Binance treedt toe tot Blockchain for Europe

De acceptatiegraad van blockchain en cryptocoins gaat een flinke boost krijgen in Europa.Naast Ripple heeft nu ook Binance zich aangesloten bij de ‘Blockchain for Europe’ vereniging. De exchange wordt daarmee een belangrijk pleitbezorger van de voordelen van de blockchain en cryptocoins. De verwachting is dan ook dat de vereniging hier flink van kan profiteren.

Binance & Blockchain for Europe

De ‘Blockchain for Europe’ vereniging is een warm pleitbezorger voor de acceptatie van blockchain en aanverwante producten zoals cryptocoins. De vereniging probeert de kennis over de blockchaintechnologie te verspreiden en hoopt te kunnen zorgen voor een ‘evenwichtige regulering van de blockchain-industrie’. Met de komst van de grootste exchange ter wereld krijgt de vereniging er een invloedrijk lid bij.

Meer invloed voor Binance

Met de aansluiting van Binance is de vereniging een stuk slagvaardiger geworden.De beurs bevindt zich wat dat betreft in goed gezelschap. Eerder werden bedrijven als bedrijf Ripple, EOS-ontwikkelaar Block.one, Fetch.ai en Blockseed Ventures al lid van de vereniging. Naast de bekendmaking van de toetreding van Binance, werd ook bekend dat Teana Baker-Taylor de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur is geworden. Mocht die naam je bekend in de oren klinken, dan klopt dat. Zij is namelijk ook degene die de dagelijkse leiding over Binance heeft wat betreft de Britse tak van het bedrijf.

Binance

Educatie en regulering

Blockchain for Europe is opgericht in 2018 en houdt zich voornamelijk bezig met educatie en regulering van alle zaken die raakvlakken hebben met de blockchaintechnologie. De vereniging kende in 2018 nog maar vier leden:

  • Ripple
  • NEM Foundation
  • AI
  • Emurgo

 

Met de komst van Binance als lid van de vereniging gaat er het nodige veranderen. Zo zal focus meer gaan liggen op de plannen van de Europese Unie. Belangrijkste punt hierbij is het actieplan van de EU om het witwassen te bestrijden en de wet met betrekking tot digitale diensten en smart contracts. Als belang hebbende zal Blockchain for Europe haar visie op beide punten duidelijk communiceren. Ook zal de vereniging een bijdrage leveren aan de discussie over het kader wat de EU heeft voorgesteld voor markten in crypto-activa-consultatie

Invloed in Europa

Het lidmaatschap van Blockchain for Europe is niet de enige manier waarop Binance zich wil onderscheiden. Ook via het lidmaatschap van andere groepen wil Binance invloed krijgen. Zo is men ook lid geworden van CryptoUK. Dergelijke lidmaatschappen bieden Binance de mogelijkheid om op niveau de samenwerking te zoeken met beleidsmakers. Al langer bestaat er bij diverse Europese overheden de wens om te komen tot een uniform kader voor digitale activa. Het lidmaatschap geeft Binance de kans om samen met andere grote ondernemingen als Coinbase, CryptoCompare en Ripple invloed uit te oefenen op de besluitvorming binnen Europa.

Plaats een reactie