Deze cryptogames zijn allemaal gebaseerd op de blockchaintechnologie

In crypto investeren is interessant, maar er zijn meer mogelijkheden. Een van de meest recente ontwikkelingen zijn de cryptogames. Intussen is er een hele aparte tak ontstaan voor cryptogames. Stuk voor stuk interessante games die niet alleen een stuk entertainment bieden, maar ook bijzonder leerzaam zijn. Denk er overigens niet al te makkelijk over, sommige games zijn bijzonder uitdagend en halen het beste in je naar boven. De drie populairste cryptogames van dit moment willen we je niet onthouden.

Spreuken van Genesis

Als je van RPG’s houdt, dan is “Spells of Genesis” zeker jouw ding. Het is een van de eerste Bitcoin-games in de RPG-categorie. Deze game combineert naadloos elementen uit de bekende kaartspellen met diverse functie uit verschillende arcade games.

cryptogames

Spells of Genesis is volledig gratis, waardoor het bijzonder geschikt is voor de leek. Het spel is gebouwd op basis van de blockchain-technologie en draait om het verzamelen van zogenaamde orbs. Deze orbs kun je verhandelen op de gameplay-decks en de functies uitgebreid testen met andere deelnemers. De items en kaarten die je verzamelt en wint zijn jouw persoonlijke bezit en worden ook daadwerkelijk opgeslagen op de blockchain.

Mythereum

Mythereum werd in februari 2018 gelanceerd en is het eerste kaartspel op basis van de Ethereum-blockchain. Het doel van dit spel is om de personages die je kiest (en wint), in leven te houden. Dat is dan ook de reden dat de bijnaam van deze game ‘Last Man Standing’ is. Als je ooit Hearthstone, The Gathering of Pokémon hebt gespeeld, dan is de leercurve minimaal.

Speel je het voor het eerst, dan begin je met de Survivor Edition-kaarten. Deze set is helemaal gratis. Elke speler met een eigen account heeft recht op 30 gratis kaarten. Wil je er meer hebben, zoals de Genesis- en Awakening-kaartedities, dan moet je hiervoor betalen.

Alle kaarten (ook de gratis kaarten) zijn blockchain-gebaseerde game-items. Je kunt deze kaarten dus gewoon in je wallet plaatsen. Het enige mogelijke nadeel is de restrictie van 100 gevechten. Heb je die gevechten voltooid, dan kun je de kaarten overzetten naar een externe wallet.

EOS Knight

De EOS-blockchain is een van de meest interessantste netwerken voor de ontwikkeling, hosting en executie van gedecentraliseerde applicaties (ook wel dApps genoemd).

Deze mobiele game is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Mocht je het echt willen, dan kun je het ook op de pc of laptop spelen als dat je voorkeur heeft. Bij dit spel gaat het er om dat je de ‘bad guys’ gaat bestrijden. Je kunt verschillende items verzamelen in dit spel en deze vervolgens gaan verhandelen via diverse acties. Het leuke aan dit spel is de regulering door middel van smart contracts. Vals spelen is er dus niet bij.

Plaats een reactie