5 (milieu) mythes over cryptocurrencies

In de afgelopen paar jaar is de populariteit van crypto enorm toegenomen. Niettemin zijn er allerlei onwaarheden, misvattingen over digitale munten. Neem nu het milieu. In dit artikel behandelen wij 5 milieu mythes over cryptocurrencies. Wat is er wel en niet waar?

De meest gebruikelijke misvattingen over cryptocurrencies op een rij
In dit artikel behandelen we een paar van de meest gebruikelijke misvattingen over cryptocurrencies, en we zullen controleren of elk omvat elke vorm van werkelijkheid.Cryptocurrencies blijven een populair product onder zowel particuliere als institutionele financiers sinds de lancering van Bitcoin in 2009. Ondanks het feit dat meer dan een jaar op dit moment, blijft er een groot deel van desinformatie, valse informatie, en ook mythologie grenzend aan elektronisch geld.

Mythe 1: Digitale valuta’s worden voornamelijk gebruikt voor illegale doeleinden

Eén van de eerste en, spijtig genoeg, meest wijdverspreide misvattingen over elektronisch geld is dat ze het vaak worden gebruikt voor illegale activiteiten. Hoewel het waar is dat digitaal geld gebruikt wordt door individuen met kwade bedoelingen en door criminele ondernemingen, kan hetzelfde gezegd worden van fiatvaluta’s. Een van de factoren achter deze mythe is de privacy die cruciaal is voor de meeste cryptocurrencies. Als het eerste digitale geld van betekenis werd Bitcoin geliefd op ondergrondse markten zoals de Silk Road.

Niet de crypto, maar de deals zijn fout
Hoewel het waar is dat aspecten van Bitcoin (waaronder de anonimiteit die het biedt) aanlokkelijk kunnen zijn geweest voor boeven die verboden zaken deden, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat het de deals zelf waren die verboden werden, niet de cryptocurrency.

Fiat valuta kan ook misbruikt worden
Oplichters kunnen ook fiatvaluta gebruiken (en doen dat ook grotendeels) voor hun opdrachten. Onderzoek naar de geldstromen op het Bitcoin-netwerk heeft aangetoond dat, hoewel er ongetwijfeld een tijd is geweest waarin de meeste Bitcoin-activiteiten zich concentreerden op zwarte markten en gokhallen, de verboden transacties vandaag de dag zijn gedaald tot een fractie van de totale geldstromen.

Mythe 2: Digitale valuta’s hebben geen enkele vorm van waarde

Cryptocurrencies zijn moeilijk te categoriseren. In de VS heeft de overheid jaren besteed aan het identificeren van hoe digitaal geld te classificeren voor belastingdoeleinden. Investeerders zijn niet vrij zeker hoe ze hun digitale bezittingen te behandelen als het gaat om fiscale verplichtingen en zelfs dag-tot-dag aankopen. Dit alles heeft misschien wel bijgedragen tot het idee dat cryptocurrencies een rage zijn of dat ze gewoon zullen verdwijnen.

Cryptocurrencies hebben zeker waarde
In werkelijkheid hebben cryptocurrencies echt wel waarde. Net als andere soorten geld, kunnen cryptocurrencies bijvoorbeeld worden verhandeld voor items en oplossingen, en ze hebben waarde in overeenstemming met het idee van de eigenaren van de munt.

Mining proces
Bitcoins worden, net als veel andere digitale valuta’s die gebruik maken van een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, gegenereerd via een “mining”-proces dat een enorm elektriciteitsverbruik met zich meebrengt – wat een reële kostprijs heeft. De marktprijs van bitcoin heeft de neiging om rond deze kosten te zweven, die toenemen naarmate het miners netwerk groeit, en ook als de blok incentive wordt verminderd in de tijd.

Mythe 3: Cryptocurrencies zijn onveilig

Digitaal geld heeft veel aantrekkingskracht, maar is ook gebruikt voor fraude en inbraken geweest. In veel gevallen waren de beurzen voor digitale valuta zelf het doelwit van deze overvallen. Beleggers die zich zorgen maken over de veiligheid en beveiliging van digitale bezittingen, moeten beseffen dat het mogelijk is dat hacks, diefstallen en ook frauduleuze handelingen kunnen plaatsvinden. Maar cryptocurrencies zijn onderdeel van het zeer robuuste en goed beveiligde blockchain netwerk. Criminelen hebben bijna geen kans om het netwerk zelf binnen te dringen.

Bescherm jouw crypto
Bovendien zijn er talloze manieren waarop beleggers hun bezit kunnen beschermen. En regeringen en financiële instellingen van over de hele wereld hebben interesse in blockchain technologie. Een van de de factoren hiervoor is dat blockchain over het algemeen wordt gezien als een beschermde en effectieve tool met veel capaciteiten.

Mythe 4: Minen is ontzettend slecht voor het milieu

Naarmate de populariteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum toenam, is ook het aantal miners activiteiten over de hele wereld toegenomen. Elk van de private mining rigs heeft grote hoeveelheden rekenkracht nodig, en dit vraagt op zijn beurt om grote hoeveelheden elektrische energie.

Hard cap
Wat echter de moeite waard is om in gedachten te houden, is dat de waarde van het minen van een cryptocurrency vrijwel altijd opweegt tegen de reële wereldprijs die nodig is om die miners operatie te voltooien. Veel cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, hebben bovendien hard caps ingesteld op het totaal aantal coins dat gemined kan worden. Daarna zal de prijs van de rekenkracht die nodig is voor het minen op een gegeven moment dalen. En vergeet niet dat er ook ontzettend veel elektriciteit nodig is om dagelijks te werken in de financiële sector,van kantoor verlichting op computer systeem servers tot digitale betalingen netwerken en het onderhouden van exchanges.

Mythe 5: Cryptocurrencies zijn oplichterij

Er is een reden waarom beleggers voorzichtig zijn als het gaat om potentiële oplichting. Er zijn tal van ICO’s geweest die op verschillende manieren frauduleus bleken te zijn. Toch hebben slimme beleggers de neiging om cryptocurrencies op dezelfde manier te behandelen als elke andere mogelijke financiële investering: met een gezonde en evenwichtige dosis scepsis en een enorme hoeveelheid onderzoek en ook voorzichtigheid.

Wees voorzichtig
Net zoals men moet oppassen voor slechte financiële investeringen op de aandelenbeurs, in moet men de moeite en het initiatief nemen om dubieuze financiële crypto investeringente voorkomen. Hoewel het moeilijk is om de kans dat je het slachtoffer wordt van fraude honderd procent te verkleinen, helpt voorzichtig zijn zeker.

Plaats een reactie