CRYPTOTAG maakt opslag van crypto veiliger. Hoe werkt het en wat zijn onze ervaringen?

De CRYPTOTAG is een Nederlands product dat mensen in staat stelt om cryptocurrency zo veilig mogelijk op te slaan. Het belangrijkste bezit in de crypto community is de private key of de recovery seed. Deze worden gegenereerd door de wallets die mensen gebruiken. Als je deze kwijt raakt kan je niet meer bij je cryptocurrency komen.

CRYPTOTAG heeft een premium systeem ontworpen waarbij deze informatie zo veilig mogelijk wordt opgeslagen op vrijwel onverwoestbare materialen.

We hebben kosten noch moeite gespaard om het beste product op de markt te maken

Adrijan, Founder CRYPTOTAG

Wat is CRYPTOTAG?

CRYPTOTAG is een premium back-up systeem voor cryptocurrency, zoals bitcoin. Door je recovery seed en je private keys op te slaan in de vrijwel onverwoestbare CRYPTOTAG is deze informatie veilig en offline opgeslagen. Hierdoor ben je veilig tegen hacks, malware, virussen, brand, waterschade en andere gevaarlijke invloeden van buitenaf.

Vorig jaar is er ongeveer 1 miljard dollar aan crypto gestolen en kwijtgeraakt. Dit komt mede door het niet juist managen van Private Keys en recovery seeds van Cryptocurrency Wallets.

CRYPTOTAG stelt mensen in staat om ‘Eigen Bank’ te zijn, omdat mensen hun eigen private keys in beheer hebben en dus niet op derde partijen hoeven te vertrouwen. Dit is een van de basisprincipes binnen de crypto en blockchain community. Mensen zijn eigen baas over hun eigen digitale bezittingen.

CRYPTOPTAG kenmerken

 • Vrijwel onverwoestbaar titanium
 • Low tech opslag, dus niet afhankelijk van hardware en software
 • Veilig tegen malware, virussen en hacks
 • Gepatenteerd systeem voor makkelijk gebruik
 • Vuur, water, corrosie en kogels zijn geen probleem
 • Tot wel 4 wallets opslaan met een enkele set

De CRYPTOTAG bestaat uit een aantal onderdelen die op elkaar zijn afgestemd om het beste resultaat te waarborgen. Het systeem wordt geleverd met een totaalpakket waarmee direct een back-up gemaakt kan worden van wallets zoals de Ledger Nano S, Trezor en de KeepKey.

De CRYPTOTAG platen worden bij elkaar gehouden door twee clips. Bij het losmaken van de clips komen de twee platen vrij. Per plaat is er plaats voo 24 recovery words. De eerste vier letters van de woorden zijn genoeg om de rest van het woord te achterhalen, daarom zijn er maar vier hokjes per woord. Meestal wordt de rest van het woord aangevuld door de wallet bij het invoeren. De BIP 39 woordenlijst kan ook altijd op de website van de wallet fabrikant gevonden worden.

Na het losmaken van de CRYPTOTAG platen dient er een plaat in de zogenaamde ‘anvil’ (oftewel het aambeeld) geplaatst te worden. Het aambeeld houdt de plaat in positie. De onderkant van het aambeeld is gemaakt van rubber, zodat mensen hun tafel niet beschadigen.

Wanneer de plaat in het aambeeld is geplaatst komt daaroverheen een bitje te liggen die ervoor zorgt dat de letters altijd op dezelfde positie worden gehouden. De letters zijn op hun beurt gemarkeerd zodat deze niet ondersteboven of zijwaarts gestempeld worden.

De speciale meegeleverde stempelhamer maakt het mogelijk om met weinig kracht de letters goed in de platen te stempelen. De letters komen mooi uitgelijnd in de platen en het geheel werkt goed samen.

Wat te doen bij diefstal? Met de CRYPTOTAG kun je met de ‘Wallet ID’ makkelijk de recovery woorden over verschillende platen te splitsen en op verschillende plekken bewaren. Zo heb je niet alle woorden op één plek liggen en is de informatie voor een dief waardeloos. Extra platen zijn los te bestellen.

Voor- en nadelen CRYPTOTAG

Voordelen

 • Offline en low tech opslag. Bestemd tegen hacks, malware en virussen
 • Bestemd tegen elementen zoals vuur, water en corrosie
 • Vrijwel onverwoestbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Het is gaaf om eigen ‘opslag’ te creëren

Nadelen

 • Voor mensen die niet al teveel geld in crypto hebben geïnvesteerd kan deze oplossing duur zijn.

De mensen die de beste oplossing zoeken voor hen digitale kostbare bezittingen is dit volgens ons de veiligste cryptocurrency wallet wereldwijd.

Meer Cryptotag informatie

2 gedachten over “CRYPTOTAG maakt opslag van crypto veiliger. Hoe werkt het en wat zijn onze ervaringen?”

 1. Beste Coen,
  Ik heb een cryptotag gekregen voor mijn verjaardag. Ik kan de platen voorzien van de 4 cijfers die bij de woorden in het boekje horen. Kan ik met alleen de cijfers de Ledger Nano X opnieuw instellen of heb ik voor een recovery van de ledger ook de woorden nodig

  Beantwoorden
  • Hallo Ben, tof! Wanneer je jouw Ledger Nano wil resetten dan heb je de ‘recovery seed’ nodig.

   Succes! Groeten, Coen


   Al een gratis account bij Bitvavo aangemaakt met 1000euro gratis handelstegoed?

   Via deze special link ontvang je via CoinGids (samenwerking met Bitvavo) het tegoed gratis op je account.

   Beantwoorden

Plaats een reactie