Het verhaal van Binance is niet compleet zonder de duizenden mensen die het platform hebben gebouwd én de vele crypto investeerders die gebruik maken van deze exchange. Maar de kern van het unieke verhaal van Binance wordt gevormd door bedenker Changpeng Zhao (CZ). Hij liet de wereld in juli 2017 kennismaken met Binance. In slechts 180 dagen ontpopte het zich tot de grootste en een van de meest toonaangevende cryptocurrency exchanges ter wereld. Wil je meer weten over Binance? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag alles over deze unieke exchange.
Van burgers tot Bitcoin: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘CZ’
Binance werd in 2017 in China opgericht door Changpeng Zhao en Yi He. Beiden werkten bij de OKCoin-beurs voordat ze besloten om een crypto exchange te bouwen. Changpeng Zhao, ook wel ‘CZ’ genoemd, werd in China geboren maar verhuisde uiteindelijk naar Canada. Voor zijn avontuur in de crypto industrie werkte hij bij de McDonalds om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarnaast studeerde CZ computertechnologie aan het McGill college in Montreal, om vervolgens ingenieuze handelssoftware te bouwen voor de aandelenmarkt van Tokio en Bloomberg’s Tradebook.
Echte doorzetter
Op een dag besloot CZ het roer volledig om te gooien. Hij ontdekte de cryptocurrency Bitcoin rond 2013 toen hij aan het Pokeren was. De computeringenieur ging niet all- in bij een casino spel, maar wel in crypto. Hij verkocht zelfs zijn appartement om Bitcoin te kopen. Zelfs toen de prijs van BTC in die tijd daalde van 600 naar 200 dollar gaf CZ niet op. Dit doorzettingsvermogen kwam hem later in zijn crypto carrière goed van pas.
De geboorte van Binance
Na ervaring te hebben opgedaan bij het blockchain platform Blockchain.info en bij crypto exchange OKCoin waagde CZ zich aan de bouw van zijn exchange. Hij combineerde de technische prestaties van de handelsplatformen die had helpen ontwikkelen met de belofte die crypto heette. Het resultaat? De ICO van Binance leverde 15 miljoen op en een crypto fenomeen was geboren.
What I really liked about Bitcoin back then, and even now, is it’s borderless. It’s maintained by the network. You can transfer money from any country to any other country, not limited by any person or intermediaries.
Changpeng Zhao over Bitcoin in een interview met Bloomberg
Het fundament van Binance
Maar de weg naar de nummer één positie in de lijst van crypto exchanges bleek vooral tijdens de begindagen van Binance complexer dan gedacht. CZ en zijn collega’s moesten even slikken toen de waarde van BNB, de token van Binance, tot onder de ICO-prijs zakte. Maar het team ging niet bij de pakken neerzitten. Ze spanden zich nog meer in om Binance om te vormen tot een gedecentraliseerde organisatie met personeel van over de hele wereld. Drie pilaren vormen het fundament van Binance:
- Gebruiksvriendelijkheid
- Lage handelskosten
- Hoge volumes
Het succes van Binance: tijd voor een onderzoek
De drie bovenstaande elementen maken Binance tot een zeer interessante optie voor cryptocurrency handelaars. Slechts een halfjaar na de lancering lukte het Binance om de nummer 1 positie in de lijst van crypto exchanges te veroveren. En die positie heeft het tot op de dag van vandaag nog steeds. Voor ons een goede reden om eens uitgebreid te kijken naar Binance. In dit artikel komen onder andere de volgende onderwerpen over de exchange aan bod:
- Voor wie is Binance bedoeld?
- Wat is het doel van Binance?
- Hoe open je een trading account op Binance?
- Hoe gebruik je Binance?
- Hoe begin je met handelen op Binance?
- Welke ordertypes heeft Binance?
- Hoe stort je crypto op een wallet van Binance?
- Op welke andere manieren kun je geld storten op Binance?
- Wat zijn de handelskosten van Binance?
- Welke korting ontvang je met BNB?
- Wat is Binance margin trading?
- Wat is spot trading?
- Wat is de Binance Smart Chain?
- Wat is Binance Dex?
- Wat is Binance Futures?
- Wat is Binance Lite?
- Wat is de Binance Academy?
- Alles over Binance en het goede doel
- Wat is de Binance Card?
- Wat is de Trust Wallet?
- Welke stablecoins staan er op Binance?
- Wat is de Binance Launchpad?
- Wat is Binance Labs?
- Wat heeft Binance Earn jou te bieden?
- Wat is de Binance Launchpool?
- Alles over Binance en DeFi
- Alles wat je moet weten over Binance Liquid Swap
- Binance en NFT’s: grootse plannen
- Binance voor institutionele beleggers
- Binance op social media
- Werken bij Binance
- Klantenservice van Binance
- Conclusie: Is het gebruik van Binance een goed idee?
Onderdeel van een groter ecosysteem
CZ ziet Binance als een onderdeel van een groter cryptocurrency ecosysteem dat diensten en oplossingen biedt voor zo veel mogelijk crypto gerelateerde behoeften. Iedere nieuwe stap betekent groei van het platform. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de Binance Chain blockchain en de lancering van een gedecentraliseerde exchange genaamd Binance DEX. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de komst van Binance Futures en margin trading. op het platform, waardoor het een serieuze concurrent is voor andere crypto exchanges en platforms. Meer over Binance Futures en margin trading vind je verderop in dit artikel.
Revolutionair en disruptief
Binance heeft een ethos van disruptie en heeft door zijn aanpak de crypto wereld voorgoed veranderd. CZ en zijn team zijn niet bang om risico’s te nemen om de exchange te laten groeien. Zo dachten sommige mensen dat de lancering Binance DEX er mogelijk toe zou leiden dat Binance zichzelf zou ontwrichten. Het Binance team zag dit echter als een kans om flexibel en revolutionair te zijn in het steeds veranderende crypto landschap. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Binance DEX bleek een stap vooruit in plaats van achteruit.
Waar komt de naam Binance vandaan?
De naam ‘Binance’ komt natuurlijk ook ergens vandaan. Het is een combinatie van de woorden ‘binair’ en ‘financiën’. Binair is een term die wordt gebruikt om een tweetallig rekenstelsel te omschrijven. Net als een traditionele beurs biedt Binance de mogelijkheid om te handelen in aandelen. Dit zijn echter geen traditionele valuta, maar cryptocurrencies. Op 21 december 2020 hadden deze cryptocurrencies op Binance de grootste marketcap:
- Bitcoin: 66 procent van de totale marketcap
- Ethereum: 11 procent
- XRP: 3 procent
- Tether: 3 procent
Verschillende ordertypes
Net als op de aandelenmarkt vind je p Binance zowel limiet- als markt- en stoplimiet orders. Limietorders worden uitgevoerd tegen de limietprijs die de handelaar heeft ingesteld, terwijl marktorders onmiddellijk tegen de best beschikbare marktprijs worden vervuld. Van een stop limiet order is pas geldig op het moment dat de prijs een bepaald niveau bereikt. Verderop in dit artikel vertellen we graag nog veel meer over de verschillende orders van Binance.
Fondsenwerving en ICO’s
Ook interessant om te weten is dat Binance veel doet aan fondsenverwering via ICO’s (tegenwoordig ook IEO’s) en dat het zich actief inzet het zich in voor het goede doel en organiseert het diverse trainingsprogramma’s. In dit artikel komen al deze onderdelen van Binance uitgebreid aan de orde.
Binance Futures
En de groei blijft zich maar doorzetten. Zo is Binance Futures inmiddels een toonaangevend handelsplatform voor derivaten. Later in dit artikel vertellen wij uiteraard graag hoe dit onderdeel van Binance precies in elkaar steekt.
Indrukwekkende cijfers
Binance is een grote naam in de cryptohandel. Dit is te danken aan CZ’s gedrevenheid en doorzettingsvermogen, dat mensen over de hele wereld inspireert. Het team van Binance bestaat uit duizenden personen verspreid over meer dan 40 landen en 180 gebieden over de hele wereld. Er zijn meer dan 500 tokens beschikbaar. Op de website vind je meer dan 20 talen en meer dan 10 talen worden ondersteund door de klantenservice van Binance. Binance is meer dan een van de grootste crypto exchange ter wereld. Het is een ecosysteem met ontelbaar veel munten, talloze functies en indrukwekkende cijfers:
- Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume is 100+ miljard
- Het aantal transacties per seconde is meer dan 1,400,000
- 24/7 ondersteuning van een ervaren team
- Het heeft een eigen utility token genaamd Binance Coin (BNB). Het vormt de basis van het Binance ecosysteem.
- Het doet onderzoek: Binance Research biedt institutionele onderzoeksrapporten, data-gedreven inzichten en analyses voor crypto investeerders.
Voor wie is Binance bedoeld?
Binance is ontworpen om zoveel mogelijk gebruikers aan te spreken. De exchange is eenvoudig genoeg voor nieuwelingen om te gebruiken en biedt genoeg munten en functies om ook ervaren tevreden te houden. Wij vinden Binance ideaal voor elke crypto trader, of hij of zij nu weinig of veel ervaring heeft. De enige gebruikers die misschien moeite hebben om Binance te gebruiken, zijn handelaars die voor het eerst handelen. Deze gebruikers bezitten waarschijnlijk geen cryptocurrency en begrijpen misschien niet de basisprincipes van crypto trading. Maar alles valt te leren!
Binance voor beginners en gevorderden
Handelen met Binance maakt je van een beginneling in no-time tot een expert mits je hiervoor ook tijd vrij wilt maken. Je begint met de basisinstellingen en eindigt misschien wel bij de geavanceerde instellingen. Je kunt beginnen met het maken van eenvoudige markttransacties en doorgaan naar de meer complexe limiet- en stop-limiet order transacties. Binance biedt haar gebruikers een grote selectie van munten en het soort marktinformatie dat je echt niet op de meeste andere exchanges zult vinden.
Wat is het doel van Binance?
Het doel van Binance is om over de hele wereld vrijheid te creëren door een nieuwe geld infrastructuur te bieden in de vorm van blockchain en crypto. Ook inwoners van landen die niet of nauwelijks toegang hebben tot een bankrekening kunnen investeren in crypto. Binance richt zich op samenwerking en verbinding op een eerlijke manier. Het uiteindelijke doel van dit alles is het opbouwen van een geheel nieuw ecosysteem. Het team van Binance staat bekend als gepassioneerd, hardwerkend en verantwoordelijk. Dit verklaart deels natuurlijk het succes van deze exchange, dat in een paar jaar tijd uitgroeide tot een gigant in de crypto industrie.
Hoe open je een account op Binance?
Misschien sta je door de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Binance en de indrukwekkende cijfers te popelen om een account aan te maken op deze exchange. Dat begrijpen we heel goed. Volg het volgende stappenplan om binnen mum van tijd te kunnen beginnen met handelen:
Stap 1 account aanmaken
Schrijf je in door naar de Binance homepage te gaan en te klikken op ‘registreren’: Als het goed is word je doorgestuurd naar de registratiepagina waar je je e-mailadres moet invoeren en een wachtwoord moet aanmaken.
Tip: gebruik een e-mailadres waarvan je weet dat het veilig is. Gebruik bij het aanmaken van een wachtwoord een combinatie van cijfers, symbolen, hoofdletters en kleine letters.
Stap 2 gebruikersvoorwaarden accepteren
Lees en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Binance. Klik vervolgens op ‘registreren’
Stap 3 geen robots
Bewijs dat je geen robot bent. Je wordt gevraagd een puzzel in te vullen die je gemakkelijk kunt oplossen. Nou ja, tenzij je natuurlijk een robot bent… Na het oplossen van de puzzel wordt er een e-mail naar je gestuurd. Klik op “Verifieer e-mail” om jouw registratie te voltooien. Gefeliciteerd! Je bent nu een crypto trader op Binance.
Stap 4 account beveiligen
Beveilig je Binace account. Wanneer je voor de eerste keer inlogt krijg je de vraag of je 2FA wilt instellen. We raden sterk aan om dit te doen, omdat je account op die manier veel veiliger is. 2FA is twee-factor verificatie. Het is een beveiligingsfunctie die klanten in feite een extra wachtwoord geeft. Bij het gebruik van 2FA voer je jouw gewone wachtwoord in en een tweede code die naar een smartphone kan worden verzonden via SMS of die verschijnt via de Google Authenticator app. Deze app is te downloaden in de App store.
Stap 5 geld storten
Stort geld op je account. Nadat je 2FA hebt ingesteld, ben je klaar om geld te storten op je account. Dit betekent dat je er cryptocurrency op kunt storten. Je kunt dit doen door cryptocurrency van een wallet een andere exchange, bijvoorbeeld Bitvavo, naar je Binance account te sturen. Inmiddels is het ook mogelijk om fiat te storten op Binance, zoals euro’s en dollars.
Veiligheid en verificatiecodes
Vergeet niet om na het aanmaken van een account de veiligheidsverificatie in te schakelen. Binance biedt je de mogelijkheid om zowel telefoonverificatie als e-mailverificatie in te schakelen. Heb je deze knop ingeschakeld, dan ontvang je tijdens het inloggen een speciale code op je smartphone en e-mail die je samen met jouw wachtwoord moet invullen. Overigens zijn deze codes slechts heel even geldig voordat er nieuwe verschijnen. Dit is gedaan vanuit veiligheidsoverwegingen.
Hoe begin je met handelen op Binance?
Natuurlijk wil je graag weten hoe je moet handelen op Binance. Goed om te weten is dat er twee Binance handelsinstellingen zijn, namelijk Basic en Advanced. De eerste optie is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor beginnende traders. Hoe gebruik je het?
Heel simpel! Volg dit stappenplan en je zult merken hoe snel en eenvoudig deze exchange werkt:
Stap 1
Log in: Log in op jouw Binance account. Lekker makkelijk!
