Cryptocurrency wallets overzicht: hardware, software, online en papieren wallet

Vergelijk Bitcoin, Ethereum en andere soorten cryptocurrency wallets. Alleen de beste Cryptocurrency Wallets op één plaats, wellicht bent u ook geïnteresseerd in de functionaliteiten van de verschillende wallets zoals beveiliging, anonimiteit, gebruiksgemak, extra diensten, uitwisselingsdiensten, cryptocurrency debit card, ervaringen, reviews en gebruikersbeoordelingen.

Ben je op zoek naar een crypto wallet waarmee je kunt handelen in digitale valuta? Bekijk dan de pagina cryptocurrencies exchanges voor een uitgebreid overzicht waaruit je kunt kiezen.

Wat is een Bitcoin wallet?

Als je Bitcoins of andere cryptocurrencies wilt kopen en bewaren heb je een wallet nodig. Deze kun je aanschaffen in vijf verschillende soorten. Je kunt een cryptocurrency wallet zien als je nieuwe innovatieve digitale portemonnee.

Cryptocurrency wallets zijn beschikbaar voor desktop, online, software, mobiele wallet app, hardware of zelfs een papieren wallet.

Desktop wallets

kunnen gedownload en geïnstalleerd worden op een pc of laptop. Let wel op dat deze desktop wallet alleen toegankelijk is met de computer waarmee je deze hebt gedownload. Desktop portemonnees bieden een hoog veiligheidsniveau. Maar als je computer gehackt wordt of een virus krijgt dan is het mogelijk dat je al jouw geld kunt verliezen.

Hardware wallets

verschillen van softwareportemonnees omdat de privé-sleutels van een gebruiker op een hardwareapparaat zoals USB wordt opgeslagen. Hoewel de transacties online worden gemaakt, worden ze offline opgeslagen op hardware wallet, waardoor de beveiliging vele malen verhoogd wordt.

Hardware wallets kunnen samenwerken met verschillende systemen en ondersteunen diverse digitale valuta’s. Het hangt gewoon af van welke crypto-wallet je besluit te gaan gebruiken. De Ledger Nano S of Ledger Nano X zijn hardware portefeuilles die bijvoorbeeld de volgende cryptocurrencies ondersteund: Bitcoin, Ethereum en Altcoins.

Mobiele wallets

kun je installeren door middel van een IOS of Android app op je telefoon te installeren. Deze wallets zijn erg handig omdat ze overal in de wereld gebruikt kunnen worden, inclusief winkels. Mobiele portemonnees worden op dit moment het meeste gebruikt en zijn meestal veel kleiner en eenvoudiger in gebruik dan desktop wallets vanwege de beperkte ruimte die op een mobiele telefoon beschikbaar is.

Online wallets

lopen op de cloud en zijn bereikbaar vanaf ieder device en op elke locatie. Terwijl ze handiger zijn om toegang te krijgen, bewaren online portemonnees uw privé-sleutels online en worden ze gecontroleerd door een derde partij waardoor ze kwetsbaarder worden voor aanvallen, diefstal en zijn dus minder veilig dan bijvoorbeeld de hardware wallet.

Papieren wallets

zijn simpel te gebruiken en bieden het hoogste niveau van veiligheid aan. Een papieren wallet kan eenvoudig verwijzen naar een fysieke kopie van uw privé-sleutels. Deze kan ook betrekking hebben op een softwarepakket dat gebruikt wordt om een paar sleutels extra te genereren die vervolgens worden afgedrukt.

Het gebruik van een papieren portemonnee is relatief eenvoudig. Het overboeken van Bitcoin of een andere valuta in jouw papieren portemonnee wordt bereikt door de overdracht van geld uit je softwareportemonnee naar het openbare adres dat op uw papieren portemonnee wordt weergegeven.

Als je geld wilt terugtrekken of uitgeven, hoeft je alleen maar geld uit jouw papieren portemonnee naar je softwareportemonnee over te dragen. Dit proces, vaak aangeduid als ‘vegen’ en kan ook handmatig worden gedaan door je private key in te voeren of door de QR-code met je mobiele telefoon op de papieren portemonnee te scannen.