Bitcoin is minder populair in Azië

Af en toe lijkt het alsof men in Azië al stukken verder zijn met de acceptatie van cryptocurrencies. Het hele werelddeel neemt maar liefst 31 % van hele cryptomarkt voor haar rekening, bovendien vinden de meeste mijnactiviteiten in Azië plaats. Om het beeld nog duidelijker te maken: Ruim  65% van de totale Bitcoin-hash-snelheid wordt door Aziatische landen beheert. Ter vergelijking: in Noord-Amerika is juist Bitcoin extreem populair. Slechts 11 procent van de Amerikaanse traders houdt zich bezig met altcoins.

Bitcoin minder populair in Oost-Azië

Om even een kanttekening te maken bij het bovenstaande: Bitcoin is verantwoordelijk voor ruim 51% van het totale handelsvolume in Oost-Azië Daar staat wel tegenover dat Bitcoin goed is voor bijna 60% van de gehele cryptomarkt.

Om het belangrijkste argument weer onder de aandacht te brengen: professionele handelaren die juist kiezen voor andere speculatieve activa, hebben daar vaak een andere reden voor. Wat China en andere Aziatische landen betreft is de verklaring voor de massale omarming van cryptocurrency logisch. Het wordt intensief ondersteunt vanuit de overheden, bovendien zijn er al tal van toepassingen die dagelijks worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan betalingsdiensten als AliPay in China en LINE in Zuid-Korea. De belangrijkste gemeenschappelijke factor is uiteraard de centralisatiefactor.

äzië crypto

China beheerst 76% van het totale handelsvolume

Wat zo mogelijk nog interessanter is aan het hele verhaal, is dat China verantwoordelijk is voor ruim 76% van het totale handelsvolume in Oost-Azië. Opvallend daarbij is dat de Chinese overheid het nooit direct heeft over Bitcoin. Sterker nog, de secretaris-generaal van de Communistische Partij van China en  president van de Volksrepubliek China, heeft zich in het verleden meermaals positief uitgelaten over de blockchain, maar neemt het woord ‘Bitcoin’ nooit in de mond.

Altcoins zijn een veilig alternatief

Het is duidelijk dat met name China niet echt staat te popelen om Bitcoin te omarmen. Het decentrale karakter van veel cryptocoins staat haaks ten opzichte van de socialistische waarden van de Volksrepubliek. Professionele traders weten dat uiteraard en kiezen daarom liever voor een veilig alternatief. De belangrijkste reden: het brengt  hen (voorlopig) niet in de problemen. Dat is dan ook de reden dat veel investeerders eerder zullen kiezen voor Theter. Daar is namelijk sprake van bepaalde gecentraliseerde functies, iets wat op de goedkeuring van de Chinese overheid kan rekenen.

Plaats een reactie