3Commas review

Als je echt werk wil maken van de mogelijkheden van de markt voor cryptocurrencies, dan vergt dat behoorlijk veel kennis en tijd. Zeker die laatste factor is belangrijk, tijdig kopen of verkopen kan juist het verschil uitmaken. Verkoop je het te laat, dan is de kans groot dat de winst aan je neus voorbij gaat. Ook te vroeg verkopen kan nadelig uitpakken. Om het hele proces van kopen en verkopen te stroomlijnen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een tradingbot als 3commas. Op die manier laat je het handelen over aan een gespecialiseerde bot. In deze 3Commas review kom je alles te weten.

Wat is een tradingbot

Een tradingbot is een stuk software dat op basis van ingegeven variabelen automatisch transacties kan uitvoeren op basis van de interpretatie van marktgegevens. De bot voert een transactie uit wanneer de marktomstandigheden voldoen aan een reeks vooraf gedefinieerde en geprogrammeerde criteria. Deze cryptocurrency trading bots of handelsbots kunnen traditionele marktsignalen zoals volume, bestellingen, prijs en tijd interpreteren en combineren met technische analysesignalen. Dit zijn bijvoorbeeld de voortschrijdende gemiddelden, Bollinger-bands en in toenemende mate andere factoren zoals het sentiment van sociale media.

Wat is 3commas?

In de basis is 3commas een online platform voor beleggers en investeerders die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van cryptocurrencies met behulp van geautomatiseerde bots. Het is vooral aantrekkelijk als je geen of weinig technische achtergrond hebt in de financiële markten of een uitgebreide ervaring hebt met het handelen op aandelenmarkten.

3commas is een online platform wat je vanaf elk apparaat met een internetverbinding kunt bereiken. 3Commas biedt verschillende handelsbots aan die specifieke strategieën kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de stop-loss strategie.

Het is ook mogelijk om unieke handelsposities aan te passen via de gebruikersinterface. De handelsbots kunnen ook worden geprogrammeerd om op specifieke uren of juist non-stop te werken.

3commas trading bot nederlandse uitleg

Handelsstrategie

3commas biedt een groot aantal mogelijke handelsstrategieën. Veel strategieën zijn vooraf ingesteld en gemakkelijk aan te passen aan je persoonlijke voorkeur waar jezelf kunt bepalen hoe complex het mag worden.

Stop-loss

Stop Loss is een van de meest voorkomende strategieën. Je stelt hier als gebruiker de gewenste waarden in (in dit geval een percentage). Zodra dat percentage is overschreden, verkoopt de bot het activum.

Een bot plaatst bijvoorbeeld een kooporder voor BTC voor 10.000 dollar. De stop loss strategie is bijvoorbeeld ingesteld op 10 procent onder de oorspronkelijke prijs. Als de prijs van BTC daalt tot 9.000 dollar, start de bot automatisch een verkooporder. Met deze stop-loss functie kan je als gebruiker worden beschermd tegen wilde en onverwachte schommelingen op de markt.

Zoals de stop-loss functie een voorbeeld is van de mogelijkheden van 3Commas, zo zijn er tal van andere strategieën waarbij de bot een duidelijke meerwaarde kan hebben. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

  • Trailing Stop Loss
  • Take Profit
  • Trailing Take Profit

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden die 3commas biedt. Andere opties zijn het aanpassen van paren, handelsvolumebeperkingen, initiële handelsomvang en vele andere. Kortom, het is een zeer robuust platform wat je desgewenst geen naar wens kunt laten werken.

Makkelijk te gebruiken

Het platform van 3commas is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk ingericht. In enkele ogenblikken zie je al hoe het werkt en waar de verschillende functies zich bevinden. Daarnaast biedt 3commas de mogelijkheid om strategieën van ervaren gebruikers te kopiëren. Een groot bijkomstig voordeel zijn de blogposts. Deze educatieve posts vormen samen met de beschikbare tutorials en de actieve gemeenschap, een prima mogelijkheid om met anderen in contact te komen.

Wat het kost

3commas biedt verschillende maandelijks te betalen abonnementen aan. Met name voor de beginnende belegger kan dat interessant zijn. Heb je eenmaal ervaring opgedaan met 3commas, dan is het een stuk interessanter om per jaar te betalen. Op die manier voorkom dat tussentijdse prijswijzigingen het duurder maken.

Het 3Commas trading bot Starter-pakket kost 22 dollar per maand terwijl het Advance-pakket vanaf 37 dollar per maand beschikbaar is. Het Pro-pakket begint vanaf 75 dollar. Ter geruststelling: het platform brengt geen handelskosten in rekening bij het gebruik van zijn diensten.

3commas trading bot gratis proberen

Om de drempel voor jouw zo laag mogelijk te houden kun je de Crypto Trading Bot 3Commas 3 dagen kosteloos uit proberen.

3commas trading bot nederlandse uitleg

Plaats een reactie