Tradingview voor beginners

Een goed moment om alles te weten te komen over Tradingview voor beginners. Lees het daarom op je gemak door en dan kom je er achter wat Tradingview is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en alles wat je maar nodig hebt aan informatie om er zelf gebruik van te maken!

Wat is Tradingview?

Als er gesproken wordt over Tradingview, dan gaat het over een platform waar real-time informatie en inzicht verkregen kan worden in iedere zogenoemde asset markt. Beginners hebben hier een goed overzicht en gevorderden kunnen hier van krachtige tools gebruik maken. Veel beginners gebruiken Tradingview voornamelijk om de laatste koersen te bekijken. Maar het kan ook in worden gezet voor een technische analyse. Er zijn diverse tools aanwezig om op de koers charts te tekenen. Hierdoor krijg je nog meer inzichten en kun je dus nog beter keuzes maken voor jouw cryptocurrency. Een groot voordeel is dat jij het platform helemaal kunt gebruiken in een browser. Er is dus geen installatie nodig. Wat ook een voordeel is van Tradingview, is dat je hier charts kunt inzien van professionele handelaars. Ze hebben hun charts namelijk openbaar gemaakt en met commentaar voorzien.

Meer over Tradingview

Tradingview voor beginners is een goede uitkomst! Er maken namelijk miljoen investeerders gebruik van. Het wordt door de gebruikers ook wel gezien als een social media voor handelaren. Er worden namelijk veel ideeën met elkaar gedeeld en dat kan de reden zijn om er zelf ook mee aan de slag te willen gaan. Als je een account aan hebt gemaakt dan ga je op je gemak rondkijken en dan zal je ongetwijfeld al snel mooie ideeën voorbij zien komen waar je ook wel wat mee kunt!

Tradingview en charts

Als je een account hebt aangemaakt en je bent ingelogd vanaf de homepage dan zie je daar al direct een aantal ideeën staan, die met jou worden gedeeld. Mensen delen graag een chart met een platform online. Ze geven een duidelijke uitleg met bijbehorende analyse, je ziet een grafiek en zo kan alles ook snel geplaatst worden. Daarom is Tradingview voor beginners ook zeker een aanrader omdat ze hier veel van kunnen leren. Bekijk de grafieken, lees de analyses en dan snap je ook wat ze hiermee bedoelen. Een goede voorbereiding als je zelf met cryptocurrency aan de slag wilt gaan. De grafieken kunnen in het begin wat druk of chaotisch overkomen, maar het gaat er om dat je even de tijd neemt om alles rustig op je in te laten werken. Het wordt dan stapsgewijs duidelijk en zo weet je ook welke strategieën je zelf toe kunt passen als je je ermee bezig gaat houden.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

Je gaat naar het menu en dan zie je de term ‘chart’ staan. Daar klik je dan op en dan kun je je eigen grafieken maken. Normaal gesproken krijg je bij een chart window een candlestick weergave. Dit is een bepaalde manier van weergeven die vaak gebruikt wordt bij portfolio trackers. Maar jij hebt zelf in de hand hoe je alles wil zien, want de weergave kun jij eenvoudig aanpassen. Als je dat wil doen dan ga je boven in het beeld naar het candlestick icoon (naast de knop compare). Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld Hollow Candles, Line, Bars of wat anders. Iedereen heeft een eigen voorkeur en als je je er in gaat verdiepen dan kom je er vanzelf achter wat er bij jou past. Aan de hand van jouw strategie ga je zelf vaststellen hoe je het weer wil geven op het scherm.

Zoekbalk bij Tradingview voor beginners

Je hebt bij Tradingview ook een zoekbalk. Deze staat vaak aangegeven op AAPL. Het staat ook wel bekend als de asset waarvan jij de prijs wil weten. Je kunt hierbij aangeven welke koers je wil zien, maar ook van welke markt je graag de chart wil weten (Bitcoins bijvoorbeeld). Het is een fijne werkbalk, die je links in beeld kunt vinden (verticaal). Alle tools zijn hier vindbaar en die heb jij ook nodig als je zelf een chart wil maken. Neem de tijd om te achterhalen wat voor jou een fijne manier is van werken en zo ontwikkel je je eigen strategie en voorkeuren. Je zou kunnen denken aan lijnen trekken, je kunt ook een gebied markeren wat voor jou relevant of interessant is. Maar om goede voorspellingen te kunnen doen heb je wel veel kennis nodig. Daarom kost het je veel tijd om alles te weten te komen, te oefenen en dan na te gaan hoe dat uit gaat pakken bij Tradingview voor beginners.

