Online geld verdienen met cryptocurrency – Top 5 beste manieren om het zelf te doen

5 methodes uitgelegd hoe je online geld kunt verdienen met cryptocurrency. Ondanks de soms hevige koersschommelingen van veel cryptocoins, blijft het een fascinerende markt. Investeren in cryptocurrencies betekent namelijk niet alleen investeren in de toekomstige mogelijkheden van de blockchain, je kunt dor slim handelen ook profiteren van de waardestijging. Terwijl een enkeling er voor kiest om op ‘safe’ te spelen door de verschillende cryptocoins lang vast te houden, kun je op tal van andere manieren je investering laten groeien.

Manier 1 – Investeren voor de lange termijn (HODL)

Ooit was het populair om te profiteren van kleine koerswijzigingen. Daytrading noemen we dat. Het tegenovergestelde is eigenlijk onstaan vanuit de frustratie van een belegger, GameKyuubi.

Op het Bitcoin forum bitcointalk.org liet hij weten het helemaal te hebben gehad met die manier van handelen.

Volgens zijn inmiddels beruchte post, zei hij ‘I AM HODLING’.

Als we de geruchten mogen geloven betrof het hier een typefout en bedoelde hij in feite te zeggen ‘I AM HOLDING’. Die typefout zorgde er echter wel voor dat de nieuwe term werd omhelst en niks meer betekent dan ‘Hold On (to your) Dear Life’.

Die term betekent dus gewoon vasthouden en niet verkopen. Dat is op zich nog niet eens zo onlogisch. Investeringen voor de lange termijn renderen nogal goed als we naar de historische ontwikkeling kijken. Heb je dus cryptocoins gekocht en ben je niet van plan om elke dag de koersen nauwlettend in de gaten te houden, dan is dit een uitstekende beleggingsstrategie.

Manier 2 – Investeer in ICO’s

Beleggen is het bewust nemen van risico met de verwachting er beter van te worden. Nu kun je op verschillende manier omgaan met het gegeven van ‘risico’. Zo kun je het risico op verlies beperken door te beleggen in waardevaste producten zoals goud of onroerend goed. Over het algemeen is dat geen verkeerde keuze, maar het rendement blijft dan over het algemeen vrij laag.

Wil je echter meer winst kunnen maken, dan kun je ook kiezen voor producten met een hoger risico. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het investeren in OCO’s (Initial Coin Offerings).

In simpele bewoordingen: Een ICO (initial coin offering) is de fase voor de officiële lancering van een cryptocoin. Je investeert dus in een ongewisse toekomst, maar je kunt er behoorlijk veel mee verdienen als de coin uiteindelijk wel het levenslicht ziet. Feitelijk investeer je dus in het achterliggende project. Die investering geeft je overigens wel het recht om die bewuste coin in een later stadium te bezitten. Je investering wordt dan gewoon omgezet in de cryptovaluta van het betreffende project. Komt het project van de grond, dan is de kans groot dat je investering zeer veel rendement oplevert. Dat is dus bijzonder risicovol en het is dus ook aan te raden om je goed te verdiepen in een project voor je er mee in zee gaat.

Het risico bestaat immers dat het project niet levensvatbaar blijkt te zijn en je dan je inleg kwijt bent.

Manier 3 – Daytrading: elke dag handelen

We hadden het al even over daytraden. Dit is niets anders dan het investeren van je geld in cryptocoins waarbij je deze weer verkoopt zodra de koers iets is gestegen. In veel gevallen koop en verkoop je dus dagelijks cryptocoins en bepaalt de koers van een bepaalde munt je winst of verlies.

cryptocurrency op mobiel
Online geld verdienen met cryptocurrency door dagelijks te daytraden op mobiel of computer.

Daytraden (dagelijks coins kopen en verkopen) betekent investeren in een bepaald project waarbij je de verwachting hebt dat de koers snel zal stijgen om het vervolgens met een leuke winst te verkopen. Analyseren, inzicht en tijd zijn de belangrijkste factoren om met deze manier van handelen, winst te maken. Dit kan leiden tot forse winsten, maar ook een groot verlies is mogelijk.

Manier 4 – Staking en masternode

Naast het gewone handelen in cryptocurrencies zoals bij het daytraden (beste day-trading cursussen), kun je ook leuk verdienen door de coins gewoon in je bezit te houden. We hebben het in dat geval niet over de HODL-methode, maar over ‘staking’. Het verschil is dat bij staking je computer wel wordt gebruikt door het netwerk voor het uitvoeren van berekeningen en verificaties.

Sommige cryptonetwerken geven naast een beloning voor het ‘staken’ ook nog een extra beloning waardoor dit een interessante optie kan zijn.

Heb je veel cryptocoins in je bezit, dan kun je behalve ‘staking’ ook op een andere manier geld verdienen. We hebben het dan over de optie om als masternode beloond te worden. In feite is dit niks anders dan een zeer goed gevulde wallet. Het is dus een computer die 24 uur per dag actief is en zo de eigen rekenkracht ter beschikking stelt aan het netwerk.

Voor het beschikbaar maken van rekenkracht én het bewaren van een behoorlijke hoeveelheid munten krijg je dan een beloning uitgekeerd. Het enige probleem is dat je minstens 1000 munten van een bepaalde coin moet bezitten en in sommige gevallen is dat zelfs 25.000 stuks of meer.

Manier 5 – Cloudmining

Met het minen kon je altijd leuk verdienen als je de juiste apparatuur had. Zeker in het geval van Bitcoin wordt dat een stuk lastiger. Aan de ene kant komt dat door de Bitcoin halving (uitleg), aan de andere kant wordt het gewoon ontzettend lastig in verband met de hashsterkte.

Een andere manier om toch met het minen te kunnen verdienen is door middel van cloud mining (risico’s).

Bij cloud mining investeer je eigenlijk alleen in de apparatuur die door een ander wordt onderhouden. Op die manier genereer je een passief inkomen. Je investeert als het ware in een bestaande miningfarm. Het onderhoud van de rigs en het feitelijke minen laat je aan een ander over en de inkomsten worden netjes in je wallet gestopt. Mocht dit een aantrekkelijk verdienmodel zijn, doe dan wel eerst goed onderzoek naar de betrouwbaarheid van de partij waar je mee in zee wil gaan. Bekende en betrouwbare partijen die deze vorm van geld verdienen aanbieden zijn onder andere GenesisMining en Hahsflare.

Plaats een reactie