Stap 2
Selecteer de basis: Klik op Exchange op de taakbalk en selecteer ‘basis’
Stap 3
Selecteer een handelspaar: Binance heeft er duizenden van. Dit zijn sets van munten waar Binance een wisselkoers voor gebruikt. Bitcoin heeft momenteel 143 handelsparen op Binance. Heb jij Ethereum? Dan is het belangrijk om uit te vinden welke cryptocurrencies beschikbaar zijn voor handel met Ethereum. Kies om te beginnen ETH in de voorste rechterrand. Je zult zien dat Ethereum momenteel 140 verschillende handelsparen op Binance heeft. Selecteer de munt waarmee je wilt handelen met Ethereum.
Stap 4
Kies de door jou gewenste order: In totaal zijn er drie soorten orders, namelijk ‘markt orders’, ‘limiet orders’ en ‘stop limiet orders’:
- Markt orders: Stellen traders in staat munten te verhandelen tegen hun huidige marktwaarde. Dit is een eenvoudige en populaire order.
- Limiet orders: Stellen gebruikers in staat om de maximale koers vast te stellen die ze willen betalen voor munten of de minimale prijs waarvoor ze akkoord gaan om ze aan te bieden. Traders moeten dan wachten tot een koper of verkoper hun prijs goedkeurt.
- Stop-limiet orders: Stellen beleggers in staat om een munt te kopen of verkopen zodra deze een bepaalde prijs heeft bereikt. Dit type order wordt vaak gebruikt door ervaren traders.
Stap 5
Kies de hoeveelheid die je van plan bent te verhandelen: Klik op de marktplaats als je tevreden bent over de huidige marktwaarde en voer de hoeveelheid in in die je wilt kopen. Je kunt eventueel ook een percentage van de crypto in jouw account invoeren, zoals 25 of 50 procent.
Stap 6
Klik op de munt die je wilt kopen: Je bent nu klaar en een echte ingewijde Binance trader!
KYC-procedure
Om te beginnen met handelen moet je voldoen aan de Know-Your-Customer procedure. Dit houdt in dat een bedrijf, in dit geval de Binance exchange, vraagt om een aantal persoonlijke en financiële gegevens om jou als klant te leren kennen. Deze screening is verplicht volgens de wet om te voorkomen dat een bedrijf ongewild in zee gaat met criminelen. Tevens voorkomt KYC de volgende criminele activiteiten:
- Het witwassen van geld
- Belastingontduiking
- Financiering van terrorisme
Hoe gebruik je Binance?
We kunnen ons goed voorstellen dat Binance voor beginnende investeerders vrij overweldigend kan zijn. Je komt allerlei tools en opties tegen die je met helpen bij het analyseren en uitvoeren van trades. Denk bijvoorbeeld aan candlestick grafieken, diepte grafieken, tijdsintervallen en technische indicatoren. Gelukkig is er Trading View om je te begeleiden bij jouw crypto avontuur. Het stelt je in staat om een aangepaste toolset voor technische analyse samen te stellen.
Alle basisprincipes om aan de slag te gaan op Binance
De standaard handelsinstelling heeft een duidelijk ontwerp dat begrijpelijk is voor iedereen. Alleen essentiële informatie voor het maken van trades wordt weergegeven. Het ‘Advanced’ gedeelte biedt professionele traders toegang tot alle koersgrafieken en marktinformatie die ze nodig hebben om complexe trades uit te oefenen. Kun je niet wachten om te beginnen met traden op Binance? Bij deze alle basisprincipes om aan de slag te gaan met technische analyse op Binance.
Candlestick grafieken
Crypto candlestick grafieken zijn een grafische weergave van de koersbewegingen van een actief. De tijdsframe van elke candlestick is aanpasbaar en kan een bepaalde periode weergeven. Elke candlestick bevat de open koers/close koers/hoge koers/lage koers, samen met de hoogste en laagste koers in de periode.
Candlestick personaliseren
Om de candlestick in Binance te personaliseren, dubbelklik je op een van de kaarsen in ‘trading view’ om de instellingen ervan te verhogen. Via de knop ‘stijl’ kun je de manier waarop de candlesticks eruit zien veranderen Het tijdsbestek dat door elke kandelaar wordt vertegenwoordigd kan worden gewijzigd door één van de standaardopties boven de grafiek te selecteren. Wens je meer meer intervallen, klikt dan op de naar beneden gerichte pijl aan de rechterkant. Hier kun je een nieuw interval selecteren of op de knop [Bewerken] drukken om meer intervallen aan jouw standaardopties toe te voegen.
Tekengereedschappen
Aan de linkerkant van de grafiek vind je verschillende tekengereedschappen en opties om je te helpen bij uw grafiekanalyse. Je kunt ook met de rechtermuisknop op elk gereedschap klikken om variaties van de primaire functie van het gereedschap te vinden. De standaard selectie bevat de onderstaande gereedschappen.
Populair basisgereedschap: Long/short positie tool
De long of short positie tool maakt het mogelijk om een trading positie te volgen of te simuleren. Je kunt handmatig de instapkoers, de take profit en de stop loss niveaus aanpassen. U zult dan de overeenkomstige risico/opbrengst verhouding zien.
- Selecteer de ‘short position ‘ of ‘long position’ tool. Klik op de grafiek om jouw long/short positie te creëren. Het groen gearceerde gebied vertegenwoordigt jouw doel (potentiële winst), terwijl het rood jouw stop-loss gebied (potentieel verlies) weergeeft. In het midden zie je de risico/opbrengst verhouding.
-
Sleep de randen van het vak om jouw Risk/Reward Ratio te wijzigen. Doel toont het prijsverschil tussen jouw instapkoers en het Take Profit niveau. Stop toont het prijsverschil tussen jouw instapprijs en het Stop-Loss niveau.
Hoe pas je de long en short instellingen aan?
Dubbelklik op de Long Position/Short Position grafiek om de instellingen aan te passen. Je kunt het investeringsbedrag wijzigen onder de knop ‘rekeninggrootte’ samen met het risicopercentage. Met de optie ‘coördinaten’ kun je jouw Take Profit, instapprijs en stopniveau numeriek wijzigen, terwijl ‘zichtbaarheid’ grafische aanpassingen biedt.
Hoe voeg je trendlijnen toe?
Wist je dat je gemakkelijk trendlijnen kunt toevoegen aan jouw grafiek om technische analysemethodes aan te passen? Om dat te doen moet je een aantal trendlijnen maken. Klik in dat geval op de ‘trend line’ tool en selecteer het begin- en eindpunt van je trendlijn.
Technische indicatoren
Belangrijke technische indicatoren, zoals RSI, Voortschrijdend Gemiddelde of Bollinger Bands, kunnen worden toegevoegd in de handelsweergave. Klik op het ‘technische indicator’ icoon voor een lijst van alle beschikbare opties. Zodra je een technische indicator heeft gekozen, wordt deze zichtbaar op de candlestick grafiek.
Hoe kun je een grafiek opnieuw instellen?
Om de technische indicatoren te verwijderen, klik er eenvoudigweg op om de zwevende toolbox op te roepen. Klik op het icoon voor de prullenbak. Als je de hele grafiek wilt resetten, klik dan met de rechtermuisknop ergens op de grafiek en klik op ‘reset grafiek’ of druk op ‘Alt + R’ op jouw toetsenbord.
Welke ordertypes heeft Binance?
Binance biedt allerlei soorten orders aan. Het standaard ordertype op Binance is een limietorder. Wie zo snel mogelijk een order wil plaatsen kan beter overschakelen naar een marktorder. In dat geval order je vrijwel meteen tegen de huidige marktprijs. Een limiet order is aan te raden wanneer je alleen tegen een specifieke prijs wilt kopen. Op het moment dat de marktprijs de ingestelde prijs bereikt wordt jouw order uitgevoerd.
Limietorder
Investeerders kiezen vaak voor een stop-limiet order en/of een One-Cancels-The-Other (OCO) order, en daar hebben we het dan ook graag even over. Bij een stop-limiet order koop of verkoop je een cryptomunt zodra het een bepaalde prijs heeft bereikt. De stop-limiet functie bestaat uit verschillende onderdelen:
- Stopprijs: Wanneer de koers van het aandeel de opgegeven stopprijs bereikt, wordt het stop-limiet order uitgevoerd om de activa te kopen of verkopen tegen de opgegeven limietprijs of beter.
- Limietkoers: De gekozen of mogelijk betere prijs waartegen de stop-limiet order wordt uitgevoerd.
- Hoeveelheid: De hoeveelheid activa om te kopen of te verkopen in de stop-limiet order.
Tip: zet jouw stopprijs iets hoger
Belangrijk om te weten is dat de stop- en limiet koersen hetzelfde kunnen zijn. Het is echter aanbevolen voor verkooporders om jouw stopprijs, ook wel de triggerprijs genoemd, iets hoger te zetten dan de limietprijs. Het prijsverschil zorgt namelijk voor een gat in de prijs tussen het moment dat de order wordt getriggerd en het moment dat deze wordt uitgevoerd. Voor kooporders dien je jouw stopprijs iets lager in te stellen dan de limietprijs. Daarmee verminder je namelijk het risico dat jouw order niet wordt uitgevoerd.
Stop-limiet order in de praktijk
Een praktijkvoorbeeld komt altijd goed van pas. Stel je voor dat de laatst verhandelde prijs van Litecoin 395 BUSD is. Je hebt het idee dat er aardig wat weerstand is rond 400 BUSD. Wanneer je het idee hebt dat de koers zal stijgen nadat het weerstandsniveau is bereikt, kun je een stop-limiet order plaatsen. In dat geval koop je automatisch meer Litecoin voor bijvoorbeeld 403 BUSD. Het grote voordeel van een dergelijke order is dat je niet de hele tijd de koersbewegingen in de gaten moet houden. Dit scheelt een hoop tijd en stress.
Hoe creëer je een stop-limiet order?
Een stop-limiet order creëren is gelukkig niet lastig. Wij hebben voor jou even een stappenplan gemaakt:
- Selecteer de optie ‘stop-limiet’ in het handelsscherm om jouw order te creëren.
-
Vul de details in van jouw stopprijs, de limietprijs voor de getriggerde limietorder en de hoeveelheid crypto die je graag wil kopen. Klik op ‘crypto kopen’ om de details van de transactie te bevestigen.
-
Controleer jouw stop-limiet order zorgvuldig voordat je de transactie uiteindelijk bevestigt om het naar de exchange te versturen.
Hoe bekijk je een bestaande stop-limiet order?
Vanaf het moment dat jouw orders zijn ingediend, kunnen bestaande ‘stop-limiet’ orders worden ontdekt en onderzocht via de optie ‘orders openen’. Wanneer orders worden uitgevoerd of kan de achtergrond van de stop-limiet order worden ontdekt via de, hoe kan het ook anders, ‘stop limiet achtergrond’.
One-Cancels-the-Other ordertype
Een interessant ordertype naast stop-limiet is One-Cancels-the-Other (OCO). Het bevat twee marktorders, waarbij als aan de ene geheel of gedeeltelijk wordt voldaan, de andere wordt geannuleerd.Een OCO order op Binance bestaat uit zowel uit een stop-limiet order als een limiet order. Ze hebben allebei hetzelfde orderbedrag en moeten koop of verkoop zijn. Annuleer je een van beide orders? Dan vindt er een annulering plaats van het hele OCO-orderpaar.
OCO in de praktijk
Even een voorbeeld uit de praktijk, want daar houden we van. Stel je voor dat een cryptocurrency handelt rond de 500 BUSD en dat er sprake is van een weerstandskoers van 550 BUSD. Je wilt de digitale munt graag lopen als de koers daalt tot 500 BUSD of wanneer het stijgt tot boven de 540 BUSD. Een OCO order met een limietorder op 500 BUSD én een stoplimiet order van 550 BUSD is dan een optie. Zet de limietkoers van de stop-limiet order voor de zekerheid op 560 BUSD, zodat de order hoogstwaarschijnlijk wordt uitgevoerd.
Hoe plaats je een OCO order?
- Selecteer ‘OCO’ in het drop-down menu in het koop/verkoop gedeelte van de Binance trading gebruikersinterface.
-
Het veld ‘prijs’ is de prijs van de limiet order. Stel dit in op 500 BUSD, net als in ons voorbeeld. De limietkosten van het stop-limiet order zijn 550 BUSD.
-
Vul in het gedeelte ‘bedrag’ in hoeveel je van de crypto wilt kopen. Klik op ‘verkrijg crypto’ om de order in te dienen.
Hoe gebruik je de Trading View?
De Tradingview en trading tools zijn toegankelijk in zowel de Classic als de Advanced versie van de Binance interface. Deze twee versies hebben verschillende lay-outs en kunnen op elk moment worden aangepast. Je gebruikt ze op de volgende manier:
- Log in op jouw Binance-account en beweeg met de muis over de knop ‘trade’ voordat je op ‘advanced’ of ‘classic’ klikt.
- Klik op ‘trading view’ boven de grafiek om volledige toegang te krijgen tot de beschikbare handelstools en candlestick grafieken.
Hoe stort je crypto op een wallet van Binance?
Zonet schreven we over het storten van cryptocurrencies op je Binance wallet via een andere exchange. Dit heeft nog iets meer uitleg nodig. Laten we Ethereum gebruiken als token en Bitvavo als praktijkvoorbeeld van een exchange.
Stap 1 – Ga naar Bitvavo en log in op je account:
Klik op de crypto die je in jouw Bitvavo account hebt staan. Als het goed is zie je alle gegevens van jouw cryptocurrency staan. Bovenaan in het scherm zie je de optie ‘storten’ staan.
Stap 2 – Log in op je Binance account:
Klik op de taakbalk op Funds en vervolgens op Deposits.
Stap 3 – Ga naar de cryptocurrency waar je een adres voor nodig hebt, zoals Ethereum:
Het ETH Deposit Address is waar je jouw Ethereum naar toe stuurt, dus dupliceer en plak het in het ontvangstadres bij Bitvavo.