Tradingview prijzen

Er zijn verschillende assets en het is voor jou interessant om de laatste actuele prijzen in de gaten te houden. Dit kan bij een ‘chart window’. Je kunt je favoriete assets weergeven in een ‘watchlist’. Het voordeel is dat jij op deze manier altijd de actuele koersen bij de hand hebt. Als je dan gaat charten dan kun je direct overgaan naar een andere asset. Dit wordt vaak gedaan als de koers bijv. gaat veranderen. Tradingview heeft voor beginners alle informatie die nodig is om te handelen in cryptocurrency. Maar daarbij moet wel gemeld worden dat het niet zo eenvoudig is. Je hebt namelijk erg veel strategieën en de markt is ook continu aan het veranderen. Daar dien je je dan ook wel goed bewust van te zijn en dan kun je daar ook weer op inspelen. Het laatste nieuws volgen is dan ook van groot belang zodat jij de laatste ontwikkelingen ook kent op het gebied van cryptocurrency en dan kun je daar weer op inspelen als je keuzes maakt met handelen.

Account aanmaken Tradingview

Als je ook gebruik wil maken van Tradingview voor beginners dan kan dat zo geregeld zijn. Je hebt namelijk in korte tijd een account aangemaakt. Hoe gaat dat in zijn werk? Je gaat naar de website, dan klik je op ‘maak hier een account aan’, dan vul je het formulier in waarbij je alle stappen doorloopt. Je krijgt dan vanzelf een e-mail toegestuurd en dan moet je meestal op de link klikken en zo kun je je aanmelding dan bevestigen. Als je dan in bent gelogd dan kun je je profiel aanmaken. Als je dit hebt gedaan dan kun jij dus aan de slag en heb jij een gratis account bij Tradingview aangemaakt.

Het aanmaken van een account is bij Tradingview gratis. Je kunt om te beginnen met de free trial starten en dan overgaan naar een betaalde account. Deze kan eerst gratis worden gebruikt (voor een maand) en als je dan op hebt gezegd binnen deze maand dan zal er geen geld meer af worden geschreven. Als je een Tradingview beginner bent, dan is een gratis account in het begin zeker de beste optie. Je kunt het zo beetje bij beetje eigen maken en dan leren kennen. Als het wat interessanter wordt en je weet er veel van, dan kun jij altijd een account tegen betaling nemen en dan biedt dit weer veel meer voordelen voor jou als gebruiker.

Een paar tips voor Tradingview voor beginners

Al het begin is nieuw, dus neem de tijd om het te leren en daarom nog een paar tips:

 • Maak een gratis account aan zodat je het eerst kunt leren kennen. Neem de tijd om je te oriënteren en ga na hoe het allemaal werkt. Er komen veel cryptocurrency begrippen naar voren die je wellicht niet kent, zoek deze op en ga pas verder als je het goed begrijpt.
 • Oefening baart kunst, en dat geldt hier ook zeker. Je zal het nieuws volgen, de laatste koersen in de gaten houden en aan de hand daarvan een keuze maken wat je gaat doen. Het kost je veel tijd en energie en zeker in het begin, maar het is van belang dat je goed weet wat je doet en hoe het in zijn werk gaat.
 • Ga alleen met geld handelen wat je echt kunt missen. Je hebt namelijk altijd een risico om je inleg ook te verliezen (je weet immers nooit welke kant de prijzen op gaan).
 • Advies vragen kan altijd als je er niet uitkomt er zijn namelijk experts die je graag uitleg geven.
 • Bij Tradingview vind je veel charts, grafieken met uitleg van analyses en uitleg en dan kun je dus veel te weten komen over hoe het in zijn werk gaat. Dit zijn veel ideeën van anderen en zo lees je je goed in.

2 gedachten over “Tradingview voor beginners”

 1. Beste Coen
  Dank voor je uitleg, beetje bij beetje komen we er uit.
  Graag zou ik willen weten of het klopt dat in het onbetaalde deel het tijdframe niet klopt maar een uur achterloopt ?
  Of dat daar een instelling voor is.
  Groet en dank
  Jeroen

  Beantwoorden
  • Dat klopt Jeroen, omdat de tijd weer een uur verplaatst is.

   Voorbeeld, de nieuwe 24-uurs candle begint nu al om 01:00 voorheen was dit 02:00 over een x aantal maanden zal het weer 02:00 zijn.

   Dat klopt dus.

   Groeten, Coen

   Beantwoorden

Plaats een reactie