op dat deze desktop wallet alleen toegankelijk is met de computer waarin ze u heeft gedownload. Desktop portemonnees bieden een hoog veiligheidsniveau. Maar als u computer gehackt wordt of een virus krijgt dan is het mogelijk dat u al uw geld kunt verliezen.

Hardware wallets

verschillen van softwareportemonnees omdat de privé-sleutels van een gebruiker op een hardwareapparaat zoals USB wordt opgeslagen. Hoewel de transacties online worden gemaakt, worden ze offline opgeslagen op hardware wallet, waardoor de beveiliging vele malen verhoogd wordt.

Voorbeeld van een Hardware wallet.

Hardware wallets kunnen samenwerken met verschillende systemen en ondersteunen diverse digitale valuta’s. Het hangt gewoon af van welke u besluit te gebruiken. De Ledger Nano S is een hardware-portefeuille die bijvoorbeeld de volgende cryptocurrencies ondersteund: Bitcoin, Ethereum en Altcoins.

Mobiele wallets

kunt u installeren door middel van een IOS of Android app op je telefoon te installeren. Deze wallets zijn erg handig omdat ze overal in de wereld gebruikt kunnen worden, inclusief winkels. Mobiele portemonnees worden op dit moment het meeste gebruikt en zijn meestal veel kleiner en eenvoudiger in gebruik dan desktop wallets vanwege de beperkte ruimte die op een mobiele telefoon beschikbaar is.

Online wallets

lopen op de cloud en zijn bereikbaar vanaf ieder device en op elke locatie. Terwijl ze handiger zijn om toegang te krijgen, bewaren online portemonnees uw privé-sleutels online en worden ze gecontroleerd door een derde partij waardoor ze kwetsbaarder worden voor aanvallen, diefstal en zijn dus minder veilig dan bijvoorbeeld de hardware wallet.

Papieren wallets

zijn simpel te gebruiken en bieden het hoogste niveau van veiligheid aan. Een papieren wallet kan eenvoudig verwijzen naar een fysieke kopie van uw privé-sleutels. Deze kan ook betrekking hebben op een softwarepakket dat gebruikt wordt om een paar sleutels extra te genereren die vervolgens worden afgedrukt. Het gebruik van een papieren portemonnee is relatief eenvoudig. Het overboeken van Bitcoin of een andere valuta in uw papieren portemonnee wordt bereikt door de overdracht van geld uit uw softwareportemonnee naar het openbare adres dat op uw papieren portemonnee wordt weergegeven.

Als u geld wilt terugtrekken of uitgeven, hoeft u alleen maar geld uit uw papieren portemonnee naar uw softwareportemonnee over te dragen. Dit proces, vaak aangeduid als ‘vegen’ en kan ook handmatig worden gedaan door uw privé toetsen in te voeren of door de QR-code met u mobiel telefoon op de papieren portemonnee te scannen.