Stap 4 – Verifieer jouw Binance wallet:
Vanwege strengere wetgeving in Nederland moet je eerst het Binance adres verifiëren voordat je jouw crypto vanuit Bitvavo er naar toe mag sturen. Dit doe je door op ‘verifiëren’ te klikken en een screenshot te maken van je Binance wallet. Op die manier ziet Bitvavo dat jij daadwerkelijk de eigenaar bent van de wallet waar je crypto naar toe wil sturen.
Stap 6 – Is de verificatie gelukt?
Bevestig dan de storting: Als het goed is verschijnt je crypto binnen no time op je Binance wallet.
Op welke andere manieren kun je geld storten op Binance?
Sinds kort is het ook mogelijk om met fiat te betalen op Binance. Gebruikers van over de hele wereld kunnen stortingen doen met hun eigen valuta. Op dit moment is het mogelijk om geld te storten via:
- Een bankstorting
- P2P-handel
- Creditcard of betaalpas
- Betalingen door derden, zoals iDeal, Banxa (SEPA) en Simplex
De voor- en nadelen van Binance P2P
Binance heeft een eigen Peer-to-Peer (P2P) platform. We willen dit zeker even benoemen, omdat je er helemaal zelf kunt bepalen hoe je betaald wilt worden. Zo kun je er cryptocurrencies kopen en verkopen met meer dan 150 (!) betaalmethoden. Denk bijvoorbeeld aan fiat en PayPal, maar ook bankoverschrijvingen en digitale wallets. Dit maakt het kopen van Bitcoin met fiat bijvoorbeeld een fluitje van een cent. Bovendien kun je op het P2P platform zelfs je eigen handelsadvertenties maken. Je hebt de touwtjes dus helemaal in eigen handen! Veel voordelen, maar wees je ook bewust van de nadelen van P2P handelen:
- Er is minder liquiditeit
- Het handelsvolume is lager door minder gebruikers
- Het uitvoeren van handelstransacties duurt over het algemeen langer
- Betalen met de creditcard
De verschillende valuta en cryptocurrencies zijn momenteel beschikbaar voor de creditcard:
Dubai Dirham (AED)
Australische Dollar (AUD)
Azerbeidzjaanse manat (AZN)
Bulgaarse lev (BGN)
Canadese dollar (CAD)
Zwitserse Frank (CHF)
Chileense Peso (CLP)
Colombiaanse Peso (COP)
Tsjechische kroon (CZK)
Deense kroon (DKK)
Euro (EUR)
Britse pond (GBP)
Hongkongse dollar (HKD)
Kroatische Kuna (HRK)
Hongaarse Forinth (HUF)
Indonesische Rupia (IDR)
Israel Shekel (ISK)
Japanse Yen (JPY)
Keniase Shilling (KES)
Zuid-Koreaanse Won (KRW)
Kazachse Tenge (KZT)
Mexicaanse Peso (MXN)
Nigeriaanse Naira (NRN)
Noorse Kroon (NOK)
Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)
Peruaanse Sol (PEN)
Filipijnse Peso (PHP)
Poolse Sloty (PLN)
Roemeense Leu (RON)
Russische Roebel (RUB)
Saoedi-Arabische Riyal (SAR)
Zweedse Kroon (SEK)
Thaise baht (THB)
Turkse Lira (TRY)
Nieuwe Taiwanese dollar (TWD)
Oekraïense grivna (UAH)
Oegandese shilling (UGX)
Amerikaanse dollar (USD)
Uruguayaanse peso (UYU)
Vietnamese Dong (VND)
Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)
Cryptomunten die je direct kunt kopen met een creditcard:
Bitcoin (BTC)
Binance Coin (BNB)
Bitcoin Cash (BCH)
Binance USD (BUSD)
Tether (USDT)
Ethereum (ETH)
Ripple (XRP)
Zilliqa (ZIL)
Fio Protocol (FIO)
Basic Attention Token (BAT)
BitTorrent (btt)
Chiliz (CHZ)
Compound (COMP)
Dai (DAI)
Dogecoin (DOGE)
EOS (EOS)
Ethereum Classic (ETC)
Chainlink (LINK)
Matic Network (MATIC)
Maker (MKR)
Synthetix Network (SNX)
Swipe Token (SXP)
VET (VeChain)
Tezos (XTZ)
Zcash (ZEC)
Welke fiat is beschikbaar voor stortingen en opnames op Binance?
De volgende fiat en crypto zijn beschikbaar voor stortingen en opnames op Binance:
Australische dollar (AUD)
Braziliaanse Real (BRL)
Canadese dollar (CAD)
Tsjechische kroon (CZK)
Deense kroon (DKK)
Euro (EUR)
Britse pond (GBP)
Hongkongse dollar (HKD)
Keniaanse shilling (KES)
Kazachse Tenge (KZT)
Mexicaanse Peso (MXN)
Nigeriaanse Naira (NGN)
Noorse Kroon (NOK)
Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)
Peruaanse Sol (PEN)
Poolse Zloty (PLN)
Russische Roebel (RUB)
Zweedse Kroon (SEK)
Turkse Lira (TRY)
Oekraïense grivn (UAH)
Oegandese shilling (UGX)
Voor de volgende cryptocurrencies:
BTC (Bitcoin)
BNB (Binance Coin)
Binance USD (BUSD)
Basic Attention Token (BAT)
Bitcoin Cash (BCH)
Compound (COMP)
Dai (DAI)
Dogecoin (DOGE)
EOS (EOS)
Ethereum (ETH)
Ethereum Classic (ETC)
Cardano (ADA)
IDEX (IDEX)
Tether (USDT)
Ripple (XRP)
Matic Network (MATIC)
Maker (MKR)
LTC (Litecoin)
Chainlink (LINK)
Orion Protocol (ORN)
Synthetix Network Token (SNX)
VeChain (VET)
Tezos (XTZ)
Zcash (ZEC)
Zilliqa (ZIL)
Chiliz (CHZ)
Wat zijn de handelskosten van Binance?
Binance streeft er naar om zo laag mogelijke handelskosten aan te bieden. Desondanks ben je als investeerder verplicht om bij een opname naar externe crypto wallets een zogeheten ‘aankoopvergoeding’’ te betalen. Deze kosten worden betaald aan miners of validators en niet aan Binance. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het beschermen van het specifieke blockchain netwerk.
Geen kosten voor stortingen
De Binance trading fees behoren tot de laagste op de markt. Zo brengt deze exchange geen kosten in rekening voor het doen van stortingen. Binance rekent verschillende opnamekosten voor verschillende cryptocurrencies, maar ze zijn allemaal vrij laag. Als je bijvoorbeeld Ethereum opneemt, betaal je 0,01 ETH en als je Ripple opneemt, betaal je 0,25 XRP.
Lagere handelskosten dan concurrenten
Je hoeft alleen maar naar de handelskosten van concurrenten te kijken om te begrijpen waarom Binance een van de populairste beurzen op de markt is. Bittrex en Bitstamp staan bekend om hun lage fees en rekenen beide 0,25% voor elke transactie. Dat is alsnog vijf keer meer dan Binance!
Waarom worden er kosten gerekend?
Binance moet deze kosten aan de miners betalen om ervoor te zorgen dat de crypto transacties worden gecontroleerd en geverifieerd. Naast de vaste opnamekosten is er ook een minimale hoeveelheid nodig voor elk opnameverzoek. Als de hoeveelheid te laag is kun je geen opname doen.
De essentiële rol van Binance Coin
Binance kan niet bestaan zonder haar utility token BNB. Het werd gecreëerd in 2017 en drijft het Binance ecosysteem aan. Voor gebruikers biedt het een groot voordeel, namelijk lagere handelskosten. BNB is te gebruiken voor handels- en transactiekosten op de Binance exchange, de Binance Chain, de Binance Smart Chain en Binance DEX.
Welke korting ontvang je met BNB?
Wie in het bezit is van Binace Coin (BNB) ontvangt flinke korting op handelskosten. Hoeveel voordeel je krijgt is afhankelijk van het aantal jaren dat je in het bezit bent van BNB. Het eerste jaar ontvang je meer korting dan in het vierde jaar, en in het vijfde jaar is er geen korting meer. Bekijk de kortingspercentages in de volgende tabel:
Het eerste jaar | Het tweede jaar | Het derde jaar | Het vierde jaar | Het vijfde jaar |
---|---|---|---|---|
50 procent | 25 procent | 25 procent | 6,75 procent | 1 procent |
Handelskosten op Binance: een overzicht
Hoeveel vergoeding je moet betalen op Binance is niet alleen afhankelijk van het gebruik van BNB, maar ook van jouw handelsactiviteiten (handelsvolume) in de afgelopen maand. De exchange gebruikt voor de fee het volgende schema aan de hand van VIP levels:
Handelsvolume 30 dagen (BTC) | En/of hoeveelheid BNB | Maker/taker | |
---|---|---|---|
VIP 0 | < 50 BTC | ≥ 0 BNB | 0.1000/0.1000 procent |
VIP 1 | < 50 BTC | ≥ 50 BNB | 0.900/0.1000 procent |
VIP 2 | < 500 BTC | ≥ 200 BNB | 0.0800/0.1000 procent |
VIP 3 | < 1500 BTC | ≥ 500 BNB | 0.0700/0.1000 procent |
VIP 4 | < 4500 BTC | ≥ 1000 BNB | 0.0700/0.0900 procent |
VIP 5 | < 10.000 BTC | ≥ 2000 BNB | 0.0600/0.0800 procent |
VIP 6 | < 20.000 BTC | ≥ 2.500 BNB | 0.0500/0.0700 procent |
VIP 7 | < 40.000 BTC | ≥ 6.000 BNB | 0.0400/0.0600 procent |
VIP 8 | < 80.000 BTC | ≥ 9.000 BNB | 0.0300/0.0500 procent |
VIP 9 | < 150.000 BTC | ≥ 11.000 BNB | 0.0200/0.0400 procent |
Wat betekenen Maker en Taker?
Wie actief is op Binance komt vroeg of laat de termen ‘maker’ en ‘taker’ tegen. Ze spelen dan ook een zeer belangrijke rol in het orderboek van deze exchange. Simpel gezegd verschaffen takers liquiditeit aan een beurs. Daarmee creëren ze dus een markt voor een token. Takers verwijderen deze liquiditeit echter door open orders op een exchange uit te voeren. Exchanges stimuleren makers om liquiditeit te verschaffen aan een beurs.
Taker
Soms plaatsen traders een order die vrijwel onmiddellijk wordt verhandeld voordat hij in het orderboek belandt. Het maakt daarbij niet uit of een order gedeeltelijk of helemaal wordt uitgevoerd. Deze traders staan bekend als ‘takers’. Marktorders komen nooit in het orderboek. Dit verklaart waarom transacties van marktorders altijd takers zijn.
Het verschil tussen maker en taker transacties
‘Taker’ transacties nemen als het ware volume weg uit het orderboek. Dit is een groot verschil met een maker, waarbij een order wordt geplaatst die helemaal of gedeeltelijk in het orderboek komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan een limietorder die wordt vervuld. Alle transacties die uit deze order voortkomen worden ‘maker transacties’ genoemd. Dit proces is belangrijk, aangezien ze volume toevoegen aan het orderboek. Zonder ‘maker transacties’ kan de markt niet functioneren.
Hoe neem je crypto op via Binance?
Crypto opnemen via Binance gebeurt aan de hand van verschillende netwerken. Dit zijn BEP20 (Binance Smart Chain), BEP2 (Binance Chain), ERC-20 (Ethereum) en TRC20 (TRON). Over de verschillen tussen de netwerken ontstaat soms verwarring. Toch is het onderscheid in principe vrij duidelijk. BEP 2 is een tokenstandaard op de Binance Chain, terwijl BEP20 een tokenstandaard op de Binance Smart Chain betreft. ERC20 zijn tokens die op de Ethereum blockchain zijn gebouwd en TRC20 tokens maken deel uit van de Tron blockchain. In eerste instantie was de BNB token ook gebouwd op de Ethereum blockchain. Maar op het moment dat Binance een eigen blockchain creëerde werden deze tokens verbrand en werd een gelijke hoeveelheid in BEP2 token omgezet. Oftewel: BEP 2 tokens zijn een onderdeel van de Binance blockchain.
Verschillende adressen
Dat BEP2 tokens deel uitmaken van de Binance blockchain is ook te zien aan het adres die je gebruikt. De BEP2 token start met ‘BNB’ en een ERC20 token met 0x. Kijk maar eens naar deze voorbeelden:
BEP2
bnb136ns6lfw4zs5hg4n85vdthaad7hq5m4gtkgf23
ERC20
0x0e806cea8e5beba6df97354ef7f22b66c5a2ce82
Crypto versturen via Binance: hoe doe je dat?
Laten we BNB (BEP2) gebruiken om duidelijk te maken hoe je crypto van je Binance-account naar een extern platform of portemonnee kunt overmaken.
- Log in op je Binance account en ga naar je wallet overzichtspagina. Klik op ‘opnemen’ rechtsboven in jouw scherm.
-
Selecteer de cryptocurrency die je wilt opnemen. In dit voorbeeld zullen we BNB opnemen. Kopieer het door Binance verstrekte stortingsadres en plak het op de adressectie van het overeenkomstige platform, waar je van plan bent om jouw fondsen op te nemen.
-
Selecteer het netwerk (BEP2 voor Binance Chain of BEP20 voor Binance Smart Chain). In dit voorbeeld gebruiken we Binance Chain (BEP2).
-
Vervolgens moet je het adres van de ontvanger uit je adreslijst selecteren.
-
Als je het adres van de ontvanger al hebt, kun je naar stap 6 gaan. Zo niet, dan laten de volgende stappen zien hoe u een nieuw ontvangstadres kunt toevoegen.
