Alles Over Cryptocurrency – Nederlandse Handleiding

Een andere naam voor cryptocurrency is cryptogeld of cryptovaluta. Hiermee wordt een digitale munteenheid bedoeld. Deze wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt als alternatief geld systeem. We leggen je graag meer uit over cryptocurrency en hoe dat het in zijn werk gaat. Sommige mensen zijn er al mee bekend, maar het kan ook nog nieuw voor je zijn. Daarom besteden wij er graag tijd en aandacht aan, zodat het voor jou geen geheel vreemde wereld meer is.

Lees daarom kritisch en op je gemak onderstaande informatie over cryptocurrency door. Je komt er op die manier achter of jij deze markt ook wilt gaan betreden.

Waarop is cryptocurrency gebaseerd?

Wanneer er gekeken wordt naar cryptocurrency, dan kun je stellen dat het gebaseerd is op cryptografie. Een synoniem daarvoor is versleutelingssystemen en dat maakt meteen al veel duidelijk. Dit gaat samen met proof of work, een methode die gebruikt wordt om geld te genereren. Ook wordt het gebruikt om de echtheid te controleren en om ermee te mogen handelen.

Cryptocurrency bestaat voor een deel uit een versleutelde code, waarbij de transacties worden opgeslagen. Op het moment dat er een transactie wordt uitgevoerd, wordt de code aangevuld of aangepast. Dit wordt gedaan door middel van een nieuw versleuteld blokje code. De code wordt alsmaar langer en verandert dan ook weer gedurende alle transacties, omdat er steeds meer mensen gebruik van maken.

Producten, diensten en cryptocurrency

Online wordt er volop gebruik gemaakt van cryptocurrency. Je kunt namelijk al veel producten maar ook diensten hiermee betalen. Er zijn verschillende soorten en daarvan is de Bitcoin (BTC) een heel bekende. Dit is namelijk een vorm van crypto geld, die erg populair is. De Bitcoin is erg bekend als cryptomunt.

Elektronische betalingen met crypto currency

Zoals je inmiddels al zult vermoeden, kun je dus elektronische betalingen verrichten met de crypto currency. Dit kan online, van persoon naar persoon, met heel lage transactiekosten (zelfs geen kosten behoort tot de mogelijkheden). De betaling wordt binnen een paar minuten gerealiseerd en is geheel anoniem.

Het werkt eigenlijk net zo eenvoudig als wanneer je bijvoorbeeld een mailtje verstuurt. Er is geen sprake van tussenkomst van een bank of andere instantie. Dit is ideaal en daarom wordt crypto currency ook steeds vaker gebruikt. Het gebruik is al populair en die populariteit stijgt nog steeds.

Tips voor cryptocurrency beginners

Misschien spreekt deze manier van overboeken je wel aan en wil je graag meer weten over cryptocurrency. Voordat je gaat beginnen is het goed om een paar dingen te weten en goed te onthouden. Daarom hebben wij voor jou een paar tips als beginnende cryptocurrency gebruiker:
Zorg dat je alles weet over cryptocurrency en de verschillende soorten.

Als voorbeeld kun je Bitcoins nemen, lees er alles over en zorg dat je de voordelen en de nadelen van Bitcoin goed kent. Ben je daarbij bewust van alle risico’s. Een goede voorbereiding is essentieel voor veilig en verantwoord gebruik van cryptocurrencies.

  • Let er op dat je alleen gebruik gaat maken van Bitcoins met geld wat je echt kunt missen.
  • Zorg dat je back-ups maakt als je cryptocurrency gebruikt.
  • Let bij online diensten goed op en plaats nooit ineens teveel geld.
  • Blijf altijd verschillende wachtwoorden gebruiken, die anderen niet gemakkelijk kunnen raden of kunnen achterhalen.
  • De betalingen zijn onomkeerbaar, wanneer je dus een overboeking hebt gedaan, dan kun je deze niet meer storneren.

Investeren in cryptocurrency

Als je de keuze maakt om te investeren in cryptomunten, dan kun je snel starten met handelen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Je kiest eerst de cryptocurrency die je wilt gebruiken. Daarin kun je dan investeren.
  • Als je weet welke cryptocurrency je wilt gebruiken, dan kun je een wallet aanmaken.
  • Vervolgens kun jij de door jou gekozen cryptocurrency kopen.
  • Dan is het mogelijk om de koers in de gaten te houden. Let daarbij zelf ook goed op de markt en hoe het de laatste maanden is gegaan in vergelijking met nu (al is dat geen garantie!).
  • Je kunt de cryptocurrency ook verkopen, dit wordt aangeraden als de Blockchain investeringen in waarde zijn gestegen. Maar dus ook wanneer je je rendement er uit hebt gehaald.

Plaats een reactie