Litebit Review

Inmiddels is het wel veilig om te zeggen dat cryptovaluta het grote publiek heeft bereikt. Dit is overal te zien. Zo zien we niet alleen een hoop succesverhalen, maar krijgen we ook steeds meer reclame te zien met betrekking op crypto. Voetbalclubs werken samen met cryptopartijen en je ziet het steeds vaker op TV.

De kans bestaat daarom dat jij er ook over na zit te denken om in te stappen in crypto. Voordat je dit kunt doen, zijn er wel een aantal keuzes die je moet maken. Zo moet je bijvoorbeeld beslissen hoeveel je wilt investeren, waarin je wilt investeren, maar ook zeker waar je wilt investeren.

Dat laatste kan bij een broker, maar hiervan bestaan er velen. Daarom kan het lastig zijn om een broker te vinden dat bij jou past. In dit artikel kijken we naar Litebit. Door middel van deze Litebit review kom jij erachter of het een platform is dat bij jou past!

Handel in 70+ crypto’s bij Litebit

In drie eenvoudige stappen.

Litebit website
Litebit website

Wat is Litebit?

Zoals uit de intro duidelijk is geworden, is Litebit dus een broker. Dat is een handelsplatform waar je cryptomunten kan kopen en verkopen, waarbij Litebit fungeert als tussenpersoon. Ze beschrijven zichzelf als een veilige en simpele broker. Ook streven ze ernaar om het meest gebruiksvriendelijk te zijn en de meest betrouwbare.

Litebit is er één van velen. Brokers concurreren met elkaar door bijvoorbeeld zoveel mogelijk services aan te bieden, of de meest aantrekkelijke handelskosten aan te bieden. Maar wat doet Litebit precies voor hun gebruikers?

Ten eerste biedt Litebit natuurlijk de mogelijkheid om crypto te kopen en verkopen. Dit proces is eenvoudig: na het maken en verifiëren van je account kan je geld storten met de door jou gewenste betaalmethode. Vervolgens kan je met deze balans een cryptomunt kiezen om aan te schaffen.

Ook heb je met Litebit de mogelijkheid om de cryptomunten op te slaan. Het is dus niet alleen een platform dat je kan gebruiken voor het kopen en verkopen van crypto, maar je kan het ook gebruiken als wallet.

Handel in 70+ crypto’s bij Litebit

In drie eenvoudige stappen.

Litebit review: de voordelen en nadelen

Een Litebit review is natuurlijk niet compleet zonder de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Dat is dan ook precies wat we hieronder zullen gaan doen voor deze broker.

Litebit voordelen

Het platform erg simpel en daardoor makkelijk te gebruiken voor iedereen, dus ook voor beginners. De interface is voor iedereen te snappen en het navigeren naar de juiste pagina is eveneens eenvoudig.

Verder is Litebit, net als Bitvavo, een Nederlands bedrijf onder Nederlands recht. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ook met iDEAL betalingen doen en zijn ze geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Litebit nadelen

Nu je op de hoogte bent van de voordelen, kijken we nog even naar de nadelen die ook zeker aanwezig zijn.

Het eerste nadeel dat het waard is om te benoemen, zijn de transactiekosten. Deze zijn namelijk wat aan de hoge kant, namelijk maximaal 2 procent.  Ter vergelijking: bij Bitvavo bedragen deze kosten maximaal 0,25%. Klik hier om een account aan te maken bij Bitvavo.

Zo is het ook een groot nadeel dat er relatief veel twijfels bestaan over de veiligheid van de broker. Deze twijfels lees je overal op social media en review websites. Dit komt vooral door het feit dat Litebit als drie keer een hack heeft meegemaakt. Gebruikers ontvangen nog steeds een hoop phishing mails door deze hack.

Als laatste is het een groot nadeel dat Litebit geen staking aanbiedt, terwijl andere platformen dit wel geïntegreerd hebben.

Litebit Platform
Litebit Platform

Litebit review: ervaringen

Litebit kent wereldwijd vele gebruikers omdat het actief is in heel Europa. Daarom is het in deze Litebit review ook belangrijk om te kijken naar wat nou hun ervaringen zijn met het platform. Op die manier krijg jij een beter inzicht of het platform betrouwbaar is of niet.

Om achter de ervaringen te komen, kijken we naar Trustpilot. Dit is een website waar gebruikers van een bepaald product of dienst een review achter kunnen laten.

In het geval van Litebit, zijn er meer dan 2500 reviews gegeven. Je kan een score geven van 1 tot 5 sterren en uit alle reviews volgt een gemiddelde. Het gemiddelde van Litebit is op dit moment 2,9.

Het valt op dat de reviews erg verschillend zijn. Zo zijn sommige gebruikers heel negatief, terwijl andere gebruikers juist enorm te spreken zijn over Litebit.

Waar de negatieve geluiden vooral vandaan komen, is het gebrek aan transparantie. De handelskosten zijn bijvoorbeeld niet altijd duidelijk inzichtelijk. Daarnaast zijn er ook veel mensen die claimen dat hun account op Litebit is gedeactiveerd zonder reden.

De Litebit hacks helpen ook niet mee aan de positiviteit van het platform.