-
Voer de verificatiecode in die je per e-mail of telefoon hebt ontvangen, samen met de code van jouw Google Authenticator-app. Klik op ‘verzenden’ wanneer je klaar bent.
-
Controleer tenslotte de ‘Transactiegeschiedenis’ voor meer informatie over je recente transacties.
Selecteer het goede netwerk
Pas op! Wanneer je verkeerde informatie invoert of het verkeerde netwerk selecteert bij het maken van een overdracht, zal jouw geld voor altijd verloren gaan. Zorg ervoor dat de informatie correct is voordat je een overdracht uitvoert.
Hoe voeg je een nieuw adres toe?
Als het adres dat je nodig hebt niet in jouw lijst staat, ga dan naar ‘adresbeheer’ om een nieuwe ontvanger toe te voegen. Klik op ‘Ontvangeradres toevoegen’ rechtsboven in ht scherm.Selecteer vervolgens de munt en het netwerk en voer de adresgegevens in. Ben je klaar? Klik dan op ‘toevoegen aan witte lijst’ en ‘verzenden’. Klik vervolgens op ‘code verzenden’ Als het goed is staat je ontvangstadres nu in je whitelist. Je kunt teruggaan naar de crypto opnemen pagina en het adres selecteren in je lijst.
Welke naam moet je aan het opname adres geven?
Je dient aan elk opname adres een naam toe te voegen, zodat je niet vergeet naar welke portefeuille of ontvanger het verwijst. De MEMO is trouwens optioneel. Je moet bijvoorbeeld een MEMO opgeven als je geld naar een andere Binance-rekening of naar een andere exchange stuurt. Je hebt geen MEMO nodig wanneer je geld naar een Trust Wallet adres stuurt.
Praktijkvoorbeeld: memo invullen voor BNB
Soms wordt de ‘memo’ ook de ‘tag’ of ‘repayment ID’ genoemd. Laten we BNB als voorbeeld nemen. Vul om te beginnen het BNB opname adres in. Kopieer daarna de ‘BNB memo’ in het gelijkwaardige platform en plak dit in het ‘memorandum’ gedeelte. Laat dit veld open als het ontvangstadres geen memorandum heeft.
BEP-2 adres en MEMO
Let op: voor een BEP-2 adres is gebruik van MEMO verplicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ERC-20 storting. Op het moment dat je het verkeerde adres invoert waarschuwt de exchange je met het volgende bericht:
“Het adres komt niet overeen met het momenteel geselecteerde netwerk, we raden aan dat je overschakelt naar een ander netwerk.”
Controle is belangrijk
Controleer goed of MEMO vereist is of niet. Als een MEMO vereist is en je verzuimt het te verstrekken, kun je je fondsen verliezen. Kijk ook nog een keer extra de hoeveelheid munten en het adres voordat je jouw crypto verzendt. Is alles in orde? Klik dan op ‘verzenden’. Als het goed is krijg je een bevestigingspagina te zien. Nadat de geldopname is uitgevoerd, kun je eventueel teruggaan naar je account om de transactie in de gaten te houden. Via de knop ‘aankoopgeschiedenis’ kun je de opname bekijken. Of controleer de voortgang van de opname op de blockchain via de TXID.
Hoe lang duurt het voor de transactie is bevestigd?
Nadat je het opnameverzoek hebt verstuurd, moet je wachten tot de transactie is bevestigd. De bevestigingstijd varieert afhankelijk van de blockchain en het huidige netwerkverkeer. Wacht geduldig tot de overdracht is verwerkt. Het geld zal kort daarna op jouw Binance-rekening worden bijgeschreven.
Hoe vind je jouw Transactie ID (TxID)?
Een transactie ID (TxID) of transactie hash bestaat uit een reeks tekens die aan elke transactie wordt gegeven. Deze reeks is volkomen uniek en wordt geverifieerd en toegevoegd aan de blockchain. Je kunt het zien als een identificatienummer dat een label geeft aan elke transactie op de blockchain. Met TxID kun je heel eenvoudig jouw storting- en opname geschiedenis opzoeken. Volg dit eenvoudige stappenplan:
Stap 1 inloggen
Log in op jouw Binance-account. Klik op en selecteer ‘overzicht’’= in het vervolgkeuzemenu.
Stap 2 controleer transactiegeschiedenis
Klik op ‘transactiegeschiedenis’ Hier kun je al je stortings- of opnamegeschiedenis zien. Klik op de relevante transactie om de TxID te vinden. Overigens kun je jouw transactiehistorie ook openen via ‘wallet’ – ‘transactiehistorie’ op de Binance App.
Wanneer wordt jouw geld gestort?
Klik op de TxID om de status van een transactie in de blockchain verkenner te bekijken. Wees je bewust van het feit dat de transacties pas in het relevante blok belanden nádat de nodes de transactie hebben bevestigd. En soms heb je geduld nodig. Wanneer het netwerk overbelast is, kan het namelijk iets langer duren voordat jouw geld is gestort.
Bitcoin opnemen met SegWit
Binance biedt tegenwoordig SegWit ondersteuning aan. Dit houdt in dat klanten hun Bitcoin mogen opnemen of versturen naar SegWit-adressen (bech32). De term SegWit staat voor “Segregated Witness”. Het is een verbetering ten opzichte van de huidige Bitcoin blockchain die de grootte verkleint die nodig is om aankopen in een blok op te slaan. SegWit wordt uitgevoerd als een soft fork op het Bitcoin-netwerk. Door de transactieinformatie te ondertscheiden van de digitale ondertekening, passen er veel meer aankopen in één blok. Dit zorgt voor soepele en snelle Bitcoin-transacties.
Drie verschillende SegWit adressen
Belangrijk om te weten is dat wanneer je SegWit kiest voor het opnemen van BTC, je er zeker van moet zijn dat het overeenkomende systeem of de portemonnee SegWit ondersteunt. Wederom geldt: kies je het verkeerde systeem, dan gaat jouw digitale geld verloren. Hou ook rekening met het feit dat niet alle exchanges de drie volgende SegWit adressen op Binance ondersteunen:
- Bitcoin Legacy-adres (P2pKH): Na de introductie van SegWit werden de eerste Bitcoin-adressen “Legacy” genoemd. Deze adressen beginnen met “1”.
- Native Segwit (bech32): Het Native Segwit-adres begint met “bc1”. Deze adressen bestaan uit kleine letters voor een veel betere leesbaarheid.
- SegWit (P2SH): Deze adressen ondersteunen zowel niet-SegWit als SegWit aankopen en beginnen met “3”.
Compatibel met Bitcoin adressen
SegWit is compatibel met meerdere Bitcoin-adressen. Dit houdt in dat je dus veilig transacties kunt versturen naar elk type extern Bitcoin-adres of wallet. Zorg er echter wel voor dat de gelijkwaardige exchange of portemonnee SegWit( bech32) ondersteunt.
Wat is Binance margin trading?
Binance is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Je kunt er dan ook veel meer dan alleen cryptocurrencies kopen en verkopen. Dankzij dit artikel weet je inmiddels hoe dat in zijn werk gaat. Maar hoe zit het met de vele andere opties van Binance? We leggen het je graag stap voor stap uit. Zo mag Binance margin trading zeker niet onvermeld blijven. Bij deze vorm van traden leen je geld van investeerders bij het openen van een bepaalde positie. Daardoor heb je als trader meer toegang tot kapitaal en is het eenvoudiger om een bepaalde strategie uit te voeren. Hopelijk levert dit grotere winsten op met succesvolle transacties.
In welke markten is margin trading populair?
Margin trading is met name populair in markten die weinig volatiliteit kennen. De internationale valutamarkt is daar een goed voorbeeld van. Interessant genoeg kom je deze vorm van traden ook steeds vaker tegen op de crypto markt, dat niet bepaald bekend staat om de stabiele koersen. Een ander belangrijk verschil naast de volatiliteit is dat geleende middelen op de traditionele markt doorgaans verstrekt worden door de broker zelf. Op de cryptomarkt nemen andere traders deze taak voor hun rekening. Zij verdienen namelijk rente op basis van de vraag die er is naar marge trading.
Hoe werkt margin trading?
Wanneer een trader begint met margin trading moet hij of zij een initiële investering maken. Dit houdt in dat een percentage van de totale orderwaarde wordt vastgelegd. Deze investering heet de marge. Het maakt traden met hefbomen mogelijk omdat de leverage de verhouding tussen de geleende middelen en de marge beschrijft. Een voorbeeld uit de praktijk verduidelijkt dit principe. Stel je voor dat je een transactie van 100.000 euro opent met een hefboom van 10:1. Dit betekent dat je 10.000 euro van je kapitaal vast moet leggen.
Leverage percentages
Het bovengenoemde leverage percentage komt niet overal voor. Een handelsplatform- en markt mag namelijk zelf de leverage percentages en regels bepalen. Zo is een ratio van 2:1 een veelvoorkomende verhouding op de aandelenmarkt. Bij de vreemde valutahandel is dit vaak 50:1, terwijl termijncontracten vaka een hefboomwerking van 15:1 hebben. Ga er vanuit dat het leverage ratio op de cryptomarkt tussen de 2:1 en 100:1. Crypto traders gebruiken bovendien vaak de x-terminologie, oftewel 2x, 10x, 25x enzovoort.
Wat zijn de leenlimieten van margin trading?
Misschien overweeg je om te starten met margin trading. Wees je in dat geval bewust van de leenlimieten die Binance hanteert. Deze limieten lopen uiteen en zijn afhankelijk van de VIP-klasse waarin je valt. Stel je voor dat je net begint en qua handelsvolume in VIP 0 valt. In dat geval zijn de leenlimieten voor de volgende cryptocurrencies als volgt:
Naam van de cryptocurrency / Leenlimiet (VIP 0)
BTC – 60
ETH – 1200
XRP – 200000
BNB – 3000
TRX – 2000000
USDT – 200000
LINK – 15000
EOS – 15000
ADA – 500000
ONT – 5000
USDC – 100000
ETC – 1500
LTC – 900
XLM – 250000
XMR – 300
NEO – 2400
ATOM – 3500
DASH – 200
ZEC – 250
MATIC – 100000
BUSD – 100000
BAT – 35000
IOST – 100000
VET – 6000000
QTUM – 1000
IOTA – 20000
XTZ – 4000
BCH – 2000
RVN – 0
ZIL – 400000
FTM – 60000
SXP – 8000
DOT – 12000
ALGO – 25000
TETHA – 18000
COMP – 800
OMG – 4000
KAVA – 2000
DOGE – 2000000
WAVES – 2500
SNX – 1200
YFI – 0.8
CRV – 21000
SUSHI – 5000
UNI – 2500
AVAX – 500
YFII – 2
NEAR – 3000
FIL – 400
AAVE – 200
BCHA – 0
EUR – 40000
CHZ – 150000
GBP – 10000
GRT – 40000
KSM – 81
EGLD – 200
1INCH – 4000
CAKE – 3500
BTT – 11050000
SOL – 2300
Wat zijn de voor- en nadelen van margin trading?
Margin trading is een vast onderdeel van Binance waar steeds meer handelaars zich aan wagen. Het brengt dan ook een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:
- Het kan leiden tot grote winsten omdat je als trader posities met meer waarde kan openen.
- Je kunt als trader vrij snel posities openen omdat je niet eerst veel kapitaal naar je rekening hoeft over te maken.
- Het draagt bij aan diversificatie omdat traders door meer kapitaal verschillende posities kunnen openen.
Wees je echter ook bewust van de volgende nadelen van margin trading:
- Margin trading is risicovol. Omdat je meer kapitaal hebt kun je veel verliezen. Er is zelfs een kans dat het verlies jouw initiële investering overschrijdt.
- Margin trading is vanwege de hoge volatiliteit extra risicovol op de cryptomarkt.
- Het is niet altijd eenvoudig voor beginnende crypto traders. Zo moet je leren om grafieken te interpreteren en te analyseren en in- en uitstappunten bepalen. Het leren anticiperen op de markt is geen gemakkelijke taak, en dan heb je ook nog eens honderden nieuwe termen uit de cryptomarkt.
Tip: pas risicobeheersing toe
Zelfs een relatief kleine daling van de marktprijs kan zorgen voor een flink verlies. We raden daarom aan om risicobeheersing toe te passen, zoals het gebruik van stop-limiet orders. En begin je net met traden? Verklein dan het risico door niet meteen gigantische bedragen te lenen of oefen eerst op de traditionele cryptomarkt voordat je aan deze risicovolle manier van handelen begint.
Hoe los je schulden af?
Lenen is natuurlijk niet gratis. Het is belangrijk om je schulden op Binance zo snel mogelijk af te lossen. Je moet altijd terugbetalen met dezelfde cryptocurrency als die je hebt geleend. Het is mogelijk om in terug te betalen in verschillende delen. Wel moet je altijd eerst de rente terugbetalen. Het systeem van Binance berekent de rente over je laatst geleende bedrag. Gebruik dit stappenplan bij het terugbetalen van je lening op Binance:
Stap 1: Log in op je Binance account.
Stap 2: Klik op de knop ‘wallet’ en selecteer ‘margin’.
Stap 3: Klik op die munt die je wilt terugbetalen.
Stap 4: Klik op de knop ‘lenen/terugbetalen’
Stap 5: Voer het bedrag in dat je wilt terugbetalen. Het is ook mogelijk om een bepaald percentage terug te betalen. Hoe dan ook moet je altijd eerst de rente terug betalen, wat het terugbetalingsbedrag ook precies is.
Conclusie: is margin trading een goed idee?
Streef je er naar om jouw winsten op de cryptomarkt te vergroten met succesvolle transacties? Dan is margin trading via Binance een interessante optie. Pas je het goed toe, dan kan het handelen met een margin account en hefbomen je de rijkdom brengen waar je al zo lang van droomt. Bovendien is margin trading goed voor de diversificatie van je portfolio. Aan de andere kant brengt het traden met veel kapitaal automatisch ook hoge risico’s met zich mee. Wees je daar van bewust en waag je er alleen aan wanneer je ervaring hebt opgedaan op de cryptomarkt.
