Winst voor Bitcoin en XRP – Crypto nieuws mei 2020

Het zal je waarschijnlijk zijn ontgaan, maar wat betreft de cryptocoins was het de afgelopen zeven dagen feest. Zo is bitcoin hard op weg om de psychologische grens van 10.000 dollar te doorbreken. Met de aankomende halving het vooruitzicht hebben de bulls het (bijna) voor het zeggen. Of de Bitcoin halving inderdaad zal leiden tot een verdere koersstijging is een kwestie van afwachten, maar de signalen duiden wel die kant op.

In het kielzog van Bitcoin, deden ook andere Altcoins goede zaken. Zo deed Tierion (TNT) goede zaken en boekte een winst van 106% in de afgelopen zeven dagen. Aan de andere kant waren er uiteraard ook Altcoins die het wat minder goed deden.

In dat rijtje sprong Fantom (FTM) er bovenuit met een koersdaling van 17.36%.

XRP en de overige winnaars

Veel cryptocurrency deden het goed de afgelopen dagen. Ook voor XRP was het feest en zette de bull-rally zich voort. In minder dan een week tijd boekte het een stijging van meer dan 15 procent. Op het einde van de eerste week van mei wordt XRP verhandeld tegen een koers van 0,22 dollar met een marktkapitalisatie van ruim 9,8 miljard dollar.

Ripple XRP kopen met iDeal >

Tijdelijk gratis 1000 euro aan transactiekosten bij Bitvavo exchange en gratis XRP wallet.

Momenteel heeft de opwaartse trend van XRP de prijs zeer dicht bij het weerstandsniveau gebracht (0,24 dollar) – een prijs die we voor het laatst in maart zagen.

Andere winnaars waren onder andere:

  • +106,39% Tierion (TNT)
  • +55,55% DigiByte (DGB)
  • +53,55% 0x (ZRX)

Dogecoin (DOGE)

Onder de altcoins is ook Dogecoin DOGE de afgelopen week een grote winnaar gebleken. In minder dan een week noteerde de munt een piek van 15 procent. Op dit moment wordt Dogecoin verhandeld tegen een koers van 0,00261 dollar en staat het dicht in de buurt van het volgende weerstandsniveau op 0,00269 dollar.

Mocht het optimisme van de afgelopen week omslaan, dan kan de munt zich stabiliseren op een niveau van 0,0023 en 0,0019 dollar.

De belangrijkste aanwijzing voor een mogelijke terugval komt uit de Bollinger Bands. Dit geeft een verhoogde volatiliteit aan en krimpt nu. Het gevolg is dat de prijs zich zou kunnen stabiliseren. De MACD-indicator staat op het punt om een bullish crossover te ondergaan.

Chainlink (LINK)

In tegenstelling tot de bovengenoemde altcoins, heeft Chainlink de afgelopen week geen sterke stijging laten zien. In plaats daarvan heeft het zijn prijs rond 3,70 dollar geconsolideerd na een eerdere stijging van 7 procent.

Chainlink kopen met iDeal >

De munt is hard op weg om de ondersteuning te testen op 3,60 dollar. Mocht dat niet houdbaar zijn, dan komt het volgende ondersteuningspunt in zicht: 3.40 dollar. Mocht de markt zich echter bullish gedragen, dan is een koersstijging naar 4,07 dollar niet uitgesloten.

De RSI-indicator toonde in ieder geval een Bearish sentiment.

De EMA-linten bevinden zich daarentegen momenteel onder de huidige handelsprijs van Chainlink en bieden ondersteuning voor die prijs.

Wil je meer uitleg over Chainlink? Bekijk dan de onderstaande video tutorial:

Altcoins dalers

Het was echter niet alleen een kwestie van winsten pakken, ook andere altvoins lieten een behoorlijk daling zien:

  • -17,36% Fantom (FTM)
  • -16,56% Cartesi (CTSI)
  • -15,98% Solona (SOL)

Plaats een reactie