Aan de andere kant kan de support wel op complimenten rekenen. Velen zijn tevreden met de hulp die ze hebben ontvangen en de service wordt door hen beschreven als ‘professioneel’.

Op basis van de reviews is het dus lastig om een conclusie te trekken als het gaat om of Litebit een goede broker is, aangezien de reviews erg verschillen. Maar het kan jou helpen om jouw eigen conclusie te trekken.

Handel in 70+ crypto’s bij Litebit

In drie eenvoudige stappen.

Hoe kan ik crypto kopen bij Litebit?

Bij een broker moet je er zeker van kunnen zijn dat het proces van crypto kopen en verkopen soepel verloopt. Gelukkig is dat bij Litebit ook het geval. Hieronder lees je hoe simpel het is om crypto te kopen op het platform.

Stap 1: Account maken

Ten eerste maak je natuurlijk een account aan door op de website van Litebit op ‘Sign up’ te klikken. Hier vul je jouw persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen, om latere problemen te voorkomen. Hierna verifieer je jouw e-mailadres en telefoonnummer en stel je twee-factor-authenticatie in. Tenslotte volg je nog wat aanvullende stappen om te verifiëren en jouw account is gereed voor gebruik.

Stap 2: Geld storten

Na het maken van je account log je hierop in. Vervolgens ga je naar je wallet en ga je naar de pagina waar je geld kan storten. Je hebt veel keuze uit betaalmethodes. Kies de methode die jij het fijnst vindt. Daarna kies je een bedrag waar jij je fijn bij voelt en volgt de stappen op je scherm.

In een handomdraai heb je jouw balans opgewaardeerd met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving of Bancontact.

Stap 3: Crypto kopen

Vervolgens ga je naar ‘kopen’ en kies je de cryptomunt die je aan wilt schaffen. Je hoeft nu alleen nog de gevraagde informatie in te vullen en de order af te ronden en je hebt crypto gekocht!

De gekochte crypto’s zijn terug te vinden in je Litebit wallet.

Wat zijn de kosten van Litebit?

Bij iedere broker krijg je te maken met kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan de kosten voor het storten van geld of de kosten voor het opnemen van een bepaalde cryptomunt. Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van de broker die je gebruikt. Daarom zullen we hieronder een blik werpen op de Litebit kosten.

Transaction fees

Wanneer je handelt in crypto, zal je altijd te maken krijgen met transaction fees. Voor vrijwel iedere transactie dienen deze kosten betaalt te worden.

Per broker kunnen er best grote verschillen zitten in de hoogte van de fees. Bij Litebit betaal je ongeveer 2 procent aan transactiekosten. Dat wil zeggen dat wanneer je voor bijvoorbeeld 100 euro aan Bitcoin koopt, je voor 98 euro aan Bitcoins zult krijgen.

Dit is best duur in vergelijking met de rest van de markt. Onthoud ook goed dat je ooit je crypto weer moet verkopen, dan betaal je opnieuw 2% (als je het bij Litebit verkoopt uiteraard).

Withdrawal fees

Ook zul je te maken krijgen met withdrawal fees. Naar het Nederlands vertaald zijn dit opnamekosten. Dat wil zeggen dat je een bepaald bedrag moet betalen wanneer je crypto op wilt nemen. Bij iedere broker zul je hiermee te maken krijgen. De hoogte ervan is afhankelijk van de cryptomunt die je op wilt nemen.

Deposit fees

Ook zul je kosten moeten betalen voor het storten van geld zoals bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. iDEAL kost bij Litebit bijvoorbeeld ongeveer 40 cent. Bij andere brokers is dit vaak gratis.

Litebit klantenservice

Wanneer je een vraag of probleem hebt, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk op wordt gelost. In dat geval neem je meestal contact op met de support. Hieronder lees je welke mogelijkheden je hebt als het gaat om Litebit support.

De eerste mogelijkheid is de chat. Je kan hier snelle antwoorden krijgen van de geautomatiseerde chatbot. Je bent dus niet aan het chatten met een echt persoon.

Heb je liever wel contact met een echt persoon, kan je een e-mail sturen. Meestal ontvang je binnen 24 uur een antwoord.

Tenslotte heb je nog de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen. Dit telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.

Handel in 70+ crypto’s bij Litebit

In drie eenvoudige stappen.

Conclusie Litebit review: wel of geen Litebit gebruiken?

Je bent aan het einde gekomen van deze Litebit review. Dat wil zeggen dat het weer tijd is voor het trekken van een conclusie.

We hebben uitgebreid gekeken naar Litebit als broker. Zo weet jij nu onder andere wat het is, wat de voordele en nadelen zijn en hoe hoog de kosten liggen. Ook ben je op de hoogte van ervaringen van gebruikers.

Uit de gegevens waar we naar hebben gekeken in het artikel, blijkt dat het lastig is om een conclusie te trekken als het gaat om of het een goede of slechte broker is. Het blijft allemaal namelijk een beetje twijfelachtig.

Hoewel het zou kunnen dat jij Litebit een fijne broker vindt, zijn er een aantal factoren die velen laten twijfelen. Daarom is het misschien beter om te kijken naar een Litebit alternatief, bijvoorbeeld Bitvavo. Deze broker is ook gevestigd in Nederland en staat over het algemeen bekend als erg betrouwbaar.