Wat is spot trading?
Naast margin trading biedt Binance ook spot trading aan. Dit houdt in dat je bepaalde valuta meteen omwisselt voor andere valuta bij een gunstige koers. Je weet dan ook vooraf de wisselkoers en handelt tegen de huidige marktprijs die ook wel de spotprijs wordt genoemd. Door middel van een limietorder kun je een spot trade alvast voorbereiden. In dat geval geef je aan dat de order moet worden uitgevoerd als er een specifieke spotprijs is bepaald.
Hoe voer je een spottransactie uit?
Een spottransactie op Binance is zowel op de website als app uit te voeren. Volg dit stappenplan voor een trade op de website van de exchange:
1. Bezoek de website van Binance en klik op ‘bezoeken’ in de rechterbovenhoek.
2. Klik op een willekeurige cryptocurrency op de webpagina om rechtstreeks naar de handelspagina te gaan. Selecteer eventueel ‘bekijk meer markten’ om een nog groter overzicht te krijgen van wat beschikbaar is.
3. Als het goed is zit je nu in de interface van de handelspagina.
4. Koop een crypto door de hoeveelheid en het tarief in te vullen. Klik op ‘kopen’ om de aankoop te voltooien.
Hoe voer je een spottransactie uit op de Binance app?
Een spottransactie uitvoeren op de Binance App verloopt bijna hetzelfde. Laten we ons even voorstellen dat je Ethereum wilt kopen met Bitcoin. Volg in dat geval deze stappen:
1. Log in op de Binance App en klik op ‘trade’ om naar de spot trading pagina te gaan.
Als het goed is bevind je je nu op de trading interface en zie je onder andere de volgende onderdelen staan:
- Markt en handelsparen
- Real-time markt candlestick grafieken voor cryptocurrency trading paren
- Het ‘koop crypto’’ gedeelte
- Het verkoop en koop orderboek
- Kopen en verkopen van cryptocurrencies
- Openstaande orders
3. Voer de spotprijs in waarvoor je graag Ethereum wil kopen. Geef je de voorkeur aan een limietorder? Dan zal de trade worden geactiveerd
op het moment dat de prijs is bereikt.
4. Voer in het ‘bedrag’ gedeelte de hoeveelheid Ethereum in die je wilt kopen. Je kunt ook gebruik maken van percentages zoals 25 of 50 procent om te bepalen hoeveel van je BTC je wilt gebruiken om Ethereum te kopen.
5. Zodra de marktprijs van de Ethereum is bereikt, zal de limietorder worden geactiveerd en voltooid.
Wat is de Binance Smart Chain?
De Binance Smart Chain (BSC) is een zeer belangrijk onderdeel van Binance. Het is namelijk een blockchain netwerk dat gebouwd is voor het uitvoeren van toepassingen die op smart contracts zijn gebaseerd. De BSC loopt parallel met Binance’s eigen Binance Chain (BC). Dit is een blockchain project dat in 2019 werd gelanceerd zodat mensen direct, snel en eenvoudig kunnen handelen in crypto. Bij deze de meest belangrijke kenmerken van de Binance Smart Chain
Kenmerken Binance Smart Chain
Het is een onafhankelijke blockchain: De Binance Smart Chain een op zichzelf staande blockchain. Dit impliceert dat zelfs als BC ermee ophoudt, BSC zowel zijjn technologische als dienstverlenende functies zal blijven uitvoeren.
Het is compatibel met Ethereum: Slimme overeenkomsten, die Ethereum-compatibel zijn, worden door BSC in stand gehouden. Zodoende kunnen ontwerpers zowel Dapps als tools zonder al teveel problemen op het BSC netwerk ontwikkelen.
Het werkt met een Proof-of-Stake consensus model: Ondersteunt weddenschappen zowel als op de gemeenschap gebaseerd beheer: De token van BSC, de Binance Coin (BNB), kan ingezet worden om bij te dragen aan de veiligheid van het netwerk. Daarnaast kan het gebruikt worden te stemmen over bepaalde bestuursprotocollen. Het PoS model maakt het bovendien mogelijk om transacties sneller te verwerken en plaatst het daarmee boven netwerken die nog werken met een volledig Proof-of-Work (PoW) systeem.
Wat is het doel van BSC?
Het doel van de Binance Smart Chain is om het ontwerpers mogelijk te maken gedecentraliseerde toepassingen (DApps) te bouwen. Daarnaast biedt het crypto inesteerders de mogelijkheid om hun activa cross-chain te beheren. De capaciteit van de BSC is enorm, wat een van de vele pluspunten is van het netwerk.
Op Ethereum gebaseerde toepassingen
Als gebruiker van BSC krijg je het beste van beide werelden: via Binance Chain de mogelijkheid om snel te handelen in crypto en de smart contract functionaliteit van de Binance Smart Chain. Interessant om te weten is dat de Binance Smart Chain de Ethereum Virtual Device (EVM) toepast. Daardoor is het in staat om op Ethereum gebaseerde toepassingen te draaien, zoals MetaMask.
Populariteit van BSC groeit om deze reden
Mede dankzij de vele blokkades op het Ethereum netwerk en de zorgen over hoge kosten voor GAS is de populariteit van de BSC sterk toegenomen. Zowel programmeurs als crypto investeerders die staken gingen in 2021 op zoek naar alternatieven. De BSC is een goed alternatief omdat het stabiel én betaalbaar is. Zo heeft het zijn gaskosten verlaagt van 15 Gwei naar 10 Gwei. Dat is een goede beslissing geweest, aangezien de prijs van Binance Coin het afgelopen jaar ontzettend hard is gestegen.
Wat is Binance Dex?
Binance DEX is een belangrijke uitbreiding van Binance zelf. Het geeft cryptocurrency beleggers allerlei extra opties waar ze erg blij mee zijn. Op 20 februari 2019 onthulde Binance de release van het testnet voor Binance DEX. Het is een gedecentraliseerd systeem gebaseerd op Binance Chain technologie.
Wat is het doel van Binance Dex?
Om Binance DEX mogelijk te maken, creërde het team van Binance een nieuwe blockchain en peer-to-peer gedistribueerd systeem dat blockchain knooppunten met elkaar matcht. Bovendien worden alle transacties op de chain vastgelegd, wat zorgt voor een volledig en controleerbaar grootboek. Minstens zo belangrijk is dat gebruikers in staat zijn om te handelen in de digitale eigendommen die op de DEX worden aangeboden.
Wat zijn de kenmerken van de Binance DEX?
Is jouw interesse in Binance Dex gewekt, maar ben je er nog niet helemaal over uit of je het wilt gebruiken? Lees dan deze kenmerken en hak daarna de knoop door:
Het is innovatief: Binance Chain en de Binance Dex zijn snel, modern en innovatief. Zo kan Binance DEX bijna evenveel handelshoeveelheden ondersteunen als Binance.com. Wel gebruikt de DEX een andere manier om aangeboden orders te matchen. Iedere matcht gebeurt op hetzelfde moment voor alle orders met dezelfde prijs. Daardoo alt het principe van Makers en Takers weg.
Het is zeer functioneel: Binance DEX maakt gebruik van een gebruikersinterface die te vergelijken is met Binance en een web-gebaseerd handelssysteem. Ook bevat het een aantal Trading View grafieken die je ook op de Binance interface tegenkomt. DEX ondersteunt ook daarnaast alternatieve software en hardware wallets, zoals de Ledger Nano S. Bovendien werkt het samen met de Trust Fund Wallet, een ander belangrijk onderdeel van Binance.
Het is veilig: In dit systeem behouden traders de controle over privacygevoelige informatie. Dit is voor veel mensen een enorm pluspunt. Hetzelfde geldt voor de veiligheid van het systeem. Binance Chain maakt gebruik van de zogeheten ‘Byzantine Fault Tolerance’ (BFT) en Proof of Stake die een reeks gecertificeerde validators omvatten. Stel je de situatie eens voor waarbij niet alle nodes meewerken of vals spel spelen. De BFT zorgt ervoor dat dit geen invloed heeft op het systeem. Veiligheid is op die manier gegarandeerd, en dat geeft ongetwijfeld een fijn gevoel.
Hoe zit het met de klantenservice van DEX?
Binance DEX beschikbaar voor investeerders in een groot aantal landen. Het is dus een internationale gedecentraliseerde exchange. Maar dat is zeker niet het enige pluspunt. Zo levert de klantenservice van DEX een hoge mate van assistentie in vergelijking met de andere DEX’s die de cryptowereld rijk is. Zo kun je bij eventuele vragen en/of opmerkingen terecht op een FAQ sectie of een Github webpagina. Hopelijk worden jouw problemen op die manier binnen no-time opgelost! Voor contact met andere investeerders is er eventueel ook een Telegram groep, een Twitter en een discussieforum beschikbaar.
Wat is Binance Futures?
Een paar jaar geleden kon je als trader op Binance alleen winst maken wanneer de waarde van een cryptocurrency toenam. Die tijden zijn toch echt voorbij. Tegenwoordig is het mogelijk om winst te maken op basis van de stijgende én dalende waarde van cryptocurrencies. Hoe? Binance Futures. Dit betekent dat je als trader de hefboomwerking gebruikt om long of short te gaan op een positie. Long houdt in dat je verwacht dat de waarde van een digitale munt gaat stijgen. Daar speel je vervolgens op in. Bij short is precies het tegenovergestelde het geval. Lukt het je om deze technieken met succes toe te passen? Dan heb je een mooie winst!
Welke belangrijke termen heeft Binance Futures?
Binance Futures staat bol van de termen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Gelukkig is er dit artikel om veel van te leren. Wij hebben namelijk een paar belangrijke termen voor jou op een rij gezet:
- Leaderboard: Een combinatie van sociale netwerken en de crypto handel waarmee je de posities van de allerbeste handelaren op Binance kunt bekijken en volgen. Heel interessant!
- Cross collateral: Een innovatieve functie waarmee je jouw crypto aandelen als onderpand kan geven om te lenen tegen een andere crypto.
- Battle: Een soort spel van cryptocurrency trading waarbij handelaren met elkaar strijden over wie het meest winstgevend is binnen een bepaalde periode.
Welke producten biedt Binance Futures?
Binance Futures biedt (institutionele beleggers) verschillende manieren om de crypto markt te veroveren. In totaal heeft Binance Futures vier productlijnen, die we graag even benoemen:
Binance Options: Maakt de handel in opties voor retailgebruikers een stuk eenvoudiger. Dit is onder andere te danken aan de ingebouwde hefboomwerking, waarmee je winsten maximaliseert en de kans op verlies minimaliseert.
Binance Leveraged Tokens: Dit innovatief product waarmee je verhoogde blootstelling krijgt aan een specifieke crypto zonder liquidatie risico.
Coin-Margined Futures Contracts: Ondersteunt eeuwigdurende contracten, afgewikkeld in crypto. De hefboom is tot 125x.
USD-gemarginaliseerde futurescontracten: Ondersteunt eeuwigdurende contracten met een hefboom tot 125x en afgewikkeld in USDT. Lees meer over de specificaties van USD-gemarginaliseerde contracten.
Wat is het verschil tussen Binance margin trading en Futures?
Zowel margin als futures trading stelt traders in staat om hun winsten te vergroten door gebruik te maken van leverage. Maar wat is nu het verschil tussen beide manieren van traden? We leggen het je graag uit. Marginbeleggers plaatsen orders om cryptocurrencies te verwerven of te verkopen. Dit betekent dat margeorders worden gekoppeld aan orders op de spotmarkten. In feite zijn alle margin orders feite spotorders. Tijdens de handel in futures plaatsen traders orders om contracten te kopen of te verhandelen in de derivatenmarkt. Oftewel: er is sprake van twee verschillende markten
Andere verschillen margen-trading en futures
Margin traders hebben de mogelijkheid om de waarde van hun activa te vergroten met 3,5 of zelfs 10x. Futures overeenkomsten hebben over het algemeen een grotere hefboomwerking, soms wel 125x. En er is nog een belangrijk verschil. Binance margin trading geeft gebruikers de mogelijkheid om geld te lenen van het systeem. Vervolgens dienen de geleende fondsen te worden terugbetaald. Traders moeten er voor zorgen dat ze over voldoende geld beschikken om dit mogelijk te maken. Bij Futures werkt het net een beetje anders. Er is geen sprake van een afrekening, maar klanten moeten er voor zorgen dat hun onderpand voldoende is.
Wat is het verschil tussen Futures trading en spot trading?
In een futuresmarkt worden de orders op een exchange niet onmiddellijk vervuld. Op een traditionele spotmarkt is dat wel het geval. Dit is meteen een van de grootste verschillen tussen Futures en sot trading. Zoals de naam misschien al doet vermoeden sluiten twee partijen bij Futures een contract waarbij de positie op een datum in de toekomst wordt geliquideerd.
Wat is Binance Lite?
Net als iedere andere zichzelf respecterende crypto exchange heeft Binance een app ontwikkeld. Dankzij Binance Lite kun je snel en probleemloos handelen in crypto op je smartphone. Deze versie is standaard beschikbaar voor nieuwe gebruikers. Het biedt een duidelijkere en eenvoudigere manier om cryptocurrencies te kopen en verkopen met behulp van traditionele valuta als de euro of dollar. In de Lite-versie zijn de handelsinterface en Wallet vereenvoudigd, waardoor je niet door complexe productfuncties hoeft te navigeren om aan de slag te gaan.
Hoe koop je cryptocurrencies op Binance Lite?
1. Log in op je Binance account. Tik op de handelsknop en vervolgens op de knop ‘kopen’
2. Kies de cryptocurrency die je graag wilt kopen en voer het bedrag in. Tik op ‘kopen’. Je kunt ook direct op de cryptocurrency tikken op de homepage om te kopen.
