CryptoKitties is een blockchain-game waarmee spelers virtuele katten kunnen kopen, verzamelen, fokken en verkopen.

Is CryptoKitties een cryptocurrency? Het is wellicht het beste voorbeeld van de ongelimiteerde mogelijkheden van de blockchain en smart contracts. Sinds de lancering van CryptoKitties is het hard gegaan met de digitale katten. Drie jaar later bestaan ze nog steeds en is er zelfs een app voor ontwikkeld

Wat is CryptoKitties?

CryptoKitties is een spel dat draait om bijzondere, digitale katten. Je kunt ze vermenigvuldigen, verzamelen en verkopen. Het is ’s werelds grootste, op de blockchaintechnologie gebaseerde game. Het is dus zoiets als cryptocoins, maar dan net even anders. Zoals Bitcoin en ether cryptocurrencies zijn, moet je de CryptoKitties als cryptocollectibles zien. Elke kat is uniek en 100% eigendom van de bezitter; het kan niet worden nagemaakt, weggenomen of vernietigd worden.

Dure Cryptokittie exemplaren

De manier waarop CryptoKitties werkt is uniek. Geen enkel exemplaar is hetzelfde en dat geldt ook voor de nakomelingen. Dat zorgt er ook voor dat er een hele markt is ontstaan voor deze digitale katten. Zo is de ‘Generatie O’ kat, bijzonder gewild. Voor dit type CryptoKitties wordt heel gemakkelijk zo’n 23.676 dollar neergelegd.

Een ander voorbeeld van een kat die het nog beter deed was ‘Genesis Cat‘. Dit exemplaat werd verkocht voor 247 ETH of 117.000 euro. Het is dus duidelijk de moeite waard om hier eens serieus naar te kijken.

Alle cryptokitties transacties worden opgeslagen in de Blockchain.

Elk exemplaar van de CryptoKitties is uniek. Zo beschikt elke kat over bijzondere eigenschappen, bovendien wordt elke transacties bijgehouden op de blockchain. Dat laatste is niet geheel onbelangrijk.

Is een kat eenmaal gekocht, dan blijft die CryptoKitty van jou, tenzij je het verkoopt.

Zelfs als het spel helemaal zou verdwijnen, blijft de kat van jou. Het geïnvesteerde kapitaal gaat dus niet verloren.

Hieronder een uitleg video over CryptoKitties

Populariteit CryptoKitties

Om je even een indruk te geven van de impact van CryptoKitties: de beestjes zijn verantwoordelijk voor ongeveer 12% van alle transacties op het Ethereum netwerk. Een munt als Etherdelta komt daar nog geeneens bij in de buurt. De populariteit van het spel is overigens goed te verklaren, net als de impact. Alle handelingen worden immers zeer nauwkeurig bijgehouden op de blockchain.

Die populariteit was echter niet zonder nadelen: op een bepaald moment stonden maar liefst 10.000 transacties te wachten op verificatie, terwijl dit normaal gesproken aanzienlijk minder is.

Blockchain

De populariteit van CryptoKitties heeft dus laten zien dat het netwerk zijn of haar begrenzingen kent. Dat is overigens opgelost door de ‘birthing fee’ te verdubbelen. Het idee van de digitale katten laat in ieder geval wel goed zien dat nagenoeg alles mogelijk met behulp van de blockchaintechnologie.

1 gedachte over “CryptoKitties is een blockchain-game waarmee spelers virtuele katten kunnen kopen, verzamelen, fokken en verkopen.”

  1. Pingback: Bintang cryptokittie

Plaats een reactie