TRON (TRX) uitleg, review en Tron kopen met iDeal

TRON coin (TRX): er zijn inmiddels duizenden verschillende cryptocoins. Terwijl een groot in feite geen specifiek doel hebben, zijn er enkelen die juist bijzondere eigenschappen toevoegen. Een goed voorbeeld van die laatste groep is TRON. In tegenstelling tot veel munten maakt TRON geen gebruik van een ander netwerk zoals Ethereum, maar heeft het een geheeleigen netwerk.

TRON TRX cryptomunt

TRON: de munt voor de gaming- en entertainment industrie

De munt die gekoppeld is aan TRON heet TRX en is ontwikkeld door de Chinees Justin Sun. De bedoeling van TRON is om een manier te ontwikkelen waardoor de gaming- en media industrie transparanter kan opereren. Voor dit doel is het TRON-netwerk bedacht.

Wat is TRON

Het TRON-netwerk moet er in de praktijk voor gaan zorgen dat content (tekst, maar ook audio-visuele producties) op een eerlijke, makkelijke en efficiente manier kunnen worden verkocht en gekocht. Zie het als een soort Spotify waarbij de rol van Spotify is overgenomen door het TRON-netwerk.

Het geheel werkt op basis van de peer-to-peer technologie ofwel p2p. De TRON-coin neemt in dit verhaal een centrale plaats in: gebruikers kunnen met behulp van TRX content beschikbaar stellen, opslaan en versturen.

In de onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe het TRON-netwerk en de TRX coin werkt:

Wat is het verschil tussen TRON (TRX) en Ethereum (ETH)?

Alhoewel beiden niks met elkaar te maken hebben zijn er duidelijke overeenkomsten tussen TRON en Ethereum (ETH). Er zijn echter ook duidelijke verschillen op te merken.

Zo is TRON duidelijk gericht op het verlagen van de kosten in de gaming – en entertainment industrie. Ethereum is juist veel breder georiënteerd en daardoor breder inzetbaar.

De voordelen van TRON zijn echter overduidelijk:

1. Transactie snelheid

In vergelijking met andere cryptocurrencies is TRON erg snel. De gemiddelde transactietijd bedraagt ongeveer 15 seconden. Dat is een flink stuk sneller dan bitcoin bijvoorbeeld. Daar kan een transactie al gauw tien minuten in beslag nemen.

2. Gericht op specifieke markten

TRON richt zich duidelijk op een afgebakende doelgroep, namelijk de gaming- en entertainment industrie. Dit kan een nadeel zijn, maar vaak ook niet. Het netwerk is hier duidelijk op ontwikkeld waardoor het bijzonder effectief is.

3. Lage transactiekosten

De transactiekosten, de fees dus, zijn extreem laag: 0.0001 dollar. Hiermee is het een van de goedkoopste van alle altcoins.

4. Privacy wordt bewaakt

Zoals voor veel altcoins, geldt ook nu dat privacy bijna heilig is. Om de privacy van de gebruikers en de transacties te beschermen, maakt het TRON-netwerk gebruik van een aparte techniek die bekend staat als ‘zero knowledge proof’. Dit kan een grote meerwaarde hebben voor veel gebruikers van het netwerk.