Europeanen hebben vertrouwen in cryptocurrency

Mensen uit Europa hebben het meest vertrouwen in cryptocurrency ten opzichte van de wereld. Als het om cryprocurrency gaat dan zijner vaak twee groepen aan te duiden. De ene groep is uitgesproken voorstander terwijl de andere groep, zeg maar erg kritisch is. Die laatste groep is volgens een recent onderzoek van BitFlyer aan het afnemen. Ruim 66% van de Europeanen zegt te verwachten dat cryptocurrencies over tien jaar nog steeds bestaan.

BitFlyer onderzoek
Het onderzoek van BitFlyer spitste zich toe op de Europese tak van hun exchange. Hiervoor werden 10.000 respondenten benaderd, verdeeld over tien landen. Men werd gevraagd naar hun mening met betrekking tot cryptocurrencies. Het doel was het samenstellen van een zogenaamde Crypto Confidence Index, een graadmeter voor het vertrouwen in crypto.

Stijging van drie procent
Het resultaat van het onderzoek was duidelijk. Maar liefst 66% van de ondervraagden is overtuigd van het voortbestaan van cryptocurrencies. Het is niet langer een fenomeen en men verwacht dat er over tien jaar nog steeds cryptomunten zullen bestaan. Dit is een stijging van drie procent ten op zicht van een jaar geleden. Hieruit volgt dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in de cryptomarkt ondanks de recente coronacrisis.

Italianen hebben het meeste vertrouwen
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat er aanzienlijke verschillen zijn per land. Zo zijn Italianen met 72% veruit het meest overtuigd. Dat is opvallend omdat juist het Zuid-Europese land te maken heeft met een ernstige financiële terugval als gevolg van het coronavirus. Mogelijkerwijs heeft de pandemie een positieve invloed op het vertrouwen in cryptocoins.

Britten hebben het minste vertrouwen
Nederland en Polen staan ook bovenaan als het gaat om het vertrouwen in de cryptocurrencies. Niet voor niks zijn er ruim 2000 Bitcoin winkels in Nederland, hier kun je daadwerkelijk met de digitale munt producten kopen. Ruim 70% van de ondervraagden in Nederland en Polen hebben een rotsvast vertrouwen in het voorbestaan van crypto, net als Spanje met een score van 68%. Opvallend genoeg is het vertrouwen van de Britten een stuk lager, een krappe meerderheid van 56% heeft een positief gevoel in de digitale munten.

Leeftijdsgroep
Ander uitkomsten van het onderzoek zijn minder verrassend, maar wel interessant. Zo is het vooral de jongere generatie (18 – 44 jaar) die veruit het meest positief staan tegenover crypto. Binnen deze leeftijdscategorie is ruim 61% ervan overtuigd dat de cryptocurrencies er over tien jaar nog steeds zijn. Overigens wil dat niet zeggen dat iedereen weet waar cryptocoins voor gebruikt kunnen worden: ruim 25% heeft namelijk geen flauw idee.

Meer vertrouwen door Corona
Ondanks de soms verrassende uitkomsten is Andy Bryant, COO van bitFlyer Europe, een tevreden mens. Hij laat weten content te zijn met de uitslag en ziet een duidelijke groei in het vertrouwen. Ondanks het groeiende vertrouwen is het zeker geen gelopen race. Het is namelijk niet uitgesloten dat de gebruikers van de exchange juist meer vertrouwen hebben in cryptocoins vanwege de dreiging van een economische crisis

Plaats een reactie