Vijf boeken over cryptocurrencies die je absoluut moet lezen

Dat cryptocurrency allang geen fenomeen meer is mag ondertussen wel gebleken zijn. Ondanks de soms hevige koersschommelingen kunnen we gerust stellen dat digitale munten als bitcoin onverminderd populair zijn. Nu steeds meer mensen het nut inzien van cryptocoin en de achterliggende Blockchain technologie ontstaat er steeds meer behoefte aan voldoende kennis. Nu kun je die kennis opdoen door het opbouwen van ervaring met het handelen in cryptocurrency. Dat lijkt wellicht de meest logische manier, maar in feite blijf je dan achter de feiten aanlopen. Door er juist over te lezen ontdek waar je op moet letten en kun je voorkomen dat je fouten gaat maken waar andere je juist voor kunnen behoeden.

De top 5 belangrijkste boeken over cryptocurrencies

Inmiddels zijn er tal van boeken verschenen over cryptocoins, investeringsstrategieën en aandachtspunten. Er zijn slechts een paar boeken die echt de moeite waard zijn en een welkome aanvulling op je kennis. Ook voor beginnende beleggers kunnen onderstaande boeken een schat aan informatie bevatten. We selecteerden de vijf beste boeken waar je zonder twijfel veel voordeel mee kunt behalen.

Voorkennis door cryptocurrency boeken te lezen?
In tegenstelling tot wat velen denken, is het hebben van enige economische en technologische kennis geen luxe als je bitcoin en aanverwanten cryptomunten wilt begrijpen. Zo kan het zeker geen kwaad om de basisprincipes van de economische theorie van de Oostenrijkse School. Een dergelijk referentiekader helpt om te begrijpen dat de ontwikkelingen van een munt als de bitcoin niet louter een aaneenschakeling zijn van toevalligheden.

Boek 1 The Bitcoin Standard van de auteur Saifedean Ammous

Als je wilt weten (en begrijpen) waarom het idee dat bitcoin op den duur een gedegen kandidaat is om de functie van reservevaluta aan te nemen, bijzonder realistisch is, dan is dit boek een absolute must.


Boek 2 Mastering Bitcoin van de auteur Andreas M. Antonopoulos

Mocht je altijd al hebben willen weten welke processen en technieken aan de basis staan van de bitcoin, dan is ‘Mastering Bitcoin’ een aanrader. De auteur laat zien hoe de achterliggende techniek, de blockchain werkt en wat de verklaring is voor de populariteit.


Boek 3 Digital Gold: The Untold Story of Bitcoin van de auteur Nathaniel Popper

De populariteit van bitcoin en andere munten is niet uit de lucht komen vallen. Nathaniel Popper neemt je mee naar de begindagen van de munt en laat zien hoe verschillende mensen voor het eerst met bitcoin in aanraking kwamen en hoe het ze is vergaan.


Boek 4 Bitcoin Billionaires: A True Story of Genius, Betrayal, and Redemption van de auteur Ben Mezrich

De naam van de broers Winkelvoss is onmiskenbaar verbonden aan de bitcoin. In dit boek wordt het hele verhaal nog eens duidelijk gemaakt en zien we wat de rol was van Facebook en CEO Mark Zuckerburg.


Boek 5 The Internet Of Money: A collection of talks, Volume 1 van de auteur Andreas M. Antonopoulos

Een munt als bitcoin kon nimmer zo populair worden als deze vandaag de dag is zonder de inzet van een van de bekendste ambassadeurs, Andreas M. Antonopoulos. In duidelijke bewoording maakt hij moeilijke begrippen toegankelijk voor de gemiddelde leek en wakkert hij de bestaande interesse in de munt aan, over heel de wereld.


Welke gerelateerde cryptocurrency boeken moeten we zeker gelezen hebben?

Heb jij nog een boekentip?

Alle boeken die zijn vernoemd in dit artikel zijn beschikbaar in het Nederlands of Engels bij Bol warenhuis.

Bekijk alle crypto boeken bij Bol.com >

Plaats een reactie