Altcoins traden om meer Bitcoin te verzamelen

Als je altcoins trade dan is het doel om de koers van bitcoin te overtreffen zodat je meer sats (bitcoin) verdient. Vrijwel alle altcoins zijn al heel erg hard gestegen tegenover USDT en de Euro. Dit komt voornamelijk doordat de altcoin:USDT paren mee stegen tijdens de stijging van Bitcoin van 20k naar 60k terwijl ze juist waarde verloren in de BTC paar. Heel veel altcoins:BTC paren staan relatief nog heel laag vergeleken met de altcoin: USDT paren.

traden van altcoins

Bitcoin is de leider van de markt en de altcoins zijn erg afhankelijk van de koers van Bitcoin. Als Bitcoin te hard stijgt, dan zie je dat de USDT pair vaak stabiel blijft of rustig mee stijgt met Bitcoin terwijl de BTC pair juist daalt.

Als de koers van Bitcoin stijgt en blijft stijgen, dan gaan er op een gegeven moment mensen die altcoins bezitten, nadenken om hun altcoins in te wisselen voor Bitcoin om die vervolgens weer te verkopen voor euro/dollar winst. Hierdoor worden de altcoins:BTC paren op een gegeven moment hard gedumpt wat ook leidt tot een daling in de altcoin: USDT paren.

En als Bitcoin hard daalt dan dalen de altcoins:USDT paren nog veel harder dan Bitcoin omdat het vertrouwen in de gehele markt dan afneemt. Altcoins zijn natuurlijk een stuk volatieler. Het beste voor altcoins is dat Bitcoin zijwaarts gaat óf rustig stijgt na een signifcante bullrun, dan zie je de meeste altcoins fors stijgen. Dit is precies wat er nu aan de hand is: Altseason. Dit is het moment dat de altcoin koersen bitcoin overtreffen en dat de BTC paren eindelijk weer hard stijgen.

Het traden van de BTC paren heeft een aantal voordelen ten opzichte van de USDT paren omdat altcoins leuk kunnen stijgen in USDT terwijl de BTC paar daalt. Dit zie je vaak tijdens een forse bitcoin stijging. Het is natuurlijk prima dat je wat USDT winst hebt gemaakt, echter als je gewoon bitcoin vast had gehouden dan had je veel meer winst gehad. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, dat je meer sats verdient terwijl je USDT verliest. Dit gebeurt alleen een stuk minder vaak. En als dit gebeurt, is het vaak na een lange bitcoin stijging en net voordat Bitcoin even zijwaarts gaat waardoor altcoins beginnen te stijgen.

Als je goed kan timen om alts te kopen nadat bitcoin flink is gestegen en je je altcoins weer op tijd verkoopt voordat Bitcoin weer hard begint te stijgen dan verdien je steeds meer sats en kan je daarna weer meeliften met een Bitcoin stijging terwijl alle alts weer beginnen te dalen.


Start met traden bij de Bitvavo exchange.

Meld je aan via deze speciale link en ontvang 1000 euro gratis handelstegoed (transactiekosten). Uiteraard moet je het zelf weten, maar als je niet de speciale link van coingids gebruikt dan krijg je geen Bitvavo welkomstbonus.

Plaats een reactie