Investeren in cryptocurrency voor de lange termijn

lange- of korte termijn investeren in cryptocurrencyBeleggen is al tijden lang een belangrijke vorm van je geld investeren op een verstandige wijze. In het verleden én het heden zijn er duizenden mensen geweest die erin slaagden om hun rijkdom te verdubbelen (of zelfs nog meer) door slim en verstandig te beleggen. Dat klinkt echter een stuk eenvoudiger dan het daadwerkelijk is, aangezien er ook heel veel mensen zijn die juist veel geld kwijt raakten met beleggen. Je moet dus niet zomaar gaan beleggen, maar jezelf eerst verdiepen voor je ermee aan de slag gaat. Houd investking.nl bijvoorbeeld goed in de gaten, net als het laatste financiële nieuws. Je zult dan al snel ontdekken dat cryptocurrency de laatste jaren gigantisch populair zijn geworden. Maar hoe is dat dan eigenlijk precies gegaan? En is er veel geld aan verdiend? Kun je ook op de lange termijn veel geld verdienen met cryptocurrency? In deze blog kom je er alles over te weten!

De opkomst van cryptocurrency

Vrijwel iedereen weet inmiddels wel wat cryptocurrencies precies zijn. Deze digitale coins zijn volgens veel mensen zelfs hét betaalmiddel van de toekomst en worden zelfs nu al gebruikt om te betalen bij tal van online winkels. Verreweg de meest bekende cryptocurrency is natuurlijk Bitcoin, maar in de schaduw van deze bekende digitale coin, zijn er ook veel andere cryptocurrencies populair geworden en de moeite meer dan waard om in te investeren. Opvallend is trouwens dat veel van deze cryptocurrency al veel langer bestaan dan enkele jaren. Bitcoin werd bijvoorbeeld al aan het begin van deze eeuw daadwerkelijk beschikbaar gesteld en binnen tien jaar volgden er heel veel andere varianten. Pas de laatste jaren zijn de waardes van deze digitale coins echter gigantisch gestegen. Er zijn dan ook heel veel mensen die er de laatste jaren op korte termijn veel geld mee hebben verdiend.

Investeren in cryptocurrency op korte termijn

Het beleggen in cryptocurrency op korte termijn is in principe niet heel lastig, maar het kost wel flink wat tijd. Na enkele doldwaze jaren lijkt de markt een stuk stabieler te zijn geworden waardoor investeren op korte termijn ook veel minder loont. Er waren de afgelopen jaren weken, dagen of zelfs uren waarin de waarde van bepaalde coins gigantisch kon verschillen. Mensen die zich hier veelvuldig mee bezig gehouden hebben, zijn door die extreme koersschommelingen behoorlijk rijk geworden. Door voortdurend in te kopen wanneer een bepaalde cryptocurrency laag staat en te verkopen wanneer deze vervolgens ineens 300% stijgt, wordt je vermogen langzaam maar zeker steeds groter. Er zijn wereldwijd dan ook duizenden mensen die met deze manier van beleggen op de korte termijn rijk zijn geworden.

Investeren voor de lange termijn

Daarmee is echter niet alles gezegd. Ook beleggen voor de lange termijn in cryptocurrency kan erg effectief zijn. Dat is natuurlijk nu het geval omdat de markt wat stabieler lijkt te zijn geworden. Daar vertellen we je hieronder echter meer over. Juist ook in de beginfase was investeren voor de lange termijn namelijk enorm lucratief. We hebben allemaal wel eens de verhalen gelezen van mensen die vanaf het begin af aan veel vertrouwen in Bitcoin hadden en in het begin van deze eeuw besloten om bijvoorbeeld voor 100 euro te beleggen. Wanneer je dat gedaan had om je investering vervolgens in 2017 pas weer te verkopen, was je miljonair geweest. Er zijn tal van deze verhalen bekend en dus is er in het verleden alreeds bewezen dat investeren in cryptocurrency op de korte termijn uitstekend kan werken. Nu gaan we echter alleen uit van mensen die in de beginfase besloten risico te nemen en in te stappen.

Te laat om cryptocurrency te kopen?

Ook vandaag de dag is het echter nog steeds mogelijk om te investeren in cryptocurrency voor de lange termijn. Ook vandaag de dag is het echter nog steeds mogelijk om flinke winst te behalen met een langetermijninvestering. Cryptocurrency zijn ook nog namelijk de moeite waard wanneer je vooral aan de lange termijn wilt denken. Het is dan wel verstandig om niet in het wilde weg te investeren, maar jezelf eerst te verdiepen in de verschillende cryptocurrencies die beschikbaar zijn. In sommige gevallen heersen er namelijk grote twijfels over de toekomst en in dat geval is een investering in principe weggegooid geld. Het meest belangrijke om te doen is dus om jezelf eerst echt goed te verdiepen in enkele opties om in te beleggen. Lees meer over de geschiedenis en de toekomstverwachtingen van de cryptocurrency en kijk wat verschillende experts de komende jaren verwachten van deze specifieke digitale coin. Daarnaast is geduld misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap wanneer je eenmaal hebt geïnvesteerd. Heel veel mensen zijn namelijk geneigd om bij een flinke koersstijging direct te verkopen en de winst te pakken. Andersom kan trouwens ook: beleggers die bij enkele dagen daling plotseling in paniek raken. Het meest verstandige is dan ook om niet al te vaak naar de koersen te kijken van de cryptocurrency waarin je belegt. Als je een investering enkele jaren laat rusten, kan er zomaar sprake zijn van een stijging van duizenden procenten.

Houd je aan het plan

De beste manier om consistent voor de lange termijn te beleggen in cryptocurrency is door jezelf aan een plan te houden. In dat geval moet je overigens natuurlijk wel een plan hebben. Stel daarom voordat je gaat beleggen in cryptocurrency een goed en degelijk plan op. Dat betekent niet dat je direct een rapport van dertig bladzijden moet samenstellen. Het is echter wel handig om wat dingen op papier te zetten zodat je daar jezelf ook aan vast kunt houden. Schrijf bijvoorbeeld op in welke cryptocurrency je investeert en wat nu precies je bedoeling. Stel doelen voor jezelf op als het gaat om wanneer je wil stoppen. Dat kan overigens op verschillende manieren. Zo zijn er mensen die vooraf zeggen dat ze stoppen bij een bepaald bedrag, terwijl anderen juist liever op lange termijn investeren door een bepaalde datum vast te zetten waarop er uitgecasht wordt. Wanneer je dit op papier zet, voorkom je dat je uit bijvoorbeeld emotie verkoopt. Daar krijg je in veel gevallen namelijk later ook spijt van.

Plaats een reactie