Bitcoin stijgt met 18% en doorbreekt de belangrijke 200 MA (Moving Average) grens

Bitcoin schiet door 200-MA grens en waarom is deze indicator zo belangrijk? Terwijl half Nederland nog dagelijks verplicht thuis moet werken was er opeens goed nieuws voor de Bitcoin beleggers. Na een lange periode van voorzichtige koerswinsten brak de munt door een aantal belangrijke grenzen en steeg tot ongekende hoogte. Hierbij werd zelfs de grens van 9.000 dollar gepasseerd.

In het kielzog van Bitcoin boekte ook andere cryptocoins indrukwekkende winsten. Zo boekte Ethereum ETH een koerswinst van 10.4% en deed ook Ripple XRP het goed met een stijging van 8.4%.

Bitcoin (BTC) doorbreekt belangrijke 200 MA grens

Wat nog veel belangrijker was dan de koerswinst, is het doorbreken van de 200-ma grens. Historisch gezien betekent dit dat een verdere stijging richting het oude record van eind 2017 niet is uitgesloten. Die 200-ma grens is niet zomaar een loze kreet. Het slaat namelijk op 200 tijdseenheden.

Simpel gezegd staat 1 MA gelijk aan een dag
MA is de afkorting die wordt gebruikt om ‘Moving Average’ aan te geven, de gemiddelde koers van de laatste 200 dagen. Onder beleggers geldt de huidige koers, vanwege het doorbreken van die grens als een positief signaal.

Overigens is een moving average niet alleen van toepassing op cryptocurrencies, maar ook op andere markten.

Niet geheel onverwachts deze koerswinst

De huidige koerswinst van bitcoin kwam niet geheel onverwachts, maar de manier waarop het gebeurde was wel bijzonder. Lange tijd bleef de munt onder de 8.000 dollargrens zweven voordat de bulls erin slaagden om de koers op te drijven.

Nadat die weerstand was doorbroken, kwam de volgende weerstand (8.800 dollar) in zicht.

Tegen de verwachting in werd ook deze weerstand gebroken en bereikte de munt een nieuw high met een koers van 9478 dollar bij Coinbase.

Volgende barrière: 9600 dollar

Met de huidige koers komt de psychologische grens van 10.000 dollar bijzonder dichtbij. Dat betekent niet dat het doorbreken van die barrière eenvoudig zal zijn, ook al is het doorbreken van de 200-ma grens een interessante indicatie.

Op basis van de 10-jarige geschiedenis van de munt volgt na het doorbreken van die 200-ma grens een gemiddelde koersstijging van 193%.

Dat zou betekenen dat de Bitcoin koers zou kunnen stijgen naar 23.400 dollar. Voor het zover is zal er nog een belangrijke stap gezet moeten worden. Dat is in ieder geval het doorbreken van de 9600 dollar grens.

Real-time Bitcoin-koers grafiek in euro’s weergegeven

Op dat niveau bevindt zich namelijk de dalende lijn waar Bitcoin sinds augustus 2019 onder is gebleven.

Bitcoin BTC halving kan voor verdere stijging zorgen

Naast het doorbreken van de 200-ma grens, is er nog een andere reden die het aannemelijk maakt dat de koers van bitcoin verder zal stijgen: de bitcoin halving. Wat cryptocurrency beleggers betreft kan deze niet snel genoeg komen. De geschiedenis leert ons namelijk dat na een halving er altijd een aanzienlijke koerswinst op zal treden.

De aankomende halving zorgt er namelijk voor dat het aanbod minder wordt.

Ga naar Bitcoin halving (artikel) om meer uitleg en informatie te lezen over dit proces, inclusief voorbeelden.

Het logische gevolg door de marktwerking is een hogere prijs.

Die mening wordt ook gedeeld door de CEO van BitBull Capital, Joe DiPasquale:

Historisch gezien hebben halvering van beloningen geleid tot een aanzienlijke prijsstijging omdat ze het aanbod van bitcoin verminderen, waardoor de prijs hoger wordt.

Het marktsentiment is ook positief in de aanloop naar het evenement. Dat speelt mee, in combinatie met de verwachte inflatie op lange termijn voor de Amerikaanse dollar. Deze inflatie verandert als gevolg van de recente kwantitatieve versoepeling.

Cryptocurrency top 3 dalers en stijgers week 18 2020

van maandag 27 april 2020 tot en met zondag 3 mei 2020

Top 3 crypto stijgers

  • +57,48% SiaCoin (SC)
  • +45,48% Fantom (FTM)
  • +44,37% Power Ledger (POWR)

Top 3 crypto dalers

  • -26,75% Credits (CD)
  • -9,22 Pundi-X (NPXS)
  • -5,07% Komodo (KMD)

1000 euro aan Bitcoin kopen met iDeal zonder transactiekosten te betalen?
Dat kan nu bij de grootste Nederlandse cryptocurrency exchange en broker Bitvavo uit Amsterdam.

  • Stap 1 – Gratis Bitvavo account aanmaken
  • Stap 2 – Euro’s storten met iDeal of andere betaalmethode
  • Stap 3 – Met 1-klik veilige en simpel Bitcoin kopen met euro’s

Bitvavo account aanmaken >

Gratis wallet voor Bitcoin en andere cryptocurrencies en binnen 5 minuten in bezit van Bitcoins.

Plaats een reactie