Bitvavo betrouwbaar? Review Nederlandse cryptocurrency exchange

Bitvavo is een cryptocurrency exchange voor digitale valuta ofwel cryptogeld in Nederland en gevestigd te Amsterdam die sinds 2017 heel hard is gegroeid. Lees op deze pagina mijn Bitvavo review, ervaringen en andere nuttige informatie over deze betrouwbare crypto exchange.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo exchange heeft als doel om digitale valuta voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken. De slogan is “digitale valuta voor iedereen”. Je kunt er Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar Lumens en andere digitale valuta kopen en verkopen. Dit gaat gemakkelijk via iDeal of overboeking. Alle prijzen zijn gebaseerd op de actuele koers.

Bitvavo Kenmerken

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goedkoper dan andere Nederlandse exchanges
  • Heldere commissiestructuur
  • Groot aanbod Altcoins
  • Hoge veiligheid en legitimiteit

Bezoek Bitvavo site

Cryptocurrencies aanbod

Het is de doelstelling van Bitvavo om zoveel mogelijk digitale valuta aan te bieden op de meest toegankelijke manier. In oktober 2017 ging de exchange live en nu, begin 2018, worden er 14 munten aangeboden. Het is de doelstelling van Bitvavo om dit flink te vergroten en gezien de snelheid van ontwikkelen verwacht dat dit aantal in korte tijd hard zal groeien.

Digitale valuta kopen
Wil je bijvoorbeeld Bitcoin kopen, vul dan op Bitvavo in hoeveel Euro je wilt inwisselen en zie direct hoeveel Bitcoin je ervoor ontvangt. Om de bestelling te plaatsen, maak je eerst binnen enkele minuten een account aan op Bitvavo.com. Vervolgens stort je een eurotegoed op je Bitvavo account met iDeal of bankoverschrijving. Het gestorte eurotegoed kun je met één klik inwisselen voor Bitcoin tegen de actuele koers.

Digitale valuta verkopen
Wil je je digitale valuta verkopen voor euro? Ook dat kan gemakkelijk bij Bitvavo. Stort je digitale valuta op je Bitvavo account door het te sturen naar je Bitvavo walletadres. Staan de valuta op je account? Dan kun je ze direct omwisselen naar eurotegoeden tegen de actuele koers. Deze eurotegoeden kun je vervolgens weer laten uitbetalen naar je bankrekening. De door jou gekochte Bitcoins staan nu op je account bij Bitvavo. Als je dat wilt kun je ze nu opnemen naar je eigen Bitcoinwallet.

Bitvavo kosten en veiligheid

Transactiekosten
Op transacties met Bitcoin rekent Bitvavo 1,5% commissie. Op overige transacties 2,5%. Bij andere aanbieders wordt dit verwerkt in de koersprijs, maar Bitvavo vertelt eerlijk hoeveel ze zelf verdienen. Onder de streep zijn ze tevens vaak goedkoper dan de meeste andere exchanges, waaronder Litebit.

Handelscommissie
Bitcoin 1,5%
Altcoins 2,5%

Storten en opnemen
Er worden geen extra kosten gerekend voor het storten van euro’s en digitale valuta. Opnames van bijvoorbeeld eurotegoeden naar uw bankrekening zijn dus geheel gratis.

Betaalmethode / Transactiekosten / Minimumbedrag / Maximumbedrag
Bankoverschrijving / € 0,- / € 1,- / € 100.000
iDeal / € 0,- / € 1,- / € 10.000

Munt / Kosten opname
Bitcoin 0.0002 BTC
Litecoin 0.00025 LTC
Ripple 0 XRP

Geen minimumbedragen
Bitvavo hanteert geen minimumbedragen voor het storten of verhandelen van tegoeden. Dezelfde kosten worden gerekend voor zowel grote als kleine aankopen.

Veiligheid
Je kunt Twee-Factor authenticatie (2FA) inschakelen voor inlogpogingen en opnames van digitale valuta. Inlogpogingen vanaf onbekende apparaten dienen daarnaast bevestigd te worden door te klikken op een link die je per e-mail ontvangt.

Tegoedenbeheer crypto
De tegoeden van Bitvavo-gebruikers worden ondergebracht bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Het merendeel van de digitale valuta wordt bewaard op zogenaamde “cold wallets”. Dit zijn wallets die offline worden beheerd op apparaten die zijn afgesloten van het internet, waardoor ze niet gehackt kunnen worden.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat de exchange gevestigd is in Nederland. Op alle handelingen is dus Nederlands recht van toepassing. Wel zo fijn als je het over grotere bedragen hebt.

Bitvavo ervaringen

Mijn eigen ervaringen met Bitvavo zijn goed. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en snel. Support reageert binnen niet al te lange tijd en ik ben nog niet tegen grote problemen aangelopen. Momenteel is er wel in mijn ogen iets te veel bescherming tegen fraude: je kunt je tegoeden voor 72 na het kopen niet opnemen naar een externe wallet. Dit is wat mij betreft wat overkill. Daarna worden ze gewoon vrijgegeven, maar toch is het wel erg lang wachten.

De voordelen van het platform wegen echter zeker op tegen dit kleine ongemak. De kostenstructuur is helder, de legitimiteit is hoog en dit is een van de weinige partijen die het gewoon echt makkelijk maakt om digitale valuta aan te schaffen.

Voor- en nadelen

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange van eigen bodem. Wel vrij hoge transactiekosten maar nog goedkoper dan Litebit en tevens gebruiksvriendelijker dan alle andere Nederlandse handelsplatformen. De fraudemaatregelen (veiligheid) zijn iets overkill, maar in het totaalplaatje is dit geen onoverkomelijk ongemak. Zeker voor de beginnende handelaar kan ik Bitvavo absoluut aanraden.

Account aanmaken Bitvavo

Plaats een reactie