Investeren in cryptocurrency met een klein bedrag

Een bepaald doel om te sparen en te investeren in cryptocurrency, ook op heel jonge leeftijd, moet er voor zorgen dat je voldoende geld hebt nadat je gestopt bent met werken. Probeer zoveel mogelijk kansen te pakken om geld te sparen. Ja, ook wanneer je niet veel te besteden hebt. Maar hoe investeer je met een smalle beurs? In dit artikel leggen we het je graag uit!

Om te beginnen: betaal al je schulden af

Evalueer voordat je begint met bezuinigen, wat het je kost om financiële schulden die je nu hebt af te betalen. Denk ook na over hoe snel je schulden kan afbetalen. Creditcards vragen soms wel om een rente van 20 procent of meer.

Besteed een deel van je belastingaftrek aan de beurs

Vind je het moeilijk om het hele jaar door geld te sparen? denk er dan over om een deel of elk deel van je belastingaftrek te besteden als een manier om te beginnen met investeren. Misschien heb je een financiële meevaller waar je niet op had gerekend. Investeer dit bedrag op de beurs. Een misvatting over beleggen is dat een enorme vette spaarrekening nodig is om gewoon op gang te komen. In werkelijkheid kun je prima beginnen met een paar honderd euro.

Automatiseer je besparingen

Ongeacht je totale vermogen is het van essentieel belang je financiële investeringskosten te verlagen, of die nu op een bankrekening, een beleggingsfonds, of een ander geldstuk komen.Het kan best lastig zijn om maandelijks een bepaalde hoeveelheid geld te besparen. Je moet er discipline voor hebben en volhouden. Besef wel dat je er uiteindelijk de vruchten van plukt. Heb je geen discipline om het zelf te doen? Helemaal niet erg. In dat geval is er hulp beschikbaar door middel van handige bespaar apps. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet zodat je niet meer hoeft te zoeken:

  • Scoupy: Op deze app vind je alle geld-terug acties voor boodschappen, inclusief A-merken.
  • BlaBlaCar: Deze app geeft je de mogelijkheid om te carpoolen met mensen die ook op het platform actief zijn. Dit scheelt natuurlijk een hoop brandstofkosten.
  • SnapCar: Via deze app is het een fluitje van een cent om mensen te vinden met wie je vervoer kunt delen. Je hebt de keuze uit een lijst met auto’s. Ook kun je aangeven waar je de auto wilt huren en wanneer je het nodig hebt.
  • Reclamefolder app: Zoals de naam al zegt vind je op deze app een handig overzicht van alle reclamefolders.
  • Pepper: Heeft dezelfde naam als de dating app, maar werkt heel anders. Geeft allerlei aanbiedingen en kortingscodes weer.
  • Benzine Jip: De app houdt gegevens bij van Travelcard en MKB Brandstof gebruikers en past brandstofprijzen dagelijks. Daardoor profiteer je van benzine en brandstof in het algemeen.

Beginnen op de cryptobeurs: kijk naar je budget

Naast het gebruik van handige apps zijn er nog veel meer manieren om geld te besparen. Zo raden we aan om financiële verplichtingen met hoge rente zo snel mogelijk af te betalen. Het geld dat je overhoudt kun je vervolgens investeren in de beurs. Neem de tijd bij het kiezen van een bepaalde beurs. Kijk goed naar je budget en bedenk hoeveel risico wil nemen.

Weeg risico af tegen je leeftijd

Je zult het meest waarschijnlijke rendement van je financiële beleggingen moeten afwegen tegen de mate van risico die je past met het nemen van wat bij je leeftijd past. Over het algemeen zou je profiel voortdurend veel minder risicovol moeten worden naarmate je dichter bij je gepensioneerde leven komt.

Praat eventueel met je financiële instelling

Hoe meer financiële ruimte je hebt, hoe meer je kunt besteden aan de beurs. Maar het is prima om te beginnen met een klein bedrag. We raden aan om te praten met de financiële instelling waar je bent aangesloten over zijn eigen toepassingen en de manieren waarop je onmiddellijk geld van niet-spaarrekeningen kunt overhevelen naar rekeningen die veel beter geschikt zijn voor kostenbesparingen en financiële investeringen.

Hoe beleg je 500 euro op de beurs?

