Bitcoin

Bitcoin is uitgevonden door Satoshi Nakamoto en was de eerste cryptocurrency die in heel snel tempo boven de 1000 euro is gestegen. De waarde was in juni 2017 nog ruim 2500 euro en op het moment van schrijven staat de cryptomunt op ruim 3700 euro.

Bitcoin is een digitale munt die al door veel winkels in Nederland wordt geaccepteerd. Bitcoins zijn van iedereen en kunnen zonder tussenkomst van bank of overheid onderling aan elkaar worden verstuurd door middel van een speciale unieke code, that’s it!

Voordat iemand bitcoins kan ontvangen en versturen heeft hij of zij een Bitcoin wallet nodig. Dit is zeg maar de nieuwe digitale portemonnee 2.0.

Lees ook wat is Bitcoin

Naast Bitcoins heb je ook Altcoins. Een Altcoin is een alternatief voor de cryptocurreny Bitcoin. Alternatieven voor de bitcoin zijn Litecoin, Ethereum, Dash, Monero,
Gulden en andere soorten cryptocurrencies.

bitcoin
waarde Bitcoin juni 2017

Ondanks alle verhalen, meningen heeft de cryptocurrency Bitcoin zich de afgelopen jaren bewezen als echte digitale betaalmunt en is deze nog steeds veel geld waard.

Wist u dat 1 Bitcoin uit 100.000.000 miljoen eenheden bestaat. En elke eenheid kan weer afzonderlijk geïdentificeerd en geprogrammeerd worden.

Voordelen
Betrouwbaar, al jaren bekend
Veel kopers, fans en social proof

Nadelen
Trage verwerkingstijd*
Heeft (had) kenmerken als zwart geld

  • Is erg verschillend omdat u de Bitcoin bij heel veel verschillende brokers kunt kopen. Wij zelf maken dagelijks gebruik van Litebit, een erg betrouwbare partner waar wij coins kopen.