3. Selecteer de betaalmethode. Binance biedt verschillende fiat kanalen voor gebruikers in verschillende landen om crypto te kopen. Raadpleeg de App om de beschikbare traditionele valuta voor jouw land te zien. Wanneer je bijvoorbeeld EUR of GBP gebruikt kunt u kiezen om te betalen met ‘cash balance’ of ‘pay with card’. Om met een cash balance te betalen moet je wel eerst fiatvaluta’s op jouw account storten. Om met een kaart te betalen dien je jouw kaartgegevens in te voeren om de betaling te bevestigen.
Wat is het verschil tussen Binance Lite en Binance Experts?
Binance Lite is geschikt voor gebruikers die nieuw zijn op de crypto markt. Dit in tegenstelling tot onderdelen die zoch focussen op ervaren beleggers, zoals margin trading en Futures trading. Ben jij toevallig een ervaren trader? Ga dan naar je profiel en schakel de knop ‘Binance Lite’ uit.
Wat is de Binance Academy?
Dankzij Binance Academy is het mogelijk om een crypto ontdekkingsreis op maat te beleven. Je toegang krijgen tot de inhoud die het meest relevant is via deze drie opties:
19 verschillende classificaties: Bestaande uit Blockchain, Trading, Tutorials en nog veel meer.
Probleem: Kies uit Beginner, Intermediair, of Gevorderd
Leestijd: Je kunt al beginnen met 1 minuut.
Vraag maar raak met de Ask Academy
Al deze opties bieden jouw een op maat gemaakte crypto ervaring. En als je in de meer dan 200 artikelen en 268 woordenlijsten op Binance Academy niet vindt wat je zoekt, kun je altijd nog terecht bij de klantenservice van Binance. Met de Ask Academy-functie kun je namelijk rechtstreeks vragen stellen over onderwerpen die je wilt uitzoeken. Het team van Binance helpt je graag een handje. Sterker nog: jouw ragen kunnen zelfs als motivatie dienen voor de volgende artikelen die op Binance Academy verschijnen!
Wat biedt de nieuwe site van Binance Academy?
Wat deze gloednieuwe attributen aandrijft, is een volledig vernieuwde site voor Binance Academy. Op basis van de feedback die van gebruikers is ontvangen, heeft Binance Academy nieuwe functies zoals Start Here en Ask Academy geïntroduceerd, evenals de volgende verbeteringen:
- Een geheel nieuw design, rekening houdend met een betere gebruikerservaring.
- Statisch website ontwerp, wat resulteert in een extreem snel platform.
- Een voortgangsbalk die bijhoudt hoe ver je bent in het artikel.
- Een sticky header/zoekfunctie op Woordenlijst voor betere navigatie. Woorden waarnaar je hebt gezocht, worden gemarkeerd terwijl je typt.
- Volledige ondersteuning voor 17 talen.
- Meer dan 30 onderwerpen voor een meer aangepaste leerervaring.
- Meer onderwerpen voor artikelen.
Binance onderzoek en het goede doel
Een van de kenmerken van Binance is dat het uitgebreid onderzoek verricht. Een uitgelezen voorbeeld daarvan is Binance Academy. Dit is hét crypto informatie- en educatieplatform van Binance, heeft een grondige revisie ondergaan. Het wil hoge kwaliteit crypto onderwijs en leren te leveren aan iedereen over de hele wereld. Wanneer je op ‘begin hier’ klikt, leidt Binance Academy je automatisch naar een gemakkelijk te lezen opfriscursus in de volgende onderwerpen:
- Crypto
- Blockchain
- Traden
- Privacy
Alles over Binance en het goede doel
Binance streeft er naar om filantropie te transformeren door het ontwikkelen van een 100% transparant donatieplatform dat individuen over de hele wereld bereikt. Blockchain Charity Foundation is een non-profit organisatie gewijd aan het bereiken van wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen door het adopteren van de kracht van blockchain-technologie. De cijfers zijn indrukwekkend
- Opgehaald bedrag tot nu toe: 3.012,81 BTC
- Aantal donateurs tot nu toe: 2,147
- Aantal begunstigden: 106,643
Waarom kiezen voor Binance Charity?
Er zijn verschillende goede redenen om te kiezen voor het Binance Charity:
- Het draagt bij aan de groei van het crypto ecosysteem
- Donoren, organisaties en dienstverleners over de hele wereld kunnen doneren met cryptocurrency tegen lage kosten.
- Binance neemt niets van de donaties. Het bedrijf geeft 100% van uw donaties door aan de begunstigden en organisaties, terwijl we nul voor onszelf houden.
- Individuele begunstigden worden bereikt, na een identiteitscontrole.
- Binance het vertrouwen van donoren op.
- Donoren kunnen zien hoe elke eenheid van hun donatie helpt om de gewenste sociale impact te realiseren.
Crypto tegen COVID
Iedereen mag lid worden van Binance Charity. Op de manier vecht je samen tegen COVID-19, die de wereld al meer dan een jaar in zijn greep houdt. Op dit moment is er meer dan 15245035.113 dollars aan crypto gedoneerd, via 279 donaties. Of misschien wil je graag de heftige bosbranden in Australië een halt toeroepen. Je bent zeker niet de enige. Tot nu toe is er voor een waarde van 44904737.0113 aan cryptocurrencies gedoneerd door 62 donaties.
Wat is de Binance Card?
Alles wat je moet weten over de Binance Card. Met de Binance Visa Card kun je cryptocurrencies uitgeven bij meer dan zestig miljoen handelaren over de hele wereld. Het enige wat je hoeft te doen is jouw crypto van je wallet op Binance over te maken naar de wallet waarmee je kunt betalen. We leggen je zometeen precies uit hoe je dat doet.
Hoe bestel je een Binance Card?
Natuurlijk moet je eerst een Binance Card bestellen. Bezoek de homepage van Binance, klik op de knop ‘financiën’ en vervolgens op ‘Binance Visa Card’ in de kopregel van de Binance homepage. Het is ook mogelijk om ‘kaart’ te selecteren in de voettekst van de Binance website. Overigens moet je om een Binance Card te bestellen KYC level 1 geverifieerd zijn en in een van de volgende landen wonen:
Landen voor een Bianace (credit) card:
Aruba
Oostenrijk
België
Bulgarije
Curaçao
Denemarken
Duitsland
Estland
Kroatië
Republiek Cyprus
Tsjechië
Finland
Frankrijk
Frans Guyana
Gibraltar
Griekenland
Guadeloupe
Hongarije
IJsland
Ierland
Italië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Martinique
Mayotte
Nederland
Noorwegen
Polen
Portugal
Reunion
Roemenië
Saint-Martin
Sint Maarten
Slowakije
Slovenië
Spanje
Zweden
Binance Card bestellen: een stappenplan
Navigeer naar de Binance Card pagina en klik op ‘order card’ om de aanvraagprocedure voor de kaart te starten. Volg dit stappenplan en je bent in enkele minuten klaar:
1. Lees eerst de KYC Toestemmingsinformatie zorgvuldig door. Ben je klaar met lezen? Klik dan op ‘akkoord’.
2. Als het goed is kom je terecht op de ‘Order Card’ pagina. Hier kun je de naam kiezen die op de kaart moet komen te staan. Klik op ‘doorgaan’ na het invullen.
3. Waarschijnlijk vind je een aantal gegevens die al zijn ingevuld. Het is mogelijk dat bepaalde informatie ontbreekt, zoals een telefoonnummer of de datum van afgifte van jouw paspoort of rijbewijs. Vul deze informatie nog even in.
4. Klik tenslotte op ‘Bestel jouw Binance Card’ en voltooi het proces. Je kunt nu overal ter wereld aankopen doen met crypto. Een mooie stap!
Hoe lang duurt het voordat de Binance Card in je brievenbus ligt?
Een Binance Virtual Card wordt uitgegeven na een succesvolle bestelling. Dit betekent dat jouw KYC geslaagd is en dat je het bestelproces voor de kaart correct hebt afgerond. Binance probeert je kaart zo snel mogelijk af te leveren. Bij grote vraag kan het leveringsproces echter iets langer duren. Het is geen verrassing dat deze kaart populair is. Het is namelijk helemaal gratis. Binance brengt geen administratieve kosten in rekening, hoewel er nog wel kosten van derde partijen kunnen zijn.
Eigen wallet
De Binance Card heeft eigen wallet waarin je digitale munten kunt bewaren. Geef jouw crypto uit wanneer en waar je maar wilt. Wist je dat je ongeveer 8 procent cashback krijgt op de aankopen die je met de Binance Visa Card doet? Ook belangrijk om te weten is dat al jouw tegoeden via geavanceerde technieken goed beveiligd zijn.
Wat is de Trust Wallet?
We kunnen wel zeggen dat Binance een gehele nieuwe wereld opent voor crypto traders. De vele toepassingen waar je gebruik van kunt maken zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Neem nu de Binance Trustwallet. Het ondersteunt meer dan 40 blockchains en 160k activa. Het grootste voordeel voor gebruikers is dat alle cryptomunten in een veilige en mobiele omgeving worden bewaard. Je hebt alles wat je nodig hebt op één locatie en behoudt daarmee het overzicht. Bewaar, of HODL in cryptotermen, een aantal stablecoins en vermijd daarmee marktvolatiliteit zoveel mogelijk.
De Trust Wallet en dApps
De Binance Trust Wallet maakt het mogelijk om dApps van het decentrale wereldwijde web veilig en heel gemakkelijk te ontdekken. Het beschikt namelijk over een Web3 browser die jou de complexe blockchain technologie beter leert begrijpen. De DApp web browser van de Binance Trust Wallet beschikt over een simpele API dat speciaal is ontworpen voor dApp programmeurs. Zij kunnen daardoor allerlei multi-chain applicaties ontwikkelen.
Zo gebruik je de Trust Wallet
De Binance Trust Wallet ondersteunt de belangrijkste blockchains binnen het Ethereum ecosysteem, evenals ERC20, BEP2 en zelfs ERC721 (NFT’s) Inmiddels er ook verbinding met de Binance Smart Chain. De al eerder genoemde Web3 browser is een tool die optimale en veilige verbinding biedt tussen dApps op het Ethereum netwerk en de Binance Smart Chain. De interface is volledig geoptimaliseerd voor de smartphone, zodat je altijd en overal gebruik kunt maken van de wallet van Binance. En er zijn nog meer redenen om er gebruik van te willen maken:
- Via deze wallet kun je cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum binnen enkele minuten kopen.
- Door sommige cryptocurrencies langer te bewaren (staking) ontvang je mooie rente.
- Je kunt handelen in crypto zonder dat je de app hoeft te verlaten.
- De wallet beschikt over ingebouwde grafieken en prijsoverzichten.
- Dankzij de strenge beveiliging zijn jouw cryptocurrencies altijd beschermd tegen hackers en andere criminelen.
Samenwerking met software ontwikkelaars
Iedere DApp is uniek. Binance beseft dit maar al te goed en werkt daarom met de allerbeste software ontwikkelaars om klanten de best mogelijke ervaring te kunnen bieden. Gedecentraliseerde toepassingen (DApps) die uitgebreid zijn geoptimaliseerd en doorgelicht worden deel van de Marketplace van Binance. Goed om te weten is dat de checklist regelmatig wordt uitgebreid om nóg betere kwaliteit te bieden. Uiteindelijk wil Binance een gemeenschap van dApps mogelijk maken waar iedereen die in het bezit is van een smartphone gebruik van kan maken.
Welke cryptocurrencies ondersteunt de Trust Wallet?
De Trust dApp Marketplace is een belangrijke plek voor gedecentraliseerde applicaties omdat het voldoet aan alle strenge eisen op kwaliteit- en beveiligingsniveau. De Binance Trustwallet ondersteunt op dit moment de volgende cryptocurrencies:
Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Ethereum Classic (ETC)
Litecoin (LTC)
Dogecoin (DOGE).
Ripple (XRP)
Stellar (XLM)
Binance Coin (BNB)
Smartchain (BNB)
Groestlcoin (GRS)
Polkadot (DOT)
Aion (AION)
Algorand (ALGO)
Zcash (ZEC)
Dash (DASHBOARD)
Tezos (XTZ)
TRON (TRX)
Universe (ATOM)
GoChain (GO)
VeChain (VETERINARIAN)
Bitcoin Money (BCH)
Digibyte (DGB)
Nano (NANO)
POA Network (POA)
Wanchain (WAN)
SYMBOL (ICX)
Callisto (CLO)
Kava (KAVA)
Zilliqa (ZIL)
TomoChain (TOMO)
Thunder Symbol (TT)
Kin (KIN)
Nimiq (NIM)
Firo (FIRO)
Ravencoin (RVN)
Theta (THETA)
Ontology (ONT)
Qtum (QTUM)
Viacoin (VIA)
IoTeX (IOTX)
Near (NEAR)
Aeternity (AE)
Nebulas (NAS)
Decred (DCR)
Waves (WAVES)
Welke stablecoins staan er op Binance?
Stablecoins zijn een goede manier om je in te dekken tegen de volatiliteit van de cryptocurrency markt. Bovendien bieden ze over het algemeen snellere transacties tegen lagere kosten. Dit maakt de volgende stablecoins een goed alternatief voor de standaard cryptomunt. Je kunt je dan ook voorstellen dat ze populair zijn onder investeerders. Op Binance vind je de volgende stablecoins:
Tether (USDT)
TRUE USD (TUSD)
Binance USD (BUSD)
USD Coin (USDC)
StableUSD (USDS)
Gemini (GUSD)
Paxos (PAX)
Dai (DAI)
GBP Stable Coin (BGBP)
Stablecoins opslaan in de Trust Wallet
De Binance Trust Wallet, die wij eerder in dit artikel al noemden, is een fijne plek om stablecoins in op te slaan. Het voldoet aan hoge veiligheidseisen waardoor je altijd rustig slaapt. Bovendien heeft het jouw privacy hoog in het vaandel staan. De Trust Wallet heeft toegang tot persoonlijke informatie op jouw smartphone.