Het lijkt misschien een klein bedrag, maar toch kun je er veel mee bereiken wanneer je verstandig investeert. Geef je de voorkeur aan veilig investeren? Parkeer je het bedrag in een deposito slip (CD) van een bank of andere geldschieter of gebruik je het om kortlopend schatkistpapier te kopen, dat je via een online makelaar kunt kopen. Het groeipotentieel is bij beide opties beperkt, maar de risico’s zijn vrijwel nihil. Het is een manier om een beetje op je geld te verdienen totdat andere opties mogelijk.

Dividend herbeleggingsplan

Voor wie zich met iets meer risico op zijn gemak voelt zijn er, zelfs voor kleine crytpo beleggers, veel keuzemogelijkheden die een groter rendement beloven. Eén ervan is een dividend herbeleggingsplan (DRIP) ook kun je dit toepassen bij cryptocurrencies. Je koopt crypto en je dividenden worden automatisch gebruikt om extra coins of zelfs fractionele coins te kopen. Dit is een prima keuze voor kleine beleggers omdat de coins met korting worden gekocht. Bovendien hoef je geen verkoopcommissie aan een makelaar te betalen. Met de aankoop van een enkel aandeel van een bedrijf kun je al aan de slag.

Exchange Traded Fund (ETF)

Een andere optie om klein te beginnen is een exchange-traded fund (ETF), waarvan de meeste geen minimum investering vereisen. In tegenstelling tot de meeste beleggingsfondsen hebben ETF’s meestal een passieve beheerstructuur. Dit vertaalt zich in lagere kosten. Je dient bij een ETF wel kosten te betalen voor transacties. Om deze kosten te verminderen kun je overwegen een discount broker te gebruiken die geen provisie rekent. Een andere optie is minder vaak beleggen. Je zou bijvoorbeeld per kwartaal grotere bedragen kunnen beleggen in plaats van maandelijks kleine aankopen te doen.

Hoe beleg je 1000 euro op de beurs?

Spaar je voor je pensioen of voor de aankoop van een huis dat nog enkele jaren weg is? Dan raden we aan om op zoek te gaan naar een fonds met lage transactiekosten en met een relatief lage minimum inleg van bijvoorbeeld 1000 euro. Bij dit type fonds kies je de zelf streefdatum. De beleggingen in het fonds worden in de loop van de tijd automatisch aangepast, waarbij de totale mix van risicovoller naar veiliger verschuift naarmate je streefdatum dichterbij komt.

Bescherm jezelf

Waarom is het bovenstaande fonds zo effectief? Wanneer je net begint, heb je tijd. Je kunt risicovollere beleggingen doen die misschien een hoger rendement opleveren. Maar naarmate je je streefdatum nadert, vooral als dat je pensioendatum is, wil je je beschermen tegen plotselinge verliezen die je plannen kunnen doen ontsporen.

Waarom is individuele cryptocurrencies kopen met dividend een goed idee?

Met 1.000 euro kun je ook overwegen om individuele coins te kopen. Het brengt weliswaar een hoger risico met zich mee, maar kan wel een veel hoger rendement opleveren. Investeren in individuele cryptocurrencies die dividend uitkeren is een slimme strategie. Je hebt de keuze om de dividenden als contante uitbetaling te ontvangen of ze opnieuw te investeren in extra coins.

Hoe beleg je 3000 euro op de beurs?

Dit investeringsniveau geeft toegang tot extra opties, waaronder meer beleggingsfondsen. Hoewel sommige fondsen een minimum inleg van 1.000 euro of minder vragen, is een groter bedrag gebruikelijker, zoals de 3.000 euro die Vanguard voor de meeste van zijn fondsen vraagt.

Welk fondstype moet je kiezen?

Tegenwoordig heb je de keuze uit veel fondstypen. Wij raden eerst te kijken naar een indexfonds, een soort beleggingsfonds dat een specifieke marktindex volgt, zoals de S&P 500 of de Dow Jones Industrials. Net als ETF’s worden indexfondsen passief beheerd. Dit brengt een lagere kostenratio met zich mee. Het doel van een indexfonds is om minstens de prestatie van de index te evenaren. Daarnaast geeft het je een brede blootstelling aan een verschillende activaklassen.

Plaats een reactie