Wat is de Binance Launchpad?
Binance Launchpad en Launchpool zijn platforms die teams en/of start-ups helpen om hun token te lanceren. Binance is een expert op dit gebied. Het biedt een aanbod met onder andere advies en reclame- en marketingondersteuning. Op die manier kunnen de bedrijven die deelnemen aan de Launchpad zich volledig focussen op het ontwikkelen va hun product. Sinds maart 2021 zijn er maar liefst 42 nieuwe projecten gelanceerd
Waarom zou je de hulp van Binance launchpad inschakelen?
Binance neemt ook de marketing van startups voor zijn rekening en beheert de initiële gebruikersbasis. Er zijn verschillende redenen om de hulp van Binance in te schakelen bij de lancering van een token:
- Veel exposure: Binance heeft een zeer groot netwerk over de hele wereld en laat je zodoende kennismaken met bedrijven, instellingen en personen uit alle hoeken van onze planeet.
- Goede circulatie: Binance heeft een enorme klantenbasis en zodoende zal jouw token over een groot publiek worden verspreid.
- Liquiditeit: Tokens die via de Launchpool of Launchpad worden geïntroduceerd worden zeker opgemerkt en hebben dankzij Binance veel liquiditeit.
Wat is Binance Labs?
Binance Launchpad en Binance Labs gaan hand in hand. Dit onderdeel van de exchange richt zich op het helpen van veelbelovende projecten die zich nog in de voorfase van een ICO bevinden. Binance Labs helpt de projectteams door financiële steun te geven. Op die manier draagt het bij een ontwikkeling en de uiteindelijke lancering van een nieuw veelbelovend platform of project. Tevens verstrekt het team van Binance Labs advies en biedt het de nodige hulp bij noterings- en fondsenwervingsactiviteiten.
Wat heeft Binance Earn jou te bieden?
Wat is Binance Earn? HODL is een van de meest bekende termen uit de cryptocurrency markt. Wist je dat het voor het eerst genoemd werd door een dronken crypto trader die een bericht vol spelfouten deelde op een forum? In plaats van ‘Hold’ schreef hij ‘HODL’. Andere crypto handelaars namen de term over, en de rest is geschiedenis.
Het bewuste bericht van 18 december 2013:
“I AM HODLING
I type d that tyitle twice because I knew it was wrong the first time. Still wrong. w/e. GF’s out at a lesbian bar, BTC crashing WHY AM I HOLDING? I’LL TELL YOU WHY. It’s because I’m a bad trader and I KNOW I’M A BAD TRADER. Yeah you good traders can spot the highs and the lows pit pat piffy wing wong wang just like that and make a millino bucks sure no problem bro. Likewise the weak hands are like OH NO IT’S GOING DOWN I’M GONNA SELL he he he and then they’re like OH GOD MY ASSHOLE when the SMART traders who KNOW WHAT THE FUCK THEY’RE DOING buy back in but you know what? I’m not part of that group. When the traders buy back in I’m already part of the market capital so GUESS WHO YOU’RE CHEATING day traders NOT ME~! Those taunt threads saying “OHH YOU SHOULD HAVE SOLD” YEAH NO SHIT. NO SHIT I SHOULD HAVE SOLD. I SHOULD HAVE SOLD MOMENTS BEFORE EVERY SELL AND BOUGHT MOMENTS BEFORE EVERY BUY BUT YOU KNOW WHAT NOT EVERYBODY IS AS COOL AS YOU. You only sell in a bear market if you are a good day trader or an illusioned noob. The people inbetween hold. In a zero-sum game such as this, traders can only take your money if you sell.”
so i’ve had some whiskey
actually on the bottle it’s spelled whisky”
Welke opties biedt Binance Earn?
Binance Earn is een fantastische optie voor alle HODL’ers van vandaag de dag. De exchange geeft traders die bereid zijn om hun crypto langere tijd te bewaren diverse opties, waaronder flexibel sparen, BNB Vault en de BNB Launchpool. We vertellen je graag hoe het werkt.
Flexibel sparen
Met de optie ‘flexibel sparen’ ontvang je dagelijks rente op de cryptocurrencies die je bewaart. Over slapend rijk worden gesproken! Je kunt het een beetje vergelijken met een deposito bij de bank die direct op te vragen is. Bovendien is het altijd mogelijk om jouw tegoed in te wisselen als je dat graag wil.
Vast sparen
Naast flexibel sparen biedt Binance ook de optie ‘vast sparen’ aan. In het Engels staat dit bekend als ‘Fixed Savings’. Dit houdt in dat je met regelmaat binnen een vaste periode geld stort. Daar staat natuurlijk wel een mooie beloning tegenover, namelijk hogere rendementen dan flexibel sparen. Houd wel rekening met het feit dat je jouw crypto langere tijd moet bewaren. Neem je het tegoed namelijk te vroeg op, dan verlies je alle rente en dat is zonde.
Wat is de Binance Launchpool?
Wil je jouw crypto inzetten om bijvoorbeeld liquiditeit te verschaffen aan een liquiditeitspool? Dan ontvang je daar een mooie beloning voor. Wanneer je deze beloningen herinvesteert doe je aan ‘Yield Farming’, een relatief nieuwe term uit de cryptowereld. Voor het farmen van activa kun je prima terecht in de Binance Launchpool. Voor het inloggen van cryptocurrencies zoals BNB en BUSD ontvang je een mooie beloning in de vorm van tokens. Bovendien mag je jouw crypto altijd opnemen als je dat wenst.
Wat is de BNB Vault?
De BNB Vault is een soort kluis die jou helpt om zoveel mogelijk inkomsten te halen uit jouw BNB. Het is een uniek beleggingsproduct waarmee je in slechts één stap zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde producten van Binance integreert. Door de BNB te bewaren maximaliseer je niet alleen de opbrengsten, maar profiteer je ook van de verschillende mogelijkheden in het systeem van Binance, zoals de beloning die je ontvangt voor HODL’en.
Locked Staking
Ooit gehoord van Locked Staking? Het is zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen. Dit betekent namelijk dat je als gebruiker een beloning krijgt door crypto te bewaren op de blockchain. Na een bepaalde periode kun je hopelijk jouw crypto winsten verzilveren. Hou er echter wel rekening mee dat er sprake is van een bepaalde ontgrendelingsperiode. Hoe lang deze periode duurt verschilt per crypto, dus verdiep je daar eerst in voordat je voor Locked Staking kiest.
Welke staking biedt het hoogste rendement?
Regelmatig worden stakingskansen met een hoog rendement door verschillende partijen en Binance samen georganiseerd. Als gebruiker ben je verplicht om de cryptocurrencies op het platform te locken. Het resultaat? Een hoger rendement. Wees wel snel met inschrijven, want de populariteit van dit soort activiteiten is groot. De inschrijvingen worden gesloten als er een maximale limiet is bereikt.
Alles over Binance en DeFi
DeFi (Decentralized Finance) is en nieuw fenomeen in de cryptowereld. Het levert gedecentraliseerde financiële diensten op een blockchain. Dit vindt plaats met behulp van smart contracts. Het doel van DeFi is om de financiële wereld eenvoudiger, sneller en transparanter wil maken. Binance helpt daar uiteraard graag aan mee. Kort geleden lanceerde het een eigen DeFi gedeelte waarmee je als gebruiker deel kunt nemen aan gedecentraliseerde financiële projecten. Binance biedt onder andere de volgende DeFi coins aan:
YFI
UNI
LINK
AAVE
CAKE
XVS
SUSHI
COMP
MKR
SXP
REN
1INC
DeFi staking: hoe gaat het in zijn werk?
Binance maakt de toegang tot de DeFi wereld een stuk minder complex. Zo hoef je geen privé sleutels meer te beheren, transacties uit te voeren of iets anders uit te voeren dat ingewikkeld is. Nee, dankzij Binance is het bijvoorbeeld mogelijk om deel te nemen aan DeFi staking. Dit houdt in dat DeFi coins voor een vaste periode vergrendeld worden. Dit is de zogeheten lock-in periode. Jouw cryptocurrencies te vroeg opnemen betekent verlies van de bijbehorende beloning. Het is niet nodig om private sleutels te beheren, middelen te verwerven, transacties uit te voeren of andere ingewikkelde taken uit te voeren die nodig zijn voor deelname aan DeFi Staking. Verdien de hoogst mogelijke opbrengsten op de meest simpele en veilige manier.
Dual investment op Binance
De opties van Binance zijn talrijk en met het verkennen van alle mogelijkheden ben je zo een dag zoet. Neem nu ‘Dual Investment’. In dat geval stort je een cryptocurrency, bijvoorbeeld Cardano, en verdien je rendement op basis van twee crypto. Klinkt goed! Het werkt vrij simpel: je legt jouw cryptobelegging vast en vergrendelt een rendement. Je verdient echter meer als de belegging in waarde stijgt.
Verklein de kans op verlies
Op het moment dat het Dual Investment product afloopt reken je af met een van de twee activa die je hebt gekozen, bijvoorbeeld Cardano en Bitcoin. Op de manier heb je gegarandeerd de hoogste inkomsten en verklein je de kans op verlies. Natuurlijk loop je bij een investering op de crypto markt altijd het risico op verlies. De markt is immers onvoorspelbaar. Maar dat betekent niet dat er geen manieren zijn om het risico te verkleinen. Dual Investment van Binance is daar een goed voorbeeld an.
Wanneer wordt de order vervuld?
Op de datum dat het product vervalt wordt de uiteindelijke prijs bepaalt door de afwikkelingsprijs en de uitoefenprijs met elkaar te vergelijken. Vervolgens wordt één van de twee activa uitgekozen. Overigens kan de order pas worden vervuld zodra er sprake is van succes. Dit kan, afhankelijk van de marktomstandigheden, enige tijd duren.
Alles wat je moet weten over Binance Liquid Swap
Binance Liquid Swap is een ander onderdeel van deze exchange die wij zeker niet onvermeld mogen laten. Hierbij verstrek je als gebruiker liquiditeit aan liquiditeitspools op het platform van Binance. Verloopt dit proces goed, dan ontvang je een hoog jaarlijks rendement. Het werkt op basis van de zogeheten ‘Automatic Market Maker’, simpelweg afgekort tot AMM. Voordat je deelneemt aan liquid pools eerst een paar belangrijke termen:
- Liquid pool: Een aantal fondsen die samen in een smart contract zijn vergrendeld. In feite kun je het vergelijken met geld dat op een ‘grote hoop’ is gegooid.
- Toevoegen: Tokens toevoegen aan de pools en daarmee liquiditeit geven aan de liquiditeitspools.
- Inlossen: Jouw tokens verwijderen uit de liquiditeitspool.
- Dual token pool: Een pool die bestaat uit twee tokens.
- Poolcapaciteit: de samenstelling van het paar in de huidige pool. De samenstelling verandert naarmate je meer cryptocurrencies toevoegt
- Prijs: De ruilprijs tussen een bepaald paar in de liquiditspool. De exacte prijs is vantevoren niet direct te bepalen, want het hangt af van het aandeel van het paar in de liquiditeitspool. Bovendien wordt het berekend aan de hand van een formule.
- Verworven aandeel: het verwachte aandeel dat je hoopt te verweren na het toevoegen van liquiditeit aan de pool.
- Totaal rendement: De totale inkomsten die je hebt behaald. Het wordt berekend op basis van de actuele rente en handelsvergoedingen die je hebt gekregen.
Wat zijn de voordelen van Binance Liquid Swap?
Door zelf liquiditeit toe te voegen aan zo’n pool word je een zogeheten ‘liquiditeitsverschaffer’. In ruil daarvoor verdien je flexibele rente en transactievergoedingen. Binance Liquid Swap biedt diverse voordelen, zoals:
- Lage verwerkingskosten
- Lage slippage: Weinig verschil tussen de prijs waarop een order is uitgevoerd ten opzichte van de verwachte prijs waarmee de order gevuld zou worden.
- Het omwisselen van twee digitale coins of fiat is heel eenvoudig.
- Het ondersteunt API
Welke producten ondersteunt Binance Liquid Swap?
Binance maakt gebruik van twee soorten Liquid Swap, namelijk ‘stabiele investering’ en ‘innovatieve investering’. Het is belangrijk om de verschillen tussen deze twee investeringen te weten. De stabiele investering houdt in dat het de transactie en de prijs tussen twee stabiele tokens realiseert met behulp van een automatisch marketmaking model. Daardoor is het in staat om een lage slippage aan te bieden. Tegelijkertijd zorgt dit systeem ervoor dat de prijzen van twee cryptocurrencies beïnvloed worden door schommelingen in de crypto wisselkoers. Aan de andere kant zijn de inkomsten op basis van market-making wel redelijk stabiel in vergelijking met innovatieve investeringen.
Liquad Swap: Innovatieve investeringen
Innovatieve investeringen zijn zo ontwikkeld dat ze een market-making systeem hebben met een constante gemiddelde waarde. Daarmee creëeren ze de transactie en de prijsvorming van twee cryptocurrencies of fiat valuta. Ook in dat geval worden de prijzen van de tokens in de tool sterk beïnvloed door schommelingen op de markt. Wel variëren de market-making opbrengsten van innovatieve investeringen sterker dan die van stabiele investeringen.
Binance en NFT’s
NFT’s zijn niet-fungibele elektronische eigenschappen. Ze worden meestal beschreven als ERC721 of ERC1155. Een NFT is bijvoorbeeld een bekend schilderij van Van Gogh, een populair computerspel of een klassiek sportkaartje, maar dan in digitale vorm. Ze zijn uniek, niet-fungibel en beveiligd door middel van cryptografie. Sommige NFT’s zijn door computersystemen gecreëerde meesterwerken. Elk token heeft varianten in bepaalde kenmerken en er zijn grenzen aan het aantal symbolen dat kan worden geproduceerd.
Nieuwe NFT marktplaats
In juni 2021 lanceert Binance een nieuwe marktplaats voor NFT’s. Dit zal ongetwijfeld nieuwe crypto investeerders, ontwerpers en muzikanten uit allerlei landen samenbrengen. De exchange is van plan om diverse evenementen te organiseren, en dat allemaal tegen lage kosten voor klanten. De NFT marktplaats moet dé plek worden voor digitale verzamelobjecten in de kunst, media, muziek, video- en sportwereld.
Toegankelijk platform
Binance heeft grote plannen voor de toekomst. Het streeft naar exclusieve partnerschappen en unieke aanbiedingen die crypto investeerders zeker enthousiast maakt. Bovendien deelt Binance NFT het dezelfde account systeem als Binance.com, wat het heel toegankelijk maakt. Er staat hoe dan ook veel op stapel voor de NFT markt van Binance. De exchange heeft een “Premium Event” categorie ontworpen en een “Trading Market” die het voor klanten mogelijk maakt om dagelijks NFT’s te ontwikkelen tegen een minimale prijs.
Ons doel is om het grootste NFT-handelssysteem op de planeet te bieden met de allerbeste munten en handelservaring door gebruik te maken van de snelste en goedkoopste diensten die worden aangedreven door Binance blockchain
Helen Hai, hoofd van Binance NFT
Binance NFT platform populair
Gebruikers kunnen hun NFT’s storten op de “Trading Market” en er voor kiezen om ze te koop aan te bieden of te veilen tegen lage kosten. Binance rekent 1 procent verwerkingskosten. Changpeng “CZ” Zhao, Chief Executive Officer van Binance steekt zijn enthousiasme in elk geval niet onder stoelen of banken:
Binance bedient talloze individuen van over de hele wereld van wie een groot aantal nu toegang zal kunnen krijgen tot de bloeiende NFT-ruimte. In lijn met onze toewijding wereldwijd en het ontwikkelen van een inclusieve omgeving, zal de Binance NFT industrie zeker makers ondersteunen door het leveren van veel liquiditeit en lage vergoedingen voor individuen
Hoe bewaar je NFT’s?
De Trust Wallet biedt een eenvoudige manier om te winkelen en toegang te krijgen tot al jouw verzamelobjecten op een veilige manier. NFT’s worden beschermd op de blockchain en geassocieerd met een openbaar adres. In de afgelopen jaren hebben we al verschillende versies van crypto-antiek gezien, zoals CryptoPunks en CryptoKitties. Dat krijgt dus nu een bijzonder vervolg.
Binance voor institutionele beleggers
Niet alleen gewone investeerders kunnen voor cryptocurrency handel en opties terecht op Binance. De exchange is dankzij de Binance Futures of Institutions ook een populaire plek onder institutionele investeerders. VIP-handelaren krijgen via dit platform toegang tot gespecialiseerde diensten voor zowel hun beurs- als OTC-handel. Binance werkt onder andere samen met de volgende professionals:
- Hedgefondsen, vermogensbeheerders en familiebedrijven
- Handelsbedrijven
- Brokers
- Investeringsbanken
- Fintech bedrijven
- Corporaties
Welke producten biedt Binance voor institutionele beleggers?
Binance biedt een reeks Futures en keuzeproducten voor beleggers in derivaten. Bovendien hebben institutionele traders toegang tot verbeterde leverage via onze Cross en Separated Margin functionaliteiten. Marge leenkosten en -beperkingen steeds aantrekkelijker naarmate de VIP-percentages stijgen. Een overzicht van het VIP-systeem van Binance vind je zometeen in dit artikel.
OTC handel
OTC is de afkorting van ‘Over the Counter’. In de financiële wereld wordt deze term gebruikt voor institutionele beleggers die voor zeer grote bedragen crypto zoals Bitcoin willen verhandelen. Binance biedt OTC handel aan voor klanten die in een rustige omgeving willen handelen zonder dat ze direct de markt beïnvloeden. Binance heeft een speciaal OTC-portaal en een team klaar staan om institutionele investeerders een handje te helpen bij hun activiteiten op dit deel van de markt.
Dag en nacht klantenservice
Een ervaren team staat dag en nacht klaar voor de VIP-klanten van Binance, die afkomstig zijn over de hele wereld. De internationale klanten betreffen zowel hedgefondsen als zeer ervaren traders en alles daar tussenin. Institutionele klanten ervaren bij Binance de volgende voordelen:
- Actieve deelname van takers
- Negatieve makersvergoedingen
- Hogere API-limieten
- Veel liquiditeit
VIP-systeem van Binance: een overzicht
Institutionele investeerders zijn ingedeeld in verschillende VIP klassen. Hoe meer hij of zij handelt, hoe hoger het niveau. Bovendien ontvangen traders die in het bezit zijn van Binance een mooie korting. Het VIP-systeem van Binance ziet er als volgt uit:
VIP level | 30-daags handelsvolume (BTC) | En/of BNB balans | Taker (10 procent korting dankzij BNB) |
---|---|---|---|
VIP 0 | ≥ 0 BNB | 0.0360 procent | |
VIP 1 | < 250 BTC | ≥ 50 BNB | 0.0360 procent |
VIP 2 | ≥ 2500 BTC | ≥ 200 BNB | 0.0315 procent |
VIP 3 | ≥ 7500 BTC | ≥ 500 BNB | 0.0288 procent |
VIP 4 | ≥ 22.500 BTC | ≥ 1.000 BNB | 0.0270 procent |
VIP 5 | ≥ 50.000 BTC | ≥ 2.000 BNB | 0.0243 procent |
VIP 6 | ≥ 100.000 BTC | ≥ 3.500 BNB | 0.0225 procent |
VIP 7 | ≥ 200.000 BTC | ≥ 6.000 BNB | 0.0198 procent |
VIP 8 | ≥ 400.000 BTC | ≥ 9.000 BNB | 0.0180 procent |
VIP 9 | ≥ 750.000 BTC | ≥ 11.000 BNB | 0.0153 procent |
VIP-structuur voor margin trading
Grotere handels hoeveelheden betekent een hogere VIP-status en lagere kosten. Binance heeft om gebruik van margin trading te stimuleren een VIP-structuur met kortingen gecreëerd. VIP-gebruikers ontvangen onder andere 20 procent korting op de dagrente. Het margin trading VIP schema is als volgt:
VIP level | Korting op dagrente |
---|---|
VIP 1 | Geen korting |
VIP 2 | 5 procent |
VIP 3 | 5 procent |
VIP 4 | 10 procent |
VIP 5 | 10 procent |
VIP 6 | 15 procent |
VIP 7 | 15 procent |
VIP 8 | 20 procent |
VIP 9 | 20 procent |
Binance op social media
Binance is zeer actief op social media. Door lid te worden van een social media account van Binance ontmoet je gelijkgestemden, en dat is natuurlijk erg leuk. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden. Bij deze een overzicht van de social media accounts van Binance:
- Telegram
Binance op Telegram
Telegram is een gratis berichtendienst waarop gebruikers berichten, foto’s, video’s en andere bestanden met elkaar kunnen delen. Het platform bestaat sinds 2013 en is dus jonger dan crypto. De afgelopen paar jaar zijn ontelbaar veel mensen van over de hele wereld lid geworden van Telegram en bijbehorende cryptocurrency kanalen. Ook Binance maakt inmiddels gebruik van het platform, in verschillende talen.
Bij deze een overzicht van de internationale Telegram kanalen van Binance:
Nederland
Engels
Frankrijk
Duitsland
Italië
Spanje
Griekenland
Tsjechië en Slowakije
Baltische Staten
Portugal
Filipijnen
Hebreeuws
India
Bangladesh
Japan
China
Korea
Mongolië
Nigeria
Rusland
Polen
Roemenië
Zuid-Afrika
Kameroen
Uganda
Turkije
Oekraïne
Thailand
Kroatië
Maleisië
Singapore
Indonesië
Sri Lanka
Werken bij Binance
Wil je graag een mooi salaris en de mogelijkheid om in crypto betaald te worden? Dan is een carrière bij Binance misschien wel waar je naar zoekt. Binance omschrijft zichzelf als ‘meer dan een exchange’. Het is een wereldwijde gemeenschap waar duizenden mensen met veel plezier werken. Naast een goed salaris in crypto ervaart men de volgende voordelen:
- Flexibele werktijden
- Ziektekostenverzekering
- Mogelijkheid om op afstand te werken
- Door het bedrijf gesponsorde vakanties
- Teambuilding activiteiten
- Leer- en ontwikkelingsprogramma’s
- Gratis taallessen
- Ondersteuning bij verhuizing naar ander land
- Internationale transfers halverwege de loopbaan
Werken bij Binance
Hoe is de klantenservice van Binance? Misschien ervaar je enkele problemen tijdens het gebruik van Binance. Je bent zeker niet de enige, want dagelijks krijgt de klantenservice te maken met allerlei opmerkingen, vragen en verzoeken. We raden je aan om eerst te kijken op de Frequently Asked Questions (FAQ) pagina van Binance. In dit gedeelte staan allerlei veelvoorkomende vragen en antwoorden.
Gebruik van de Binance Live Chat
Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Dan raden we aan om via de Binance Live Chat om hulp te vragen. Daar is een AI-bot aanwezig om op basis van je informatie een oplossing te vinden voor het probleem. Er is dus geen mens aanwezig om jou van dienst te zijn. Stel jou vraag daarom zo gedetailleerd mogelijk. Wanneer de AI-robot jouw probleem niet kan verhelpen staat er een Binance support team klaar om jouw vraag te beantwoorden. Maak eventueel screenshots ter verduidelijking. Het serviceteam van Binance is internationaal en daarom in staat om jouw vraag in je eigen taal te beantwoorden. Heel soms is het echter zo druk, dat het antwoord automatisch in het Engels is.
Conclusie: Is het gebruik van Binance een goed idee?
Heb je al vierkante ogen na het lezen van dit artikel? Dat begrijpen we heel goed, want het was een lange (maar hopelijk interessante) rit langs de vele onderdelen die Binance rijk is. Niet verrassend, want het is de een van de grootste en meest populaire exchanges ter wereld. We hebben het onder andere gehad over de bijzondere geschiedenis van Binance, hoe je er begint met handelen en welke trading basisprincipes er zoal voorbijkomen. Tevens hebben we ons uitgebreid verdiept in de verschillende onderdelen van deze unieke exchange, zoals de Binance Smart Chain, de Binance Dex, Binance Labs, Binance Earn, de Binance Launchpool en de Binance Liquid Swap. Dit artikel is puur informatief en geen investeringsadvies. Wel hebben wij voor jou nog even de voor- en nadelen van Binance op een rij gezet.
Voordelen van Binance:
- Heeft een zeer goed en betrouwbaar imago op de crypto markt.
- Heeft allerlei functies voor zowel ervaren als beginnende traders.
- De interface is zeer overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken.
- Biedt mooie voordelen wanneer je BNB gebruikt tijdens het traden, zoals lagere handelskosten.
- Zeer lage transactiekosten, met name bij het gebruik van BNB.
- Bij inbreuk op beveiliging zijn jouw crypto verzekerd, alleen niet wanneer het gaat om persoonlijke veiligheidskwesties.
Nadelen van Binance:
- Door de omvang kan het vrij overweldigend zijn voor nieuwe crypto traders.
- Het platform ondersteunt niet alle traditionele betaalmethodes.
- Het platform geen geen dagelijkse marktanalyse.
- De Amerikaanse versie van Binance biedt vanwege ontbrekende regelgeving geen diensten aan in New York, Alaska, Alabama, Connecticut,
- Georgia, Florida, Hawaii, Louisiana, North Carolina, Idaho, Vermont, Washington en Texas.
Ben jij er van bewust dat er duizenden mensen zijn die al maanden, sommige jaren, tevergeefs bezig zijn om hun tegoeden terug te krijgen. En jij maar een mooi verhaal over Binance vertellen of dat Binance het beste bedrijf ter wereld is. Je kan beter de waarheid vertellen daar hebben je volgers meer aan. Maak liever een verhaal dat; als het fout gaat bij Binance dat de mensen hun geld kwijt zijn en dat ze nergens terecht kunnen, en dat dit meer regel is dan uitzondering. Ik weet niet wat jou drijfveer is; 1. Of je hebt je niet helemaal goed ingelezen en je bent een beetje blind voor dit soort nieuws geworden. 2. Of je bent zo naïef en denken dat dat allemaal fake news is. 3. Of je krijgt er een sloot geld voor en denkt hier wel mee weg te kunnen komen. Ik hoop dat je wat meer in de negatieve dingen van crypto verdiept, ik denk dat je de crypto wereld daar meer mee helpt
Hallo, ik mij er van bewust dat Binance niet altijd direct reageert.
Ik maar een mooi verhaal vertellen dat Binance het beste bedrijf is? Ik vind Binance persoonlijk gewoon een goede en betrouwbare tevens de grootste van de wereld met het meeste handelsvolume, wat natuurlijk wel erg belangrijk als je aan het daytraden bent.
1. Ik ben zeker niet blind voor dit soort (rare) reacties.
2. Ik ben ook niet naïef m.b.t. Binance en heb het beste voor met die mensen die willen beginnen met cryptocurrency en of ik hij of zij daar mee kan helpen.
3. Ik zou geld krijgen van Binance om hier mee weg te kunnen komen (en dat ik hun bescherm of hoe zie jij dat?)
Ik verdiep mij dagelijks in crypto en merk dat er veel scams en oplichtingspraktijken zijn. Pas daar voor op.
Jammer dat je mij zo ‘aanvalt’ met deze reactie terwijl ik gewoon mensen probeer te helpen, ik richt mij vooral op beginners.
Ik doe mijn best om mensen te helpen, meer is er niet.
Ook help met allemaal vragen over Binance door middel reacties op de Binance klantenservice.
Groeten, Coen